icon

Som predavačka a chcem už dieťa. Priateľ študuje medicínu, dieťa ešte nechce

31. mar 2023

Mám 21, partner 23.
Sme spolu už 5 rokov.
Bývame spolu vyše rok a ja si myslím, že je ideálny čas na dieťa.
Neštudujem, skončila som strednú a zamestnala sa.
Ja mám stabilnú prácu, aj keď nemám vysoko postavenú pozíciu, som predavačka.
Partner študuje a zarába si po škole, cez víkend. Študuje medicínu.
Nechce dieťa kým nedokončí školu a nezamestná sa v tomto odbore.
Pre mňa to je celá večnosť. Čakať naňho kým spraví školu, atestácie, získa stabilnú prácu, ktorú ja už mám. Školu by mohol pozastaviť, zamestnať sa kým budem na materskej a neskôr môže študovať.
Neviem ako mu dohovoriť..
Vždy ide s argumentom, že on nechce chodiť do roboty len preto, lebo musí živiť rodinu.

Strana
z5
heln
1. apr 2023

fuha, necitala som 4 strany diskusie, ale z toho co pises, by som povedala, ze sa mozno vase cesty este rozidu, lebo kazdy sa na to pozerate inak.
si mlada, mas este par rokov cas na dieta, ale ty chces aby tvoj priatel prerusil studium mediciny a v podstate nekvalifikovany isiel pracovat, lebo ty chces uz dieta. vies ake moze byt tazke neskor sa vratit k takemu studiu?
druha vec, asi si neuvedomujes uplne aka je momentalne situacia, vsetci (alebo teda vacsina priemernych ludi) pocitaju kazde euro aby momentalne vysli z peniazmi, tym ktorym akurat konci viazanost na hypotekach riadne stupli splatky, vsetko v obchodoch neskutocne zdrazelo a tebe sa zachcelo zit z rodicaku.
asi som staromodna, ale ja by som najskor riesila vztah, ja by som nechcela rodit deti priatelovi len tak na psiu knizku. chcela by som byt najskor manzelka a byt mu oporou a podporovat ho v studiu. a medzitym by som setrila peniaze na casy na materskej. a tiez nepises ci byvate v podnajme alebo vo svojom.
nuz, nechcem sa ta dotknut, ale skor by mal priatel dohovorit tebe.

nerko
1. apr 2023

Vymyslena tema.

domkakvet
1. apr 2023

Tvojho partnera uplne chapem, ani ja by som na jeho mieste este dieta nechcela, treba najskor dokoncit skolu.

majasimon
1. apr 2023

Nerozumiem prečo by mal prerušiť štúdium. Myslím si, že medicína je veľmi náročné štúdium, na tvojom mieste by som ho podporovala a nepožadovala hlúposti typu prerušenia. Lebo Tebe sa sníva o kočíku a bábätku. Prepáč, ale si riadne nezodpovedná a sebecká.
Vieš si predstaviť aké náročné by bolo potom nabehnúť znova do kolotoča školy, praxe a pod.?

pallacinka29
1. apr 2023

@luckynat ja som to nechcela tak narovinu napisat, ale myslim si to iste…

karolinakr
1. apr 2023

Strelený nápad..

ibajaanikiny
1. apr 2023

Prosim ta,to ta preco napadlo nahovarat ho na ukoncenie skoly??? Akoze nehnevaj sa na mna,ale toto je riadne egoisticke z tvojej strany. Sorry dievca,ale mas len 21,nepoviem,keby 31,ale vo svojom veku sa absolutne nemusis nahanat a tlacit na pilu. Nechaj chlapca dostudovat a necakaj,ze aa ma teraz obetovat a najst si neviem aku pracu,aby utiahol rodinu. Ty si myslis,ze je take lahke potom nabehnut zase do kolobehu skusok a studia a este popri dietati??? Normalne si ma vytocila,ma pred sebou slubnu buducnost,tak ho v nej podpor,lebo led dostuduje,budete sa mat lepsie,ako teraz ked prerusi skolu a bude sa pretlkat po brigadach! Schlad hormon,lebo ho dotlacis akurat tak do rozchodu a nie dietata…

riyadh
1. apr 2023

Tvoja ambicia je robit deti a si Spokojna ako predavacka.. Tvoj partner ma ambicie a ty nanho tlacis.. Ako sa cudujem ze je este s tebou, predavacka bez ambicii a cielom robit deti a ocakavas ze on student sa o Vas postara? Nie vazim si povolanie predavackyvale myslim ze Vam to dlho trvat nebude, kedze tvoj jediny zaujem si na robit deti a este odhovarat partnera od vysokej, ako bybsom ta tiez do pcka poslala, sis si ista ze to dieta uzivis aj Sama? Z platubpredavacky? Pretoze branit jeho snuba kariere je podla mna sebecke.. Skor ho podporuj a nasetri si aby si Sama vedela postarat...

mandarinka555
1. apr 2023

Autorka nereaguje....Práve mláti frajera lopatou , lebo nechce prerušiť školu a urobiť jej dieťa 😝

akiana
1. apr 2023

Tvoj priatel ma pravdu. Nie ste zabezpeceni, a je vrcholne nezodpovedne, do tohto priviest dieta. Ty mas sice pracu stabilnu, ale stabilne malo zarobis, a on este len brigaduje. Ledva uzivit dieta (ak vobec) este neznamena dat mu dobry zivot. Mas 21, neviem kam sa ponahlas.

drobcek17
2. apr 2023

@olimuc tiež súhlasím. Ja keby si predstavím, že mam syna, ktorého priateľka tlači do toho aby ukončil štúdium len preto, že ona chce dieťa neviem neviem, čo by som robila. Nehovorím, keď chcú obaja dieťatko, ale aby ho chcela len ona. Ale pamatam si, že mnohé moje spolužiačky po skole fungovali týmto štýlom, rýchlo otehotnieť aby ich živil muž. Aj to tak vyzerá majú 30 a odpracovaný 1rok 😔 lebo však z jednej materskej išli do ďalšej a pri 3dietatku ich nik do prace nechcel. A potom plaču ako je všade draho, nestíhajú splácať hypotéku, nik im nepomáha Samozrejme nechcem nikoho uraziť. Ja som mala syna v 27 rokoch a teda nič mi neutieklo 🙂

prosimopomoc
2. apr 2023

Boze ty tupelo. Jediny mudry je tvoj frajer, vzdelany s budúcnosťou. Tebe nevadi, ze ho nebudes reprezentovat? Radsej tiez chod studovat, nech sa nemusi hanbit

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mother221
3. apr 2023

@mamkalentedkova to je super :D suhlasim s komentom az na vyrok: to nie je nejaka socialna praca alebo bezpecnostny manazment. Predpokladam, ze oba odbory mas vystudovane :D porovnavat socialnu pracu a medicinu mi pride dost nerozumne.

simona121627
Autor odpoveď zmazal
mother221
3. apr 2023

Ahoj. Ja mam tiez podobny nazor, ako mamicku tu. Ale! Poviem Ti ho slusnejsie a bez potreby povysovat sa.
V prvom rade Ti chcem povedat, ze ta chapem. Mas ine priority a tuzby a na svet pozeras inou optikou ako tvoj partner. Si este mladucka a tvoj nazor a zivotne hodnoty sa este len budu formovat.
Priatel studuje medinu, co je pravdu povediac velmi narocny odbor. Skus ho podporit v jeho usili. Zaroven ale, pristupte na kompromis, ktory by robil statnymi obidvoch. Skuste si napr. zadovazit steniatko. Treba sa o neho starat a aspon takto si "nacvicite" starostlivost o ziveho tvora. Je to zodpovednost, ale urcite nie tak velka, ako si vyzaduje dieta.
Co sa tyka teba, nemusis ist zakonite studovat len preto, ze studuje aj partner. Nie kazdeho VS bavi.
Ja mam tiez VS a manzel je ucnovsky vzdelany.
Mozete sa navzajom super doplnat.
Vyjadrujem Vam obom moju podporu, aby Vam to obom dobre dopadlo a nasli ste spolocne riesenie ;)

jesenzima
3. apr 2023

Ber si príklad z tvojho priateľa 🙃 uvažuje rozumne

zuzana76
3. apr 2023

@zzzuzzzu presne tak, ak by to aj nebola fake tema nahodou a nasla by sa taka jednoducha 21 rocna zabka, co nevylucujem, lebo ved su zeny tohto typu, nevyspele, nezrele, tak si baba sama sebe kope hrob. Ziadna laska nie je taka slepa, aby toto nevidela a priatel medik onedlho spozna sikovnu medicku, ktora bude pracovat sama na sebe a svojom sebarozvoji.

Strana
z5