Manžel so mnou trávi málo času

dajana40
9. feb 2017

Ahojte, chcem sa spýtat otázku za kamarátku. Ona býva taktiež so svokrovcami. Ich dni funguju tak, že keď je svokor doma, a ona príde s manželom z práce, ledva spolu vypijú kávu. Muž sa hneď prezlečie a uteká za otcom či už na pole, do garážu kde niečo montuje. Vráti sa do spálne o 8 večer. Možno je to banálna otázka ale štvalo by vás to, alebo by ste to brali že noa veď je to normálka, že ide pomocť otcovi.. Tak to je aj cez víkned, a oni celkovo trávia teda podľa nej spolu málo času..

dominika6
9. feb 2017

@dajana40 kedže býbajú so svokrovcami,zrejme dostáva mladý aj rozumy od otca,aby sa netočil žene pri sukni ale robil popri dome chlapské práce..
bud to robí na pokyn otca,alebo dobrovolne aj keby nemusel..
ale to musí len on vedieť..

0silvia0
9. feb 2017

@dajana40 áno, štvalo by ma to... cez víkend by ma dokonca porazilo, my máme vo zvyku si dať cez víkend kino, ísť na pivko, alebo iné... keď boli deti malé, tak sme vždy išli niekam, kam sa dalo ísť s deťmi.

dajana40
autor
9. feb 2017

no, on že stále omieľa, že nie ja nemusím ja chcem! Ale pravda je taká, že keby sa pri nemu neukázal zrejme by si to zlízol. Lebo kamosky jej viacere povedali, že čosi normálna? nebuď ako malé decko

dominika6
9. feb 2017

@dajana40
je rozdiel ked chlap ide dobrovolne,vtedy to berie ako relax,cez víkend že podme niečo porobiť a potom sa venujem rodine...a je rozdiel ked tam sedí pri zadku ocovi a meditujú v garáži o nesmrtelnosti chrústa a prd porobia..ale keby nešiel tak počúva výčitky..

to sú tie cecky čo aj keby chceli odísť od rodičov a osamostatniť sa,tak by si to zlíza žena,lebo ona ho odtrha od rodičov...

emilia25
9. feb 2017

Ja si neviem predstavit co mozu robit kazdy den v garazi.ine by bolo keby mali nejaku dielnu kde opravuju auta ze ide pomoct a maju toho vela ale kazdy den byt zavrety v garazi.a aj keby sa odstahovali tak aj tak by tam hned utekal.pomohlo by mozno vela vela km od rodicov.

danica2711
9. feb 2017

@dajana40 no, keď mladý ostal bývať doma, tak ho asi rodičia berú tak ako doteraz, býva doma, ženatý-neženatý... nevestu možno veľmi nemusia, tak čo po nej... bohvie, či a koľko prispievajú na chod domácnosti... Nech sa mladí posnažia osamostatniť (čo by pre ľudí, keď si zakladajú rodinu, malo byť samozrejmé) a hneď bude situácia iná. Inak, milujem tieto otázky, písané "za kamošku" - buď priznaj, že píšeš o svojom probléme (veď na to tu ten kôň je, nie?) alebo nech kamoška napíše sama alebo - ak ozaj nejde o teba - nestaraj sa do nich, snáď sú dospelí, nech riešia sami

mima4
9. feb 2017

@dajana40 no a ked dotycna sla do manzelstva, nevedela o tom?

dismonika
9. feb 2017

Bývanie so svokrovcami alebo rodičmi nikdy nerobilo dobrotu. Pomôže jedine osamostatnenie sa... preč od svokrovcov. Ak manžel nemá záujem a nemajú/nemáte spolu ešte deti, tak nech odíde ona. Lepšie to nebude... ona bude považovana za votrelca a svokrovci budú robiť tak ako im vyhovuje, veď bývajú/bývate v ich dome, kde platia ich plavidlá...

sense
9. feb 2017

Suhlasim s @mima4, predpokladam ze sa nezmenil zo dna na den a ano stvalo by ma to

mysicka36
9. feb 2017

Každá rodina má zaužívané nejaké zvyky. Táto zrejme z dediny žije statkom a domom a robotou. Tak ako niekoho napĺňa chodiť na túry alebo válať sa na gauči s ovládačkou v ruke, tak niekto je robotný a príde mu to normálne. Videl to tak ako dieťa. Ženy robili ženské práce a chlapi chlapské a spolu boli až večer.
Pozri, ak je to slušný chlap a len toto je problém, tak treba postupne začať vťahovať ho aj do svojho časového harmonogramu. Ale nie nejako prehnane naraz a nasilu. Ja chápem aj ženu, ktorá na takéto nebola zvyknutá, mne by to bolo ľúto tiež. Moja kamoška má muža čo je buď na futbale, alebo si ide zahrať tenis ale doma neobsedí. Tak čo už, nejako sa snažia aj o spoločný program.

celasapremenim
9. feb 2017

@dajana40 mala si vsimnut ich sposob zivota pred svadbou
neviem si predstavit, ze necha toho otca teraz sameho tam makat okolo domu, to sa zrejme neda
druha vec je, ze si myslim, ze rodina ma zit sama, nie so starymi rodicmi, to obvykle nie su stastne manzelstava
ale kazdy ako si vyberie

kendova_anna
9. feb 2017

@dajana40 no mne osobne mi to vadilo. Preto ked som si brala mojho manzela som povedala ze v ziadnom pripade nebudeme byvat s jeho rodicmi a tak isto ani s mojimi. Myslim si, ze je najlepsie ist hned po svadbe sami byvat aby sa taketo situacie nestavali. Je jasne ze on je pri rodicoch ktory mu davaju rozumy a preto sa aj tak sprava

dajana40
autor
9. feb 2017

kamoška nemá modrý koník mna to len tak napadlo z nudy lebo mám čas

alaguema
9. feb 2017

@dajana40 za kamošku píšeš...no, ťažko povedať. Záleží od toho, čo vlastne robia s tým otcom. Ak majú gazdovstvo, z ktorého obe rodiny profitujú, tak by som to brala tak, ako to je. Môj muž tiež trávi veľa času po služobkách a nesťažujem sa. Je to práca aj vďaka ktorej máme to, čo máme. Ak sa bavkajú v garáži s autom, alebo motorkou, tak by ma to asi štvalo, ale zas ak je to jeho hobby, tak by sa mali dohodnúť na nejakom čase, ktorý strávi tam a ktorý strávi s rodinou, s deťmi. Dohodnúť si kompromis. Ak deti nemajú a on nemá potrebu s manželkou tráviť čas, tak je to síce smutné, ale čo s tým...Toto má byť ozaj len a len dobrovoľné.

dajana40
autor
9. feb 2017

Ešte ma napadlo: viete mi povedať , niekoľko známych býva tiež so svokrovcami- vraj preto aby neboli v dome sami. Ako je to možné že niektoré rodiny vydržia ppd jednou strechou so svokrovcami? Mám dojem, že v dnešnej dobe je to trend, niekedy to bolo normálne či?

dajana40
autor
9. feb 2017

tedy mslím že teraz je trend sa osamostatnovat

libawet
9. feb 2017

@dajana40 mladí manželia majú bývať sami, nie s rodičmi jedných, či druhých. Ide tu o generačné rozdiely, ktoré ešte nikomu v spolunažívaní neprospeli, lebo každý pár má to svoje a svoje potreby primerané k veku a rozhodne by mi vadilo, že mi svokor určuje program cez manžela. Ak sa dá, nech zoberú hypotéku, bárs kúpia aj garsónku, len nech sú sami.

lubkavargova1
9. feb 2017

To nie je trend..to je jednoducho, fakt, ze to nie je ich dom, ale svokrovcov. A oni boli-su-a VZDY budu tam pani doma. Nevesta a alebo zat sa moze aj do kocky poskladat od hnevu.

libawet
9. feb 2017

@dajana40 nemá modrý koník? Chcela si napísať - nemá počítač a Internet....? Lebo ak PC a net má, tak asi o MK vie, keďže ste sa asi o tom bavili, že to sem ideš dať za ňu...., tak sa kamarátke stačí len prihlásiť na MK...a má modrý koník 🙂🙂🙂

libawet
9. feb 2017

@dajana40 teraz ? Tak to snáď bolo vždy, predsa je prirodzená túžba mladých ľudí, žiť a byť sami spolu....

moonlight1210
9. feb 2017

@dajana40
tych, co byvaju so svokrovcami (rodicmi) a vychadzaju vzajomne naozaj dobre, je malo.

vacsina sa znasa/toleruje/trpi, alebo sa skryto, ci otvorene neznasaju, robia si prieky, alebo sa hadaju.
a najcastejsie sa za chrbtom stazuju na seba (mlada nevesta svojim kamaratkam, svokra tiez svojim kamaratkam, ci ostatnym detom), lebo priama snaha nieco riesit konci nedorozumeniami (kedze kazda strana ma svoju predstavu, zvyky). tak to aspon takto ventiluju, aby si neskocili do vlasov.

a davna mudrost hovori, ze mladi by mali byvat aspon 5 rýchlikových stanic od rodicov. 🙂

missdiva
9. feb 2017

@dajana40 Suhlasim s tym, ze toto mala kamoska riesit skor nez sa vzali. Kazdy ma ine zvyky a zaluby. Nie je fer cakat od muza, ze sa teraz zmeni 😕 .
Chapem ak kamaratka preferuje aktivne travenie volneho casu a miesto sedenia doma by sla radsej lyzovat, na wellness, do kina, na turu alebo robila rozne ine sportove/zazitkove veci, avsak potom si nemala brat muza, ktory vo volnom case pracuje na poli a majstruje v garazi.

Co sa tyka riesenia, ked uz sa vzali napadaju mi len 3 moznosti:
1. Zacnu byvat bez rodicov. Ale je velka pravdepodobnost, ze ten muz bude zase tolko pracovat okolo ich spolocneho domu a v zahrade. Pripadne ak budu v byte bude chodit nadalej pomahat otcovi kedze bol vedeny k tomu, ze je to bezne.
2. Rozvod a najst si niekoho kompatibilnejsieho.
3. Ak ineho muza nechce, da sa fungovat aj tak, ze kamoska si zvykne venovat sa svojim zalubam sama alebo s priatelmi / zbali deti a bude chodit po vyletoch len s nimi s tym, ze si to uziju aj bez manzela (len hrozi, ze jej casom dojde, ze toho muza vlastne ani nepotrebuju).

marfikchov
9. feb 2017

@mima4 tak ja zase predpokladám,že ked spolu randili, tak jej spoločnosť zámerne vyhľadával, však tak to u zaľúbených býva, že chcú spolu stráviť každý voľnú chvíľu... tak neviem ako ty, ale tak ja nemusím mať manžela 24h za zadkom, dám mu voľnosť, trebárs nech sa cez ten deň šprtá v tom aute...

kacena177
9. feb 2017

My bývame iba s mamou a mm sa celé leto motá po dvore, garáží. Neviem si predstaviť, že by sa mi metal okolo zadku. Keď ho chcem vidieť, urobím kávu, posedime V záhrade.
Ale tu sú stále problémy, buď chlap sedí na gauči, pri tv, PC, šťuka do mt, chodí na pivo a po novom aj do garáže. Čo ty chlapi môžu? ??

marfikchov
9. feb 2017

@kacena177 dýchať! zatiaľ!

mima4
9. feb 2017

@marfikchov podla mna to je vecou dohody dvoch dospelých ludi a je dolezite, aby im to vyhovovalo obom.

emilia25
9. feb 2017

Aj muzske prace sa daju robit spolocne zo zenou.ja napr.muzovy pomaham ci uz z rezanim dreva alebo podavam polystyren uz som aj miesala lepidlo rezala sietku.ked sa chce vsetko sa da aj pri detoch co sa na dvore blaznia.

celasapremenim
9. feb 2017

@dajana40 lebo niektorym ludom nezalezi na sukromi a intimite a nebuduju si tymto smerom vztah, ziju po starom
aj sa s tym brali
nie je kazdy len zamilovany a vzal si tu jedinu a vsetko pre nu robi a ten pravy chlap z kina
su aj manzelstva, lebo ...inak by boli sami, uz by si ineho nenasiel, lepsie vrabec v hrsti
skareda, ale navari a tak......ludia su rozni
takym potom nic nevadi, ani sliepky v kupelni

a nepoznam ani jednu rodinu, co by boli stastni v dome so svokrovcami
vsetci len frflu a huby naopak v skutocnosti
taky zivot :D a z toho potom aj take vztahy

celasapremenim
9. feb 2017

@libawet jop a hlavne aj vysklonovat by sa to nejak dalo, ale ja uz sa nepozastavujem nad tymito konstrukciami vetnymi, lebo akoze snazim sa necudovat

marietuska
9. feb 2017

žeby kamoška bola ty ?

inak máš katastrofálnu slovenčinu, akoby to ani slovenčina nebola, niektoré riadky sa nedajú ani čítať.

a odpoveď na tvoju otázku -NIE! nie je to normálne, že sú spolu päť minút denne! treba sa odsťahovať od svokrovcov a mať vlastný život.Prípadne sa im vzoprieť,ale to musí chcieť on sám, nie ty! aby si nebola rozvracačka rodiny..muž by mal aspoň teda víkendy tráviť s tebou