icon

Som sebecká, keď už nechcem ďalšie dieťa?

19. máj 2025

Nechcem ďalšie dieťa. Mám pocit, že by som to už nedala. Som unavená, spokojná s tým, čo máme, a nemám v sebe túžbu znova prejsť celým tým kolotočom od plienok.Môj muž to však vidí inak. Čoraz častejšie spomína na „súrodenca pre starsieho“, že je to prirodzené, že by nám bolo ešte veselšie. som sebecká, keď nechcem ďalšie dieťa?

Strana
z2
sisska96
20. máj 2025

Ja vôbec nechápem ako sa nedá zvládnuť 2 deti v dnešnom dobe. Však kopec veci je automatizovaná - práčka ide sama, viacerí majú aj sušičku, umývačku, robotický vysávač, dokonca aj s mopom. Už pomaly netreba robiť žiadne domáce práce, lebo všetko robí nejaká stroj. A nie som nejaká starenka ale cez 30 s prácou 8-10 hodín denne, v rodinnom dome a 2 deti a nie je to atómová veda. A mne sa zdá že s 2 detmi je lahšie ako keď bolo iba jedno, stále bolo pod mojim zadkom aj na WC som nebola sama a odkedy sú dvaja, tak hodiny si vedia zabaviť a nechajú ma v kľude

nelka93
20. máj 2025

Nie si sebecká. Ja som súrodenca nikdy nechcela a mam mladšiu sestru. V detstve som jej robila zle, neznášala som ju. Vzťahy sa zlepšili až po viac ako 15 rokoch, keď som sa odsťahovala. Čiže nie vždy platí, že dvom deťom je lepsie

jankalukasova
20. máj 2025
@sisska96

Ja vôbec nechápem ako sa nedá zvládnuť 2 deti v dnešnom dobe. Však kopec veci je automatizovaná - práčka ide sama, viacerí majú aj sušičku, umývačku, robotický vysávač, dokonca aj s mopom. Už pomaly netreba robiť žiadne domáce práce, lebo všetko robí nejaká stroj. A nie som nejaká starenka ale cez 30 s prácou 8-10 hodín denne, v rodinnom dome a 2 deti a nie je to atómová veda. A mne sa zdá že s 2 detmi je lahšie ako keď bolo iba jedno, stále bolo pod mojim zadkom aj na WC som nebola sama a odkedy sú dvaja, tak hodiny si vedia zabaviť a nechajú ma v kľude

@sisska96 to nie je o tom, že by to bolo nezvládnuté... A teraz nepíšem priamo o autorke... Ale kedysi človek nemal veľa možností. Naplnením bolo mať tie deti. Teraz môžeš cestovať, ísť za zábavou, utrácať peniažky v nákupných centrách, v salónoch krásy, plastických operáciách. Je milión zábavnejších činností ako mať dieťa. Keď tu čítaš tie témy "je zle, že nechcem mať nikdy deti?" a, že ich pribúda, tak sa dočítaš o kariére, cestovaní, koníčkoch voľnosti a vlastnej pohode. Toto všetko je lákavejšie ako okadené plienky a nočné vstávanie...
A teraz sa do mňa za to môžete pustiť 😁

malary
20. máj 2025

Prečo sa počet detí nerieši na začiatku manželstva?

jankalukasova
20. máj 2025
@malary

@malary na začiatku? Podľa mňa sa to rieši pred manželstvom. A prečo? No lebo keď jeden deti nechce a druhý chce tri, tak je lepšie to vedieť skôr ako sa tými manželmi stanú. Druhá vec je, že sa nejedná o záväznú dohodu. Samozrejme môžu nastať okolnosti, ktoré tento názor zmenia ale obecne je fajn ísť do toho s rovnakým nastavením.

zuzanockamt
20. máj 2025
@nelili1978

Ja som tiež nechcela druhé dieťa. Po 9a pol roku sa nám narodilo druhé. A bolo to super. Jediné čo ľutujem, je ten veľký vekový rozdiel medzi nimi.
V podstate obidvaja vyrastali ako jedináčik.
Sestra mala po troch rokoch druhé a je to super. Ako sa hovorí ,,odkrutila si to naraz,,

@nelili1978 Ja práve ten veľký vekový rozdiel oceňujem. Tiež máme 9,5 roka.

zuzanockamt
20. máj 2025
@malary

@malary Rieši. No stane sa, že po narodení prvého jedna alebo druhá strana zmení názor.

malary
20. máj 2025
@jankalukasova

@malary na začiatku? Podľa mňa sa to rieši pred manželstvom. A prečo? No lebo keď jeden deti nechce a druhý chce tri, tak je lepšie to vedieť skôr ako sa tými manželmi stanú. Druhá vec je, že sa nejedná o záväznú dohodu. Samozrejme môžu nastať okolnosti, ktoré tento názor zmenia ale obecne je fajn ísť do toho s rovnakým nastavením.

@jankalukasova áno. Pred manželstvom. Zle som to napísala

zuzanockamt
20. máj 2025
@sisska96

@sisska96 Tu nejde iba o domácnosť, domáce práce.

silvike
20. máj 2025

Ja suhlasim s tvojim muzom...bolo by vam veselsie ;)

muchotrafka298
20. máj 2025

Otazka ohladom toho, ci mat deti, kolko deti, za akych podmienok je podla mna najzasadnejsia otazka este pred uzatvorenim manzelstva. Aby sa nestalo, ze jeden bude nastvany, ze nebude viac deti a ten druhy bude vytoceny z neustaleho natlaku, ze kedy bude dalsie dieta alebo deti a ci vobec.

subartic
20. máj 2025

No ono spoločnosť a kadekto bude vždy riešiť prečo nemáš deti , prečo máš len jedno , prečo máš až tak veľa ( môj prípad ) , a vždy je to vec len a len tých partnerov. Problém nastáva vtedy ak je značný rozpor v počte detí a to je podľa mňa 0-2, potom už je to viacmenej jedno . Stáva sa bohužiaľ že jeden partner odíde a má druhé dieťa s niekým iným , je to hlavne u mužov, ktorý si buď urobia dieťa mimo manželstva alebo odídu k inej žene , a vyhlasujú že majú dve deti a každému dopriali matku pre seba. Ale aj u žien , moja kamarátka odišla od muža , lebo mala jedno a druhé muž ani za svet nechcel , tak si našla niekoho iného ,od muž odišla aj s dieťaťom a má ďalšie dve s tým druhým. Bývalý manžel sa tiež oženil a s druhou ženou má tiež jedno, dieťa z prvého manželstva vymazal zo života .
Všetko čo vnáša nasúlad do manželstva ho môže rozbiť, či je to nevera, nedostatok financii , počet detí a je jedno či ich je veľa alebo málo . Takže ja na tvojom mieste by som naozaj citlivo zvážila či to dieťa áno alebo nie, lebo mne sa počet detí dve nezdá nič nezvládnuteľné z čoho sa treba rúcať a nemať svoj život . Keď sa rozhodneš že nie -je to tvoje právo - treba však prijať aj rizika ktoré s tým súvisia .

midka
20. máj 2025

za mna dve je super,, naucia sa roznym emociam,, dobrym aj zlym,,,, idealne ak maju rovnaku mamu aj otca 🙂

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2