icon

Som s mužom len kvôli detom. Aký na to máte názor?

grenadinka
30. dec 2010

chcela by som vediet ake mate nazory a skusenosti s tym ked zena ostava s muzom nie z lasky. u mna su ten dovod deti. je uzasny otec stara sa o nas, dava mi vyplatu. ale uz dlhsiu domu mam asi len ja krizu, proste uz ho nemiluje....
niesom nestastna, som rada ze niesom sama s detmi, ale bojim sa aby som sa citovo nezadupala.

Strana
z4
lewiica
28. jún 2011

@filipal mám len jedno dieťa, starý dom, záhradu, žiadnych kamarátov (všetci sa rozpŕchli), ani starí rodičia nepomáhajú...Cítim sa unavená, zničená, stále menej pekná. Cítim sa ako sociopat. Rada by som išla von, ale s novými ľuďmi sa ťažko zoznamujem, priatelia sú zase ďaleko... :( Podľa čoho si usúdila, že je to rebélia... Ja by som zo svojho príspevku rebéliu nevyčítala. Preto sa pýtam 🙂

lili_mia
28. jún 2011

@zuzkat1 Máš zaujímavý postoj, ako čítam príspevky 🙂 apropo, ja som nikdy neprispela na naftu, snaha bola, ale nevzal peniaze, ani kamoš, ani partner a skľudom sa nechávam pozývať na kofolu 🙂 a ubytovanie, pred recepčnou som nechcela robiť, že mu dávam za seba, na toto sú chlapi ješitní, ale potom v súkromí som mu vložila peniaze do peňaženky a on až časom zistil, že mu tam pribudli peniaze 🙂 priamo peniaze z ruky nevezme, ale už mám jeho číslo účtu, tam mu posielam svoje čiastky, síce ma kecy, že nech si radšej kúpim niečo pekné na seba .. a som vdačná, že je taký aký je, síce mám problém ked chcem pre nás niečo kúpiť o čom je silne presvedčený, že nám to netreba, tak ma nechá, nech to kúpim ja, ale on neprispeje, lebo ja som to tak chcela 🙂 zatiaľ máme oddelené účty, tak neviem, čo príde pri spoločných, to sa asi dohodneme na "vreckovom" pre obidvoch a čo z toho kúpim, bude moja vec

@lewiica Som rada, že sú tu baby, kt sa k takýmto náladám priznávajú a nerobia zo seba super ženy, matky a manželky. Aspoň viem, že je to normálne, že sa človek takto správa a obdivujem všetkých chlapov za to, že si nehľadajú pipku bez problémov. Ale tu mám pocit, že treba vydržať do konca skúškového, či štátnic, neviem v akej fáze školy je Tvoj manžel teraz a potom rozhodne aspoň víkend bez detí. Bud rodina, alebo zaplatiť susedom, profesionálom za opatrovanie a chodte niekde iba vy dvaja a porozprávajte sa o sebe bez emócii. Ale prv dohoda, že sa nebude hnevať a ani kričať po sebe, ked si navzájom vylejete dušu.

zuzkat1
28. jún 2011

@lewiica o samote doma viem svoje🙂 uz vyse mesiaca sme same doma... manzel sa uci u rodicov na skusky... lebo mame maly byt a tus a nema kde zavriet a mala zaspi teraz v lete az okolo pol 9tej teda dovtedy sa tu neda robit ziadna vzdelavacia cinnost😀 a uz aj mala ked sa s nim stretneme vonku alebo ho ideme kuk k jeho rodicom tak mu pekne pri odchode zamava ze papa🙂 a ideme domov...uz je pre nu normalne ze on s nami nejde..

lili_mia
28. jún 2011

@lewiica trapas 🙂 ten moj komentar o skole je pre @zuzkat1

zuzkat1
28. jún 2011

@lili_mia no on zarabal vzdy viac ako ja (som pedagog-takze nie je tazke zarabat viac ako ja 😉 ) a mala som na zaciatku manzelstva mindraky ze on musi platit viac ze som vydrziavana atd... predtym sme byvali v podnajme a tam sme sli uplne so vsetkym na polovicu.... ja som sice na konci mesiaca bola uuuuplne na nule a jemu este nieco ostalo🙂 ale ja som nechcela aby platil on...obcasne pozvanie na kofolu sa sem nerata🙂 a ani benzin po blave nie...ale ked sme sli k nasim (50km od blavy) tak pekne na polovicu
potom sme sa vzali a mame hypoteku a atd... a mne to bolo blbe ze on plati viac...ale tak v manzelstve si zvyknes ze je to uz "vase" a uz to ani nevnimam..proste mu poviem vyber prachy a hotovo..ale kym sme neboli svoji tak pekne na polovicu... 😉

zuzkat1
28. jún 2011

@lili_mia 🙂 no teraz konci prvy rocnik🙂 a bez malej ani na krok🙂 ona este nemola bezo mna a ani ja bez nej a ani to nie je nejak mozne zrealizovat lebo kojim🙂 a dost intenzivne🙂 😅 ale ideme na dovolenku aj s malou -tu v nizkych tatrach na 6 dni tak sa uz tesim🙂

lewiica
28. jún 2011

@zuzkat1 obdivujem Ťa, ak to tak dobre zvládaš. Ja mám asi ponorku. Potrebovala by som sa s niekým porozprávať. A nie len takto cez fórum v zákryte svojho počítača a anonymite internetu... 🙂

zuzkat1
28. jún 2011

@lewiica a odkial si? inak aj ja sa tazko zoznamujem... nejak mi je cudzie vonku len tak sa prihovorit niekomu...aj na ihrisku ked som..ja tie zeny nepoznam a o com budem tocit? no sociopat urcite nie si...len si zdeptana a unavena a mozno aj trochu frustrovana...ja v BA tiez nikoho nemam... len jednu baba s ktorou som sa cez konik spoznala a chodime von aj s jej synom ...cca v hankinom veku ...

zuzkat1
28. jún 2011

@lewiica no nezvladam to dobre🙂 ved som pisala ze po nom hocikedy jacim😀 jedine za co sa aj ja obdivujme😀 (som skromna vsak🙂) je to ze mala odo mna nepocula este ani zvysenu hlasku smerom k nej... na tata ma uz pocula kricat 😔 😅 ale na nu som este nezvysila hlas ani nic podobne...inak je mozne ze aj preto sa ventilujem na nom...

filipal
28. jún 2011

@lewiica ani presne neviem....snad to, ze si myslis, ze by si mala byt ina ako citis....
to, ze uz vecer neovladas svoje spravanie napoveda, ze nieco v tebe kypi...

prestahovali ste sa na vidiek? zmenila si nedavno sposob zivota?

lili_mia
28. jún 2011

@zuzkat1 rozumiem, ale ja narážam na to, kebyže ja kúpim povedzme lampu, on povie že načo, lebo už máme v obývaku tri a ja na to, lebo sa mi páči 🙂 a takéto ťalafatky dosť oberajú rodinný rozpočet .. vidím to na mojich rodičoch, síce nie som ako moja mama .. ona si vo výpredaji nakúpila notesov a diárov, že na poznámky 🙂 ale v čase ked rodinný rozpočet je tesne vyrovnaný vo výdajoch a príjmoch, sa mi to zdá ako spláchnutie peňazí .. niekto si kúpi fialové tričko za 5€ lebo takú farbu miluje a pritom biele by mal len za 1€, ale niektorým ľudom nevysvetlíš, že to fialové tričko je fakt zbytočná investícia oproti tomu bielemu .. tak ako milujem reči slobodných matiek, že na dieťa dávajú všetko .. čo je všetko? naozaj to dieťa potrebuje toľko hračiek, oblečenia, ked potom to oblečenie predávajú s výrazne zníženou cenou a ešte povedia, nestihli sme vynosiť? Priznávam, že sa mi dobre posudzuje ked nie som v ich pozícií, ale takého reči, že dávajú všetko a vzápätí, nestihli sme vynosiť, ma vytáčajú a kto je zlý? No otec dieťaťa, že dáva málo peňazí. Ale to je už iná téma.

zuzkat1
28. jún 2011

@lili_mia 🙂 no hej ja som pochopila ze ked chces nieco len ty ze ty zaplatis sama...ale ja na take aby som sama zaplatila nemam...🙂 inak nie som ani slobodna matka😅 ale vsetko ide na hanku...pokupim jej kadejaku blbost ale nie tak ze ona urobi scenu a dostane - take sice este nebolo ze by robila scenu ale ked bude tak vtedy jej neustupim... no ale proste radsej kupim jej ako sebe🙂 a taketo vydavka hocikedy aj zbytocne mi mm toleruje🙂

gabriellka
28. jún 2011

@lewiica mne to skôr pripadá že si znechutená sama zo seba. mňa by zaujímalo prečo si poobede napr neoddýchneš. veď si zalej kávu, vypi si ju na záhrade, choď raz za čas kaderníčke, keď príde manžel daj mu na hodinu deti a pošli ich na ihrisko, nech si ich aj on užije a nech si ty v klude umyješ vlasy, nalakuješ nechty, odepiluješ nohy a budeš si pripadať aj viac oddýchnutá aj viac atraktívna. prečo nejdete niekde na víkendový pobyt? veď to nemusí byť prehnane drahé, nájdite si hocijakú starú chalupu v strede lesa a budte len vy. aj keď tam budeš mať deti, oni sa v prírode unavia, večer si otvoríte flašu vínka, vyspíte sa, budete s deťmi leňošiť poobede, lebo tam nebudete mať nič iné na práci. musíš vypnúť, aspoň trochu inak budeš nie len ty nešťastná, ale celá tvoja rodina

filipal
28. jún 2011

@lewiica este mi napadlo: napis si do pasu aspon region skadial pochadzas a vek dietata.
mozno aj tu na koniku najdes blizke duse a skontaktujete sa. zda sa mi, ze si potrebujes vytvorit novy okruh priatelov.

lewiica
28. jún 2011

@zuzkat1 no vidíš, som pôvodne z BA, potom som veľa cestovala, teraz bývame len kúsok za Bratislavou - Rovinka. Blbé je, že mám len malý okruh priateľov s ktorými som naozaj v kontakte - a tí sa mi naviac všetci odsťahovali... najlepšia priateľka býva nejakých 55km odo mňa, pracuje v Šenkviciach, čiže sa maximálne tak bavíme cez telefón... To nie je to isté ako osobný kontakt. Ja milujem spoločnosť, no dnes už sa neviem tak ľahko zoznámiť ako kedysi. Čo sa týka chodenia von - máme pozemok, na ktorom je ozaj veľa práce (keď sme ho kupovali, bolo to narýchlo, neuvážene, boli sme radi, že vypadneme z paneláku), takže ani moc von nechodím, ak sa nepočíta záhrada. Pritom milujem akékoľvek vychádzky. No bojím sa zveriť malú i mužovi, pretože mu nedôverujem (to vyplýva zo skúseností). Radšej si všetko urobím sama ako sa potom rozčuľovať, že je to inak a stratili sme zbytočne čas. Z toho potom vyplýva nedostatok energie i času. A možno i kvôli tomu už ani nemám chuť ísť von hľadať niekoho spriazneného. BTW - Hanka je krásne meno pre dievčatko. A tiež Ťa obdivujem za to, že si na malú ešte nezvýšila hlas ;) Želám Ti, aby Ti to vydržalo 🙂

zuzkat1
28. jún 2011

@lewiica tak to mame uplne rovnako...ja som povodne z DS a tam mam aj najlepsiu kamosku... kontakt len cez net plus telefon...vidime sa tak 5x za rok...tiez ma dieta plus aj robi takze nie je cas ... a teda ja nemam nijaku skusenost so zverenim malej tatinovi ale nie je mi prijemne pomyslenie na takyto skustok🙂 on ju skoro vobec nepozna kedze je s nou malo...mala ho zboznuje ale on nevie predvidat jej reakcie... no a ten pozemok😝 nezavidim... moj mm velmi chce aspon chatu ale ja sa branim zubami nechtami...ja nie som ten vidiecky typ a neviem ci by som sa vedela postarat o pozemok... ja radsej niekam vypadnem na dovolenku nez na chatu...mozno casom🙂

lewiica
28. jún 2011

@filipal Pas užívateľa si doplním... ja mám fotku i pas na modrykonik.cz... aspoň som si ho tam robila. Pred pár mesiacmi. Vyrastala som v BA, cez víkendy, všetky sviatky, dovolenky i prázdniny som však vždy utekala na vidiek. Nezmenila som spôsob života tým, že by som sa presťahovala, skôr tým, že sa skoro s nikým nevídam. Mám z toho depky. To vo mne vrie. Bojím sa nechať malú niekomu inému. Nedôverujem im. Okrem mojej sestry - Eliškinej tety - mi ju všetci doposiaľ vrátili buď hladnú, uplakanú alebo zaparenú. A pritom Eliška nie je veľmi náročná na spoločnosť. Len trošku viac energická. Ja skoro vždy viem, čo potrebuje a keďže ona sama si ešte nevie slovne požiadať o to, čo potrebuje - ona skôr posunkuje (a používa tie svoje slová ako "Hapa" a podobne...), tak často zisťujem, že hoci nežiada nič navyše, tak sa mi od dedka vrátila hladná, keď je so svojím oteckom, je večne uplakaná, lebo sa jej nie je schopný venovať (hľadí do počítača a čuduje sa, že Eliška plače od smädu/hladu/nudy a podobne!)... V takýchto podmienkach ja neviem vypnúť. Eliška má skoro rok, my máme pozemok, kde sa nesmie hrabať v zemi, lebo je tu zahrabaný pod trávou stavebný odpad (aj sklo a hrdzavé železo), tak sa snažím s tým po večeroch niečo vždy urobiť, aby mala čo najskôr svoj kútik na záhrade a bezpečný domov... Veľa vecí ma hnevá, veľa vecí ma trápi a asi najhoršie je to, že by som všetko chcela dokonalé a hneď. A neviem sa zmieriť s ničím iným. ☹

filipal
28. jún 2011

@lewiica to co pises sa dost podoba mojemu osudu az na to, ze moj syn je uz velky.....
prezivas naozaj tazke zivotne obdobie. mozno sa to trochu zmeni, ked ti dcerka povyrastie a ty zacnes pracovat.
zvlastne, ze ten odchod ludi na vidiek, ich casto dost rozorve.

lewiica
28. jún 2011

@zuzkat1 možno časom. Ja som rada za ten dom i záhradku. Je to malý pozemok, nie je to žiadny veľký lán. Našťastie. Väčší taký "zašpinený" by som už nezvládla ani psychicky 🙂)) Možno je niekedy výhoda mať len nejaký byt, mne ale vadili zlí susedia. Tu je kľud oproti paneláku. Tiež mám malý kúsok záhradky s bylinkami, to mi veľmi vyhovuje. Alebo že mám vlastné kríčky s rajčinami... Teším sa až tu bude posedenie. Zatiaľ nič nie je a som rada, že sa to tu dá aspoň obývať ;)

zuzkat1
28. jún 2011

@lewiica urcite aj by som bola tomu rada🙂 len nech to ma kto obhospodarovat lebo ja som taky antitalent ..mne vykape aj kaktus v byte😅 my myme celkom fajn susedov takze pohoda...ja som skor za to mat byt plus chatka ale este aj to ma svoj cas🙂

zuzkat1
28. jún 2011

@lewiica som si precitala co si pisala filipal... no tazke to mas...keby aspon mala mohla na zahrade sa spokojne hrat bolo by to lepsie... ale tak buduce leto to uz snad bude v poriadku... neviem asi by to bolo financne narocne ale nedalo by sa objednat nejaky stroj co rozrype celu zahradu a prinesie novu podu? asi si to jednoducho predstavujem vsak?

lewiica
28. jún 2011

@zuzkat1 toto mi sľuboval muž, že to tak urobíme (že príde stroj s lyžicou, vyhrabe, navezieme hlinu), ale na začiatku tu bola kopa bordelu i nad zemou... Vraj objednáme veľkokapacitný kontajner. Nestalo sa. Tak som do muža toľko rýpala až sa dal na to a aspoň vždy nahádzal ten najväčší neporiadok do kontajnera aby to vyviezli s komunálnym odpadom. Samé sľuby... Toľko sľubov, čo mi on môže dať, to mi nikto nikdy nesplní ;) Ani nehovorím kebyže to bol môj nápad a on by len povedal "Dobre.", lenže on príde s niečím, za čím si potom nie je ani schopný stáť! :( Mu prestávam veriť že má nos medzi očami. To s tým kaktusom - ani kaktusom sa nedarí ak v byte nie je dobrý vzduch... a v niektorých bytoch dobrý vzduch nezabezpečíš ani keby si vetrala od rána do večera 🙂

zuzkat1
28. jún 2011

@lewiica no lenze u mna kaktusy vyschnu😅 aj moj muz vie slubovat slubovat a slubovat😀 ale este neviuem koho chce ukecat aby tie sluby za neho splnil😀 ved ho s ytm otravuj a apeluj ze hlavne kvoli malej nech sa ma kde hrat

lewiica
28. jún 2011

@zuzkat1 to chce poznať celú históriu, ja otravujem stále... vždy s tým, čo najviac horí ;) niekedy to pomôže, často skôr nie a i tak si to musím urobiť sama. Alebo skôr chcem. Ja nehovorím, on nás má rád, je super tato - hlavne na jašenie. Musím ísť. Eliška sa budí.

zuzkat1
28. jún 2011

@lewiica aj moj je super tato na jasenie🙂

ellise
29. jún 2011

nejhorší co můžete udělat je zůstatat s chlapem kvůli dětem a penězům, děti vyrostou a co pak. když mezi manželi není láska, přátelství, úcta jednou přijde jiná ( jiný) který nabídne přesně to co chybí a všechno je pryč. Věřte mi, moje zkušenost se příliš čerstvá

lewiica
12. júl 2011

čo ak chýba dôvera... mne to príde tak, že potom už neostane nič, lebo sa nemôžem spoľahnúť... :(

mandragora22
12. júl 2011

@grenadinka hm, asi presne viem, ako sa citis. skoda, ze nie si moja suseda, dobre by sme si zrejme pokecali 😀

grenadinka
autor
12. júl 2011

@mandragora22 , je mi luto ze mas podobny problem, ale na moju velku radost sme si s mojim muzom zase blizsi. nasli sme si k sebe cestu aj ked to bolo skutocne tazke. teraz sme vlastne uplne v pohode, manzel dostal super pracu v zahranici, tak je 3 tyzdne prec, ale potom je 3 tyzdne doma. sme si taky vzacnejsi. ak ti mozem poradit , tak skuste s muzom vsetko . poradnu , mozno nove hracky k sexu, vecer flasu vina. teraz viem ze moj muz za vsetko to trapenie stal. drzim ti palce

mandragora22
12. júl 2011

@grenadinka jeeej, tak to je super tiez drzim palce 😉

Strana
z4