Som tehotná a partner ma nechal po 8 rokoch. Čo ďalej?
Ahojte, momentalne bojujem so slzami v ociach s vaznym problemom...Som tehotna v 5tt+4 a partner, s ktorym som 8 a pol roka mi povedal, ze so mnou nie je stastny a ze sa stihol zamilovat do inej..pritom sme planovali babatko a kupujeme dokonca novy domcek...zrutil sa mi cely svet a jedine, co ma momentalne napada je potrat..je mi fakt hrozne...
@janulik38 prosim nad potratom ani neuvazuj, dietatko ti doda silu, je to uzasny cloviecik aj ked obcas hneva ale nikdy ta neopusti... koli jednemu blbcovi predsa nechces lutovat svoje rozhodnutie.. a hlavne mozno sa len zlakol, nechaj to vychladnut, prejst si to hlavou, rozohdnutie s horucou hlavou nikdy nie je to spravne 😉 drzim palce aby si sa spravne rozhodla
Je to velmi tazke rozhodovanie, ale to babatko je to, ktore ta z toho dostane, bude to tvoj zmysel zivota. Ked ti vzal vsetko, nedovol mu zobrat ti este aj vytuzene babatko, je aj tvoje, Zvladnes to, ver si, je milion takych co to nevzdali, viem ze sa mi hovori, ale vsetky ta chceme podporit a hlavne chranit nevinne babatko
@janulik38 a este nieco ma napadlo... vies, v kazdom vztahu su krizy, hovorim o velkych krizach, ver mi, presli sme nejednou... mozno je to len taky osial, z ktoreho sa ten tvoj darebak preberie... mimochodom, zaujimalo by ma, kolko ma ta druha babenka rokov? ak hlada skutocne zivotneho partnera, podla mna si dobre rozmysli, ci chce chlapa, ktory opustil dlhorocnu priatelku s babatkom... a navyse, ci chce chlapa, ktory najblizsich 20 rokov bude platit alimenty a ochudobnovat ich pripadny spolocny rozpocet 😉
Ahojte,
Dakujem vam do botky kazdej za uzasnu podporu...dodali ste mi silu a idem dalej...dalej s babatkom v brusku...vazim si vas vsetky za to, co hovorite, a verim, ze tak si budem vazit i seba v marci, kedy by sa babatko malo narodit...drzte mi prosim palce...verim, ze Bozie mlyny melu pomaly, ale melu isto....este raz obrovske DAKUJEM a piste kedykolvek...ste vsetky mojimi anielikmi...
@janulik38 jeeeej super 😵
uvidis raz budes toto rozhodnutie povazovat za to najlepsie co si kedy urobila.
nebudes to mat lahke to je jasne ale ver mi naplni tvoj zivot
drzim palce nech tvoj zivot ide spravnym smerom 🙂
@janulik38 ja si myslim, ze si sa dobre rozhodla 🙂 A pokial mas svojich rodicov a doma ti vie aspon jedna osoba vytvorit zazemie, slobodna mamicka a babo je skvela prilezitost ako stmelit rodinu.
Mne o tom rozpravala spoluziacka, ze odkedy ma doma sestru s babenkom (tiez sa priatel nemal), je im doma super 🙂 Rodicia jej chodia po mestte ako zalubeny parik s kocikom, doma ziadne hadky pre hluposti, mamina si popri tom chodila robit vysku a zvladali to 😉
Neolutujes, ver mi 😉 drzim ti palce, mooooc! 🙂
potrat nie je riešenie, môže sa ti stat že potom ked budeš chciet mat deti tak to už nepôjde nijak a budeš sa trapit ešte viac.....ak tak ho donos a daj na adopciu, urobíš štastným dvoch ludi a to je dosť.....a nestojí za to ten chlap aby si si pre toto zničla život a možno aj další vztah ak bude chciet nový partner dieta
ja viem zrutil sa ti svet, poznám, ale chlapov je dosť a ovela lepšich, je to obyčajný zbabec čo nevie čo vlastne chce, a kludne sa môže stat že urobí to isté aj tej dalšej...vie vôbec čo čaká od života ten chlap, tažko ho vôbec tak nazvat po tom čo urobil
@janulik38 Ahojky, ja viem, tazko radit v takej situacii, ale na potrat nepomyslaj, to malinke nevinne stvorenie predsa nemoze za svojho otca ☹ deti su predsa nasa jedina radost a laska na cely zivot 😉 vela stastia
@janulik38 kukam, ze stary prispevok... no som velmi rada, ze si sa spravne rozhodla 🙂 vela krasnych a slnecnych dnickov s malym anjelickom 😉
@sara07 sice pekne myslene, ale realne asi tak ako posmrtny zivot.. co z toho ze spravi stastnych tych co si dieta adoptuju ale ona nebude stastna.. a to mi je uz len radost ked si narazi zena nejakeho noveho chlapa ktory bude aspon trochu uvedomely a bude chciet dieta aj vychovavat a ona bude zit s vedomim ze jej prve dieta je niekde tiez.. a to je tiez radost obrovska ked je zena sama s dietatom, premysla ze preco mu nemoze kupit trebars taky peracnik ako chce ono ,alebo to co maju vsetci v skole len preto lebo ledva jej vychadza na jedlo.. a urcite je aj to dieta velmi stastne lebo jemu to nevadi a vie premyslat ako dospely o tom ze preco oni na to nemaju a ostatni maju otecka.. a ono musi pocuvat doma histericku mamu ktora na neho vrieska, lebo je vytazena na maximum z prace kde zarobi aspon na volaco, pride domov tam ju caka kvantum domacich prác a dieta ktore prve co sa jej opyta kedy pôjdu aj oni niekam lebo jej spoluziacka bola s rodicmi pred tyzdnom v tatrach a o tyzden idu pri more...
@makykaky sice pekne takato podpora.. len si myslim ze podpora pre mamicku ktora ostane sama je skôr podpora financna.. z toho ze niekto kto pride domov z prechadzky s babatkom domov, ide si kupit do obchodu plienky, mlieko a ostatne veci a potom si spokojne kludne kukne telku doma, popremysla nad tym ako mu je super na materskej pretoze nemusi riesit ako prezit je nepredstavitelna predstava ze by dieta nemal.. a tak sa dobre radi.. hlavne ked nemusia poradkyne premyslat oni co dalej... a ten chytrak si sedi doma, ide si kde chce, nesetri na sebe, ved aj ked.. tak sud mu da vyzivne platit vo vyske mesacnych nakladov na 5 pozvani na veceru s nejakou cicuskou.. ved preco by ho malo trapit ze to vyzivne nevystacilo na skolsku tasku.. ved on si povinnost splnil..
@janulik38 si blázon? Nerob to prosím. Mne sa stalo niečo podobné. Rozišli sme sa s priateľom týžden pred tým, ako som zistila, že som tehu. Povedala som mu to, boli sme spolu... ale mala som byť slobodná matka a stále mi to zdôrazňoval. Ale zas staral sa o mňa, bola som na PN. Ale aj tak som sa tešila na babo. Nuž... v 12 tt som musela na potrat, nebilo srdiečko, nevyvíjalo sa. ☹
Priateľ sa uplne na mňa vykašlal dva dni po potrate. Zrutil sa mi svet a teraz je to tri týždne. Pribrala som, smutná som, nevládzem a to mám 15. 12. dve skúšky. Začala som študovať anglinu, ked som ešte nevedela, že som tehu.
NEROB TO!!! nechaj si babatko. Partner možno zlyhal, uvidíš. Možno sa vráti, možno nie. Ale dieťatko ti ostane.
@janulik38 ahoj,nečítala som všetky komenty,ale tu je môj príbeh...po 9 rokoch sme sa zobrali,prerobili sme predtým domček,hned po svadbe som otehotnela,lebo môj muž chcel dieťa,lebo že už sme dosť starý a kedy to vychováme a tak.....môj manžel bol fantastický muž,ktorý ma miloval a vravel aký je šťastný a že aký máme krásny domček a tak....lenže po svadbe som zbadala,že môj muž je ku mne velmi chladný a správa sa divne,odmietal ma,nemal na mna čas,uprednostnoval iné ženy a dával mi to patrične najavo.....zrútil sa mi celý svet....tesne po svadbe,tehotná-myslela som si že to bude najkrajšie obdobie môjho života....ale ani raz ma nenapadlo ísť na potrat....ked mala maličká 21mesiacov,tak som podala o rozvod,už som nezvládala manželovo správanie,klamstvá,podvody,ponižovanie....našiel si 22ročnú frajerku.....ešte stále nie sme rozvedený a stále mi robí zo života peklo,predtým by som dala ruku zanho do ohna,dýchala by som za neho keby som mohla....ale on sa takto rozhodol,zrazu som bola najhoršia žena na svete a ako on nenávidí ten náš dom a tak....ale poviem ti keby som nemala moju dcéru,tak to nezvládnem-ona mi dáva silu žiť!!!!!!!! A PRETO BOJUJ O SVOJE DIEťA!!!!!!žIADNY DEBIL SI NEZASLúžI ABY ZANHO ZOMRELO MALé BEZBRANNé NEVINNé DIEťA,KTORé ťA BUDE MILOVAť VIACEJ AKO HOCIKTORý CHLAP NA SVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@janulik38 TERAZ POZERáM žE JE TO STARý PRíBEH.....AKO SI NA TOM DNES?????
čo ty vieš? možno si našla iného držiteľa oskara
@janulik38 asi sa budem opakovat , predsa len tu uz viac maminiek, babeniek, zien napisalo , ale naozaj si velmi dobre premysli co urobis , aby ta to raz v zivote psychicky nevzalo ...situacia je cerstva , tazka, ale ver , ze cas je liek ...tehotenstvo je jedno lraasne a uzasne obdobie v zivote zeny , pokial nevyskusas , nepochopis ...ci sa dokazes o male postarat ???na to prides pocas tych krasnych 9 mesiacov a potom sa rozhodni ako len chces , bud si to babo nechas / co si myslim, ze ANO / alebo ponukni na adopciu ..vies kolko zien by rado babenko a nemoze ??? a vies kolko je ich tu na MK ?? skus sa este nad tym vsetkym zamysliem a co zamysliet, prezi si to , myslim tym tych 9.mesiacov a uvidis aka budes na konci stastnaaaaaaaaaaaaa...vela siiil ti posielm🙂
myslim ze Tvoj partner -predpokladam ze byvalý-si ani neuvedomuje,co v Tebe a v ocavanom babatku stratil..v kazdom normalne formovanom tvorovi je predsa biologicky zakodovane splodit naslednika,potomka.. a ak si too byvalec neuvedomuje,potom si ani nezasluzi stat sa niekedy otcom a zanechat po sebe cosi nadherne-bezbranne,comu moze vstepovat svoje otcovske instinkty,prenechat vedomosti,tesit sa z jeho prvych krokov a slov..nikdy uz nebude mat nadej,ze mu niekto povie tatinko lubim Ta..nikdy ho neovinu detske rucky okolo sije a nepovedia ako tatinka maju radi..najdi si ineho priatela-takych ,ktory budu lubit nielen teba ale aj synka je vela a babatku daj moznost vyrastat milovane,lubene,i ked obcas karane,ale predsa milovane...ten chumaj si to nezasluzi,aby ho niekto otcom nazyval..
vela stastia tebe i malemu svišťovi..
@lenka_da - podla mna tu o alimenty ani buduci spolocny rozpocet nejde..ide len o jeho postavenie sa k problemu- a utekom od nenarodeneho baba sa vyfarbil...mnohy by radi vychovali i cudzie, s laskou prebalovali a kupali,trpezlivo ucili prve krocky i slova..s hrdostou ucili stojacky cikat do zachoda...chlapske ego alebo oneskorena lutost? mozno....zivot a zvlast ten premarneny ukaze cestu,ktora bola spravna..
Tu uz netreba ziadnu radu, ani dalsie prispevky, zakladatelka tejto temy si doriesila svoj zivot ako uvazila za vhodne 😎

@janulik38 zlatko, ja som silou mocou chcela babatko, aj ked partner mi tvrdil, ze sa na to neciti. Ja som vsak na neho tlacila a bola som absolutne presvedcena, ze babo chcem, aj keby to partner nezvladol. Viem, lahko sa mi hovori, lebo vsetko malo stastny koniec, dokonca sme sa o rok a pol rozhodli (tentokrat spolu), ze chceme dalsie babo ale jedno ti poviem, nikdy nevies ako sa chlap zachova alebo ci ti manzelstvo vydrzi a ci si v strednom veku, ked chlapom sibne, nenajde nejaku mladsiu, atd... ALE dietatko je len a len tvoje, nech sa deje cokolvek, vzdy si jeho jedina MAMINA, ina mama neexistuje a od teba zavisi, aky nadherny vztah budete mat!!! Dieta ta nikdy nezradi, bude ta milovat taku aka si, lebo si jeho mama!!! Vzdy sa bude k tebe vracat, aj ked bude mat 40 a vlastne deti... Prve krociky, prve slova, objatia, slzy, smiech, prvykrat na bicykli, rozbite kolena, prve pismenka, rozpravky, lasky, radost, sklamanie, uspechy, pady, povzbudzovanie, prvy ples, maturita, ... neskor vnucence... o to vsetko sa chces pripravit? Je to o nesmrtelnosti, v detoch pokracuje dalsi zivot, s nimi prezijes druhe detstvo, zistis, co je skutocne dolezite, na com zalezi a na com nie. Je to uzasny pocit, najkrajsi na svete! Ale ak si skutocne v situacii, ze si na babo netrufas, prosim ta, aspon ho vynos, 9 mesiacov vydrzis a potom ho mozes dat do hniezda zachrany, je v kazdej krajskej nemocnici, anonymne odovzdas babatko a to dostane sancu na zivot, o babatka je obrovsky zaujem... Drzim ti palce, aby si sa spravne rozhodla...