Som sebecká?
Vacsinou citam, nakopla ma diskusia nizsie. Som par mesiacov na dochodku ale este pracujem par hodin z domu ekonomka. Zacala dom chod it do klubu dochodcov, na vylety, posedenie, do divadla, nemala som predtym nejako cas ani chut. Na velku noc som isla s nini na pobyt od stvrtka do utorka. Na,turistiju, bolo velmi dobre, oddychla som si. Prvy krat som nebola na sviatky dona. Dceea, s rodibou vzdy pride tak ako su prazdniny od stvrtka do utorka. Teraz neprisla lebo som nebola doma, tvarila sa sa vselijako, uz po vianociach som jej jovorula ze idem ba pobyt. Teraz idem v lete na povyt k moru tiez s dochodcami sme sa,celkom zacali viac stretavat. Minyly tyzden som jej to povedala a ona vybuchla ze oni planovali prist ku mne cez prazdniny. Vzdy pridu prvy den a posledny odidu, chodia odtial do prace, ja,som cez den s detmi. Mne to neni zatazko ale teraz chcemaj ja ist na dovolenku. Dcera ze nech idem s nimi, doteraz som nebola. A ja chcem ist sama, cez velku noc mi bolo velmi dobre, oddychla som si. Aj pri mori si chcem oddychnut sama, ist si s jamaratkani sadnut, zatancovat
Nie,absolútne nie si sebecka.Dceru si vychovala a konečne máš nárok aj ty na oddych a program podľa svojich želaní.
Dcére povedz nech si nájdu inú pestúnku a nech sa začne chovať ako dospelý clovek.
nie si sebecka. Treba si uzivat, kym clovek vladze. Tiez ma to mrzi, ze dcera reagovala takto.
Nie si sebecka, dcére si to dala vedieť s predstihom aby si veci vedela zariadiť bez teba.
nie si sebecka.. len si pekne uzivaj, bez vycitiek 😊🍀
Asi si nepochopila diskusiu predtym. Tam autorka chodi 1-2x do roka za rodicmi na navstevu,byva v zahranici. Chcela prist v lete na PAR dni,nie na cele prazdniny. A rodicia ju odmietli. Takze ty si v uplne inej situacii a podla mna nie si sebecka. Prave naopak,je super,ze myslis na seba a ides na taketo zajazdy,si medzi ludmi,rovesnikmi. Nechapem,preco tvoja dcera nema pochopenie. Ja by som sa velmi tesila,keby moji rodicia takto chodili niekam a nie len doma sedeli a cakali,kedy ich deti navstivia
Ale prosim ta,dcera by ti mala ruky nohy bozkavat,ze sa jej o deti postaras cez prazdniny. Vobec nie si sebecka
Na druhej strane, ked si na dochodku, na dovolenku s kamoskami mozte ist hocikedy a nielen iba cez detske prazdniny, ked su deti v skole. Dokonca mimo sezonu mate dovolenky za lepsiu cenu, bez navalu ludi,... Aby si neskoncila tak, ze uprednostnis kamaratky a dcera sa zariadi. Uvidis vnukov a vnucky coraz menej a menej. Pravda je ako vzdy niekde v strede. Stacil by kompromis.
@liljana pre pána ale to , že je na dôchodku jej nedáva právo užiť si leto podľa svojích predstáv? To musí strážiť celé leto vnúčatá len preto, že je na dôchodku? Veď jej dcéra si tiež v tom čase môže vziať dovolenku a užiť si vlastné deti
@marca12 ja som to pochopila len ma to nakoplo dat diskusiu.
Vycitala mi ze preco akurat cez prazdniny ze preci nejdem cez skolsky rok ked viem aka ja situacia cez prazdniny. Mna to ani nenapadlo, spontanne som sa prihlasila s kamaratkami. Dcera s rodinou uz ma zaplatwnu dovolenku, aj tabory a zvysok sa pocitalo ze tak akp vzdy u mna lebo mam velky dvor a deti mozu byt vonku. To je tak vsetky prazdniny, mne to ani nedoslo ze je to vzdy tak, nikdy sa nepytali len prisli, mne to nevadilo bola som vzdy doma.
@liljana mne ten termin vyhovo al aj kvoli praci, terminy DPH, vyplaty. Na to som pozerala aby som odovzdala nacas.
@liljana a je to taky pobyt v chorvatsku s jogou u jednej pani, tam to nema vplyv na ceny.
@liljana ano, lebo napr v chorvatsku je v septembri, ci maju ozaj pocasie na kupanie .... autorka pise, ze idu dochodcovia spolu, sotva pojdu vo februari na maledivy, ci inde, kde sa chodi mimo sezony v europskych letopviskach ...
2 tyzdne si dcera musi veduet zariadit, stara mama je pokryje predsa stale zvysnych 6 ked potrebuje - su u nej CELE leto a nedopraju jej 1 dovolenku?
Ja ti uplne fandím , keď budem na dôchodku , budem žiť presne takto - rovnako žijú aj moji rodicia - je problém ich zastihnúť doma , lebo stále sú niekde na pobytoch a ja som šťastná , že sú v ich veku takto aktívni .
@mondolina U nas je o dieta "bitka". Ja chcem mat dieta cez prazdniny a dovolenku, ex chce mat dieta cez prazdniny, svokra ju chce mat na prazdniny, mama tiez ... Vsetci su prave nespokojni, ze je malo s nimi ... A ako pride puberta, dieta uz casom nebude mat chut travit prazdniny ani s rodicmi, ani so starymi rodicmi. Kazdy to vidi z inej strany.
@autor.....nemusíš nikomu nič vysvetľovať a odôvodňovať.A hlavne nie
@liljana
Uži si dovolenku a dcére vysvetli,že sú to jej deti a ty nie si pestunka
a na kolko ides na ten pobyt ? ved bormalne sa dohodnu s dcerou ze v tieto a tieto tyzdne si k dispozicii a tento tyzden si na dovolenke
ono je to vzdy o miere a o nastaveni pracidiel rak aby si aj bola s vnucatami ale aj ty si si oddychla
Mne sa hlavne paci,ze dcera ta na dovolenku s nimi zavolala az teraz,ked zistila ze mozes ist aj s niekym inym. Ze ju hanba nefacka.
@liljana aky kompromis? Na dovolenky sa chodi jul-august. Vtedy su najvacsie tepla,teple more a proste pocit dovolenky. Nikdy by som si nedovolila organizovat zivot rodicom. Ja som ta,ktora potrebuje pomoc a musim byt vdacna,ze pomozu. Nech sa zariadi dcera,su to jej deti. Stary rodic ma pravo na par dnovu dovolenku v lete. A nie ist mimo sezony,lebo sa dcerenka bude hnevat a neuzit si more a teple pocasie.
Sebecka nie si vobec. Sebecka je Tvoja dcera. Dovolim si jemnu kritiku, ze si ju pravdepodobne vychovala k tomu, ze Tvoj svet sa toci okolo nej. Taka opicia laska matky k dietatu. Velmi vela podobnych rodicov vidim okolo seba.
@liljana ty si nechapava? Ved dcera je u nej cele prazdniny a odtial chodia do prace,takze dieta je cele prazdniny so starkou. Starka si dovoli ist na 1 tyzden na dovolenku a uz je ohen na streche. Ale ze sa im bude zvysok prázdnin starat o dieta a hostit dceru aj s muzom,to nevidis?
a chodievas aj s nimi a s vnucatami na vylety ? napr na turistiku a pod? ako z casti ju vhapem pri detich a plne zamestnanych rodicoch je narocne leto zariadit ale teda sadnite si k tomu povedz svoje predstavy kedy vies pomoct strazenim v lete a navrh i spolocny vylet na slovensku
@viera27 a to by bola dovolenka, že babka sa bude starať o deti.
Vôbec nie si sebecka roky si pomáhala teraz je čas myslieť na seba
Fandím Ti🙂niektoré deti nevyrastu a stále si myslia, že rodičia sú povinní sa o nich a celú rodinu starať.Nemaj výčitky možno to treba dcére priamo povedať pracujem, chcem si aj ja oddýchnuť pochopíš to, keď budeš v mojom veku.
Musí sa zariadiť tak, dlho by sa zariadila, keby si bývala tisícky km

Som smutna ze dcera tak vyletela. Ja som s nimi rada ale chcem ist aj sama. A myslim si ze je to kvoli tomu ze nebudem vtedy s detmi. A musia k nim niekoho zohnat. Mne uz sa ani nikde nechce ist, dcera sa hneva a ze si to teda zariadi a za dakuje ze som jej to dala tak neskoro vediet.