icon

Som sklamaná zo správania blízkej osoby

30. okt 2020

Baby, ako sa mam vyrovnat a netrapit tym, ze sestra, ktorej som vzdy ochotne pomohla a boli sme vzdy za dobre, tak v poslednej dobe sa tvari, ze ma ani nepozna?? Predtym sme byvali denno-denne v kontakte cez mobil alebo osobne, ale odkedy mam babo, preferuje iba kamaratky. Ja akoby som bola odpad, ktory ma lepru. Kym potrebovala pomoc, boli sme jej dobri my s rodinou a teraz ked jej maly podrastol a dala ho do skolky, tak sa ani ozvat nevie. Iba o seba sa zaujima, mne nevie ani zavolat.
Ako ona nebola nikdy ochotna urobit pre druhych nieco nezistne, vzdy vyuzije, co sa jej momentalne najviac hodi, nebere ohlad na nikoho.
Ale myslela som, ze aspon k vlastnej sestre sa nebude chovat ako k hovnu. Muz mi hovori, aby som sa netrapila a vykaslala nanu, lenze ja som taka povaha, ze vobec nespavam, som z toho strasne sklamana. Bola ako moja najlepsia kamaratka, ktora mi chyba...nie som typ ako ona, ze mam okolo seba kopu ludi, vzdy som jej verila a doverovala

Strana
z2
miriam11
31. okt 2020

A čo tak sa s ňou porozprávať? Možno ma nejaké problémy a nechce ta zaťažovať...

autor
31. okt 2020

@janka_266 netrapi ma, ze nevracia rovnako, ale to, ze ked sa zuruje a je zabava, vtedy moze vzdy a ked ma pokocikovat, lebo som chora, vtedy nemoze. Ja teda neviem, ci som ja out, ale tak pocitam, ze by to malo fungovat v zivote podla toho, co napisala
@karolinakr
Ozajstny priatel sa ukaže v ťažkych časoch a nie radostnych.
A plne s nou suhlasim, vsak raz pomozem ja Tebe, inokedy Ty mne. Ved od toho je rodina a priatelia, nie? Nie, ze Ta poznaju iba ked maju vyhody...teda ja to tak vnimam aspon. A ja tu pomoc nevyzadujem stale, iba vo vynimocnych pripadoch.
@0silvia0 ano ona je sebavedoma a je s nou vzdy sranda, ale nemalo by to byt tak, ze aj v dobrom aj v zlom? Ved clovek ju neziada, aby mi bavila deti denne, ale ozaj iba vo vynimocnych pripadoch. My sme uz zvyknuti, ze nikam nechodime a ked raz za rok potrebujeme tak postrazila nam aj malu. Ale reciiii okolo toho. A ked potrebovala ona, ja som bola vzdy k dispozicii. Vsak kto ti pomoze, ked nie priatel alebo rodina.
Preto ma to mrzi, ze ona iba vyhody a ked sa ma trochu obetovat, to uz ide tazko 🙄
Ja viem, ze chyba je aj vo mne, ze nemam kamarativ tolko vela...ona si vzdy najde program, ci s nami slebi bez nas...ona problem nema 🤭
Ide mi o taku spolupatricnost chybajucu z jej strany

bluebriggs
31. okt 2020

Ale co vlastne ocakavas? Aku pomoc konkretne od nej? Lebo nepises v com konkretne ta sklamala, stale len tak vseobecne o pomoci. Vadi ti ze ti nepride napr strazit dieta alebo kocikovat? Alebo co konkretne.

0silvia0
31. okt 2020

Mas dve moznosti:
1. akceptovat sestru taku aka je a
2. vnutorne sa zozierat ze nie je podla tvojich predstav

h2
31. okt 2020

Ahoj, vieš, ja som taká šťastná povaha (alebo blbá, doplň si tam, čo chceš 😁), že sa snažím v každom vidieť len to dobré. Čiže z môjho pohľadu, sestra Ťa teraz, keď sa Ti narodilo bábätko, nechce otravovať. Ak si písala, že ona nie je veľmi na to, aby pomáhala druhým, tak v tomto sa asi nezmení. Ak skôr využívala pomoc druhých a Tebe volala, keď ona niečo potrebovala, tak možno čaká, že ak budeš potrebovať pomoc Ty od nej, zavoláš jej Ty. Ona teraz od Teba pomoc nechce, lebo máš bábätko, tak nechce byť na obtiaž. A sama sa na pomoc neponúkne, lebo je to taká povaha, proste ju to nenapadne práve kvôli tomu, že ona sa ozývala, keď niečo chcela od Teba. Nemyslím si, že by Ťa nemala rada a nezaujímala sa, možno by Ti rada pomohla, ak by si zavolala Ty jej a o pomoc požiadala.
Keď si to tak teraz po sebe čítam, strašne krkolomne som to napísala, ale dúfam, že chápeš, čo som tým chcela povedať. 😁

tykat
1. nov 2020

😀 to pises o mojej sestre? Ked potrebovala pomoct vzdy som pomahala (zly vyber partnerov, tyranie, tahala som ju vzdy z problemov, aj zo zahranicia), vztahy vyyyyborne kym sa chcela "hrat na rodinu"... len akurat ze iba ked jej to vyhovuje...od leta nekomunikujeme lebo mi vykricala nieco co ma uplne dorazilo a nie je to pravda (ze s muzom nic nerobime na rodicovskom dome a o nic sa nestarame 😀😀😀 akurat zabudla ze vsetko robime my s muzom a ja platim vsetky ucty a opravy 😂😂😂 ze si to mam pisat a potom sa vyrovname z dedicstva po mame 😂😂😂 ...a v case ked bola mama chora tak bola 3 roky u nas a moj muz ju doslova na rukach nosil lebo bola bezvladna 😂😂😂...kym ona trajdala po svete a hlava v oblakoch) proste sebestredna egoisticka osoba ...resp.formalne si napiseme na meniny, narodky. Ale u mna skoncila, po tomto lete definitivne.

nika301
3. nov 2020

Ja som raz dostala veľmi dobrú radu, ktorú posúvam aj autorke príspevku. Jednou z najdôležitejších veci, ktoré treba v živote pochopiť je, že nemáme mat očakávania od iných ludi. Celý príspevok je totiž presne o tom, o sklamaní to sestry, lebo Ty si jej pomohla a teraz sa ona správa inak, ako by si OČAKÁVALA. A to je koreň problému. Budeš sa nadtym trápiť dovtedy, dokedy budeš mat očakávania, či už od sestry alebo kohokoľvek iného. Ver mi, hovorím z vlastnej skúsenosti. Treba si uvedomiť, že žiaden človek, ani sestra, ani muž, ani dieťa, ani nikto, tu nie je preto aby napĺňal očakávania inych. Chápem, že su to "ľudské" a predchádzajúcimi generáciami upevňovane predstavy, že keď niekomu pomôžeme alebo je niekto naša rodina ma sa správať určitým spôsobom. Ale čím skôr pochopíme, že je to len v našich hlavách a zbytočne sa nadtym trápime, tým skôr sa budeme cítiť lepšie. Prajem všetko dobré

Strana
z2