Som smutná,zufalá,nešťastná zo svojho manžela ...
ahojte.ano mam novy nick,pretoze chcem vystupovat anonimne.potrebujem sa vyrozpravat,dat to zo seba vsetko von,pretoze sa zblaznim.
som s manzelom 10 rokov s toho 5 ako manzelia.mame dve deti 8 rocne a 5 mesacne babatko.zijeme u jeho rodicov,planujeme stavat dom.manzel pracuje v zahranici,takze s detmi som vacsinou sama.problem je v tom,ze manzel sa mi sprotivil,neverim mu nic.financne sa o nas dobre stara materialne nam nic nechyba.,nasetrene nieco mame,ALE!zacal stavkovat.tento mesiac prehral 1300€ a dalsich 1500€,ktore mal doniest asi tiez no tie este nepriznal.financne to nejako nepocitujeme,lebo rezervu mame no chceme stavat dom a pride mi to nezodpovedne.v minulosti tiez prehral dokopy mozno 4000€ stalo sa,ze aj vyhral +,- sa prehra vyrovnava takze sme neni ani v pluse ani v minuse no bojim sa,ze to neskonci a bude zle.ked som sa ho pytala preco to robi.odpovedal,ze koli mne,lebo chcem dom no mne by stacil aj byt ale on o tom nechce pocut.vadi mi na nom uz asi vsetko aj ako dycha.ochcela som odist,ale k rodicom sa vratit nechcem a byt si nemozem sama dovolit ja s malym babatkom tiez odist nechcem.neviem co mam robit.u nas je stale len krik co neni dobre pre deti a ja som tiez v psychickej nepohode.raz mi hnusne vynada a vzapeti mi povie ako ma miluje.lezie mi na nervy.a niekedy si hovorim,ze by nam bolo lepsie bez neho ved kolke odisli s malym babom no nemozem v sebe najst odvahu zbalit mna aj deti buchnut dverami,povedat mam toho dost a ist do svojmo kludne aj 1 izboveho bytu zavret sa a mat svaty pokojobdivujem vsetky zeny,ktore dokazali zacat idznova
@amy191011 nechcem sa hned rozviest a nechat ho tak.navrhla som mu,ze mu pomozem no on tvrdi,ze problem nema a,ze slubil,ze uz to nespravi,tak mu mam verit.ale ako nu mam verit,ked ma uz tolkokrat oklamal a teraz nemyslim len tym,ze prehral to sa stalo 3×ze prehral takto vela.ale bojim sa s nim ist do hypoteky.starsia 8 rocna dcera ho zbozbuje.a on deti lubi.viem ti vidim to no neda sa mi takto zit v tomto dome kde sa necitim byt doma.
uf, gambleri, to je samostatna kapitola ....asi treba nastojit na tom, aby ste mali spolocny ucet, aby ste aj vy videli, kde kolko penazi ide ....a dat mu limit, ze moze napr.neviem 30eur mesacne minut na stavky, ked uz musi .... ja napr. tiez obcas poslem sms do radia expres, fun radia ...clovek nikdy nevie ....ale 1500eur je uz fakt vela
a stavat dom, mame to absolvovane, bolo to narocne, jeden rok staval manzel hrubu stavbu, druhy rok dokoncovacky, hypoteka nam nastastie vysla v pohode ....a este dalsie 3roky sme dokoncovali .... stahovali sme sa z bytu, mne sa aj tam pacilo, keby nebol 1izbak byvala by som tam doteraz 🙂
@marci77 slubil,ze v robote zmeni cislo mojho uctu aby vyplata chodila mne a svoj zrusi.mne to stavkovanie nejako neprekazalo kolkokrat som o tom vedela ale podaval tak max do 20€ toto prehnal a prehnal ti uz 3× tak som mu prestala verit.no mne ide na nervy uz asi vsetko.neviem ci je to materstvom,porodom lebo krizou sme si presli aj po prvom porode.ale my nevieme ani komunikovat nevieme sa zhodnut na filme ani nijako netravime spolu cas on by najradsej sedel pred tv a chrapal s pivom v ruke (alkoholik neni) alebo radsej ide za rodicmi im pomahat s nimi si posedi.deti zoberie von ale na pivo.povie,ze mu vsetko zakazujem.ano ma pravdu zakazujem mu pivo a stavky.keby mal ine nirmalne hoby co ja viem napr.sport,fitko tak ho sama poslem no nechape,ze ja mam toho vsetkeho tiez dost a potrebujem pomoc a hlavne vypadnut z tohto domu
aj teraz chrape v obyvacke lebo my odkedy mame druhe dieta spolu v jednej posteli nespime.strasne mi lezie na nervy.mam chut ho poduskom pridusit 🤣😂 ale to si robim srandu.boze preco ja nemozem mat sikovneho chlapa,s ktorym by som kecala hodiny a nie tohto nekomunikativneho chlapa.
@nikola1320 ako často chodí domov?
Ako ja keby mám muža vonku, určite nebývam u neho doma. To vám nevie zaplatiť nájom, aby si mala kľud a mali ste svoje súkromie? To dokedy chce byť vonku, kým nezarobí na celý dom?
Miluje deti? Vidí ich pár hodin do týždňa tam sa podľa mňa ani nedá vybudovať poriadny vzťah a aj to ide ešte koľko x rodičom pomôcť keď je doma.
Možno sú tvoje stavy aj hormónmi, 5 mes.po porode je krátko a ešte byť s 2 krpcami u svokry musí byť ozaj na prášky. A to ani nepíšem o tom, že prehral peniaze. Snáď ťa už neoklame.
Východisko? Tlačila by som na odchod z domu, ak hypo nedajú tak do podnájmu.
Nevedela by som žiť s mužom,ktorý je doma pár dní v mesiaci,zákońite sa musíte odcudziť a potom príde niečo a je zle. Ty si dokonca akosi preskočila obdobie ľahostajnosti k nemu a už si v dalšom leveli-neznášaš ho.Mala b ysi trvať na tom,aby si mala prístup a vlastne kontrolu nad všetkými vašimi peniazmi.On by si mal priznať problém a liečiť ho.Zarába na dom,ale možno nebude pre koho stavať.Toto mu aj povedz.Radím manž. poradnu.
@vilma7 chodi kazdy vikend ale to tak rychlo ubehne,ze ani neviem,ze je doma.no to bol teda ohromny napad ist byvat k svokrovcom.uz nikdy viac prerobili sme vrch ale neni to ono.stale ak ked mam navstevu tu mam svokru vycapenu.do podnajmu ist nechce on o byte nechce pocut ved naco,ked budeme mat dom.ale ak ti bude takto dalej pokracovat nebude dom ani kompletna rodina.ako sa hovori:mladi maju byvat sami a je to pravda.
tiez si myslim,ze sa moje hormony zblaznili,lebo chvilu mi nevadi nic potom zrazu vsetko.potrebovali by som niekde vypadnut aj ked len na cely den,lebo ja to tu doslova tento dom neznasam
Nuž , určite by som nešla do stavby domu s gamblerom. Aby ste neskončili s holým zadkom a obrovskými dlžobami na krku a verte nikoho nebude zaujímať , že máte malé deti. Máme tento problém v rodine, ale bohužiaľ závislá na automatoch bola žena. Prišli by o dom keby jeho rodičia nezaložili svoj a nepomáhali synovi splácať jej/ich dlžoby a to mu zostali okrem dlžôb na krku ešte aj 3 deti. Pamätaj, v manželstve je všetko spoločné aj dlžoby. Keď narobí dlžoby a aj keď sa potom rozvediete budeš musieť splácať, aj keď na to nebudeš mať. Odporúčam pohovoriť si s mužom a ak neuvidíš zlepšenie pohovoriť si o liečbe. Aj keď gambler si obvykle neprizná, že má problém.
Ak stále rapoceš a ústa nezavrieš, nedivím sa, že je viac von a kdekoľvek než doma. 😅
To gamblerstvo je vážny problém, ako píše janinah, poradňa je tu namieste. Poznám aj osobne zopár gamblerov, nechcem strašiť, ale väčšinou to končí strašnými dlhmi.
@nikola1320 hm, v prvom rade by som požiadala o zrušenie BSM. To čo máte našetrené vložte do stavebného alebo na terminovany účet a uvidíš čo bude ďalej. Ale zabezpec, aby teba a deti nedostal do dlhov.
Prečo nemôže pracovať na SVK?
Pokial zavislost presla do dlhov, tak pozor na vec mozno ani vsetky dlhy nepriznal a pozor aby peniaze z udajnej rezervy ci hypo nesli na hazard. Boli rodiny, kde si druha strana len naivne myslela, ze existuju uspory. Nic sa rychlejsie neminie sko uspory. Treba sa sustredit na komunikaciu aby sa nebal povedat kolko a kde dlzi, lebo zadlzi celu rodinu a potom svokrovci budu vynit teba, lebo ty si chcela dom a nestacilo ti poschodie s on chudacik hladal ako rychlejsie zarobit aby bol dom. ..treba si v prvom rade uvedomit, ze treba komunikovat s manzelom, aby sa stanovili priority, ak mu nato vyclenis sumu, ktoru bude na tajnaka navysovat, ved ty di mu to oddobrila....
Neviem si to predstavit, ja by som asi dala ultimatum ostanes doma, zamestnas sa tu a kupujeme byt, alebo odchadzam. Moj muz si tiez sem tam zastavkuje. On chodi von tak 2-3 krat rocne a jedine, co je tu po pol noci otvorene je herna. Cize idu tam a uz ked vsetci, tak aj on. Maximalne prehral 20€, co su 2 drinky, neriesim, ale raz tiez v zlom obdobi prehral 100€- tych 100 sme mali v tom case na 2 tyzdne na jedlo. No tak som ho zdrbala az sa chudal rozreval, ze jeden vyhral 4000€ a on tak dufal...odvtedy uz neminul na automaty, stavky, rulety ani cent.
Fiha to chce byt vonku kym nezarobi na cely dom?tak teda vela sil ti prajem.8 rokov zit so svokrovcami a neosamostatnit sa tiez nie je vyhra.vsetci chceme stavat dom a preto si bereme uvery aby to bolo aj realne a nie len vecne trvajuce cakanie
@sue na sk pracoval,ale nezarobil dobre.tak sme sa dohodli,ze pojde von.mne to ani nevadilo,ze tu s nami neni,ale mala som v hlave dovod.teraz ked robi tieto kraviny.najradsej by som sa zobrala a odisla prec aj s detmi no nemam kam.
@jajka71 ja mam uspory na mojom ucte a to skor on nevie kolko,tam mame.mrzi ma len,ze vzdy doniesol celu vyplatu a teraz akosi strajkuje.a dobre vie,ze uz to neni medzi nami dobre a vobec ho to netankuje.mam pocit,ze on ma svoj bestarostny zivot vonku a ja mu vychovava jeho deti.hovorieva mi,ze mi za to dakuje obdivuje ma ako to zvladam sem tam pomoze s domacimi pracami (ked je doma) alebo vari on nedele.no strasne sa mi zhnusil neviem si predstavit mu pusu dat o sexe ani nehovorim.
@tripetta to,ze je vonku bolo na vzajomnej dohode.isiel tam preto lebo mame spolocny ciel,sen aspon tak som si to myslela.strasne dlho vsetko trva ja sa tu u jeho rodicov uz zblaznim,ked vidim mladsich ludi okolo mna ako si v klude bez stresu mozu pozvat niekoho na kavu na dvore pogrilovat.u nas to je nerealne.svokrovci pri nas ako nalepky.lezie mi to tu na nervy.manzelovi tiez
No poznam jedneho co im dom isiel do exekucie prave kvoli hraniu,a to nebol ziadny mladas,ale vyse 50 rocny,tak to treba stopnut cim skor
No nic, v tomto by som mu dala ultimatum, toto sa podla mna nejako inak riesit neda :/
a nebola by moznost, ze by ste do toho zahranicia isli s nim? ci byva na ubytovni? v byte? aj ked teraz nie je idealna doba kvoli korone ...ale ak by pripadne bola taka moznost, mozno aj ked deti budu vacsie, chodte s nim, budete mat vylet, zmenite prostredie, po praci si mozete niekam vyrazit ....poznam jednu rodinku v okoli, oni to tak vyriesili, ze si tam prenajali byt a isli tam cela rodina
lebo takto byvat so svokrovcami a este aj tie hormony do toho ....
@nikola1320 casto je to o hlave, ty si si uvedomila ze existencia vas ako rodiny je postavena na tom, co ty denne zvladas s detmi svokrovcami a domacnostou a on si uvedomil, ze je pre teba bankomatom, ze jedine co rodine dava su peniaze, ze jedine co od neho rodina caka je ze donesie peniaze, lebo manzelka a deti si zariadili zivot po svojom a on prichodom narusa zauzivany stereotyp a vznika napatie a stres z rozlicnych ocakavani muza a zeny, pripadne deti ktori muzi pracujuci mimo domov nevidia rast a castokrat o vlastnych detoch vedia pramalo....je potom na zucastnenych ako sa k tomu postavia. Ci sa dohodnu na tom ako spolocne dni budu vyzerat a naplanuje sa spolocny program aby si to uzili, alebo to planovat odmietnu a bude tu iste, ze moze kazdy ocakavat nieco ine....alebo si obe partnerske strany zariadia zivot "od seba" po svojom a v case ked su "spolu" budu fungovat ma oko ako rodina.....je takych vztahov vela a je len na vas ako to ustojite. Kazdopadne stavkovanie je nebezpecna zavislost a moze vasu rodinu okrem inych problemov dostat do sialenych dlhov a exekucii. Vas manzel ma mozno pocit, ze vam dava malo penazi alebo chce pre rodinu ci seba zarobit viac, mozno ho taketo stereotypne fungovanie nebavi a potrebuje novy impulz a vzrusenie no hlada ho inde ako by mozno mal...n
@nikola1320 stavkovanie je skutocna choroba. Mala by si sa poradit v prvom rade s odbornikom, psychologom orientovanym na zavislosti. Nechcem strasit, ale jeho kolisave spravanie naznacuje, ze do toho uz mohol spadnut poriadne..
@nikola1320 jednoznačne si porieš BSM, už včera bolo neskoro
Nechapem vsetky tieto rady aby mu zakazala, dala ultimatum atd... ved pise, ze jej je z neho zle.. otazka je ci by sa veci zmenili keby sa zmenil, lebo Ak nie a je jej hnusny tam je uz len jedna moznost a to odist. Ale este predtym skus poradnu, najst si cestu k sebe spat. Mozno je problem vzajomny. Mozno aj on je nestastny a tak to riesi takto... sadnite si ako dvaja dospeli a porozpravajte sa co jeden od druheho ocakavate alebo by ste chceli zmenit. Co jeden na druhom si cenite atd. Bez hadok
@minttea pytala som sa ho co bude dalej.on chce dat vsetko dokopy ja viem,ze mna aj deti lubi viem,ze chce pre nas nas domov,keby nie kasle na robotu v zahranici.len mna to tu uz vsetko unavuje vcera sme boli na vylete a ked som bola mimo ,,domova"vsetko bolo uplne ine.dlho sme sa rozpravali.vidim,ze sa snazi.nechcem hned pri probleme odist.nechcem utekat chcem to riesit.ak slubi co dodrzal da sa to.uvidime.chce to cas trpezlivost ale do narucia sa mu hned nevrhnem a doveru,ktoru u mna stratil bude dlho u mna marne hladat no casom dufam bude dobre,ked nie dovi sance vecne davat nebudem toto je posledna.
@nikola1320 ako dlho už je takto vonku? Koľko sa mu podarí odložiť na stranu?
@vilma7 boli mesiace ked sme odlozili aj 1000€ teraz uz menej vonku je 5 rokov.
@nikola1320 tak to sa.mu podľa mňa vôbec neoplatí ísť a byť vonku. Takto nebude na dom ani za 25 rokov.

ty kks keby moj prehral take peniaze na stavkach tak ho asi prerazim..tvoj muz ma ocividne problem a vyhovorka ze za to mozes ty lebo chces dom a neviem co ešte je nonsens..treba sa s nim porozpravat a ked to nepomoze tak šup s nim za odbornikom..lebo fakt sa to moze skoncit zle a prehra aj gate..ako sa to stalo mojmu sovkrovi..