Som tehotná, ale s prsteňom sa ešte nerozhýbal
Ahojte 😊 potrebujem sa s vami trochu poradiť, síce ja túto vec aj tak moc neovplyvním ale chcem aspoň upokojenie že v tom niesom sama. S priateľom čakáme dieťa, som akurát v 6tom mesiaci. Otehotnela som dosť skoro, asi po 4 mesiacoch čo sme boli spolu. V máji budeme spolu rok. Viem že sme spolu krátko, ale aspoň za ten prsteň by som bola rada a bola by som si istejšia, keďže čakáme spolu to dieťa. Už sme sa o tom aj pár krát rozprávali že keď bude mať maly rok, tak by mohla byť svadba. Všetci aj dosť nato tlačili, že by sa patrilo keď som tehotná. On sa však do toho nehrnie a tvrdí že to je len papier. Síce mi pár krát spomenul že prsteň by mi už mohol dať, dokonca aj jeho mama mi hovorila že jej to spomínal že nad tým premýšľal a žeby to mohol urobiť, ale zatiaľ stále čakám a som z toho taká nesvoja.
@vafinka presne tak, lebo ako určite to bude veľká zmena, do teraz sme boli dvaja, všetko super, ale keď je toho na človeka veľa tak hádam sa s tým dobre popasujeme a vytvoríme si spolu nejaký režim aj s bábom. A keď si prejdeme ťažkým no zároveň krásnym obdobím, tak potom budeme na isto vedieť, že ako to spolu budeme vedieť zvládať a nebude ta svadba len taká že rýchlo rýchlo kvôli dieťaťu, ale fakt z lásky 😊
@anetkaaa111 dobre si to pochopila,aj spoločný život riešenie obyčajných základných veci pre život,od domácnosti po platenie šekov ,a kto vynesie smeti,ja vždy vravím že na bežných veciach a obyčajnom živote spoznala najlepšie toho s kým zijes
@vafinka máš pravdu 😊 lebo občas to človek ešte urobí a prekusne, ale stále keď to má robiť a ešte pod stresom, že dieťa plače, stále niečo, žiadny oddych, tak v tom ešte ani samu seba nepoznám nieto ešte jeho 🤣 ďakujem ešte raz 😊
@anetkaaa111 áno sama vidíš každý deň xy tém ako sa muž nepostara ani o dieťa keď je choré ani o ženu ani o domácnosť o nič keby nechce prísť o svoje pohodlie,ruky preč od všetkého,každý máme svoje chyby ale jeden keď ťahá domácnosť žena na pokraji vyčerpania aj ďaleko za ním ....nie je to správne ani dobre,takýto človek nepatrí do spoločného zivota
Tak napr .my sme boli s teraz uz s mužom spolu 3 roky keď sa nam podarila dcéra..no mali sme 18r ...o rok sa podarila druhá.
Obe mali priezvisko po otcovi...
Co sa týkalo svadby som zástanca,že ak miluješ,dodrzis všetky "prikazania" a nepotrebuješ k tomu papier....
No časom mi zacalo liezť na nervy,že každý sa ma pýtal preč msju iné meno ,v škôlke som sa podpísala svojim a oni nevedeli dieťa zaradiť...muz v tom xase robil v zahraničí...
Tak som jeden deň šla na úrad, všetko vybavila . Jemu iba zavolala ,že ženiš sa vtedy a vtedy a bolo vybavene .(ale poznali sme sa vedela som ,ze necuvne)😁.. sme spolu 18 rokov a 9 r manželia...
A teraz čakáme opäť dieťatko.
A teda u nás s po svadbe nezmenilo nič...čiže to by som až tak nehrotila...svadba môže byť hoc kedy...
Vy ste spolu veeeelmi krátko...Dvom je krásne ale príde dieťatko a všetko sa môže otočiť...
Čiže ja byt tebou počkám ešte minimálne rok ,uvidíš aký bude otec,partner potom a potom riešte prsteň a svadbu...držím palce 😊
K pozemku si sa ani raz nevyjadrila, predpokladam, ze vlastnikom je iba on. Myslim si, ze po takej kratkej znamosti si ta nevezme, tu konci ta jeho obetavost a uz vobec nie skor, ako postavi dom. Svadba nie je len papier. Je to o tom, ze vsetko pojde na polovicu. Ty ako mamicka na materskej par rokov neprinesies peniaze, hypo ti tiez nedaju. Takze dom patrit iba jemu, ty nebudes ma realne nic. Mozno ti da prsten, sluby ze potom ti polovicu napise, ale kym si tebou nebude isty, realne to neurobi. Ak by bol tak zamilovany ako ty, a chcel by sa realne o vas postarat, urobi to hned ako si otehotnela. Prajem ti,aby bol naozaj taky, ako ho vidis teraz. V opacnom pripade si v obrovskej nevyhode.
@anetkaaa111 Nezodpovedne je snazit sa o dieta s niekym, koho sotva poznam...Kedze to sam povedal, ze sa po par tyzdnoch snazil o dieta....Ktorej casti nerozumies? Kolko mate prosim ta rokov? Pretoze Vase uvahy (vas oboch) su dost nezrele
Jednoducho bol v nejakom osiali, takze mu to v tej dobe bolo aj jedno, ze hned otehotnies, chlapov poznam dost dobre....Jeho skustocne charakter sa ukaze az neskor....Takze ti drzim palce, aby si nezostala sklamana. Opakujem oznamit mame po par tyzdnoch znamosti, ze snazime sa o dieta, nuz asi by som si klopala po cele
Nie neocakavam, ze ma byt vsetko nalinkovane...len ma prekvapuje, ze chalos oznami mame po par tyzdnovej znamosti, ze sa snazi o dieta. Clovek robi ked je zamilovany velmi iracionalne rozhodnutia. Na jednej strane chapem, na druhej strane mozete obaja lutovat
Ty nechces vstupit to manzelstva ci mat dieta s niekym (toto je podla mna dolezitejsie) s kym si nejaky cas, poznas aj jeho nedostatky a chyby a najma vies, ako reaguje v roznych situaciach? Pretoze si nemusime nic nahovarat, na zaciatku je kazdy vacsinou, prvy rok vztahu je prechadzka...
@nikyball áno pozemok je jeho, ale ani raz som sa nezamyšlala nad tým že nech z toho vyťažim niečo aj ja. Aj keby bolo najhoršie, bývať mám kde, nejake peniaze mám a keď sa chce všetko sa dá zvládnuť. Ohľadom majetku, to je naozaj to posledné čo by má napadlo ako dôvod si ho vziať, pre mňa to nieje podstatne🙂) a stále musím prihliadať nato že má naozaj pozná krátky čas, čiže ja sa mu tiež nečudujem že chce ešte trochu počkať a nejde o to žeby má nemiloval. Zato že si má nevezme teraz tak má nemiluje ?
Ako dieťa, čo sa volalo inak ako moja mama, môžem s istotou potvrdiť, že to je dosť na nič na úradoch a aj u lekárov (cítila by si sa fine kebyže Ťa oslovujú partnerovým priezviskom? neškrelo by Ťa, že nie si vydatá, keď po tom tak túžiš?). Vadilo mi to aj pri vybavovaní vecí neskôr, kým som ešte nemala 18 a potrebovala som súhlas rodiča. Predstav si, že sa dotrepeš 150km od domu kvôli dôležitým skúškam, potrebuješ súhlas rodičov - mala som na prihláške podpis mojej mami. Pani ma otočila, lebo mama sa volá inak a ona nevie na základe ničoho overiť, že to je moja mama a aj tak potrebujem súhlas oboch rodičov. Takže vážne si zváž či chceš byť v tejto nevýhode a urobíš to tomu decku.
Na Tvojom mieste, by som sa po 10(?)mesačnej známosti nevydávala. Ale dala by som dieťaťu svoje priezvisko. Po vydaji ho vieš zmeniť. Po 10tich mesiacoch toho chlapa nepoznáš. Nevieš čo sa z neho vykľuje. Kľudne môže byť úžasný, želám Ti to. Ale možno si nesadnete. Dieťa, prebdené noci, niekoľkohodinový rev, koliky, hnačky, sople, nedostatok spánku, málo sexu, žiaden čas na partnera otrasie aj silným vzťahom. Už si spomínala, že snáď sa chlapovi budeš stíhať venovať. Čo si pod tým predstavuješ? 😅
Skôr by som uvažovala nad financiami. Koho je pozemok? jeho? jeho bude aj dom? tak do toho nedaj svoje peniaze. SI slobodná. Ak sa rozídete, z jeho domu nedostaneš ani cent. Odídeš s kufrom oblečenia a dieťaťom. Bez polovice domu, bez chladničky, šporáku, sedačky, polovice auta, bez úspor. Pekne si šetri na niečo svoje, alebo kúp aspoň 1-izbový byt na prenájom, ak na to máš, na RD už hypo nedostaneš. A on nech si postaví dom. Ak tam máš niečo financovať (a nemyslím koberček, ale okná, strechu, atď), tak nech Ti napíše polovicu domu (na liste vlastníctva budete obaja, nie iba on).
@anetkaaa111 takže vlastne celá táto diskusia je úplne zbytočná. Veď je všetko v poriadku. O jeho vla láske sa nedá pochybovat. On ti sľúbil, že si ťa vezme, tak mu ver. Pozemok je jeho, postaví si svoj dom, ty budeš na MD a RD a budeš čakať na svadbu. Dieťa bude mať jeho priezvisko. A budete žiť šťastne. Zbytočne sa tu niečo rieši. Ak je problémom fakt len ten Prsteň, ten si môžeš kúpiť aj sama.
@mircalla tak každý si zariadi po svojom🙂 niekomu to príde nezodpovedne, tak nech si tak život nezariadi, keď nechce byť nezodpovedný🙂 ja mám 22 a on 29 takže si myslím že už nejaký ten rozum tam je🙂 a asi to tak naozaj cítil keďže to nechal zájsť tam že som tehotná, inak keby nechce tak to asi nerobi. Áno bol to krátky čas, ale obaja sme to tak cítili tak čo😊 každý nech si hľadí svoje
@anetkaaa111 ano nemiluje ta, ak ano poziadal by ta o ruku ked zistil ze si tehotna (ale on nechce)
@konikkon ja som len chcela vedieť či je niekto v podobnej situacii, alebo niečo take zažil
@loginexistuje áno nemiluje má a preto dochádza pomaly každý víkend z prace čo mu len cesta tu zaberie 7hodin+naspäť 7hodin, len preto aby má videl jeden deň.Vola mi každý večer len aby má na chvíľku počul. Atď…ja si myslím že mám dosť dôkazov o tom že má miluje 😊
@anetkaaa111 takže vy spolu nežijete a vidíte sa raz za týždeň?
@konikkon veď samozrejme že chodi aj domov, mesiac je doma a potom ide preč a chodi domov na vikendy.
@anetkaaa111 nemiluje ta dostatocne na to aby si ta vzal za zenu.
moj muz ma poziadal o ruku po 4 mesiacoch vztahu o par mesiacov sme sa zobrali sme spolu ako manzelia cez 20 rokov.
Dokaz by bol ak by ste zili spolu stavali spolu dom (kde by si bola spoluvlastnicka) a spajalo vas rovnake priezvisko
@loginexistuje nedá sa všetko hneď🙂 nemôžeme stavať dom keď teraz ešte pracuje v zahraničí, svadba príde a prsteň tiež, ja mu verím a nemyslím si, že zato že tvoj to urobil takto, tak ten môj má miluje o niečo menej.
A myslím že už stačilo ženy🙂 počula som čo som počuť chcela a už si pôjdem po svojom🙂 ďakujem za vyjadrenie každej a majte sa pekne🙂
Myslím si, že teenagers majú triezvejšie uvažovanie ako títo dvaja 🤦♀️
Chalan cielene a vedome nabúcha babu po pár týždňovej známosti a ona celá nadšená už plánuje svadbu s niekym, koho vydáva (ako po 6 stranách vysvitlo) raz za čas, keďže pracuje v zahraničí….
No hotová rodinná idylka, by som chcela vedieť, koľko tých návštev bolo za tých 6 mesiacov, 6?, 12? , ale autorke je už jasné, aký je to milujúci, starostlivý partner, už len ten prsteň chyba a všetko bude dokonalé.
To priezvisko po mužovi doteraz nechápem prečo to ženy robia, ani by ma nenapadlo dávať dieťaťu iné meno ako moje. Buď ma muž natolko miluje, že si ma chce zobrať a zdieľať so mnou spoločne priezvisko, alebo sa musí zmieriť s tým, že dieťa bude mať také priezvisko ako žena, ktorá mu nestojí za to, aby si ju zobral.
@anetkaaa111 ked je taky starostlivý, obetavý a uzasny, ako pises, tak by tta o ruku poziadal, aj ked to pre neho nie je podstatne. Urobil by to preto, lebo vie, ze pre teba to podstatne je. Takze trosku sebec predsa len bude. A mozno dokonca trosku vypočítavý.
@anetkaaa111 joj nehnevaj sa ale nepáčia sa ti naše odpovede tak už stačilo.
@sisaka S tym zahranicim je to este lepsie
@anetkaaa111 Inak mala som takeho frajera, co ma chcel hned nabuchat a chcel si ma zobrat asi po mesiaci. Priznavam, ze som ho neskutocne milovala aj ja. Nastastie som uz bola dost stara na to, aby som mala rozum a vedela som, ze to nemoze mysliet vazne, aj ked to bol vazne ochotny urobit, ale clovek pod vplyvov endorfinov je schopny vselicoho. Takze som si povedala ze pockajme...Dobre som urobila
@anetkaaa111 precitaj si prosim ta túto diskusiu o dva roky.
Úprimne ti želám, aby ste boli šťastná a milujúca rodina.
My sme tí chceli naozaj len pomôcť. Zvazit všetky možnosti. a pripravit aj plán B, ak plán A so šťastnou rodinou nevyjde
@anetkaaa111 to sa uz neda ani citat co ty pises. Vsetky ti radime a ty svoje. Komu niet rady, tomu niet pomoci.
@anetkaaa111 to som si myslela aj ja.ale držím vám palce
@anetkaaa111 toto robí každý chlap na začiatku. Až po 2-3 rokoch keď zamilovanosť opadne sa ukáže aký je.ale darmo ti tu my budeme opisovať svoje skúsenosti keď ty si zaľúbená a tehotná,čiže hormónmi zaplavena
@anetkaaa111 nie, ja verim ,, že ta miluje , ved ste na zaciatku vztahu , obcas cez vikendy. len ta nemiluje natolko, aby chcel urobit tak vazne kroky ako ty, a to manzelstvo. myslim si, že je to tvoj prvy vztah, tak pocuvaj aj zeny, ktore maju nieco za sebou. aj som si myslela, že si mladucka, on starsi a bola som v tom, ze aspon kratku dobu spolu byvate.
teraz ti nejde o majetok, ale o par mesiacov uz nepojde už iba o teba, ale aj o tvoje dieta. a hadam chcete nieco budovat spolu, pozemok je jeho, tak to ma byt, ale o 3 mesiace budes na materskej, vyoutovana z prac. zivota, zit z rodicovskej. takze to co zacnete budovat potom, už by malo byt spolocne. a ak si s niekym planujem dieta, tak hadam aj spolocny zivot. vies zivot nebude vzdy len ružovy , obcas treba mysliet aj na plan B. ono sa to teraz pekne pocuva, budete ,,rodinka" v domceku. ale:
vrati sa kvoli vam zo zahranicia? kto mu da hypo? ako postavi dom? kto bude platit podnajom, ked ty budes na rodicovskej? ake mas uspory? 3000e ? to je v dnesnej dobe nic, to minies na babo.
ja ti prajem, nech to len vsetko vyjde tak ako ma, nech je to idealne, ale pripominas mi tie naivna baby, co sa nechali okradnut od chlapov.

@anetkaaa111 nemáš zač,myslím to fakt v dobrom,všetko čas ukáže aký budete k sebe a ako sa vzťah vám vyvinie,nikam sa nehrn,prstienky Budiš ale ja by som ho ešte nechcela ale to som ja,prstienky nie je záruka ničoho,dôležitejšie je ako vy všetko zvládnete od spoločného bývania a sami hlavne