icon

Som problémová ja alebo svokra?

barnica
27. okt 2014

Cez víkend sme sa s manželom dohodli že si vezmeme psíka z útulku druhého,svokrovci ktorý bývajú pod nami o tom nevedeli pretože my s manželom sme samostatná domácnosť. Dnes ráno došla a keď videla malú podotýkam že je to mix yorkshíra čiže malý pes v dome plus naša čistokrvná yorkshirica tak chystila hysterický záchvat a vrieskala po mne že so retardovaná a že načo mi je ďalší pes v dome pri dieťati,podotýkam má 1 a pol náš syn. Vrieskala ako zmyslov zbavená a že pôjdem z domu aj so psom až sa malý rozplakal na čo ho schmatla vzala ho preč. Keď som jej v tom chcela zabrániť zdvihla na mňa ruku,neudrela ale vyzerala že by s tým nemala problém. Navyše vyhnala útulkáčku von na ulicu a skoro do nej kopla,utulkacka este na nas vobec nieje zvyknuta tak som utekala za nou a u z bola chuda na ulici a nevedela čo má robiť. Vzala som ju do domu a zavreli sme sa hore. A teraz ju počujem ako dole vrieska na svokra. Jediné čo som jej povedala na druhého psa že to je naše rozhodnutie a nemáme problém sa postarať o dva psi a dieťa. Tak neviem či som ja vážne ten problém alebo ako. Útulkáčka je starší psík čitotný ani raz sa nevyspinila v dome a pýta sa von ale musí byť vždy na vodítku. Ona ohrozila ju ,mňa a myslím že aj malého chudák bol vystrašený že prečo je všade taký vresk. Som z toho smutná a neviem čo ďalej.

barnica
autor
27. okt 2014

0silvia0@ ano uvedomujem ze sme to mohli riesit predtym s nou alebo aspon dat vediet vopred to bola nasa chyba len ta reakcia jej je pre mna nepochopitelna

barnica
autor
27. okt 2014

ja vychádzam skvelo so svokrom aj so svagrom so svagrinou a svokrou nie az tak... S nasimi aj s brachom sa stretavam casto a v pohode ale byvat by sme tiez nemohli spolu. my mame svoju predstavu o zivote a oni tiez.

kiki68
27. okt 2014

jezis ne svokrovci to je vacsinou na maslu. Odstahovat sa jedine. Inak nebude pokoj,raz to bude pes, potom nieco ine....

0silvia0
27. okt 2014

@barnica jej reakcia je dosť šialená a expresívna, ale neviem, či dokážeš zmeniť staršieho človeka. Skôr by som na tvojom mieste skúsila zmeniť svoj postoj k nej, je to predsa matka tvojho manžela, nemusíš ju milovať, ale tolerancia by mala fungovať. Skús sa aj ty sama riešiť niektoré záležitosti inak, netvár sa, že ona je pre teba vzduch a netreba s ňou komunikovať o ničom, komunikujte na slušnej úrovni. Myslím, že keď ona z teba vycíti slušnosť a normálnu komunikáciu, skľudní sa a nebude mať príležitosť ani potrebu takto reagovať.

lucinocka
27. okt 2014

nikdy by ma nenapadlo pytat svokry ci si mozem do svojho bytu doniest psa...to sa rovno mala aj opytat, ci si mozu urobit dieta nie? ved aj dieta je hlucne a robi vacsi bordel ako pes...
jej reakcia bola prehnana, nema pravo sa ku nej takto spravat, ani jej nadavat, nie je jej matka, je to cudzia zenska...a ocividne nebyvaju u nej ale ona u nich....a keby mi takto odniesla dieta, veru urobila by to prvy a poslednykrat...

sue
27. okt 2014

@barnica prepáč,ale žasnem 🙂 po tom,čo ste sa so svokrou takmer navzájom priviedli do hrobov tam ešte bývate a prilievaš zbytočne olej do ohňa? 🙂 načo prosím ťa? Fakt ťaháš tigra za fúzy
...kedy vám s mužom dôjde,že bez ohľadu na to,čo urobíš,vždy bude na teba zle? Buď ohni chrbát keď s nimi chcete bývať alebo sa presťahujte inde....ak chvete kľud,ak nie,tak pokračujte... Ešte si pamätám vašu story so švagrinou,plynom,odvozmi a podobne..... .......chjo,veľa šťastia...

kingstonka
27. okt 2014

.... Z celej tejto svokrinej reakcie mi najviac vadi, to ze odniesla syna.... Toto by som si s nou aj manželem vyjasnila.... Malý celu situaci u určité negativne vnímal ....

oladuna
27. okt 2014

@barnica sorry to je ale jaka svokra??? Zvihla na teba ruku a ty sa nepytas na to ale na to ci si to ty alebo svokra ?? Si precitaj co si napisala ked si zakladala tuto diskusiu.tvoja svokra ma nejaky psychologicky problem a ty jej este dobre do toho nahravas. Ja by som ju vyhodila z bytu a by som jej vykricala ze co si to vobec dovoluje na mna vrieskat a zvihat ruku. Ved nie si male decko tak co sa jej nepostavis? Ja by som ju ani do bytu nepustila kym sa mi neospravedlni. Som si ista ze si ani nemyslela na to ze by sa ti vobec mala ospravedlnit.

katarinamarkova
27. okt 2014

@barnica problemove ste obe.
vztah je vzdy o dvoch - aj ked je to vztah svokra- nevesta 🙂
obidve by ste sa mali z tejto situacie poucit

mihula
27. okt 2014

mne keby svokra povedala,ze pojdem z domu,bola by som prec skor ako manzel pride z roboty.Ale na druhej strane,nedovolila by som si tam doniest psa,bez ich suhlasu

petulda333
27. okt 2014

Neviem ci je to dom...ak by ste byvali spolu,to znamena ze nemate kazda vlastnu domacnost rak ano mala si saopytat,ale ak ste v jednom dome ale kazda ma svoju domacnost,nema sa co starat...dovolili vam to tak logicky si tam robte co chcete a k jej reakcii...naplula by som jej do tvare....radim odstahovat sa,viem ze je to tazke ale lepsie..moja svokra je tiez taka ze do vsetkeho pchala nos....byvali sme u nich dva roky..dovolili nam prerobit si izbu ale sukromie ziadne...vzdy bez klopania vosla,ked sme neboli doma hrabala sa vo veciach,satach a preberala postu,bezne bolo ze sa mi na cca mesiac stratili podprdy,gate....a ze moje saty stali v kosi na pradlo aj dva mesiace (pracku maju u babky,teda u svokrinej svokry,a tej vadia aj oni preto som ja neprala) a ze vacsina mojho pradla bola znicena ani nevravim....konecne sme vo svojom...aj sem chodi a spekuluje co by zmenila ale ma smolu,neprajem si aby k nam chodila ked nie som doma....chodte prec,dieta nemoze vyrastat v takom dome s jezibabou

mmichael
27. okt 2014

@petulda333 podľa mňa ste sa mali so svokrovcami dohodnúť ak je to ich dom, ja sa svokre nečudujem, ja by som tiež psa a psov už vôbec vo vnútri nezniesla, pes patrí von, aj to iba s ich súhlasom, alebo sa treba presťahovať do svojho a tam si majte čo chcete, aj tigra, môj názor

petulda333
27. okt 2014

@mmichael ja uz problem nemam byvame s partnerom uz sami....chapem ako to myslis...ale ak im dovolili urobit si tam vlastnu domacnost tak ich nema trapit kolko psov tam maju...samozrejme ak ich pes neotravuje...a taku reakciu aku dala autorkina svokra...teda...ona patri na liecenie...vykopnut psa a este na nu natiahnut ruku a vziat jej syna...to kde sme?!!!jednoducho kazdy ma zit sam so svojou rodinou...v jednom dome dve rodiny zit nebudu bez problemov....

barnica
autor
27. okt 2014

chápem že niekto nechce psa v dome ale my ako rodina sme sa dohodli že nám to nevadí a chceme mať psíka dnu jediné spoločné na dome je chodba a dvor... a tam upratujeme my takže žiadne mláčky bobky a podobne tam niesú. Pravda je že sme mohli oznámiť vopred že si berieme psíka ešte jedného. Nieje to o tom zeby som si nevážila svokru ale to s malým neurobila prvý krát,preto som k nej tak odmeraná a nič s ňou neriešim. žijem si svoj život vo svojom, a ak treba niečo riešiť spoločne je vždy pritom manžel alebo to rieši on sám.

filipal
27. okt 2014

@barnica ty si urobila dobry skutok, vobec si to nevsimaj. 🙂 ludia, ktori to komentuju nepoznaju situaciu u vas.
Ty absolutne nemusis skladat ucty tvojej svokre. mas moje sympatie.

moonlight1210
27. okt 2014

@barnica ze mas so svokorou zle vztahy je normlane po tom, co sa dialo s jej dcerou a ako podvodne vytahovala peniaze od celej rodiny.
Tam uz dobre asi nikdy nebude.
Len nechapem ako jej mozes dovolit vziat ti a odniest uplakane vystrasene dieta. Ani keby na mna ruku zdvihla, tak by si ho neodniesla. Este by si vypoculaze to urobi uz len raz a volam policiu, alebo vyfliaskam ja ju. Moze si vybrat, co je jej milsie.
Mozno prehnane, v podstate viem ustupit vo vela veciach, aj kde by ini neustupovali. Ale ked ide o moje deti a niekto by im toto robil, tak kam padne sekera, tam zatne.

barnica
autor
27. okt 2014

ďakujem ja som nechcela maleho viac stresovat aby sme sa na schodoch onho natahovali a este by sa mu nebodaj nieco stalo nechala som ju vychladnut a to mi potom len supla maleho cez dvere a odisla ani nic ze tu je maly alebo cois supla ho medzi dvere lebo bol pokakany a odisla. po vztahoch so svagrinou ani so svokrou to nebude ruzove. svagrina ma upne vylucila zo svojho zivota a trpi ma len na oficialnych stretnutiach ale pre nu je jej brat slobodny a ma dieta. Jej manzel splaca na kazdu stranu aj nam a ma toho dost ale je to ferovy clovek. Svokra ma take navaly ked je vsetko super a riesi so mnou spolocnu vianocnu veceru a pecenie kolacov a potom zase ma dni kedy sa ani neukaze a radsej nas ohovara so susedkou teda skor mna ako manzela.

slivka3
27. okt 2014

@barnica Pokiaľ je 3/4 domu vášho,tak čo riešiš?by som hneď svokre ukázala kde je sever a ak sa jej nepáči môže ísť,že ju radi vyplatíte,ale tiež záleží ako ste k tomu 3/4 domu prišli,ak Vám to darovali,tak by som určite postupovala slušnejšie,ale ak ste to dáko vyplácali,tak nie je o čom je to naše a basta,nikto by mi v mojom nerozkazoval čo smiem a čo nie,ani svokra.

haslerka27
27. okt 2014

mladi maju zit sami,tu sa to zacina a konci...ziadne so svokrovcami..takyto zvazok vyjde 1 zo 100...svokra nech si zije sama,a vy mladi sami

mala_hobitka
27. okt 2014

@barnica Byvanie s takou svokrou je pricina problemu. A takisto to ze si neviete stanovit hranice. Vy dvaja s manzelom proti svokre. Musite drzat spolu.

PS: Keby mi svokra siahla na dieta bez mojho dovolenia a este k tomu stylom "berem ho k sebe" tak to by som sa v sekunde zmenila na uragan. A dalsi den by som sa stahovala 1. kvoli sebe 2. uz by ma nechcela v zivote vidiet co by som s nou zrobila.

dm2
27. okt 2014

@barnica asi ste chybu urobili obidve. ta reakcia tvojej svokry bola neprimerana, že na teba zdvihla ruku, ale uvedom si že žijete spolu tak by ste ju mali o takejto "drobnosti" informovať vopred, alebo sa opytat, či vôbec s tym suhlasi, ved mate spoločny dvor a ked ho aj spolu uživate, môže jej vadiť, že sa vam tam venčia psi a štekaju a podobne, neviem či byvate na poschodi alebo prizemi, ale ak na poschodi, tak to môže byť aj počuť dolu to pobehovanie psikov....celkovo vsak som sama už z principu proti zvieratam v byte alebo dome, nevadia mi akurat rybičky ap., myslim že zvierata takehoto typu, ako psy a mačky patria na dvor....možno ma aj tvoja svokra taky nazor a preto takto reagovala..........na vsetko sa treba vzdy pozerať z obidvoch uhlov pohladu 😎

koala7
28. okt 2014

Uz zase ma svokra kluce od vasho poschodia? No neviem ze sa vam chce tolko natahovat, a ty mozes mat na salame, ale maly tym trpi asi najviac ked su tam vkuse vresky a natahovacky... Mozete sa tvarit ze ste vo svojom ale rovnako je pravda ze ak to raz zdielate so svokrovcami, nikdy to nie je uplne vase a prave preto vznikaju vsetky konflikty. Riesila by som ako sa odstahovat alebo vystahovat svokru

barnica
autor
28. okt 2014

Dost mozne ze ma tento nazor i ked sama mala v dome labradora kym bol stena a spaval jej na gauci. No teraz po jeho smrti je zamerana na psi dokonca zacalabyt proti nasmu co ho mame rok. A predtym nemala absolutne nic proti. Ospravedlnila som sa jej aj ja aj manzel ze sme nemali v umysle jej uskodit alebo nejako zneprijemnit zivot. Jediny vysledok bol ze sa vykricala na mm. Ja som sla s malym hore. Byvame na poschodi. Ci jej vadi behanie psov to neviem jeden ma 800gramov a druhy 1,20kg a myslim ze viac pocuju behat nasho syna a jeho buchanie s hrackami😀 nato je expert... oba nase psi maju hygienicke navyky a pytaju sa vonku. Vacsinou ideme na prechadzku po dedine iba ked strasne leje tak ich pustam na dvor a to bobky upratujem. Do zahrady na hriadku nemaju ziaden pristup z hygienickych dovodov.

barnica
autor
28. okt 2014

Nema kluce od nas ale zabudla sim zamknut, moja chyba. Ja by som sa odstahovala hned no manzel po ssvokrovej hospitalizacii na are nechce. Mali sme vyhluadnuty mensi domcek tu v dedine na druhom konci ale svokor skolaboval a bol na jiske potom na are a bolo to zle, tak manzel chce byt pri nom.

koala7
28. okt 2014

Myslim ze druhy koniec dediny nie je Amerika 🙂))

lubkavargova1
28. okt 2014

Ako tak citam, toto u vas bude na dlhe kovbojky...fakt radsej od seba lebo to nedopadne dobre. A to nech si tvoj pan manzel uvedomi cim skor. Radsej mat kludnu domacnost ako po case z kludnej zienky (bez urazky) harpiu. To bohuzial dokazu vyvolat svokruse zo zien...a potom zacina dalsi zacarovany kruh ze aj z nas budu rovnake svokruse ako boli nase 😠 (a kolko sme sa dusovali ze my take nebudeme)

sue
28. okt 2014

@barnica nereagovala si na to, čo som písala...zbytočne riešiš tu na webe, kto si pamätá vaše problémy so svokrou a švagrinou si len musí ťukať po čele, že zbytočne derieš klávesnicu... NECHÁPEŠ, že svokra sa nezmení? Že vždy budeš tá zlá? Je jedno, na koho je pôvodne ich dom prepísaný (a teda že je 1/4 tvojho syna a 1/2 tvojho manžela alebo ako...) je to fuk, je to matka tvojho manžela, ktorá ťa z nejakého dôvodu nemá rada a VŽDY budete mať problémy spolu...vždy...

Mimochodom keď si včera písala, že ťa ohovára všade možne...ty robíš presne to isté...a obávam sa, že tam bude aj kameň úrazu vášho problému... vaše povahy sú asi veľmi podobné, preto nemôžete jedna druhú vystáť, aj keď ste sa asi na začiatku obe tvárili, že to pôjde... ani jedna z vás nemusí byť zlá žena a v konečnom dôsledku je asi pravda niekde uprostred, aj keď podľa tvojho opisu je svokra tá bezcitná, krutá a egocentrická 😉

Proste ak chceš kľud, odsťahujte sa, ak nie, tak si zavri ústa a ži tak, ako chce svokra. Ju už nezmeníš, aj keď sa na hlavu postavíš, dotiahneš svorku psov, zakážeš jej dotýkať sa syna, dokážeš, že švagriná klamala...proste to máš JEDNO !!! Tak už si to prosím ťa uvedom - inak naozaj stratíš časom manžela...

barnica
autor
28. okt 2014

je pravda ze mame podobne povahy obe chceme sefovat tej svojej rodine len moja rodina je manzel syn a psi a jej rodina je svokor a ona my uz sme samostatna jednotka. Manzel dnes ale usúdil že sťahovanie by bola najlepšia voľba. Snáď sa nám podarí sa s majitelkou nejako rozumne dohodnut ohladne toho domceka. Ja by som si rada s ňou sadla a vydebatovala si to čo má proti mne ale pri otázke či jej na mne niečo vadí je ticho a tvári sa že asi všetko. Alebo začne kričať a búchať s dverami. Nemyslím že svokra je bezcitná ale ak je vo vývrtke tak neviem čo od nej čakať.

simonka200
28. okt 2014

Ak patrí 3/4 domu vám a svokre 1/4 tak by som jej jasne dala najavo kde má miesto a kedy má držať hubu...A keby len raz na mňa skúsila zdvihnúť ruku v živote by pekného slova odomňa nepočula...A z vnukom by sa nadobro rozlúčila mohla by ho vidieť iba s poza okna keď budem na svojom dvore venčiť psíkov 😉

reisi
28. okt 2014

@barnica . Citala som namatkovo.Mna zaujalo ,ze koho bol ten dom povodne? Kto ho postavil? Lebo ked ho postavili svokrovci a darovali cast vnukovi a cast synovi, oni sa budu stale citit hlavnymi vlastnikmi a svokra bude chciet rozhodovat. Obcas v navale citov urobi dedko a babka taketo gesto ale to darovacie gesto je viacmenej casto virtualne... Rozhodne si treba zabezpecit vlastne byvanie a potom sa upravia i vztahy.