icon

Som sebecká?

1. máj 2023

Vacsinou citam, nakopla ma diskusia nizsie. Som par mesiacov na dochodku ale este pracujem par hodin z domu ekonomka. Zacala dom chod it do klubu dochodcov, na vylety, posedenie, do divadla, nemala som predtym nejako cas ani chut. Na velku noc som isla s nini na pobyt od stvrtka do utorka. Na,turistiju, bolo velmi dobre, oddychla som si. Prvy krat som nebola na sviatky dona. Dceea, s rodibou vzdy pride tak ako su prazdniny od stvrtka do utorka. Teraz neprisla lebo som nebola doma, tvarila sa sa vselijako, uz po vianociach som jej jovorula ze idem ba pobyt. Teraz idem v lete na povyt k moru tiez s dochodcami sme sa,celkom zacali viac stretavat. Minyly tyzden som jej to povedala a ona vybuchla ze oni planovali prist ku mne cez prazdniny. Vzdy pridu prvy den a posledny odidu, chodia odtial do prace, ja,som cez den s detmi. Mne to neni zatazko ale teraz chcemaj ja ist na dovolenku. Dcera ze nech idem s nimi, doteraz som nebola. A ja chcem ist sama, cez velku noc mi bolo velmi dobre, oddychla som si. Aj pri mori si chcem oddychnut sama, ist si s jamaratkani sadnut, zatancovat

autor
1. máj 2023

@mircalla ano na leto odchadzal casto na chalupu, po rodicoch. Dom kde byvam je zase moj po rodicoch. On tam chodil aj ked boli nase deti mensie. Opravovat, do lesa, citat ma tam klud. Ale az od dochodku je tam cele leto, zle sa odtial dochadzalo do prace. Ja neviem ci kvoli dcere a detom alebo len vyhovorka. To je uz take nijake. Spolu sme sa len obchadzali, teraz som taka spokojnejsia aj on je kludnejsi, aj pride porozpava, dva tri dni a potom ide zase ze opravovat chalupu. Toto nejako nechavam plynut, on by ani na ten pobyt nesiel, sviatky neslavi ako deti vyrastli a su prec. Dojde na stedry den a hned potom ide. Vnucata ho nejako nezaujimaju. Dcera s nim skoro nehovori. Ale ani on s nou. Ja uz som dnes rozmyslala ze by som sa tiez najradsej niejam odstahovala na nejaku chalupu a nech mi vsetci daju pokoj, dolahlo to na mna.

viera27
1. máj 2023

Kluuud. Vyloz si nohy a cakaj. Pozri,dcera sa neozyva,ale urcite sa ozve,vsak koniec koncov ten zbytok prazdnin tak ci tak bude potrebovat nejak vykryt,ked uz to tak sprosto musim povedat. Ty si naozaj nic zle nespravila,ona by sa mohla trochu spamatat. Nechaj plynut,neries. Podla mna jej to aj samej dojde,ked si trosku porozmysla.

nik7171
1. máj 2023

@scila ono ja som tiez vzdy vacsinu prazdnin a chorob stravila u starkej pretoze uz bola na dochodku a tiez chodila do klubu dochodzov ci ako sa to volalo , ale z casu straveneho so mnou bola vyslovene nadsena. Doteraz mam najkrajsie zazitky a spomienky na detsvo prave s nou . A tak potom vyzeral ten vztah aj ked som bola v puberte a aj v dospelosti ked bola uz naozaj stara a ona potrebovala opateru . Takze ja som tiez ta generacia co bola vacsinu casu so starkou 😊

som_realistka
1. máj 2023

Vyloz si nohy, urob si čaj, našli ste si spôsob fungovania s mužom a to je fajn. Dcéra sa ozve, nastav pravidlá. Užívaj si život. Aj s mužom v zime budete spokojnejší, ty budeš mať zážitky z leta a sem tam vypadnes z domu, a on ta rad uvidí, ale asi je samotarskejsi typ.

luccija
1. máj 2023

Možno to dcéra berie po svojom otec je preč, mama sa doma nudí deti pôjdu k nej veď čo by iné robila?každá zmena ostatných v rodine vždy šokuje je to prvý rok čo si si našla aj svoje trávenie času.Ved ty neodmietas vnúčatá úplne strážiť len chces aj ty svoj program🙂ak by dcéra bývala veľmi ďaleko bola by rada, že jej neplaces do telefónu, že si sama...nájdite kompromis a nedaj sa.Btw deti môžu ísť aj k druhej babke...to je tak, keď si všetci zvyknú, že babka je vždy k dispozicii pomáha viac než dosť

sense
1. máj 2023

@lucilaines Tal aj dcéra predtym ako zajednala tábory pre deti a dovolenku pre rodinu sa mohla spýtať mami ci nemá nejaký plán. V konečnom dôsledky potrebuje dcéru ju a nie naopak

bettie
1. máj 2023

@autorka tvoja dcera je teda poklad 😒. Oni aj na predlzene vikendy s muzom, tebe len oznamia hotovu vec. Nie ty si sebecka, tvoja dcera je sebecka potvora. Akokolvek mas rada vnucata, patrilo by sa aby sa dcera spytala vopred, mami mozme prist, nemas uz ine plany? Pomoc je jedna vec a vyuzivanie zasa druha.

cacianka
1. máj 2023

@katkine_terapie presne tak, dcéra automaticky očakáva, že mama bude celé roky stať v pozore lebo príde dcéra a vnúčatá , bez štipky rozumu , bez snahy sa spýtať, plánovať , komunikovať. Chce prísť 1.7. a hotovo ! Matka musí znášať rozvrh prázdnin, ich plány a výjazdy, ale keď chce ísť podľa svojej preferencie je oheň na streche.

sidicek
1. máj 2023

Sebecká je dcéra, ale zas na jej výchovu ste mala vy najväčší vplyv ,tak sa nemáte veľmi na koho sťažovať.

cacianka
1. máj 2023

@miskakyblik 👍👏👍👏👍

ivik4
1. máj 2023

Komenty necitam ale dieta si si vychovala, teraz je cas na oddych a vlastne zaujimy, zivot . Bodka
Dcera sa moze aj na hlavu postavit, vsak podla toho co pises jej pomahas s detmi dost
Ja skor nechapem dochodcov kt.su ozaj ciperny a sedia doma

jana_eyre_2
1. máj 2023

Ani náhodou nie si sebecka.. ja si strašne prajem aby sa moja svokra uvedomila a začala si takto užívať zivot.. ale ona od doktora len k vnúčatám od dcér, ničomu inému sa nevenuje.. iba keď ide na liečenie, ale inak len doma čaká kedy prídu vnúčata.. drzim palce v ďalšom užívaní si života, nemaj žiadne výčitky..

cacianka
1. máj 2023

@lucilaines tak prečo dcéra neplánuje prázdniny aj s babkou? Lebo automaticky očakáva, že dcéra si naplanuje všetky svoje aktivity a babka je k dispozícii nonstop. Ak sa niekoho niečo chcem,očakávam tak sa slušne spýtam, poprosím, navrhnem

cacianka
1. máj 2023

Ako v starom filme - letný byt. Ide príde a basta, nejaká automatika, a vôbec jej nedochádza, že život a všetky okolností sa menia. Čo si myslí, že ty budeš v pozore ,lebo príde ona ?!
No pekne jej prehovor do duše, že nemôže automaticky očakávať, bez snahy o dohodu, dottepe sa celá kompania a tu nás máš , či sa ti páči či nie.
Hotovka a basta. Kľudne jej napíš ako ti radila žienka kde som dala 😍👍, aj s drvivou väčšinou súhlasím.
Aj to je kus divné,že muž "uteka" a vypecena dcérenka s mužom si ani neuvedomia že niečo nie je ok

maris5
1. máj 2023

Chod na dovolenku a poriadne si ju uzi.
Jediny kto je tu sebecky je tvoja dcera.
Keby sa moja mama rozhodla niekam takto ist, este jej poslem peniaze, nech si to poriadne uzije a nepozera na ceny.

lucilaines
1. máj 2023

@cacianka tak autorka pise, ze to vybavila len minuly tyzden. Dcera ma zrejme vybavene dovolenky a tabory uz davnejsie, takze aj keby to riesila s nou povedzme v januari, tak autorka by asi este nevedela, ze pojde ona prec. A ona vie, kedy a kam deti a rodine ide, takze ocividne informovana bola a nepovedala, ze aj ona ma nejake plany. Zrejme ich v tej dobe este nemala. A znova pre tie menej chapave opakujem, ze ja som na strane autorky, urcite by som na dovolenku isla uplne s kludnym svedomim, ma na to plne pravo. Len sa tu snazim obhajit trocha aj dcerin pohlad, ze realne mohla zostat touto zmenou programu nahrata a tak zreagovala neprimerane. Ano ona sa musi zariadit to je bez debaty, autorka moze ist na dovolenku aj na cele leto a nemusi to nikomu vysvetlovat. Len si nemyslim, ze jej dcera je taka sebecka mrcha ako sa tu z nej spravilo.

cacianka
1. máj 2023

@olimuc presne, 2 mesiace a všetky sviatky prázdniny míňať energie / vodu u mami....
Aj maminu energiu, hoci má svoje pracovné povinnosti a prácu dorába po nociach.

mishka81
1. máj 2023

@lucilaines za mna dcéra je sebecka. Keď riešila tábory a svoje výlety, tak stačilo zdvihnúť telefon a zavolať:ahoj mami, deti chcem dať v tieto dni do tábora, my ešte chceme ísť tam a tam tak v tieto dni by som potrebovala, žeby som mohla deti doniesť k tebe. Budeš môcť, môžem s tým pocitat?… a nie rovno doniesť a babka staraj sa.

aculy
1. máj 2023

Absolútne nie ste sebeckosti. Tiež mammakonu už dôchodkyňu, ktorá pracuje (lebo ju to bavi, je vitálna). A oddych jej veru doprajem. V prvom rade sme rodičia my, my sa musíme zariadiť cez prázdniny. Naši samozrejme dcéru hocikedy zoberú, aj len cez víkend, ale pokialmaju svoj program, určite sanebude odviazať vyhadzovať im nórčina oči. Len si pekne užite zaslúžený oddych 🍀

mk1111111111
1. máj 2023

@liljana ocakavas kompromis len z jej strany. Ved ona bude po zvysok prazdnin strazit, to nestaci?

katkati
1. máj 2023

Si super dôchodkyňa. Dcéra je dospelá a svojprávna, mala by si vedieť poradiť aj s mužom v takýchto situáciách. Druhú babku a dedka nemajú. Koľko mladých ľudí s deťmi žijú v zahraničí bez rodičov a musia si poradiť.

rony2255
1. máj 2023

Autorka, čítala som len vaše komentáre. Z toho, čo píšete mám pocit, že vaša dcéra zabudla, kto je matka a kto dcéra. Priveľmi si zvykla, že ste vždy po ruke. Ja vás úplne chápem, nie ste vôbec sebecká. Je ešte len 1. máj., prázdniny sa začínajú až 1.7., to je dostatočný predstih povedať, že v lete nebudete 10 dní doma a nebudete s vnúčatami. Veď nie ste jediná babka. Môžu sa na pár dní postarať aj zaťovi rodičia. Vaša dcéra nemala právo na vás vyletieť. Teraz to nemyslím v zlom, ale keby sa vám niečo stane, tak ona dá deti do internátu, do detského domova alebo dá výpoveď v práci...?? Z vášho písania vidím, že máte dcéru aj vnúčatá rada, no vaša dcéra si zvykla, že ako si povie, tak skočíte. Nie by ste sebecká, ale vaša dcéra.

janetinka27
1. máj 2023

Ahoj a predtym si ako vykryvala prazdniny, aby si bola k dispozicii? Mala si cele leto dovolenku?
Aky mate s dcerou inak vztah? Lebo akdobry, tak by ti dopriala dovolenku.

autor
1. máj 2023

@janetinka27 bola na materskej a rodicivskej dovolenke. Aj korona bola. Ale aj tak boli u nas. Kazde leto. Nebolo treba sa pytat lebo ved to fungovalo nejako automaticky. Ja som robila vela aj z domu tak sme to mali tak podelene. Ja to ani neberiem ako vyuzivanie, tak sme okolo tych deti spolu fungovali. Ona varila ja som.varovala, alebo isla na nakup, spolu sme aj poriadili. Az teraz ked chcem kamsi ist tak to tak vypalilo.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
1. máj 2023

@autorka,
na mieste tvojej dcery by ma hanba fackovala. Za take xhovanie by som ju poslala do prdele a nie vykryvat jej ele prazdniny! Mozno sa potom uvedomi!
Napisem to tak hnusne - co keby si nedaj Boh ostala tie dva mesiace so zlomenou nohou ( v tom lepsom pripade)?
To by si ju tiez nasrala? Ako by vtedy riesila vlastne deti? Lebo ty sama chora pratat deti do a z tabora, teda ziadna vyhra az nerealne.
Tvoja dcera je riadna mrcha a pomaly to dochadza aj tebe.
Ty si pekne uzi dovolenky a rob to nadalej a casto !
Ona nech sa nauci pokore a pyta sa laskavo ci ti jej terminy vyhovuju a hlavne nech sa odpoved NIE stane pre nu od teba samozrejmostou!!!
Truba jedna, normalne sim sa rozculila. Nenechaj so sebou mavat. Blbo si ju sice naucila ale odvikne si, kvetinka - bude musiet.
Ale zial mame taky lahsi odvar aj v rodine... Ale s tou t ojou sa to porovnavat zatial neda.

bluka2
1. máj 2023

V tomto prípade ti odporúčam jogový pobyt aspoň na 2 mesiace v Indii... Nejaky last minute 😂 fakt, to čo je za drzosť takéto jednanie s tebou...

maxalla
1. máj 2023

Autorka, nic si nevycitaj. Dcera nech sa o svoje deti postara, alebo nech si to zariadi inak, ona je matka, poviem to hnusne, ale je to jej problem, nie tvoj. To, ze jej cele leto strazis deti, je tvoja dobra vola, nie tvoja povinnost. Kebyze ma dcera trochu rozumu, tak by bola skor vdacna za vsetko, co pre nu robis a nie to brala ako jej svate pravo a urazala sa, ze neskaces, ako zapiska. Urcite nie si sebecka, to skor tvoja dcera je nevdacna. Ja by som bola, naopak, rada, kebyze moji rodicia si uzivaju zivot, rada by som im dopriala, nech chodia, nech si vytvaraju spomienky, zazitky, nech udrzuju zdrave priatelske vztahy, nech nesedia doma, lebo ved moze nastat cas, kedy uz kvoli zdraviu nebudu moct nic z toho. A to preto, lebo mam rodicov rada, chcem, aby mali stastny a plnohodnotny zivot a neberiem ich len ako niekoho, kto sa mi bez reci a zadarmo postara o deti. Urcite si nenechaj od dcery vsugerovat nejake vycitky, naopak, mozno by nezaskodilo dcere trochu vycistit zaludok a nastavit hranice.

som_realistka
1. máj 2023

@lucilaines mozno nie je az taka sebecka mrcha, len by si mala uvedomit, že mama nie je na špagáte. To že je sebecká myslím vyplynulo z toho že na mamine oznámenie reagovala výrokom, či si má deti zavesiť na klinec, keď ona bude preč 🙂, keby mne toto povedala moja dcéra, tak si tie deti vešia na klinec hodne dlho. Taktiež autorka píše, že vždy sa dozvie čo a ako až keď prídu, takže dcéra sa nemôže oháňať tým, že oni si naplánovali niečo, mama im oznámila skôr svoje plány, tak smola.

rosavia
1. máj 2023

Skor mi pride, ze dcera je sebecka. Mrzi ma,ze ste sa pohadali, ale je uz dospela a mala by sa podla toho spravat a nie hovorit Ti, kedy mozes alebo nemozes niekam ist.