Som sebecká?
Ahojte,
Ja ani neviem,co tu čakám a prečo sem píšem.
Asi sa vyrozprávať,lebo ja uz fakt neviem ako ďalej.
Môj muž je zmenar,mame male 3 mesacne babo.zijeme v byte a zároveň sme kúpili starý dom,ktorý pomaličky chceme dat doporiadku.
Celý problém je v tom,ze v poslednej dobe sa vkuse hádame kvôli svokrovcom.prerabaju niečo na dome.muz tam bol za posledných 6 týždňov asi 9 celých dni pomáhať.otec mu zavola,kedy ma voľno a povie mu,čakám ta vtedy a vtedy.velakrat sa stalo,ze jeho otec namiesto toho aby pokračoval sam si urobil voľné dni alebo išli s manželkou na cely den dakam.
Moja chyba je,ze ked mi manzel povie,ze tam ide,ja hneď po ňom štartujem.strasne ma to vytáča do nepríčetnosti, lebo ja to vidím tak,ze svokrovci sú sebci a nepozerajú nato,ze mame male babo.
Namiesto toho,co by sme mohli ísť a urobiť si výlet,stráviť ten čas spolu,tak ked ma voľno sa hádame alebo brigaduje u svokrovcov.
Ja mam pocit,ze on mi ani za pravdu nechce dat.on to berie tak,ze niekolkrat za mesiac pôjde pomôcť tým rodičom.
Obidvaja sme uz starší a namiesto toho,co by sme si mali spolu uzivat vytúžené dieťa, tak to u nás funguje takto.
svokrovci bývajú ďaleko? skúsila by som tam ísť spolu s manželom ako rodina, nech dedkovci vidia koľko je roboty okolo malého človiečika.
@anonym_autor ma 3mesacne babo, ma byt doma kazdu minutu co moze a svokrovci ho nemaju co zneuzivat...
@anonym_73e754 ze?aj ja si to tak myslim.ked mu argumentujem a poviem,ze radšej by sa mal zaujímať,aké cviky treba cvičiť s malým tak mi povie,ze ja som na materskej
svokrovci bývajú ďaleko? skúsila by som tam ísť spolu s manželom ako rodina, nech dedkovci vidia koľko je roboty okolo malého človiečika.
@deti95060810 nebývajú ďaleko.bola som s nim niekoľkokrát a iba počúvam,aké je to naše dieta len dobre .
Ja nerozumiem. Tak vy ste si kúpili dom, robí na ňom či chodí robiť ku svokrovcom, ci ako to je? Ma dávať do poriadku svoj dom, a nie robit u svokrovcov.
Ja nerozumiem. Tak vy ste si kúpili dom, robí na ňom či chodí robiť ku svokrovcom, ci ako to je? Ma dávať do poriadku svoj dom, a nie robit u svokrovcov.
@lukbe som pochopila že chodí makať ku svokrovcom - na ich dom.
@deti95060810 tak to by stvalo aj mňa.
@deti95060810 ja tomu tiez tak rozumiem, ze este ani len ten ich stary dom nerobi a maka na cudzom..
Pomáha vlastným rodičom. Časom sa aj Ty potešíš, keď Ti vlastné dieťa pomôže. A 9 dní za 6 týždňov vychádza v priemere 1 a pol dňa za týždeň. Ono je to vlastne ako brigáda s nefinančnou odmenou / investícia do budúcnosti.
Áno, bolo by krásne, keby ste všetok voľný čas trávili spolu. Ale skús si aktívne naplánovať spoločné aktivity s tým, že aj muž svojim rodičom povie vopred, že vtedy nemôže.
A je naozaj škoda, že spoločné chvíle márnite hádkami. Ten čas sa už nikdy nevráti.
@deti95060810 ja tomu tiez tak rozumiem, ze este ani len ten ich stary dom nerobi a maka na cudzom..
@anonym_73e754 nie na cudzom ale na jeho rodnom dome u rodičov
Pomáha vlastným rodičom. Časom sa aj Ty potešíš, keď Ti vlastné dieťa pomôže. A 9 dní za 6 týždňov vychádza v priemere 1 a pol dňa za týždeň. Ono je to vlastne ako brigáda s nefinančnou odmenou / investícia do budúcnosti.
Áno, bolo by krásne, keby ste všetok voľný čas trávili spolu. Ale skús si aktívne naplánovať spoločné aktivity s tým, že aj muž svojim rodičom povie vopred, že vtedy nemôže.
A je naozaj škoda, že spoločné chvíle márnite hádkami. Ten čas sa už nikdy nevráti.
@tanyan poteším sa ano.pomahat sa ma a je to pekne,ked si človek takto ucti rodičov.ale.co je vela,to je vela.
Ja tiez pomôžem.ale v prvom rade by sme mali byt teraz my a naša rodina.uzivat si vytúžené babo
Tak píšeš že vo voľnom čase sa buď hádate alebo je u rodičov. Tak namiesto tej hádky choďte spolu na výlet. 🤷♀️ Alebo choďte k tým svokrovcom spolu, ak tam nie je daka veľká prerábka že máte byť niekde na dvore keď je pekne alebo v čistej izbe.. možno to aj muž chce mať čo najskôr za sebou alebo uteká od teba lebo robíš dusno.. ale to že sa nezaujíma že treba s dieťaťom cvičiť tak to vôbec nie je v pohode.
Tak píšeš že vo voľnom čase sa buď hádate alebo je u rodičov. Tak namiesto tej hádky choďte spolu na výlet. 🤷♀️ Alebo choďte k tým svokrovcom spolu, ak tam nie je daka veľká prerábka že máte byť niekde na dvore keď je pekne alebo v čistej izbe.. možno to aj muž chce mať čo najskôr za sebou alebo uteká od teba lebo robíš dusno.. ale to že sa nezaujíma že treba s dieťaťom cvičiť tak to vôbec nie je v pohode.
@13uzivatelka11 ked skončí toto začne zase niečo iné.to je stále tak.ked som.este nebola na materskej,tak tam bol každý jeden den skoro,ked mal voľno a prišiel vtedy,ked ja z roboty.
Vyzera to tak, ze cas s dietatom asi nie je jeho priorita. A takymto stylom ten dom neprerobite, ked chodi robit na iny. Jeho rodicia su pekne sebecki.
Áno vadilo by mi to, a veľmi.
Vadilo by mi to, naozaj keď je bábo ešte také malé,žena ocení najviac pomoc partnera. A ako píšeš hore,tak ti aj povie tu klasickú hlášku (ktorá by mňa vytočila naviac):"si na materskej", až na to,že materská jednoducho nie je dovolenka a otec sa má tiež podieľať na starostlivosti...
Chod tam s nim a skus sa opytat, ci pride svokorp omoct na vas dom. Niekedy sa to tak robilo - ja pojdem teba a potom pojdes ty mne. Ze pomaha rodicom na tom nie je nic zle. Ze chces, aby travil cas s vami, tiez nie je nic zle. Treba to len spravne zosuladit.
Kebyze prides domov z prace a on by sa na teba vrhol s tym, ze zase ides pomahat, tiez by si isla radsej pomahat ako domov sa hadat - skus sa na to pozriet z jeho strany.
Jasne, ze sa doma citis sama a chces travit cas s nim, ale zial nie vsetci su tak nastaveni.
Uzasne
Tak Vy kaslete na vlastny dom este lebo male dieta tak ste mali byt ten cas spolu a aj tak nieste lebo robi na ich dome 😃 . Ano pomoct treba ale raz za cas, nie furt
@anonym_autor Vieš ja by som na tvojom mieste chodila vždy sním aj z bábom aby som videla čo je tak súrne robiť u svokrovcou a ako dlho trvá tá práca.Lebo je možné že je to len výhovorka.a nak si svokrovci užijú aj bábo.Chlapovi treba vidieť čo žena robí na materskej že nevylihuje a treba mu pripomenúť,že aj on je rodič,nestačí len splodiť ale sa treba aj starať.
prepac ale svokrovci nieco prerabaju a ty nie si ochotna "pustit" pomoc manzela k rodicom?? to vazne?? evidentne potrebuju pomoct. asi by som sa hanbila keby som toto pisala. ja by som sama vyhnala muza, aby pomohol a neskor ked my budeme potrebovat pomoc muz zavola otca aby vam pomohol s prerabanim stareho domu... a inak asi si precitlivela po porode.
@anonym_autor tak mne to pride, ze to u rodicov je nejaka narazovka a ked sa to dokonci, tak bude robit na vasom, mozno aj otec mu pride na oplatku pomoct, nemoze to byt tak?
@anonym_autor U nás v rodine je mesačné bábo a mladý si kúpili dom v čase keď bola neter tehotná a jej manžel domov chodí len spávať ak nemá nočnú. Popritom sa stará i ďalšie dve detičky. Viem zveľaďuje,prerába si svoje, ale doma nikdy nie je, vždy na dome, alebo v práci. A vás to isté raz čaká.
@anonym_autor Tak hádam na oplátku pojde otec pomáhať vám, keď ste sa nato dali. Po tom sa len nazúriš keď bude tam robiť od svitu do mrku a ty budes variť robotníkom popri dieťaťu.
Ja som asi divná, ale mne vôbec nevadilo ked manžel pravidelne chodil k svojim rodičom čokoľvek pomáhať alebo si nieco majstrovat tam v garazi . 9 dni za 6 týždňov je teda pre mňa nic, ja som si rada užívala aj sama bábätko, boli to take nase chvilky ked bol manžel bud v praci alebo u rodičov.
Ja som asi divná, ale mne vôbec nevadilo ked manžel pravidelne chodil k svojim rodičom čokoľvek pomáhať alebo si nieco majstrovat tam v garazi . 9 dni za 6 týždňov je teda pre mňa nic, ja som si rada užívala aj sama bábätko, boli to take nase chvilky ked bol manžel bud v praci alebo u rodičov.
@20erika07 No moja reč. Ved bude treba pomáhať aj im na dome a pomoc sa im zíde.
@anonym_autor odhliadnuc od bábätka, ty zvykneš pomáhať rodičom ?
@anonym_73e754 nie na cudzom ale na jeho rodnom dome u rodičov
@anonym_autor A raz to bude vaše.
Moji rodičia stavali nový dom, keď sa nám narodil syn. Môj muž bol hlavný staviteľ. Takže postavil dom svojim svokrovcom. Doteraz som na neho hrdá. Syn nemá žiadnu ujmu. Bábätko potrebuje hlavne mamu. Podľa mňa preháňaš. Zober dieťa a chodievaj za nimi pozrieť.
Jeden den v tyzdni pomaha rodicom....fakt hrozne....ach. nie,nevadilo by mi to. A prepac,to,ze ti vravia,ze mas dobre babo....to vazne? Ach,tebe asi nic nebude dobre
@anonym_autor ja to cele nechapem ten dom je koho vlastne on robi rodicom na dome?

@anonym_autor ma 3mesacne babo, ma byt doma kazdu minutu co moze a svokrovci ho nemaju co zneuzivat...