Som s mužom len kvôli detom. Aký na to máte názor?
chcela by som vediet ake mate nazory a skusenosti s tym ked zena ostava s muzom nie z lasky. u mna su ten dovod deti. je uzasny otec stara sa o nas, dava mi vyplatu. ale uz dlhsiu domu mam asi len ja krizu, proste uz ho nemiluje....
niesom nestastna, som rada ze niesom sama s detmi, ale bojim sa aby som sa citovo nezadupala.
@ela2710 aj ty aj fidka 79 mate pravdu su chlapi ktori su naozaj na hovno , ale ja tiez nechcem svoje city zadupat. a navyse sme sa par krat spolu porozpravali a navrhol mi manzelsku poradnu, skoro mesiac sme bez hadky . asi to bude v pohode, ale urcite vies pochopit aj mna mam dve deti, tiez by som sa rada dostala sem tam medzi dospelych ludi. mozno mi r toho vsetkeho uz zacalo hrabkat 😀 , dufam ze naozaj bude dobre. skor som otvorenim tejto temy chcela dosiahnut to, aby ste mi povedali ze sa mam uvedomit. niak si vstupit do seba. 🙂
@grenadinka samozrejme, ja mam len jedno babo, ma 3 a pol mesiaca a hrozne mi chyba s dakym podebatit, furt sa mi sem trepe rodina na navstevy, sice mi uz dali 3 dni pokoj 🙂 ale predsa s rodinou sa neda kecat o tom, co s kamoskami, aj ja tuzim aspon na hodinku vypnut 😉
@ela2710 no ja by som vypla tiez , ale ja mam chorobu - nikomu by som nezverila deti na dlhsie ako dve hodky aj to len mojej matke alebo muzivi 😀 . asi je to choroba nie? 😒
@grenadinka podobne, no mne by stacila aj hodinka len tak sa dakde sama prejst..trochu cisteho myslenia...ja som ale nutena,ked chodim na skusky, musim maleho nechat s priatelom alebo s babickou
@grenadinka to s detmi sa podla mna zmeni casom. Ked budu mat 3 roky a pojde prvy krat napriklad k starym rodicom na noc a tak. My sme tiez maleho nenechali s nikym dlhsie. Teraz od 3,5 roka (uz ma skoro 6) chodi na noc k rodicom obcas a je to super. Teraz je druhy doma aj ked je starsi prec takze je to ine.
No ale ja som tento piatok vyhnal manzelku von. Bola zavreta doma s deckami (starsi mal kiahne) tak som v stredu napisal susede ze ju pozyvam do kina s mojou zenou. Tak suseda v piatok vzala moju zenu a isli do kina .. sadli predtym na kavicku pokecali, pozreli film, potom trochu este pokecali a zena dosla domov a bolo vidno ze jej to prospelo. Jednoducho obcas musite vypnut. Ano vecer som bol ja s deckami doma. Ulozil som ich a spali ked dosla ale tak raz za cas to treba kazdemu je ejdno ci zena ci muz.
@andrejo aj my uz mame spolocny plan na piatok. neviem ako to zvladnem 😒 . moja mama pride ku detom. ja ich vecer uspim a az tak pojdeme von. a ak nam bude dobre tak sa vratime nad rankom 😀 . obvolali sme znamych tak bude nas cela banda 🙂 . tesim sa a mozno si zacneme taketo vikendy planovat castejsie. dufam ze ma prehnana starostlivost o deti co najskor prejde. 😉 . inak musis byt super manzel. ten moj si naozaj dobry, ale ze by ma len tak poslal s niekym von 😒 . jemu by to vobec nevadilo keby som si niekedy s kamoskami vyrazila ale asi by ho to nenapadlo.
@grenadinka hlavne si to uzite a nech to ma len a len pozitivne "nasledky"!
ľudkovia, musím sa spýtať, kedy považuje chlapa za lakomca, držgroša? ked odmieta ísť na večeru do mesta a ked ho nejak žena ukecá, že ho pozýva, tak ide a pri platení nechá ženu platiť, ved ho pozvala? kamoška sa mi tu strašne rozčuluje nad takýmto frajerom a fakt, že on pizzu za večeru nepovažuje, ona neberie .. za romantické gesto považuje jedlo v reštike a nie ním uvarenú večeru, lebo v podstate sú doma !!! svrbí ma ruka od toho ako jej chcem za to vylepiť, tak či som divná ja alebo ona
pre mňa je romantické aj to, keď on pre mňa navarí 🙂 otázne je, prečo ju nechce pozvať, ak má finančné problémy, tak by som to brala ok, ak ich nemá a aj tak sa nechá pozývať, tak je fakt lakomec 😉
Podle mě za sebe chlap, co za to stojí platit nenechá..pokud má finanční problémy, tak nemá se ženou do žádné restaurace chodit...nechat za sebe platit ženu je trapné - můj názor.
@lili_mia v kazdom pripade by som si dala na takeho chlapa pozor. lakomost je vlastnost, ktora urobi zo zivota peklo a vekom sa zvykne zhorsovat.
vzdy je lepsie, ked je muz velkorysy a dobroprajny.
tymto nechcem povedat, ze dotycny pan je lakomec...treba poznat viac informacii.
to, ze muz pripravi veceru doma je rovnocenne s pozvanim...alebo by som to hodnotila este vyssie.
zaujímavé postrehy .. ja s kludom zaplatím divadlo či kino za nás oboch a od toho svojho nič nepýtam, lebo viem, že on má na mňa väčšie výdavky, nepotrpím si ani na darčeky či kvety, tak som bola zaskočená kamoškynou reakciou .. čiže radšej nech sa ona durdí, že ju nechce vziať do pizzerie ako sa nechať ňou ukecať? ona by ho ťahala po tých reštikách, čo sú na v mestách na hlavných námestiach a ja viem, že on má radšej tie prírodné zariadenia, ako trebárs salaše, skanzeny, motoresty .. ja to vidím na konflikt kultúrnych názorov
@lili_mia to ze jej navari je super, uzasne. Ale ak chce ist obcas aj do mesta posediet a VZDY musi platit ona tak je to blbe... Este naozaj zalezi aj od toho, ci ma dotycny financne problemy.
Z toho mala sa neda usudit ci je lakomec, alebo nie. V kazdom pripade lakomi muzi to je riadna pliaga, fuj. Plne suhlasim s @filipal.
No a do tych "prirodnych" zariadeni ju aj obcas pozve a zaplati?
@viera27 áno, tam platí, boli sme vo štvorici a aj on mi to potvrdil, len jej sa to neráta, všelijako sa o tom rozprávajú, ale to je také, ona je fiflenka z auparku a on sa v restike citi asi tak ako niekto kto sedi vedla tarantuly .. podla mna by pomohlo, keby ona s kludom povedala, že ocákáva, že ked už on tam s nou ide, že to aj zaplatí, ale ona hned začne kričať aký je chrapúň .. no neviem, ja takéto situácie nepoznám, nemusela som riešiť .. ked oni dvaja ešte spolu nechodili a dvaja sme sa kamarátsky túlali, tak trebárs ked sme boli v kine v tých cinemaxoch, tak bez opýtania mi kúpil vedierko pukancov, kolu a po filme kúpil kebab a ani sa nepýtal, že či chcem, lebo vie že také ja mám rada .. a tá jeho frajerka o tom vie a predpokladám, že čaká to isté, ale tentoraz v reštikách, kde ona necháva aspoň 10eurový účet iba za kávičky!!!!!!
@lili_mia tazko povedat ci je lakomec. to sa da osledovat aj na inych aktivitach ako len pozvaniach. Pravdepodobne kavicky v obchodnych centrach povazuje za zbytocne vyhodene peniaze. Ja osobne by som si cenila, keby mi partner navaril. Ale, ked sa smiem spytat...ty k nemu nic necitis? lebo z tvojich príspevkov cítim niečo také, že sa ti nepáči, že on je s ňou a nie s tebou, ked tebe v kinach kupoval a jej sa to neráta..... Alebo som len zle vyrozumela?
@sisaha kedysi áno, ale teraz už nie, vedela som, že sa mu páčim a že ma chce .. len ja som potrebovala priamo počuť, že ma chce, nie iba v náznakoch.. istotu že si to iba nenamýšľam .. až prišiel môj terajší priateľ a bohužial, kamarát šiel ta dam, aj sme prerušili kontakt, to jeho že s priateľom dlho nevydržím, lebo je to rýchlokvasená láska a že nie je možné aby sa človek zaľúbil na športovej akcii ..proste som ho zrušila a nebavila sa s ním .. až raz sa sám ozval, že všetko ľutuje a pochopil to až ked stretol niekoho, že dá sa aj takým spôsobom zaľúbiť .. a teraz sú spolu, j akontakty nejak extra s nimi nezveľadujem, aby nevznikol zbytočný dôvod na žiarlivosť, ale ked on ťuťko a povedal je že bol kedysi do mňa :( a naozaj s ami nepáči že je s ňou, ked ona takto vyvádza .... súdim aj podľa toho, on už býva sám a ked som mu chodila pomáhať s nákupmi, lebo nevedel čo si má nakúpiť, nevedel si rozplánovať varenie, nakupovať suroviny chodil až ked bol hladný .. vošiel do jedneého obchodu a tam nakúpil, nešiel do iného, že tam je tatárka lacnejšia o 30centov, ale kvôli chlebu chodí do jednej pekárne v meste a to uznávam, ten chlebík je fajný, tak si dáva za kilo toho chlebíka 1,30€ až som začala aj ja 🙂
@lili_mia ja ti takto poviem. Tiez rovnako ako @sisaha mam ten pocit, ze tu mozno ide aj trochu o teba. Ja napriklad neriesim partnerov mojich priatelov (pokial sa to mna osobne netyka). A oznacovat niekoho fiflenka z auparku a riesit ci nechava za kavu 10E sa mi zda prizemne. Vsak z tvojho to nejde 😀.
Mne sa zda ze tvoj kamarat bol pre teba taka "istotka", vzdy sa dalo spolahnut, ze ta niekto potrebuje a niekto chce.
On je s nou, jemu sa paci, tak naco to riesis? Mozno je lakomy, mozno nie. To vedia asi len oni dvaja ze co maju navzajom medzi sebou. To co stacilo tebe nemusi stacit inej, nie je zakon ze kyblik pukancov je to co vsetci chcu. Kazdy z nas je nejaky. NIekto ma take hodnoty, niekto ine. Ale posudzovat to .....
Prosil ma o radu, tak som sa do toho nejak zaplietla. No je na tom pravda, že sa toho až príliš angažujem. No ako reagovať, ked mi povedal, že ja som bola taká dobrá, nič som po ňom nechcela a potom začne vymenovávať rozdiely? Tak som bola zaskočená, či vlastne je a nie je lakomstvo. Tieto názory mi dali nový obraz. Dakujem.
@viera27
Konečne môžem dať niekde zo seba von niečo ,čo ma žerie už dlhšiu dobu.Môj manžel sa o nás dobre stará. Chodí na nákupy, navarí, občas povysáva a to je asi tak všetko. V práci má 12 hodinové smeny. Denná, nočná a dva dni voľno. Keď je doma tak všetok voľný čas trávi s kamarátmi na pive a každý deň chodí stávkovať.Vôbec sa nevenuje mne ani deťom. Nikdy naše deti neprebaľoval, nikdy nekúpal ani mi nikdy s nimi nepomáhal keď boli malé a v noci plakali. Teraz keď už sú večšie on by aj chcel snimi tráviť nejaký čas, ale oni ho odmietajú. Potom mne nadáva že som ich rozmaznala. Zatiaľ čo on sedí hodinu v krčme, ja som doma s deťmi. Potom príde, má trochu vypité začne deti buzerovať a stavať do pozoru za každú maličkosť. Ja sa ich zastávam a je potom z toho hádka. Večer chce odomňa sex. Ale ja niekedy nemám naňho chuť ani pozerať a nie ešte niečo s ním robiť. A tak máme sex asi raz za mesiac a on mi vykrikuje že som vadná. Samozrejme že sú aj dobré chvíle. Ale aj tak mám dosť často pocit, že som s ním len kôli deťom a kôli peniazom, lebo finančne by som to sama neutiahla.
@tanulka007 píšeš,že si s ním aj kvôli deťom ale prečo, keď sa im nevenuje a oni ho odmietajú?
Ahoj. Lebo raz sa rozvádzali naši známi a Lucka sa má pýtala, že čo toje rozvádzať sa. Tak som jej vysvetlila, že to je keď rodičia už nebudú spolu a budú oddelene aj bývať.A ona mi povedala , že to je veľmi dobre keď my sme všetci spolu. Že keby ocko s nami nebýval bolo by jej za ním smutno. Takže si myslím, aj keď je aký je, deťom by určite chýbal.
@katushka16
ja mam uz dlhsi cas rovnaky pocit, ze je to uz len kôli detom, necely rok po svadbe sme sa rozviedli ale to sa budete cudovat po troch rokoch sme sa znovu dali do kopy a po dalsich troch sa nam narodil syn, konecne sme sa osamostatnili isli byvat do vlastneho, nevedel si vsak najst alebo udrzat poriadnu robotu a urcite to poznate tie hadky ked nie su financie, teraz robi pre zmenu kazdy den 12-ky ale aj tych par hodin co je doma sa stihneme kôli niecomu pohadat, problem je v tom ze mame na vela veci iny nazor, dokonca aj na vychovu, vsetka starost ohladom deti, domu, domacnosti ,dvora dokonca aj psa je len na mne, vela toho neurobil aj ked bol doma a ja uz mam niekedy toho take plne zuby, ale mam len dve moznosti, zostat alebo odist spat k rodicom do mesta do cinzaku (co by bolo dost tazke pre moje deti) , ale v kutiku duse stale verim ze sa nieco zmeni, ale ja ho asi zodpovednosti nenaucim, to by chcelo financnu nezavislost a vlastne byvanie a tam to asi pada u vacsiny z nas
ahojte zaujimava tema... k tym pozvaniam na veceru
@lili_mia my sme sli vzdy na polovicu ked sme niekam sli alebo tak ze raz ja raz on platil...kym sme spolu len chodili aj benzin do auta siel na polovicu...to je podla mna najcistejsie🙂 odkedy sme svoji taketo veci neriesim... su to preste nase peniaze ale aj tak nikam nechodime🙂 lebo mame malu tak sa neda ....
inak moj mm je celkom dobry chlap... ked nieco potrebujem vybavi, na nakup ide ked ho poslem, aj malu ma rad a aj financne zarobi tolko ze nam akurat staci... doma sice neurobi ani tuk - ale tak to sa da na to zvyknut🙂 napriek tomu po nom nonstop hucim... obcas na neho najacim ze ho neznasam...a on to berie v pohode... zaujimave je ze to este ani raz nezobral vazne... myslim ze ma berie z rezervou lebo vie ze som unavena a vycerpana a ze ked ma ten amok prejde zas bude vsetko OK...teraz to mame mimoriadne tazke, lebo okrem toho ze robi aj studuje VS a teda bud je v robote alebo sa uci...teraz pocas skuskoveho ani nie je doma, uci sa u rodicov... takze uz vyse mesiaca som sama doma s malou.... u neho pretecie pohar vzdy ked som nervozna uz par dni vkuse... to uz ani on neznesie vtedy sa dobre pohadame a potom mame par dni tichu domacnost a potom je zas vsetko v pohode... k teme... ja by som len kvoli malej s muzom neostavala....
@zuzkat1 Ahoj, a berieš to ako problém? - že sa hádate? A vôbec... Ja už tiež ani neviem, kedy naposledy som bola tak vyspatá, aby som bola schopná nejakých nežností či milého slova... áno, ráno to je ešte dobré, doobeda to ide, poobede ešte občas zvládam i svoje správanie, ale k večeru - kým príde otecko domov z práce, tak už sa zmôžem skôr len na kritiku a stačí malý prešľap voči tomu, čo očakávam a už som zlá... Sama sa za to nenávidím, vždy som čakala, že budem svojho muža milovať a nadovšetko si ho ctiť. Že mu nedám zámienku aby hľadal šťastie inde. A teraz - byť ním, tak si nájdem nejakú kľudnejšiu a tichšiu náhradu. Samej mi je zo seba smutno. A nevládzem inak. :( Najhoršie je, že keď sa k nemu takto správam, začínam i pochybovať o tom, či ho milujem. Rada ho mám... ale skôr mi to príde ako súrodenecká či kamarátska láska...
@lewiica no niekedy to ako problem beriem - ked jacim aj za upnu hlupost... ale vacsinou ma vytaca svojim takpovediac egoizmom... proste mne nevadi ze neupratuje ani to ze nevari ale vadi mi ked po sebe neulozi veci alebo ked nieco vyleje (jasne ze nie naschval-ale keby si dal trochu vacsi pozor tak by sa to nestalo - je nepozorny) a vtedy som az nepricetna, lebo zas len ja to budem upratovat a to ma stve... ked neupratuje nevadi ale nech nerobi robotu navyse... a paradox je ze ked zurim za blbosti to mu nevadi ale ked som mimo naozaj odpodstatnene tak vtedy je nervozny...
no myslim ze v tejto teme som spravne!! 😖
baby,ja zijem 11 rokov v rakusku,nikoho tu nepoznam,rodina je na sk,mama mi pride asi raz za mesiac.manzel robi od rana do vecera,este aj v noci.a ja som cely den s detmi.ja svoje deti nadovsetko milujem ,ale niekedy mam totalne depresie,a len vykrikujem a to hlavne na manzela.velakrat rozmyslam,ze vobec k nemu nic necitim.je to len kvoli tomu,aby deti nevyrastali bez otca.ja neviem ten pocit opisat,ale velmi mi tu uz hrabe.najradsej by som sa vratila na sk k mojej rodinke!!!! ☹ ☹
@zuzkat1 toto vadí i mne... strašne. presne... tiež mi je jedno, že sa s väčšinou vecí musím popasovať ja, ale keď po dlhom dni napríklad s ťažkosťami malú uspím a on mi ju zobudí lebo sa ani nezamyslí nad tým, čo robí... to ma dorazí... tiež je to len jeho nepozornosť. Ešteže malá už nemá až také problémy so zaspávaním, ale stáva sa. Idú zuby a tak... Stále som doma sama, rada by som vídala nejakú ďalšiu mamičku s podobnými problémami... :(

@andrejo je to presne tak ako pises, mozno o niekolko rokov naozaj budeme ako cerstvy milenci, budeme kulturne zit. ale teraz je to strasne tazke obdobie, aj napriek tomu sa musim pochvalit ze uz skoro mesiac niak zabudame na krizu, do noci pozerame spolu filmy a je na super. ale niekedy sa radsej nerozpravame, aby sme sa nepohadali 😝