Som povinná prispievať mame aj zo zahraničia?
V juni som dokoncila vysoku skolu, koncom augusta odchadzam pracovat do zahranicia, zatial to vidim na cca rok. Byvam s mamou v dvojizbovom byte. Presnejsie, pocas VS som travila u mamy tak 3 vikendy v mesiaci, lebo koli skole som byvala na intraku. Ja poberam od otca a jeho manzelky vyzivne 650 eur, z toho 200 eur musim dat mame. Otec mi poslal nejake peniaze teraz v lete, aby som mala na zaciatok v zahranici.
Mame je nezamestnana, rozvedena 10 rokov, byt dostala od otca pri rozvode. Pobera ciastocny invalidny dochod nieco nad 200 eur a par eur doplatok do zivotneho minima. Dnes mi oznamila, ze otec by mi mal posielat vyzivne nadalej a ja by som mame z toho mala dat 200 eur ako doteraz i ked budem cely rok v zahranici a domov pridem asi len na Vianoce. Ze u nej byvam a mam tam trvaly pobyt. Mam povinnost jej priespievat?
Robim s telesne znevyhodnenymi. Poznam ludi, ktory okrem krku a hlavy nepohnu jedinym svalom na tele. A napriek tomu pracuju 🤷♀️
Určite by mamka mohla pracovať keby chcela aspoň na dohodu
Autorka ako to dopadlo?
A matka nemá svojich rodičov? Keby išla bývať k nim a byt predala a z toho žila
@zzzzza ešte to nemohlo veľmi dopadnúť. Toto bude na dlhé roky. Matka je stále dosť mladá. Môže aj 30rokov žiť 'z ničoho', cítiť sa ukrivdená a žiadať peniaze z každej strany

@kristiii no susedia asi nesvojpravni.