Som stále tá najhoršia
ahojte,neni som tu nová,len som si založila nový nick,je mi o tom ťažko písať...tak: S mm sme spolu 12 rokov,z toho 5 manželia.máme 2 krásne detičky,ktoré nadovšetko ľúbime...ale k problému:Preskákali sme si toho veru dosť,stále sú nejaké problémy,či finančné(máme nejaké dlhy),vzťahy v rodine z oboch strán,po sexuálnej stránke mu nevyhovujem-on by chcel oooveľa častejšie ako ja...píšem teraz tak v krátkosti keď detičky spinkajú,aj mm,zachvíľku sa zobudia...Často sa v poslednej dobe hádame a on mi vyhadzuje na oči stále,že som všetkému na vine ja,či sú to dlhy( áno,zobrali sme si 1 úver na môj podnet,aby sme sa odsťahovali od mojich rodičov,aby sme šli do podnájmu a zariadili ho...ale to je všetko,čo máme ostatné dlhy,to si riešil on,áno povedal mi o nich,že potrebuje si zobrať lebo nestíha platiť predchadzajúci úver,ja som to moc neriešila,myslela som si,však vie,čo robí....),ďalej som na chybe ja lebo sa nie vždy vhodne správam-reagujem,kvôli mne sú také vzťahy v rodine ako sú,čo neni pravda a on to veľmi dobre vie...,po sexuálnej stránke.Stále mi všetko vyhadzuje na oči a mňa to už nebaví počúvať aká som zlá,za čo všetko môžem...Cítim sa ako posledná špina,čo chce každému len zlé,nevie sa chovať, krava,ktorá neuspokojuje svojho manžela.jááááj,je mi do plaču,neviem,čo zo sebou,čo ďalej...poradíte mi prosím vás?ďakujem
@999happyday
@1ivanka1
no tak len ja este stale som s nim preto, lebo ho mam rada...a sice si uvedomujem, ze by mi mohlo byt mozno lepsie bez neho, ale.... ja nevravim ze je takyto zly stale, je to vtedy ked sa mu nedari...viez, ze to nie je ospravedlnenie ani nic, ja len ze medzi nami to nie je take zle, zeby som trpela kazdy den... ://
tiez som podobne zazila, ked sa nam po 8 rocnom vztahu narodila dcerka. Zacalo to nenapadnym frflanim a pomenovanim sprosta krava. Skoncilo to dednodennym hysterickym vystupom co robim zle a namiesto kravy som bola jebnutta pica....vycital mi vsetko mozne aj nemozne. Tiez pouzival frazu vsetci hovoria ze si taka a taka a cuduju sa mi ze som s tebou (by ma zaujmalo kto vsetci..podla mna nikdo len jeho imaginarny priatelia)...ano aj typicke minas vsetky moje peniaze (kontroloval vsetky bankove vypisy a vynadal mi za kazdy vyber, ja som si musela normalne pisat kedy a kolko som vybrala lebo zvysok povyberal on, zabudol a potom skriekal na mna ze to som ja)
samozrejme dalsia klasika poriadok v dome lebo som na dovolenke, moje dieta spi 24 hod denne a domacnost sa neleskne
Je zvlastne ako vie zdeptat a znicit sebavedomie taketo spravanie od blizkeho cloveka. Velakrat to trpime, hladame chybu v sebe, snazime sa zachranit vztah......ja sama nechapem a asi nikdy nepochopim ze ja stara feministka, vzdy nezavisla a slobodna zena som sa dobrovolne ocitla v takomto terorre, ze mi trvalo cely rok kym som si povedla dost a rozisla sa s nim....je mi luto vsetkych tych peknych dni ked som namiesto toho aby som zobrala malicku von na cerstvy vzduch tak som drhla domacnost aby bol panko spokojny, je mi luto tych hodin stravenych varenim aby Lord nemusel jest zeleninu ako ja s dcerkou ale mal svoje zvlast masove jedlo..a potom mi aj tak vynadal lebo on chcel rezen a nie maso na prirodno
baby nenechajte sa ponizovat, nestoji to za to
@katkamamina nevidim sice do vasho vztahu, ale to co som si tu precitala z dalsich tvojich reakcii... no mam z toho trosku rozpacity dojem. co vlastne chces. rozvod? zachranit vztah? nemozes ocakavat ze sa zmeni muzovo spravanie bez toho aby si sa aj ty pricinila. on ti vykrikuje tvoju rodinu. tebe to ublizuje. ale ty vykrikujes jeho rodinu jemu. ty mozno nemas problem prerusit styky so svojou rodinou, on ano, asi bol tak vychovany a vazi si svojich rodicov, surodencov napriek tomu ze ho "ponizuju". Co sa tyka tvojho vztahu k svokre, to co si napisala, skus sa na to pozriet aj z druhej strany. Jasne ze male deti nechcu ist z maminho narucia. Moje deti boli rovnake, ale napriek tomu som ich svokre dala aj ked len na chvilocku, kym nezacali plakat. Ked ti svokra ponukla kocikovat, mala si jej dieta nalozit do kocika a poslat von a mohla si mat cas pre seba. Teraz sa necuduj ze nema o deti zaujem. Ze ti nepodala ruku ked ti prisli gratulovat... no mozno je to u nich tak...Vaz si aspon to ze vobec prisli, ze si spomenuli ze mas sviatok. Ale ja mam skor dojem ze ty o muzovu rodinu vobec nestojis, asi by si bola rada keby ste sa vobec nestykali. Lenze ak to nechce tvoj muz, nic s tym neurobis, musis sa s tym naucit zi, respektovat jeho rodinut a nerypat do muza ak chces aby ste zostali spolu. Tie jeho poziadavky ohladom tvojho spravania, skusila si sa nad tym hlboko vo svojom vnutri zamysliet a priznat si aspon nieco, co by si bola ochotna zmenit? Nie je riesenie urazit sa a zaujat postoj - ja som ta najhorsia. Treba sa nad sebou zamysliet a uvazovat ci naozaj tvoje spravanie nie je mozne v istych veciach zmenit aby ste sa zbytocne nehadali. Hadky pre tvoju a partnerovu rodinu su podla mna zabijakom vztahu. Ak nie si ochotna si priznat ziadnu chybu (nehovorim ze tvoj muz ma vo vsetkom pravdu) budete sa krutit v hadkach stale dookola. Tak ako to uz bolo vyssie spomenute, rodinu v prvom rade tvori zena a je hlavne na nej aby v nej bola pohoda. Ak je tvoj manzel dobrym otcom, a stale ma o teba zaujem (napriek tomu ze hovori ze mu to je jedno) bolo by skoda keby ste to zabalili.
Mozno som ti napisala veci, ktore sa ti nepacia, ale ja neviem ako to u Vas v skutocnosti je, urobila som si obraz len z tvojich kratkych prispevkov. a pisem len svoj nazor z nadhľadu 🙂 . Prajem ti, aby si, mozno aj vdaka tejto diskusii, rozmyslala a nerobila unahlene zavery. Zachovaj si svoju hrdost, ale pozor na hranicu, kedy sa hrdost meni na pychu.
pekne si to napísala🙂 ja som mm nikdy nikdy nezakázala,aby sa nestýkal so svojou rodinou ani ma to nikdy nenapadlo.ja som sa len snazila,aby si trochu otvoril oči,aby trochu uvidel akí sú...ja mu jeho rodinu nevykrikjem,len vtedy ak už mám dosť výčitiek od neho na moju rodinu.však aj ja som svokre dala detičky na ruky aspoň na chvíľu,nikdy sa nestalo,že som odmietla.a svokor,ten nebral ohľad,či plakali alebo nie,proste mi ich vytrhol z náručia a bolo.ale nikdy som na to nič nepovedala. a s tým kočíkovaním...chceli raz kočíkovať,volala mm,že chcú kočíkovať,tak mm im povedal,že sme v meste na terase,nech tam prídu.že mi budeme trochu kávičkovať a oni nech vozia.to bola dcérka ešte maličká a každú hodinu papala,tak aspoň budeme niekde na blízku keby chce papať...ale to NIE,ona chcela po sídlisku,nech všetci vidia.ako chápem,chcela sa popýšiť...tak jej samozrejme mm povedal,že tak za 40min teda prídeme,my budeme u nich a nech si idú...ale oni už urazení,že nebudú toľko čakať...a tak skončilo kočíkovanie.tak asi tak.a či chcem rozvod?alebo zachrániť vzťah?neviem.ľúbiť ho ľúbim ale tie jeho výčitky ma ubíjajú.povedala som mu,že zmením správanie keď na tom tak bazíruje,pokúsim sa...ale čo keď príde niečo,čo ma vytočí,zle zareagujem a zas mi bude vyčítať...ja sa viem dosť ovládať ale už keď je toho veľa tak vybuchnem.ale zas nerobím nejaké scény,to si nemysli🙂
@vafinka ahoj,tak on sa práveže chce odsťahovať...ale nechce ísť k rodičom,že ich nebude počúvať...on vie akí sú/však každý sme nejaký/,že on tam nepotrebuje ísť...ale pritom so mnou by sa za nich hádal do krvi,nedá na nich dopustiť...to máš pravdu,každý máme svoje názory,povahy ale zas odtieľ potiaľ...
@katkamamina ano mas pravdu, kazdy mame nejakych rodicov, ale to vies. chlapi si po vacsinou svoje matky brania a aj otcov, moja kamaratka mi raz povedala svatu pravdu-ty si ta svinucha, co ukadla mamicke milacika, jedinu osobu, co ju posluchala na slovo. a preto budes nadosmrti ta svina, a ked sa jej vyda dcerenka, tak zatko je milacik, lebo jej narobi kopec vnucatiek 🙂 , asi tak,
a kam chce ist? ci uz ma podnajom? tak nech ide, mozno ta len skusa, alebo to mysli fakt vazne. je to nanic, ked ta nerespektuje
presne tak, ako napisala lujza123, a toto som zazila aj ja, a este horsie asi, ale v tom rozdiele. ze tam dieta nebolo, ale aj s fyzickymi utokmi, a nedoprajem nikomu. a mojmu ex ani lord pomenovanie netreba-on bol a aj je totalny ko......, na kazdu tu istu pesnicku, a po case to zacalo. nadavkami a fackami a ......... a nic ine mi nestavalo, len sa spakovat, dlho som si dusu lizala, ze ako som si to ja mnohla nechat, ale ja som sa pozbierala zo dna, a isla som dalej, a dnes som sice hapy. ale zas nemozem mat deti, asi to je osud
nema podnajom,hladal si niečo na nete...neviem kde bude dovtedy,asi v aute🙂on práveže neni na mamičku naviazaný ale na otca
@katkamamina a co ty na to? ako to beries???
@frejkaa a keby si mala takeho,ktory by na teba nebol zly vobec??uz som pisala,bala som sa,vycitala som si,ze som nechala byvaleho,ale teraz mam manzela,ktory mi nikdy ani len koza(krava,sprosta ,skareda)nepovedal a bola som aj protivna.ale zasa mame ine problemy,zijeme u svokry...
@kaja173 ano ja viem a som si vedoma, ze mozno by som pri inom mala uplne iny vztah o 100% lepsi...ale zaroven je mozne ze by bol aj o 100% horsi...cim nevravim ze to tak bude, ale to je proste 50 na 50... hm...
a ja jedine co si zelam je aby ten nas vztah bol taky pekny, aj ked viem ze asi taky nikdy nebude :/
@danielitka26 moj muz mi tiez prisahal na nase dieta a zistila som, ze klamal 😢 chlapi ti odprisahaju hocico, lebo si myslia, ze im to 'zozerieme' a budu mat pokoj. je to smutne, ale taka je realita...
@vafinka ja nič na to,nech si odide ale nech ide ku rodičom a nie aby prespával v aute pokedy si niečo nájde...to určite nechcem.keby je u nich tak som pokojnejšia...uvidíme...
Z vlastnej skusenosti mozem povedat ze je to peklo,ja som to riesila rozvodom (boli tam aj ine veci okrem tohto).Nieje lahke zit s pod neustalim tlakom,pod vycitkami,ked vas clovek nepochvali iba hresi..kazdy clovek ma pravo na stastie..tym ti nechcem radit aby si sa rozviedla,ale aby si manzelovi dala najavo,ze aj to je jedna z moznosti ak nezmeni svoj postoj k tebe
@luckos veď chystám sa na toto všetko..len vieš je to ťažko..keď mám dcérku, starostlivosť je väčšinou na mne, on je stále v práci :( ak by bola plastika tak jedine kôli mne a nie kvôli nemu..
@bazarocka vieš čo, sú chvíľe keď si nevážim samu seba..materstvo ma zlomilo 😠 😠 som uplne iná..už to nei som ja ☹
@999happyday materstvo ťa nezlomilo !!! zlomil ťa on a preto musíš byť silná kvôli dieťaťu !
@katkamamina clarisa ma pravdu., nemozes byt este aj mat starost o neho.ja viem ze ho mas rada. ale toto nie, zas sa mu nepoddavaj, je to zle, ale ani ja ti nechcem hovorit rozved sa, akj ked mate keazdy iny nazor na tot, hoci si myslim, ze nepomohli ani nekonecne diskusie, ani ked ich vedies kludnym tonom, mozno ked sa ho spytas niekde na kave, ci to mysli vazne a ci sa chce rozviest, tak uz asi neni co., toto su velmi tazke chvile, ale sme tu s t ebou aby sme ti pomohli a podrzali ta 🙂
@michele11 v tomto je velmi je velmi tolerantny on to vie pochopit ze sex nebude pokial som este v sestonedeli 🙂 ale ja som ani po prvej malej nemala chut na sex ani po roku po porode.som zvedava ako to bude tentokrat 😝
@terinkaaanetka Ja to z tejto strany nepoznam, u mna boli chute este pocas pocas sestonedelia, asi tak dva tyzdne po porode, prave mm bol ten, co ma poslal spat radsej, nech neblaznim 😀 . Ale myslim, ze sa ti tie hormony trocha poblaznia tehotenstvom a preto asi aj pretrvava ta nechut dlhsie, alebo si unavena, ved starat sa o dieta da riadne zabrat. A neviem, neexistuje na to nieco? Na "povzbudenie" 😀 😀 . Ja sa fakt nezastavam vecne nadrzaneho chlapa, ale viem si predstavit, ako to lezie na mozog, ked sa dlhodobo nedeje nic.
@vafinka máš pravdu,nepomohli a nepomáhajú nekonečné diskusie a ďakujem za podporu,si zlatá🙂 neviem,čo mám robiť...:(
@katkamamina ja to chapem, ze asi neni vychodiska, ale ja uz faktneviem, co by som na tojom mieste robila, prosit sa mu, to asi nie, bo ponizovat sa , hmmm, to nie, asi on sam sa musi uvedomit, ze je riadny sebec, asi sa musi riadne ako sa povie oplieskat a priznat si chyby, ak to nespravi, tak je to smutne, ked vidi len seba a svoje potreby 😒
@katkamamina ahoj, tak ako to ide?? co mas nove?
@katkamamina dakujem
@999happyday chcela som dat paci sa mi to..ale nie nie nie..len preto ze mas podoby problem..a niesom sama..ale toto sa mi nepaci ani troska... ........... ani neviem co napisat cez slzy co mam zase v ociach..sama neviem co mam robit... asi len cakat na zazrak
@bazarocka dakujem.... no ja som si povedala..ze obetujem max rok koli dcerke a bytu co chceme vybavit... ak sa to nezmeni tak si balim kufre... no zistila som ze ked mam na haku, je to lepsie medzi nami.. no vo vnutri viem, ze som klamana.... aaale vsetko chce cas... no dakujem 🙂
Ahojte dievčatá. Chlapi sa snažia ubíjať vaše sebavedomie, ponižujú vás,kritizujú,robia zo všetkého vinné,len aby vám úplne ubili sebavedomie,aby ste si sami o sebe mysleli, že ste tie najhoršie,najškaredšie a najneschopnejšie a oni si tým zvyšujú svoje ego a riešia svoje komplexy. Ja by som vám doporučila prečítať si knihy: "Prečo muži milujú potvory", alebo "Prečo si muži berú potvory" a podľa tých kníh sa začať správať. Mne to pomohlo. Držím palce. 😉
@katkamamina ahoj.. tak to sme na tom rovnako ☹ ine nam nezostava len dat ultimatum... bud s tym prestane alebo prestaneme fungovat my... ☹ mne to uz tiez vsetko lezie na nervy.. ja som skusala uz vsetko a nepomohlo.. vzdy dopadnem nahorsie.. a kedze mame temer rovnaky problem, nemyslim si ze u teba by to bolo ine... ☹ aj my mame dlhy.. jeden som si zobrala ja ked moj muz predaval spotrebice a nahovoril ma na ten super bombovy mlyncek na kapustu ☹ este ze si tu kapustu nameliem, uz ked ho splacam... a dalsi ten je vysi.. to ma muz nahovoril na auto-sportacik... vraj s tabletom.. ze sa to oplati... a teraz zistim ze tie iste tablety dava orange ??? a len tak?? za mobilny net??? 😢 a zas za to mozem len ja...neviem ako tvoj... ale moj je na mna mily len obcas... a aj to len ked nieco potrebuje.. inak si ma ani nevsimne... najhorsie je ze neviem co robit... tak ako ty... aj som premyslala ze pojdem prec, ale zas co s dlhmi???
Ahojte chcem sa aj ja podelit o moje starosti a tak ako aj vacssina z Vas neviem z toho vychodisko. Mam dve deti 3r. a 8mes. s manzelom sme spolu 7rokov a 4 roky ztoho manzelia. Podla mojho nazoru nas problem spociva v tom ze jeho sestra nemoze mat deti 20 rokov aje nestastna ze my ich mame zdrave a krasne.Neustale vyvolava medzi nami konflikty a manel jej to vsetko zerie aj s navijakom. Ponizuje ma aj svokra stale som najhosia iba ja. A ked uz nic na mna nemaju vymyslia si svokra aj s dcerou ze sa jej ja vysmievam ze nemoze mat deti. Co vobec nieje pravda. On si ma nedokaze zastat a trpia pri tom iba deti. Vsetko sa to zacalo ked sme byvali u svokry neustale tam chodila svagrina a kybicovala ma co robim zle u malej a ponizovala ma. Popritom som jej nikdy nepovedala ani len naznakom ze s detmi nema skusenosti. Svokra by nebola az taka zla ale vzdy ked ju podpichne svagrina ohen je na streche.Pred dvomi rokmi to vyvrcholilo ze som sa konecne vzoprela a na to ma manzel prvy krat udrel vraj kvolitomu ze sa neviem chovat a k jeho rodine sa budem spravvat tak ako sa ma. A kedze som sa hned vtedy nezbalila a neodisla si myslel ze

baby toto uz je psychicky teror,to je trestne..
len dokazat to..nahravka asi nebude stacit