Som s mužom len kvôli detom. Aký na to máte názor?
chcela by som vediet ake mate nazory a skusenosti s tym ked zena ostava s muzom nie z lasky. u mna su ten dovod deti. je uzasny otec stara sa o nas, dava mi vyplatu. ale uz dlhsiu domu mam asi len ja krizu, proste uz ho nemiluje....
niesom nestastna, som rada ze niesom sama s detmi, ale bojim sa aby som sa citovo nezadupala.
@grenadinka, ja som na tom podobne v tom, že mam dve maličké deti a este dve staršie, rovnaky kolotoč, tiež vždy manžela čakam, som nervozna ked nechodí, neviem sa ho dočkat. Domov chodí okolo 18tej, často aj neskor, robí aj sobotu do tretej. Tiež som doma zavreta aj dva tyzdne, ked su chorí. U nas všetko klape, možno aj preto, že na tom stale "pracujem". Nedovolím, aby sa nam to pokazilo. Denne mu poviem, čo ma trapi, čo sme zažili, ako mi velmi chyba a ako sa teším že je s nami. Dookola, možno mu aj na nervičky trošku idem 😀 . On nie je taky citovy ako ja. Ale nevadí, viem že sa domov vracia rad, že je s nami rad a ja som rada s ním. Sme spolu 6 rokov. Nič nie je zadarmo, nemožeš čakat, že to len tak príde a bude to stale fungovat. Muži sú iny, čím ty budeš odutejšia, tym on bude viac cuvat.
@grenadinka láska pominie, ostane medzi ludmi silné puto alebo nič. Sama musíš uvážiť čo medzi vami je. Som vydatá ôsmy rok, mám 2 ročnú dcérku a medzi nami láska pominula narodením dcérky ale máme sa radi a ťaháme to spolu v dobrom aj zlom., sme predsa rodina a môžeme sa spolahnúť jeden na druhého. Tiež často túžim po láske a potom zistím, že aj s iným by to bolo to isté, tie silné city a vášeň nemôžu trvať večne, a kto by potom mal rád moju dcérku? Nijaký iný chlap by jej otca nenahradil. Druhá vec, zarábal by na teba iný chlap a na tvoje dieťa? Platil by ti úver alebo nájom alebo hocičo? Musíme byť trošku realistickí. A neboj, deti vyrastú trošku a budete mať na seba viac času a častejšie si vyjdete niekam, opäť si nájdete k sebe cestu. Netreba hneď utekať. Prajem Vám aby sa veci dali doporiadku a aby ste vedľa seba vydržali.
no dufam ze ma tu nikto slovne neukamenuje. Ja si myslim ze laska ma rozne podoby. Najlepsie to zistis tak ze napriklad na tyzden ste nie spolu. Co vtedy? Chyba ti ta osoba? Ak ano tak aj to moze byt druh toho ako sa laska prejavuje.
Mame 2 deti a myslim ze to je prave to co trosku tu lasku posuva do uzadia. Jednoducho nemame na seba tolko casu ako predtym.
Jedna z veci na ktoru sa ja tesim je ked budu decka uz vacsie tak ze ich budeme moct nechat doma a ist spolu do divadla, kina a podobne. Jednoducho napriek tomu ze sme svoji uz 6 rokov (skoro 7 rokov) a potom to bude mozno a 12 rokov tak napriek tomu zacneme spolu chodit von sami a bdue to nieco podobne ako take to obnovenie toho vztahu .. toho ako zacinal.
Na druhej strane nieje mozne ocakavat ze iniciativa a aktivita bude vychadzat vzdy len z jednej strany. Takze ked nieco take je treba sa snazit navrhnut nieco co trosku dvoch ludi zblizi.
@andrejo aj tu si 🙂
zase, len mozem podporit tvoje rady.
my s manzelom si vyslovene planujeme spolocne vikendy, alebo vecery, aby nam vztah nezovsednel.
je pravda, ze pri malych detoch je to tazke.....ale napriklad aj stari rodicia si mozu niekedy naplanovat vikend s vnucatami a pomozu svojim detom utuzit manzelstvo.
@fidka79 mam rovnaky nazor....myslela som si, ze sa tu riesia horsie veci, poznam zeny, co su s muzmi len kvoli detom, ale tie muzi biju,nadavaju im....kdezto tu sa riesi uz len monotonnost vztahu...smutne, ze ma niekto tak skveleho manzela, a mysli po tak kratko case na rozvod, nemyslim si, ze by bola zakladatelka temy schopna rozviest sa len kvoli takej banalnosti...jej muz nie je alkoholik, ani tyran...ani nic take, stara sa o deti a este jej aj dava vyplatu..isto ju miluje...keby tak chudak vedel co sa tu riesi...ked uz zenam nestaci muz co ich miluje, pracuje, nosi domov plat a venuje sa detom, tak uz akeho lepsieho by chceli???
Baby ja som si tiež dávala túto otázku ale vyhral zdravý rozum. Od muža som odišla keď dcérka mala 3 mesiace....teraz je to už dva a polroka a mam priateľa, ktorý moje deti miluje a čakáme spolu tretie. Som šťastná....
Samozrejme každá situácia v rodine je iná
@ela2710 ale to co pises(to plnenie si zakladnych povinnosti), je hadam samozrejmost. ja viem, ze realita je casto ina, ale je len chyba zien, ze ju toleruju.
a to, ze ziju s muzom tyranom len kvoli detom. tak to je holy nezmysel. lebo tymto sposobom svojim detom ublizuju.
je hadam aj nejaka ndstavba vztahu, nie? nevravim, ze Grenadirka trochu velmi nerozpytvava......ale tvoj nazor sa mi zda velmi nebezpecny.
@ela2710 nie Eli! 🙂 🙂 🙂 ja viem, ze si to myslela dobre, len som si to dovolila doplnit. 😉
ja ta nekritizujem, len upozornujem, ze to, co si uviedla ako znaky dobreho muza, su veci, ktore by sme ako zeny mali ocakavat a nie byt za ne este vdacne. 🙂
-muz nie je alkoholik
-muz nie je tyran
-stara sa o deti
-dava jej peniaze
vies , nieco navyse je, ked nas rano muz necha dlhsie pospat, alebo pre nas vyberie nieco co nas potesi,
alebo si nas vezme za zenu aj ked mame nemanzelske dieta.....alebo nas nepodvadza,aj ked stratime prsnik....
aj ked aj tu sa da povedat, ze pre niektoru zenu to moze byt samozrejmost. ide o to, ako si vysoko postavime latku.
@filipal halooo?
su veci, ktore by sme ako zeny mali ocakavat a nie byt za ne este vdacne.
-muz nie je alkoholik - ok suhlasim
-muz nie je tyran - ok suhlasim
-stara sa o deti - ok suhlasim
-dava jej peniaze - CO??? Neznie to trosku znehodnucujuc zenu? Dava jej peniaze? V dnesnej dob podla mna bud zena zaraba tiez, alebo potom je rodinny rozpocet z ktoreho funguje cela rodina. Dava jej peniaze mi pripada trochu ako si niekoho vydrziavat a to pri manzelke znie dost hlupo ba az vulgarne.
Nechat zenu dlhsie spat to sa cez vikend snazim. Nie vzdy to vyjde kedze maly spi s nami v izbe ale obcas sa zadari ze ho vezmem z postielky a dam k sebe v kuchyni do detskej stolicky. Starsi si vacsinou pusti rozpravku rano a ja chystam ranajky. Ked su ranajky na stole vacsinou manzelku zobudi kavovar ale ak nie tak poslem vzdy starsieho nech ide mame povedat ze su ranajky.
To je ale nieco co robim rad a uz je to skoro rutina takze nejak to neriesime. No pokial viem tak pri slube sme mali neico v dobrych aj zlych casoch a tak si myslim ze ci uz zdravotne, financne alebo inak tak sme sa zaviazali ze v kazdej situacii. No a preto myslim ze ked si 2 strany uvedomuju do coho manzelstvom idu tak by nemali amt dovod riesit neiktore hore uvedene veci.
Asi je moj pohlad trochu iny ako z tej opacnej strany ale to je moje vnimanie situacie za ktoru ma mozete nenavidiet no dufam ze to tak nebude 🙂
@andrejo a podla teba by si mal muz peniaze nechavat?
mm ma taky nazor, ze ked su dvaja ludia manzelia, ktori sa lubia, ani neuvazuju v takych dimenziach ze moje- tvoje.
ja napriklad zarabam ovela menej ako moj muz (tak je to asi vacsinou) a to by si akoze muz hyril a jeho zena a dieta by zivorili? tak isto, zase ked ja dostanem od rodicov vacsiu sumu penazi investujem ju na spolocnu dovolenku a nebudem si ich utracat sama.
inac aj zo zakona, pocas manzelstva su vsetky nadobudnute statky a hodnoty delene na polovicu medzi manzelov, nie podla pomeru, kto kolko zarobi.
neuznavam moderne nazory, ze kazdy si ma v manzelstve hospodarit sam. bud je medzi nimi absolutna dovera a laska a vtedy moje -tvoje nehra rolu, ALEBO to tak nie je, ale naco potom take polovicate manzelstvo?
je mi vzdy podozrive, ked si muz nechava vyplatu pre seba a zenu vydeluje. bud je skupan, alebo pomysla na zadne vratka.....
@filipal ja som za to ze je jeden rozpocet. No ale to ze dava jej peniaze vyznelo ako keby si ju kupoval. (jednoducho trosku hlupo).
My mame 2 ucty v roznych bankach ale mojej manzelke vzdy poviem co odchadza a kolko mam na ucte a ci potrebuje peniaze a tak. To iste naopak. Ked niekto z nas nieco dostane tak to vacsinou riesime spolu ze co z toho.
My sme rodinka ktoru 99% vidat len spolu. Cize nejak neije ani kedy ab som ja alebo len ona minali.
Je pravda ze teraz ked su krpci chori tak som manzelku zo susedou vyhnal v piatok do kina kedze je s krpcami zavreta doma. Ale to nevnimam ako jej minanie alebo tak skor ze nech si oddychne trosku. Ale je pravda ze pojdem vybrat peniaze a dam jej ich.
@andrejo jaaaaj, ved to je jasne, ze si niekto ide do kina, druhy si zase kupi CD a pod.....myslela som skor na take hyrenie, ze niektori chlapi utracaju peniaze na milenku a pod.....alebo si peniaze len tak jednoducho ukladaju na tajne ucty a rodine nedopraju. ja som poznala vela takych pripadov.....

@zuzuuu vyzerá to tak ze nas ma viac podobny problem. keby boli ty nsi chlapi aspon na hovno ako otcovia, tak by sa clovek ani nezamyslal nad ty ci to ma zmysel. ale poviem ti boli sme na silvestra u rodicov, ale bolo naozaj dobre. po polnoci sme isli von a s celej ulice sme boli spolu von ako jediny. a ostatni chlapi sami a nadavali ake maju sproste zeny. citila som sa ako v raji, jedina som bola pri svojom muzovi. 😀
ale je to presne tak ako pises ty, zas pride moment ked si poozim otazku preco som s nim?