Som rozmaznaná?
Pozvala som k nám na návštevu aj s deťmi moju sesternicu. Na svadbe nám neboli, lebo boli na dovolenke tak môj muž navrhol nech k nám prídu na týždeň zo SK aj s deťmi.
Prišli v nedeľu večer ako veľká voda, ale aspoň bude veselo vravela som si. Moja sesternica je študovaná farmaceutka, má dve lekárne a okrem školy a pôrodov nikdy nič nerobila. Škola to bola ťažká uznávam, 5 rokov nad vzorcami skriptami, ale vyplatilo sa jej. Vydala sa, porodila dve deti, je šéf sama sebe. Manžel má veľkú stoličku tiež v jednej firme skrátka biedu netrie.
Dnes povedala vlastne už včera, že by sme zašli nakupovať, lebo na SK nie je výber, myslím východ SK.
Chlapi s deťmi šli do pražskej ZOO, kto bol vie, že je to záležitosť na celý deň a my sme sa vybrali po obchodoch. Všetko plynulo pekne, obiehali sme drahé obchody ale aj bežné ako C&A, H&M lebo ja tam milujem tie ich basic kolekcie a deťom na zničenie netreba Gant a Hilfiger 🙂
Nakoniec sme dorazili do jedného butiku s kabelkami, kabelka sa mi páčila už dlhšie a MM mi každú sezónu dá peniaze na polovicu kabelky, ktorú mám práve v hľadáčiku. Tak som si tašku nakoniec kúpila bez mihnutia oka. Pri obede mi moja sesternica, ale zahlásila, že som rozmaznaná a rozmarná žena. Míňam bez rozmyslu, obliekam sa na bežný deň akoby som sa chystala niekam na flám a pod.
Priznám sa dosť sa ma to dotklo. Nevedela som ani čo jej mám povedať.
Ako by ste reagovali Vy?
myslím, že nie
@niki101988 hovorí sa tomu závisť 👎
Neviem ako by som reagovala, lebo ja vela neminam. V kazdom pripade je to tvoja vec na co minas, ked na to mas tak v com je problem? Peniaze nie su na to aby sa drzali na ucte. Ale zase na druhej strane nie je dobre ani vsetko pominat a nemat rezervu.
Asi ti len zavidi, nemala by potom urcite take poznamky. Nabuduce ju treba uzemnit ak sa ti to nepaci. Aspon ja by som nemohla travit cas s niekym takym kto ma take poznamky.
Inac poznala som jedneho typka a ten minal totalne vsetko co zarobil 🙂 . Ani na najom mu poriadne nezostalo. Ale v zivote som si o nom nepomyslela, ze je rozmarny.
@niki101988 neviem,aj ja mam sestrenice v "podobnom duchu" 😀
a teda s nimi by som ziadne spolocne nic absolvovat nechcela( a to som uz musela odrieknut kadejake akoze uuuuzasne spolocne akcie)...stacia mi rodinne povinne jazdy raz za rok...
takze, netrap sa jej recami...kazdy vie,co a kolko si moze dovolit,resp.....ak si na nieco zarobim,resp.s manzelom zarobime...tak preco by sme sa mali zle citit,ked si aj nieco doprajeme...
zrejme sa sesterka prisla pochvalit...aaaaa doooost si ju "zaskocila" svojimi "moznostami" 😀
Mne sa zda zvlastna tato tema, naco vlastne sluzi, nemyslim, ze si rozmaznana - skor bezna zena, ale ze sa chces chvalit, suhlasim so sue
sesternica ti zavidi :D nic by som si z toho nerobila ... naopak.. mna by to potesilo :D ved si to asi aj zaluzis ..ak sa teda nechvastas zbytocne jak male decko .. lebo aj ja by som sem mohla pisat ..ze zijem v nemecku a mozes si barco dovolit ...
@niki101988 Hned by som jej odpovedala,už mam naučenu formulku,ktorou podobnych zavistlivcov umlčim a to nevlastnime lekarne ani tučne bankove konta,na to po čom tužime si musime zarobiť a hlavne dlho šetriť,ale nech sa jedna o čokolvek použivam tuto vetu : " Dovol aby som ti vysvetlila pojem rozmaznaný - je to niekto kto ma všetkeho dostatok,povedzme aj nadbytok ale nevaži si to ,ja sa naopak nechavam rozmaznavať v medziach toho čo si mozem dovolit ale kazdu danu vec,vylet či dovolenku si velmi vazim a uzivam,život je predsa o tom aby sme sa v možnej miere našej finančnej situacie rozmaznavali "
@sarinka2012 najlepšia odpoveď - s k v e l á !!!
ako po pravde uplne mi je jedno kto ma co na sebe.....tiez mam VS,aj manzel,tiez netrieme biedu,a obliekam sa podla aktualnej situacie,neriesim inych a mam klud.
Asi by som sa jej opýtala, prečo ju to tak veľmi trápi.
Mne nie je jedno, kto má čo na sebe, oblečenie tiež reprezentuje, ale aj tu všetkého veľa škodí a je lepšie mať praktické veci - kombinovateľné a pre deti som menej kupovala značkové oblečenie, lebo sa mi viackrát stalo, že z niektorej veľkosti napr. 152 veľmi rýchlo syn vyrástol, tiež z M a zostalo mi veľa vecí, ktoré mal oblečené iba niekoľkokrát, čo by u značkových vecí bola dosť veľká finančná strata. Občas som mu kúpila aj značkové napr. rifle, alebo mikinu, ruksak - aj deti radi vzbudzujú pozornosť.
Keď sa stretnem so sesternicami tak oni radi tiež rozprávajú otvorene, povedia aj to, čo by cudzej osobe nepovedali, tam to ani veľmi neriešim. Ale môže sa stať, že za takou reakciou môže byť aj závisť.
Záleží na tom aký celkový dojem zanechala, lebo môže sa stáť, že aj so sesternicou si nemusíme rozumieť.
@0silvia0, ja by som ale situaciu gradovala len v tom pripade, keby jej nestacila veta, ano som rozmaznana, ci jej to vadi? Keby vrtala dalej, tak ja by som odpovedala, co som pisala vyssie. A keby sa urazila? Nech sa aj, s takym clovekom by som sa stretla, aj tak po tych reciach posledny krat. Obe su dospele, maju svoj rozum, svoj rozpocet, svoj zivotny styl, a sesternica to prestrelila, co ju do toho? Mohla tu zavist potlacit, a vyzalovat sa muzovi doma, ze aj ona chcela taku kabelku 🙄 .
vies co budz si aka chces..a nie taku,aku by ta chceli mat druhy..rozumies si s mm s dietatom..tak preco nie..minies si peniaze naco chces..a co koho do toho??si rozmaznana?a preco nie..ak mas byt naco..tak len hrdo do toho..preboha ved je to tvoj zivot..tvoje peniaze..bolo to povedane cisto so zavisti..zapamaj si jedno..kto ma vela..chce este viac..a nikdy mu nebude stacit ani to co ma...
@niki101988 podla mna bola zelena od zavisti😉 i ked, asi ma vsetko ako pises, cudne..nie si rozmaznana, z casu na cas, ked si to mozem dovolit si mozeme spravit radost..
@niki101988 😀 😀 😀 ej, to bude jedna z tych sprostorekych sesterniciek... Co na srdci to na jazyku a spliecha to z nich neuvazene ako z ucpateho kanala. 😀 Hlasim vyskyt podobneho zivocicha v rodinke. Vyvydala som. Ale som sa pobavila pri komentari nasich svadobnych fotiek ako nikdy v zivote. Este dodnes mi toci kutiky ust do hora. Zavist je svina no...a neobmedzeny zdroj zabavy, ked ju clovek berie s nadhladom. K tym svadobnym fotkam - komentar tohto rodinneho klenotu - ..." vidno, ze mas na take plavky, vyzeraju uz na prvy pohlad riadne luxusne".... Realita - plavky horny diel 2,50 eur, spodok 5,50, z dielne HM. 😀 😀 😀 Hm...niekto vie vyzerat luxusne aj v levnotach a nie kazdy to rozchodi. 😀 😀 😀
Si jej mala ponuknut, ze jej ponosis penazenku a mobil v tvojej novej kabelke. 😀
Hlavne nech sa stara o seba, nie o druhych.
@niki101988
Sesternicino druhé meno je Závisť, že? 😉 😀
@niki101988 prečo ti muž platí polovicu kabelky a nie celú???
kašli na ňu a uži si novú kabelku 😉
@niki101988 nemyslim si ze by to bola zavist..ale skor to, ze dnes ludia kazdemu hocico splechnu do tvare bez toho, aby sa predtym zamysleli ako sa ten druhy bude citit... a tu vidis, ze ani studovanie cloveku neda momentalne tak ziadany takt, slusnost a inteligenciu..s tym sa proste musis narodit..mnoho ludi ma priam nutkanie povedat hocico co mu slina na jazyk prinesie a este si to aj vychutnavaju...ked ty ostanes zaskocena, lebo si slusna a taktna a nepovies nic, len ta to zamrzi.. a je jedno ci vlastnia lekarne, a ci ma titul pred menom a za menom a jej muz sedi niekde v dozornej rade nejakej spolocnosti ..ludskeho ducha a vnutro nezmenis ..aj keby si ho obalil do najdrahsich znackovych handier s tromi titulmi ..ludska jednoduchost, neslusnost, netaktnost sa prederie napovrch aj cez drahe gucci a neprekrije ho ani Ch5 ... a nenadarmo sa hovori ze jazyk nema kosti , ale moze zlamat vaz...
preto sa netrap nad vyjadreniami prostoduchych ludi ... oni su sami sebe bremenom..a nabuduce uz budes mudrejsia a aj ked mozno sa chce clovek pred navstevou ukazat ako zije, na co ma a co si moze dovolit ...a chce byt pohostinny a ked sa z teba zasa stane" nakupna maniacka " 😀 tak uz budes mudrejsia a budes vediet, ze takyto prepych z bezhlaveho nakupovanie znesie len jedina osoba - ty sama 🙂 😉
Mňa osobne pobavila veta " nikdy nič nerobila okrem školy a pôrodov" a pred tým - vlastní dve lekárne.
Tak podnikanie je nerobenie alebo ako ? Dopracovať sa k dvom lekárňam , zamestnávať ľudí , zháňať tovar, vytĺkať peniaze z poisťovní je nič nerobenie?
@niki101988 A nechcela si sa ty pochválit,že máš kazdý rok novú kabelku a že sa na bežný den obliekaš ako na flám,prepáč mne to tak príde.Bože mat tak tvoje problemy........
@maminuska presne, toto som ani ja nepochopila, ako sa da nerobit a mat dve lekarne 😝
@zuzkaanicka no tu by mohlo byt rozlúštenie toho všetkého .
Sesternica podniká , má na zodpovednosti ľudí, má sa čo oháňať a zrejme je v jednom kolotoči a zrazu jednoducho vidí že zakladateľka témy si bez mihnutia oka kúpi kabelku , drahú kabelku na ktorú by ona musela tvrdo makať.
Nevidela by som v tom závisť, skôr len také konštatovanie.

@niki101988
rozmarna/nerozmarna.... ak tym nepotrpi tvoja rodina, preco nie. na druhej strane - aj my mamicky musime byt trocha "sebecke", obcas si nieco dopriat, urobit radost, v rodine su predsa neni len deti, ale aj rodicia. jedna vec je ze dame detom co potrebuju a snazime sa aby im nic dolezite nechybalo, na druhej strane je podla mojho nazoru spravne ak si aj my obcas urobime radost 🙂