Som sebecká?
Vacsinou citam, nakopla ma diskusia nizsie. Som par mesiacov na dochodku ale este pracujem par hodin z domu ekonomka. Zacala dom chod it do klubu dochodcov, na vylety, posedenie, do divadla, nemala som predtym nejako cas ani chut. Na velku noc som isla s nini na pobyt od stvrtka do utorka. Na,turistiju, bolo velmi dobre, oddychla som si. Prvy krat som nebola na sviatky dona. Dceea, s rodibou vzdy pride tak ako su prazdniny od stvrtka do utorka. Teraz neprisla lebo som nebola doma, tvarila sa sa vselijako, uz po vianociach som jej jovorula ze idem ba pobyt. Teraz idem v lete na povyt k moru tiez s dochodcami sme sa,celkom zacali viac stretavat. Minyly tyzden som jej to povedala a ona vybuchla ze oni planovali prist ku mne cez prazdniny. Vzdy pridu prvy den a posledny odidu, chodia odtial do prace, ja,som cez den s detmi. Mne to neni zatazko ale teraz chcemaj ja ist na dovolenku. Dcera ze nech idem s nimi, doteraz som nebola. A ja chcem ist sama, cez velku noc mi bolo velmi dobre, oddychla som si. Aj pri mori si chcem oddychnut sama, ist si s jamaratkani sadnut, zatancovat
@scila je pomáhať a pomáhať, autorka ide s klubom dôchodcov na týždeň-dva, ostatné týždne z prázdnin bud vodí deti do denných táborov, alebo je s nimi keď ten tábor nemajú, že starší ma dva týždne pobytový, ok, ale aj tak sa stará o mladšieho, dcéra ide s mužom na dovolenku, pripadne na predĺžený víkend, ale mama sa to dozvie pomaly keď sú jednou nohou preč, a bolo to tak aj kým nebola autorka v dôchodku, takže určitá sebeckost tam bola už vtedy, však mama robí z domu, tak co, postará sa, a zrazu si mama dovolí nieco pre seba, no hrozne, musím sa postarať sama, apropo, musí mať autorkina dcéra vždy dovolenku naraz z mužom? Ruky hore baby, ktorým sa stava, že musia cez prázdniny vykryvat starostlivosť tak, že raz ma dovolenku mama a potom otec.
@som_realistka tak pozri, ja viem čo je to problém s vykrývaním prázdnin. Nie preto, že by starí rodičia nechceli, ale nemôžu. Svokra robí, moja mama má už zdravotné problémy takže ju nechcem zaťažovať. Ja som sa do celej tejto diskusie vložila len preto, že mi prišlo choré, ako sa tu takmer všetky tvárili, že starať sa o vnúčatá je niečo príšerné,autorka si má užívať život (bez nich) a dcéra je na hlavu padnutá, lebo ju vykoľajilo, že sa jej mame zmenili priority. Neverím tomu, že všetky tie, čo tu píšu, že pomoc nemali, ale keby mali, tak by mamu poslali na dovolenky, by boli také úžasné a nesebecké, keby sa ich to NAOZAJ týkalo!
@scila ako som písala , je doba kedy ešte babky sú pracujúci ľudia , takže počítať že dám deti babke je viac scifi ako realita . A bude to viac a viac ,lebo dôchodkový vek sa zvyšuje . Takže ak je žena vo veku ako ja tak je to stále pracujúca žena , ktorá tu nie je preto aby pomáhala dva mesiace s deťmi svojej dcére. Jednoducho dcéra je matka a musí sa v prvom rade postarať ona .
@scila no čítala som, myslím, celú diskusiu, podľa mňa, keď sa dcéra spýta mamy, či si ma deti zavesiť na klinec, ned bude mama na dovolenke, tak mega sebecká je, hlavne keď zvyšok prázdnin sa jej stará o deti,. Väčšina tu tvrdila, že starí rodičia majú právo na nlastny život, a nie je ich povinnosť starať sa o det, co je svätá pravda. To ze to chcú robit a robia je ich rozhodnutie, nemali by byť považovaní za povinných strážiť a starať sa, s tým súhlasíš aj ty. Ja som tiež mala pomoc od mamy, keď malú zobrala na týždeň dva na prázdniny, alebo keď som nemohla zostať doma a požiadala som ju o pomoc, ale, aj moja mama chodila a chodi s priateľkami na dovolenky a vždy, vždy som sa jej najskôr spýtala ci ma čas, a nenapadlo ma byt zduta, keď sa jej výlet krížli s tým co by som si ja predstavovala, musela som sa zariadiť inak. A moje deti nemajú preto s babkou horší vzťah, milujú ju.

@taty v poriadku. Je jasné, že keď sa niekto odsťahuje do zahraničia, nemôže počítať s pomocou rodičov. Aj keď bývalá spolužiačka si ich presťahovala k sebe do UK a mamina kamarátka lieta s mužom na striedačku do UK sťažiť choré vnúčatá, tak každý sa zariadi podľa svojich priorít. Ale autorkin prípad to nieje, dcéru a vnúčatá má blízko a to, čo tu mnohé píšu mi často príde, že - nám nikto nestráži, ani ty nestráž, nech aj tvoja dcéra vie, aké sú problémy s deťmi cez prázdniny...
A znova opakujem, že som nikde nepísala, že si autorka nezaslúži dovolenku a nemá na ňu ísť!