icon

Som problémová ja alebo svokra?

barnica
27. okt 2014

Cez víkend sme sa s manželom dohodli že si vezmeme psíka z útulku druhého,svokrovci ktorý bývajú pod nami o tom nevedeli pretože my s manželom sme samostatná domácnosť. Dnes ráno došla a keď videla malú podotýkam že je to mix yorkshíra čiže malý pes v dome plus naša čistokrvná yorkshirica tak chystila hysterický záchvat a vrieskala po mne že so retardovaná a že načo mi je ďalší pes v dome pri dieťati,podotýkam má 1 a pol náš syn. Vrieskala ako zmyslov zbavená a že pôjdem z domu aj so psom až sa malý rozplakal na čo ho schmatla vzala ho preč. Keď som jej v tom chcela zabrániť zdvihla na mňa ruku,neudrela ale vyzerala že by s tým nemala problém. Navyše vyhnala útulkáčku von na ulicu a skoro do nej kopla,utulkacka este na nas vobec nieje zvyknuta tak som utekala za nou a u z bola chuda na ulici a nevedela čo má robiť. Vzala som ju do domu a zavreli sme sa hore. A teraz ju počujem ako dole vrieska na svokra. Jediné čo som jej povedala na druhého psa že to je naše rozhodnutie a nemáme problém sa postarať o dva psi a dieťa. Tak neviem či som ja vážne ten problém alebo ako. Útulkáčka je starší psík čitotný ani raz sa nevyspinila v dome a pýta sa von ale musí byť vždy na vodítku. Ona ohrozila ju ,mňa a myslím že aj malého chudák bol vystrašený že prečo je všade taký vresk. Som z toho smutná a neviem čo ďalej.

Strana
z3
tjaden
28. okt 2014

@barnica do riti čo je chora na rozum? šak to ani nevolám pes tieto male potkany ved to je len taka mačka, ako ak ste samostatna domácnosť nemá po tebe čo vrieskať a už vonkoncom nie brať ti dieťa či vyháňať psa, skús poprosiť muža nech sa ťa zastane, u nás tiež nechcu o zvieratách ani počuť vraj z toho niečo dostaneme z mačky je rakovina a bla bla bla...ale chodte do prdele, vyrastala som na dedine mali sme plno zvery od malička, mačka mi spávala vedľa hlavy a tu som uplne zdravá, poznám chlapčeka ktorému matka nedovolila dotknúť sa akéhokoľvek zvieraťa dnes má 5 rokov a je alergický na srsť možno keby ho k nim pustila vytvoril by si protilátky a bolo by to ok, joj nezávidím ti ako ja mám napr dobrých svokrovcov ale viem čo robia luďom s ktorými žijú a viem že spolu dobre vychádzame vďaka tomu že spolu nebývame drž sa 😉

barnica
autor
28. okt 2014

povodne postavil dom svokor z mladomanzelskej pozicky a svojpomocne s bratmi... On daroval potom manzelovi polovicu a peripetiami tahanicami sme sa dostali k 1/4 ktorú má syn. Po dohode s manželom pôjdeme za majiteľkou domčeka a uvidíme ako sa dohodneme... Bol by skvelý lebo je blízko škôlky na druheje strany dediny a tým pádom síce blízko k svokrovi ale dosť ďaleko od svokry. Manžel z toho je naštvaný ale chápem že sa mu nechce ísť zo svojho. Lenže právnik nám už dávno povedal že aj keď 3/4 sú naše nedá sa rozdeliť dom že toto je naše a toto jej berie sa to tak že každá vec v dome je podelená.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
barnica
autor
28. okt 2014

praveze ja nechcem aby sme mali medzi sebou zle ja by som rada vychadzala...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
barnica
autor
28. okt 2014

mali sme vyplácať ale pýtala neskutočne premrštenú cenu čiže to nieje poriešené ani vyplatené. Nedohodli sa s mm. Nikto ich predsa nevyhadzuje na ulicu ale myslím že do nás ako do rodiny by sa starať nemala sme vlastná jednotka.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
dana_l
28. okt 2014

ono je to vzdy - ten kto kupuje tak chce lacno a ten kto predava chce len za najviac penazi. keby ste vy mali predavat tak by ste pytali velke peniaze. ale kedze vy ste ti kupujuci tak sa vam to nezdalo.
najmite si odhadcu a on vam povie kolko by dom stal keby sa predaval a podla toho dajte sumu za ktoru to od nej odkupite.

lafamme
28. okt 2014

vy len všetky -vyplaťte, vyplaťte, jasnéé, všetky máte vlastné bývanie, nieje všetko také jednoduché, radšej by som povedala manželovi, nech jej dohovorí, že sa odsťahujete aj s vnukom, keď sa nepolepší, nech si poriadne rozmyslí, ako sa bude správať.

barnica
autor
29. okt 2014

Mali sme dvoch odhadcov a obaja to odhadli rozne. Nas na menej a jej na viac ale nas odrataval z ceny domu to co sme tam investovali a priratal to co investovala ona a nasho bolo nepomerne viac. Ona ma vlastne byvanie cize sme ju nevyhodili z domu s detmi. Ona len ziada aby sme ju vyplatili z ceny celeho domu jej tretinu ale s tym nesuhlasim ani ja ani mm kedze 3/4 sú naše de fakto a nikoho sme nenutili nasilim aby to prepisal na nas. S uverom by sme ju vyplatit mohli ale len z jej casti tej 1\4 co vlastni svokra. Tu hrozi uz realne odstahovanie sa mm ma ist v piatok sa dohodnut. A ak vsetko dobre pojde na jar uz pojdeme prec. Nemame nato aby sme to vyplatili vsetko z ruky budeme musiet ist cez uver,niesme miliardari a vrazili sme vela do prerabky tohto domu. Svokra ma dobre aj zle dni niekedy je uplne super a potom zo dna na den zle nedobre.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
barnica
autor
30. okt 2014

ja nepotrebujem hrať na city že je pes z útulku ja bežne pomáham či finančne aebo vecami do útulkov a považujem to za normálne. Nejde o to odkiaľ ten pes je. Nenadobudli sme 3/4 podvodom napisala som ze tam boli peripetie ale nie že sme to robili na silu alebo tak nejako tak čítaj najprv skôr niež niekoho odsúdiš. A my niesme proti tomu vyplatit ju z polovice ale nie z celého domu,keďže svokor chcel aby polovica domu bola manželova a prepáč ale môže si s ňou robiť čo chce a teda ja prestavovať. Neinvestovali sme len do svojho bývanie svokrovcom sme zaplatili výmenu okien aj v ich časti a nikto zo súrodencov na to neprispel takže prepáč že sa ohradzujem ale myslím že ak už chce vyplácať z celého domu mala by sa podielať aj na opravách. Keď sa pokazil kotol tak jediné čo vedela bolo hubovať na môjho muža že to ešte neopravil a že svokrovci mrznú pritom sme vykurovali elektrinou což sa jej nepáčilo lebo to je drahé. A keď sme kúpili nový kotol tak nám nikto nič neprispel z nich len svokor. Takže keď sme jej to pripomenuli pri pokuse o vyrovnanie nesúhlasila s odrátaním nákladov s odôvodnením že ona tu nebýva. Preto sme sa nedohodli a nevyrovnali. Zdá sa ti fér že my platíme mesačne väčšinu nákladov,nedoplatok sme takisto my platili a keď treba dačo opraviť platíme my? Ale keď sa jedná o vyrovnanie tvrdohlavo trvá na tom že jej maáme vyplatiť tretinu celej sumy z domu bez akýchkoľvek zrážok. Že na jednej strane tvrdí že má právo tu bývať lebo je to jej rodný dom a na druhej strane ak treba platiť tak ona tu nebýva tak nemusí prispievať? Ak áno tak si asi rovnaká povaha ako ona.

koala7
30. okt 2014

vlastne mozete byt radi ze po spravodlivosti svokrovci nenapisali polovicu domu na manzelovu sestru. Ale iba polovicu na manzela a neviem akym zazrakom 1/4 na syna. Svokra si samozrejme svoju 1/4 drzi lebo by asi skoncila na ulici po tych vsetkych konfliktoch co mate. V prvom rade to zle vyriesili svokrovci, pretoze pred pravom obstoji len to co je "napisane". Cize ak aj svokrovci pomahaju dcere financne inac ako synovi, pozickami, darmi atd, je to len z ich dobrej vole. Pred zakonom dcere nedali "nic". Pravdupovediac by som sa citila dost ukrivdena ak by nasi dali 3/4 ich domu mojmu bratovi a mne a mojim detom by ostala hola rit. Takze je celkom pochopitelne ze sa tam vsetci mate v zuboch. Lenze ked je to uz raz prepisane, tak svagrina si asi moze len piskat. Nedobre to bolo vyriesene, vobec nevyrovnane, a ak sa s tym nechcete tahat do konca zivota kvoli debilnemu domu si kazit vztahy vsetky, tak to co najskor vyrieste, sestru vyplatte, zite sami a uzavrite tuto nestastnu kapitolu

koala7
30. okt 2014

A ten pes - dobry tah z tvojej strany smerom k vlastnemu byvaniu - o konflikt v dome viac 🙂 🙂 neviem ci to bolo celkom fer voci svokre bez oznamenia, vsetko co urobite v tom dome bez diskusie bude na konflikt, lebo tam nebyate SAMI. Zdielate vsetko a preto by ste sa mali o velkych veciach spolu rozpravat. To je jedno ci je to pes, ci ine zvierata, ci ina vacsia zmena na dome. K nicomu taketo neoznamene rozhodnutia nebudu dobre.
Ale, kedze tvoj manzel situaciu nevie riesit, len ju posuva do stratena a caka kym sa tam vsetci spolu neutrapite, uplne chapem tvoje rozhodnutie prilozit polienko do ohna, ukazat mu ze aha, my si doma nemozeme robit co chceme, sme tu nesvojpravni, je nacase zdvihnut kotvy a posunut sa dalej. Takze to uplne chapem, ked rozhovory nepomahaju, treba konat ;) (aj vyuzit zensku vychcanost)

koala7
30. okt 2014

Svokor mal zrejme pocit ze boli pocas zivota k synovi nespravodlivi, a zachcelo sa mu "rozdavat" a "pomahat" este pred tym ako to cele premyslel. Urobil symbolicke gesto a prepisal polovicu na syna este za svojho zivota. Syn sa toho chytil ako kliest, a namiesto toho aby pockal kym svokrovci doziju a potom dom predal a nechal si svoju polovicu penazi, rozhodol sa ze teda uz polka je moja, idem tam zit, privediem tam zenu a dieta. A vtedy to vsetko zacalo. Nemali ste sa tam stahovat, mali ste ten majetok brat ako "odlozene" peniaze, ako sporenie, ktore si zacnete uzivat az ked bude vsetko vysporiadane. A nie sa tam nastahovat a tvarit sa ze uz je to tu skoro cele nase.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
koala7
30. okt 2014

@fidka79 az take tvrde slova by som nevolila, co si pamatam z minulej diskusie, syn bol praveze cely zivot na druhej kolaji, sestra hrala prim, a asi to bolo svokrovi luto ako sa pocas zivota k synovi chovali, chcel mu pomoct aspon takto, prepisom polky domu. Mozno s tym ani svokra nesuhlasila, svokrovci nie su za jedno v tomto. Sestra nie je svata a nemyslim ze by slo o vypocitavost zo strany barnicinho manzela, skor o taku naivitu, a dokazovanie si pravdy ze ved polka domu je moja.
Ak im chcel svokor naozaj pomoct, mal predat dom, dat im peniaze za polovicu a povedat, robte si s nimi co chcete.
Takymto prepisom, nastahovanim ved je to moje a naslednym nevysporiadanim sa so sestrou to je ako situacia stvorena na konflikt

fidka79
Odpoveď bola odstránená
barnica
autor
30. okt 2014

švagriná nás dala na súd takže sa všetko rozhodne tam...

barnica
autor
3. nov 2014

Dnes sme sa dozvedeli že čakáme druhého drobčeka..... Takže sa sťahujeme do vlstného a dom nech si zožerú už ma nezaujíma vezmeme si svoje veci a alive derči....

koala7
4. nov 2014

@barnica Gratulujem! 🙂

barnica
autor
4. nov 2014

Ďakujeme... Atuálne riešime hypotéku na dom a manžel chce sa zbaviť aj podielov v dome rodičovskom povedal že kým to nezrobí nebudeme mať kľud takže ja sa teším na bábo sťahovanie a konečne kľud

keziah
4. nov 2014

@barnica gratulujem k babatku a zelam vsetko dobre 🙂 a nech mate cim skor kludne a samostatne byvanie

pat_mat_minnie
4. nov 2014

My sme sa museli nasich dvoch psov vzdat kvoli mojej mame.Presne to iste, co mas Ty so svokrou.Ze som na hlavu padnuta, ze nam pes v byte vsetko ocura a znici-pricom sa pekne pytal cikat von.Ledva sme si ho zaobstarali ako steniatko, museli sme ho dat prec, lebo mama so mnou odmietala komunikovat, deti si nechcela brat k sebe, trestala ma cez deti.Druheho psika sme tiez museli dat prec, lebo tiez sa so mnou nerozpravala a deti nechcela vziat na dovolenku, na ktoru sa tak velmi tesili.Tak aby deti neboli sklamane a aby neplakali, tak sme dali psika prec.Plakala som a mama mi este do zaslzenych oci povedala, ze som psychicky narusena, ze patrim na psychiatriu, ze tak revem za sprostym psom.Nedala by som ho prec, keby ma mama nevydierala cez deti.Nemala som ine vychodisko.

barnica
autor
4. nov 2014

to je strašnééé

romanovic
6. nov 2014

@pat_mat_minnie Ak nezijete u mamy, tak nechapem, preco si podlahla takemu vydieraniu. Tak by nevzala deti na dovolenku a co??? Vzala by si ich ty. Alebo nevzala, prezili by to. Mama sa k tebe chova ako soplavej, lebo jrj to dovolis.

pat_mat_minnie
6. nov 2014

@romanovic Ja by som ich na dovolenku nevzala, lebo na to nemam.mama ich chcela vziat na chalupu, kde to maju velmi radi.Ja ich nemam za co zobrat niekam na chatu.Zijeme od vyplaty k vyplate, mame na krku velku hypoteku-ako vacsina mladych rodin.Navyse mame dovolim, aby mi sliapala po krku uz len z toho dovodu, ze nam dost pomahaju-ci kupovanim potravin, ci oblecenim pre deti, postrazia deti, ked je treba.Ak sa ozvem alebo ohradim voci comukolvek, tak som hned nevdacna a ziadnej pomoci sa mi nedostane.Je to velmi komplikovane, mama so mnou manipuluje, nakolko vie, ze si to moze dovolit, kedze sme na ich pomoci zavisli.A otec je zialbohu stale na jej strane uz len z toho dovodu, aby mal doma pokojnu domacnost.Mozno ked nastupim po materskej do prace, bude to hned ine a nebudem ich uz tak potrebovat.Mozno sa niekomu bude zdat, ze ich vyuzivam alebo co, no jednoducho bez ich pomoci by som sa velakrat nepohla.

cecilia68
4. okt 2019

@pat_mat_minnie A takto sprosto končí 90% psov v útulkoch :( Je mi zle z takých ľudí :(

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3