Pôrod na Vianoce a návštevy

17. okt 2023

Zeny,tie ktore ste rodili pocas vianoc,ako ste mali doma zariadene navstevy?
Mam 2 male deti,termin porodu na vianoce a popravde absolutne nemam chut cez sviatky obskakovat navstevy..bohuzial,rodina to neakceptuje,oni chcu prist a hotovo.oba predch.porody boli tazke,dlho som sa zotavovala,deti boli od babatka narocne,hlavne prve dni po prichode domov,noci boli hororove..vzdy navstevy prisli,ocakavali pohostenie,dieta budili,a ja ubolena som obskakovala a noci s muzom prebdela pri placucom babatku.pomoct nikdy nikto neprisiel..
Tentokrat to uz takto nechcem,chceme sa zohrat najprv my,myslim ze tych par dni moze rodina pockat.hlavne sa chcem dat dohromady bez ocumovania cudzich ludi..
Ako to rodine vysvetlit?bez toho aby sa niekto urazil?

nikpa
17. okt 2023

Musím ležať, mám zdravotne komplikácie ja aj bábätko. Návštevy žiadne momentálne u nás nie sú možné. Dovidenia. Kto sa urazí, nech. Veď ho to prejde.

nikpa
17. okt 2023

Akože toto nepochopí len hlupák a tomu keď povieš čokoľvek, urazí sa tak či tak.

jaond19
17. okt 2023

Oznámiť že od-do nie ste k dispozícii a vypnut mobil. Pokial mate ozaj tak drzych rod.prislusnikov, tak to nepojde inác.

melanta
17. okt 2023

Ak to rodina nechce akceptovať, tak budú urazení. Ale to by ťa vôbec nemalo trápiť. Proste rodine oznámite, že návštevy počas Vianoc neprijímate, pretože vy ako rodina sa chcete zohrať a ty sa chceš zdravotne aj s bábätkom aklimatizovať. Že im oznámite, keď príde čas a budete radi za ich návštevu. Proste narovinu. Ak sa urazia, ich problém. Oni sú sebeckí a sprostí, takže nie je dôvod, aby si sa tým zaťažovala. Ak aj niekto príde, jednoducho ich poslať preč, nepustiť dovnútra. Trvať na tom, čo ste povedali a oznámili vopred. Máš 2 deti, budeš mať 3, tak konečne je načase neriešiť, čo iní povedia a stáť si za svojim.

hortenziaj
17. okt 2023

Oznam ze žiadne návštevy,že nič nebudete chystať a ani obskakovat a neotvarajte dvere, nedvihajte mobil, ani nič. A muž ak tak nech zbehne z dvoma starsimi deckami na návštevu k nim.

h2
17. okt 2023

Nech očakávajú, čo chcú, ich problém. Ty nie si povinná robiť čokoľvek len preto, že niekto niečo očakáva. Ak sa urazia, tým lepšie, bude pokoj dlhší čas.

rachel36a
17. okt 2023

Nech to povies ako chces oduju sa...Normalne oznam ze od porodu do urciteho datumu si nezelate navstevy a hotovo...normalny clovek to bude akceptovat...kto nie, tak zial pri dverach oznam ze navstevy neprijimate a davidenia...

crazy_cat_lady
17. okt 2023

prepac, ale to mas co za jednoduchsich/egoistickych ludi v rodine? ano, je pekne, ze sa zaujimaju o babatko, ale podstatnejsia je Vasa pohoda. normalne povedat, ze nechcete napriklad v sestonedeli ziadne navstevy a ze ich zavolate, ked budete trosku zohrati spolu. ak sa urazia, tak nech su urazeni. aspon budes mat dlhsie pokoj :D

maranco
17. okt 2023

@hortenziaj Môžu si prísť staršie deti vyzdvihnúť na prázdniny, alebo im ich muž odvezie 🙂

elanor
17. okt 2023

vypnut/odpojit zvoncek pri dverach, vypnut mobily, a mozu sa aj na hlavu postavit. Vsetky navstevy, ak to nedokazu pochopit, buranov si domov nie si povinna vpustit.

elis248
17. okt 2023

Je možné, že aj tak cez sviatky budeš ešte v pôrodnici, takže cca tie 3 dni nebudeš doma. Príp. ako už bolo spomenuté, muž môže ísť s deťmi na návštevy k ostatným a ty sa zotavuješ po pôrode a necítiš sa dobre. Normálny človek to pochopí. Keď nie, nemusí ťa to trápiť. Fakt takýchto ľudí nepochopím, čo sa hneď dohrnú na návštevu ledva sa príde domov z nemocnice. Ja som prvý krát rodila 25.12. (termín bol 23.12.), domov som prišla 30.12. Čo bolo medzitým doma doteraz netuším😃

autor
17. okt 2023

Ono sa jedna hlavne o moju mamu a svokru..pre nich su akekolvek argumenty neakceptovatelne,proste budu Vianoce,to sa patri hento sa patri,a ved len nachvilu,a chudence deti nedostanu darceky a podobne reci..uz sme sa s muzom rozpravali,ci si neprenajmeme chalupu niekde a tam sa odpraceme na cele sviatky😃 oni jeden z nas nema rad taketo rodinne hromadne seansy,pocuvat kto co ma napecene,kto kolko dostal,ci mam upratane...

elis248
17. okt 2023

Tak deti si pôjdu pre darčeky k babkám. Aj to sa predsa patrí, aby vnúčence navštívili babky na Vianoce, no nie?

betulinka1
17. okt 2023

Vyhovor sa, že deti doniesli domov asi Covid a ste chorí. Nikto nepríde. Funguje to na 100% ako top výhovorka proti návštevám. Inak asi som bola šibnutá ale k nám nemohol nikto prvé dva mesiace.

h2
17. okt 2023

To nemyslíš vážne. Dospelá žena a chce sa po pôrode odtrepať s novorodencom kamsi na chatu, lebo nevie otravnej rodine povedať nie.
A keď tam prídu za tebou?

autor
17. okt 2023

@maranco deti mam este male,4r a 1r.starsiu by som nerada odpratala na sviatky prec,aby sa necitila odstrcena,na surodenca sa tesi a chce velmi pomahat.mladsia je este krpec,je dost narocna,cesty autom zle znasa,vacsinou ich prereve.rodina zije tak hodinu cesty od nas,to by manzel sam s 2 detmi nezvladol..

laurita285
17. okt 2023

Ja by som postupovala podľa toho ako moc sú doterní. Od ,, mám zdravotné ťažkosti nie som schopná prijať žiadne návštevy" po,, mám rozj ebanu frndu teraz ma neotravujte" 😀

vkatush
17. okt 2023

Ja som rodila presne na Vianoce.
Všetkým bolo oznámené už počas tehotenstva, že kým nepoviem JA, žiadne návštevy neprijímame. Nech to trvá akokoľvek dlho. Po 2 týždňoch prišli svokrovci a krstní, po mesiaci postupne zvyšok rodiny.

Poslala som im do rodinného chatu alebo do sms-ky malého fotku, info o váhe, dĺžke a že návštevy prijímame len vopred ohlásené a zdravé. Každý pochopil.

Ak by niekto prišiel neohlásene a snažil sa k nám natrepať, vedel by, že buď ho nechám stáť pred dverami aj celý deň/noc alebo dostane taký výplach, že sa tak skoro neukáže. A bolo by mi to jedno, keď nevie, čo sa patrí 🙃

januska12323
17. okt 2023

Keď ste to dovolili pri prvých dvoch obávam sa, že teraz už nevysvetlíš. Nauč sa povedať nie. Návštevy od do neprijímame. Ak chcete môžte zobrať staršie na prázdniny.

valeria_h
17. okt 2023

Povedz im presne to, čo píšeš sem. Keď to nepochopia a urazia sa, tak sú proste hlupáci. Lebo každý normálny človek toto pochopí.

autor
17. okt 2023

@januska12323 my sme to nedovolili,nas sa ani nik na nazor nepytal,proste sa zjavili pred domom a hotovo

elis248
17. okt 2023

@laurita285 to druhé už musí pochopiť aj extra nechápavý😂😄

autor
17. okt 2023

@laurita285 s tou frndou to skusim👌😃

h2
17. okt 2023

Najvyšší čas otvoriť ústa a povedať svoje. Prečo ty chceš byť za dobrú, len aby sa nikto neurazil, keď na teba nikto takýto ohľad neberie?

jamimo
17. okt 2023

@nikpa pravdu píšeš, ale toto je bežný jav v rodinách. Kamarátka rodila 14 decembra a 24 večera u svokry... Lebo by sa urazila 🚩

bebotka
17. okt 2023

Ja neviem, možno som divná ja, ale ja som sa tešila ked k nám niekto prišiel. Vobec som to nebrala ako tragédiu, ved urobiť kávu a vytiahnuť nejaké čipsy a hotovo. Čím som mala detí viac, tak tým viac som sa tešila, že ich niekto trošku zabaví, kedže do školky nechodili a doma im už bolo dlho. Nevravím, že k nám chodili sesternice z tretieho kolena, ale mama, sestra či krstná boli u nás hoci kedy. Dokonca babka 80ročná došla pozrieť najstaršiu v deň keď sme došli z porodnice a to bola predčasniatko. Nemala som to srdce jej povedať, že nech nechodí, kedže malú sme mali po 12 rokoch snaženia a už sme ani nedúfali v taký zázrak.

3petka
17. okt 2023

Pozri sa treba im narovinu povedať že navstevi nechceš ak prídu aj napriek tomu nech si donesú pohostenie sami lebo ty nebudes robiť nič. Max kávu. Bodka

elanor
17. okt 2023

@bebotka len podla opisu, u nich to vyzera, ze sa dovali delegacia, ktora sa rozvali na gauci v obycke a ocakava min. 3 chodove menu, par krat kuknu na babo,a inak sunka, slama, parky, vylozene nohy. To nevyzera na navstevu, ktora zabavi starsie deti, pripadne pomoze upratat ci navarit.

januska12323
17. okt 2023

Nedovolili? Zaklopali vo dverách, pozvali ste ich dnu, budili bábätko a ešte si ich aj obskakovala...

jamimo
17. okt 2023

Ak sebe hovoríš nie, druhým hovoríš áno. Potom si každý k tebe dovolí toľko, koľko ty dovolíš. Máš občiansky preukaz, máš! Máš vlastnú rodinu, máš... atď. Neboj sa postaviť za seba a svoje rozhodnutia. Na svete žije 8 miliárd ľudí, vesmír predstáv ľudí a okolia čo by si mala a nemala je nekonečný. Nikdy nevyhovieš nikomu, ani to nechci. Lebo, na konci si TY a tvoja frustrácia. V každej oblasti, kde nedokážeš povedať NIE 🚩 A to asi nechceš. Hlavu hore, slušne oznám, že keď to bude vhodné, môžu prísť. Neboj... Ako sa urazia, tak sa aj odrazia. A ak nie, ich problém. Rob tak, aby si ty bola OK. Lebo keď si ty ok, aj tvoje okolie sa bude mať fajn 😉
Držím palce, pohodový pôrod a prajem všetko dobré ❣️
https://www.forbes.sk/preco-casto-hovorime-ano-...
https://dennikn.sk/blog/2619680/psychologicka-n...
https://www.mktraining.sk/viac-odvahy-hovorit-nie