Som tehotná so ženatým mužom
Dobrý deň
Chcela by som sa trosku vyrozprávať aspoň takýmto spôsobom. Mám 28 rokov a som slobodná mamička. Môj syn má 8 rokov. Zostala som sním sama, keďže priateľ nás opustil keď malý mal štyri mesiace. Dlho som bola sama a nedávno som si našla milenca s ktorým sme si rozumeli a dohodli sme sa, že to bude iba o sexe. On je ženatý a ma svoju rodinu. No pred mesiacom som zistila, že som tehotná. Rodina,priatelia sa mi otočili chrbtom. Nechcem si nechať vziať bábätko, ale neviem čo mám robiť. Bývať nebudeme mať kde ak si nenechám vziať, financie nebudú na dve deti a on sa mi tiež otočí chrbtom čo sa týka pomoci keďže podľa jeho slov mu ide už iba o to aby svoju rodinu udržal v kope... Áno najjednoduchšie riešenie ísť na interrupciu, ale iba nato pomyslím a nedokážem prestať plakať. Nikdy som ešte nebola v takejto zufalej situácii a bojím sa, že to nezvládnem. Ak je tu nejaká osoba, ktorá si niečím podobným prešla alebo prechádza rada si popíšem.
To je smutne...ja neviem. Ja som si vzdy myslela a aj ma nasi viedli ze ctit si starsich. Dobre, nemusim mat kazdeho rada ale aspon zaklady slusneho spravania mat. A potom zivot fakt nauci vela. Mala som otca tazko choreho, na lozku a veru ze sme ho museli prebalovat...v nemocnici som videla x takych pripadov...a nikdy sme neodmietli pomoc...ale to by asi pani ucitelka ohrnula nostekom. A zeny videla som vsetko od bolesti a zufalstva..a neboli to len stary ludia ale aj 40 po chemo a veruze boli pomoceny a aj horsie. Ludia su od toho ludia ze si vzajomne pomozu a nekopneme do nich uz ked maju vyssi vek alebo chorobu...zivot nieje nalinajkovany ze v 20 skola, potom dieta a kariera...atd. Zivot je nevyspitatelny. Raz pohladi a potom fajne prije...be aby sme ostali v strehu furt 🙂 🙂
@luna379 inak k tej tvojej nenavisti k starsej generacii, ano poznam tie agresivne babky, co idu v buse hlava nehlava....su take...skutocne existuju
na druhej strane paradoxne - nie je to nikdy mlady clovek, co by mi podrzal dvere, pomohol v buse kocikom ci uvolnil miesto ako tehotnej, je to vzdy stredna ci starsia generacia (netvrdim, ze niekto, kto ledva chodi). taki ako ty zarucene nepohnu ritou, o tom vobec podla tvojich nazorov nepochybujem
ale ved raz budes aj tehotna, aj stara....dopracujes sa tam
Ja som vyrastala díky Bohu v úplnej rodine kde som mala 4 starých rodičov ... strávila som so všetkými velmi vela casu ... vyrastala som s nimi ... nie ako moji spoluziaci ze isli k nim cez letne prazdniny ... lipnem na mojej rodine .. no ked som otehotnela s malou moja babka (mamina mama ) co uz aj tak bola chora , tak sa jej stav velmi zhorsil ... bol to anjel na zemy ... naucila ma vela bola narodena v roku 1930 ... vychovala x deti okrem tych svojich ... bola sestrou v jasliach kde mala na starosti 40 deti ... naucila ma hrozne vela.. aj co sa slusnosti tyka aj deti a celkovo ... byt alebo teda snazit sa byt dobrym clovekom ... sice na konci jej trapenia (podotykam ze mala 82 rokov a bola plne pri zmysloch ) asi posledny mesiac mala plienky ... cely zivot vonala krasne a hygiena jej bola prvorada .. takisto mala vzdy ciste saty byt atd ... zomrela mesiac pred mojim porodom .. dedo ( mamin otec) ostal na rok sam ... po roku odisiel za nou ... tiez mal 81 rokov a zaujimave nepachol .... ako to teda je mozne? dokonca nemal ani plienky a ani spinave saty ... dokonca bol tiez aj mily ... zaujimave ... zomrel v marci a v decembry toho isteho roku mi zomrel druhy dedo ( 70 ročný človek so svižnosťou a elanom ..vzdelaný muž ktorý mal mladého ducha ... láskavý a múdry ktorý vyzeral o 10 rokov menej ... práve ten o ktorom som písala že otca nemal vyrastal bez neho dokonca ho nikdy v zivote nevidel..a zaujimave tiez bol čistotný a ani nepáchol ani nič podobné.. anjel na zemy ... zomrel na rakovinu ... a moja jedina babka čo mi ostala ma 77 rokov vyzera na 65 ... je čiperná vonia :D a ani jej nevynecháva ... je tiez clovek ktorému to pali a ani nie je hnusna na ludi :D .... takze nechapem kde to henta zije ... alebo kde a kto ju vychoval ... no ... zelam jej aby sa cim skor spamatala a hentie jej debilne reci aby ju omrzeli
@ruza112 presne tak... ten muž by si aj tak našiel nejakú inú, keď má takéto sklony..., ale nebola by to ona ja, ty a veľa z nás...
...ale nie všetky ženy sú bohužiaľ také duchaplné, bolo to tak v minulosti, je to teraz a bude to tak aj v budúcnosti... nie sme naklonovaní roboti...keď im to vo vzťahu nevyšlo a ešte zostanú slobodnými matkami a nemajú zdravú podporu u najbližších... a či úmyselne alebo v skrate svojej situácie urobia takú hlúposť... podstatné je, aby to čo najlepšie spracovala jeho žena (lebo tú ľutujem najviac), aby na to nedoplatila psychika jej (ich) detí, aby ten muž prijal zodpovednosť, za to, čo spôsobil na oboch stranách a aby sa zakladateľka tejto diskusie poučila, že všetko sa v živote raz vráti, aj dobré, aj zlé a keď si to dieťatko chce nechať, držím jej palce, aby to s tými svojimi deťmi zvládla a hlavne s ich výchovou. Čo sa otázok detí týka, v takýchto neúplných alebo rozvrátených vzťahoch, na tému ocko... prečo nebývame spolu... prečo ma nechce vidieť... prečo ťa nemá rád... a nemá rád ani mňa???... a podobne, tieto etapy sú veľmi ťažký oriešok a od matky sa očakáva, že to zvládne excelentne, aby jej dieťa neutrpelo na psychike a aby z neho vyrástol psychicky relatívne stabilný človek... a preto si ja myslím, že niektoré ženy by sa mali obrátiť na odborníka,ale dobrého odborníka s pozitívnymi referenciami, ktorý im v tomto pomôže... možno si niekto povie, že "Bóže, to je ale ženská, chrápe so ženáčom, a ešte to tu vypisuje...bla...bla...bla... "ale ona si aj podľa jej druhého príspevku uvedomila, že urobila obrovskú chybu...a preto tu napísala, aby sa poradila, aby neurobila ďalšiu chybu... a to je podľa mňa dobrý začiatok, že prijala našu kritiku i povzbudenie, že sa rozhodla zabojovať za svoje dieťa, za čo jej bude v konečnom dôsledku aj ono vďačné, len to teraz všetko závisí od toho, či to zvládne s výchovou tých detí...lebo tu bude vždy veľa nepríjemných otázok z úst jej detí...ale so správnym postojom k životu sa to dá zvládnuť... podstatné je, že deti sú veľmi múdre a pochopia všetko... niekedy sa čudujeme s akým nadhľadom a rozumom...závisí od toho, ako im to podáme... ak dieťa počuje z úst matky, aký je ten ich otec chrapúň, debil... a nechal nás samých...vykašľal sa na nás... nemá nás rád...to je ZLE...deti sa nastavia ako matka a začnú nenávidieť svojho otca...ale v kútiku duše chcú aj otca dobrého, milujúceho... neskôr sa to môže obrátiť proti matkám (hlavne v puberte detí), že začnú viniť matku za to čo sa stalo... matka sa už ako tak pozbierala z nevery svojho muža a opäť je bombardovaná výčitkami od svojich detí... no to sa môže skončiť pre tú matku všelijako... preto je veľmi dôležité ako sa s tým matka popasuje hneď na začiatku... píše sa to ľahko, oveľa ťažšie je sa s tým popasovať a preto sú vtedy dôležití aj ľudí, ktorí pri nás stoja... nie zatrpknuté matky alebo manželky, ktoré sú plné emócií a nie sú nad vecou... takí nás, prepáčte, ešte viac udupú...síce budú "kopať" do cudzoložnice, cudzoložníka... ale nám to nepomôže...bude to ešte horšie...
... to je všetko len môj názor, nikomu ho nevnucujem!!!
- pre tie, ktoré tu prispievajú, ale nechce sa im čítať všetky príspevky...pripomínam, že dotyčná zakladateľka už pred 20 stranami tohto príspevku... nám odpísala:
,,Ďakujem pekne za každý jeden príspevok aj za tie negatívne , chápem aj to, samozrejme nie som nato hrdá. Niektoré ste ma neskutočne podporili svojimi slovami , presne to som potrebovala. Rozhodla som sa nechať si dieťatko, nech to bude akokoľvek ťažké. Ešte raz ďakujem.
Preto nechápem, prečo tu ešte niekto ako napr. pani "VŠEMÚDRA, NADMIERU INTELIGENTNÁ, VOŇAVÁ, SLUŠNÁ, S ETIKETOU V MALÍČKU A RECEPTOM NA VŠETKY PROBLÉMY SVETA"radí dotyčnej, že "dieťa si nenechávaj...blablabla" a používa slovo "výškrab" ako by išlo o výter z nosa... ale hlavne, že JEJ SA TAKÉ NIEČO NIKDY NESTANE, a aj keby náhodou, tak pôjde na "VÝŠKRAB". "Držím jej palce..."
Nám ostatným držím palce, aby sa nám nič podobné v živote nestalo, a keď sa aj stane, aby sme zmobilizovali všetky svoje sily a rozum a zdolali to z hrdosťou, s čo najmenšou ujmou na našom zdraví aj zdraví našich detí a aby sme boli my tí/tie, ktoré sa budú nakoniec usmievať a nie kľačať zdrvené na kolenách 🙂 🙂 🙂
@katarina412 škoda že namám resp. som nestretla ešte takú ženskú ako Ty ... ako som už písala radšej sa kamarátim s mužmi (fakt mám len asi 3 kamošky) lebo zo všetkých sa vykluli také žienky ako tuna čo hentie veci písali ...
@bjeremiasova presne...neschopní pedagógovia vždy kričia, že chyba je v dnešnej generácii...nesúhlasím...momentálne učím na špeciálnej základnej škole (100% rómskych detí z osady) každý nezainteresovaný by sa chytil za hlavu, že ako to môžem vydržať, ale ja môžem vyhlásiť, že deti sú vpohode, nemám s nimi žiaden problém a učím deti od druhého ročníka po deviaty, ešte aj individualistov (deti s IVVP oslobodených od riadnej škol. dochádzky), som tam len druhý rok a nemám problémy ani s deťmi ani s rodičmi...skôr s kolegami, ktorí sa len sťažujú, ale cigánov neznášajú a preto ich nevedia ani zaujať a niečo naučiť...a čo robí dieťa, keď sa nudí? No predsa milí "pedagógovia": vystrája, nadáva... "nevie sa chovať" Začnime od seba a budeme to mať v živote ľahšie!!! 🙂 🙂 🙂
@bjeremiasova 😀 nie som až taká perfektnááá, aj ja mám svoje chvíľky a prešla som si rôznymi obdobiami a postojmi k životu, ale momentálne som vcelku spokojná s mojim osobným životom, tak som možno nad vecou 🙂 píšem len zo skúseností svojich aj ľudí, ktorých som v živote spoznala...
@katarina412 plne s tebou suhlasim ano jednoznačne babatko si nechať jednoznačne ...ved ono za to nemože ale mamina musi niesť rizika že babo bude asi vychovavať bez toho kvazi ocina...avšak dufam že snad si najde nejaku znamosť ktorý fakt bude lubiť aj ju aj detičky...
dieta nemoze trpiet za chyby matky 🙂 potom neskor by mamicka mohla lutovat, ze si ho dala vziat. Cize urcite nechat 🙂))
@katarina412 Nad tym ani nerozmyslaj ze by si si ho nechala zobrat.
Ono ked sa dvaja dohodnu, ze to bude "len o sexe", antikoncepcia je dost dobry napad. Viem, uz je po boji, ale tak nabuduce snad.
@mamanikka JAA??? 🙂
@ruthke ja zas nesuhlasim život nie je len sex, to nie je len užiť si aj ked s antikoncepciou ...život je o pochopeni o dalsom spolužiti a nielen sa niekde skrývať aby som sme si užili a potom dalej každy svoje ...ja za seba hovorim že mne sa takýto život nepači ale najsť si staleho priatela, potom svadba bez nej to nejde ak chceme ukazať deťom ako maju naozaj žiť oni musime im dať priklad a potom same kompromisy niečo ja upustim niečo ty upustiš a celý život naš spoločny je založený mal by byť...na dovere odpušťaní a pojde to ...
@katarina412 😀
Vaby a tak mi napada, co by ste urobili vy?? Nechali by ste si babo, ako by ste riesili financnu situaciu dalej?? Alebo ako by to podla vas malo skoncit? 🙂
@jokerka ja by som si dietatko nechala .. A hlavne v tom pripade kebyze tatka lubim ... Financie?usel by mi pomoct tak ci tak ... Podla situacie(to je tazko povedat) by som sa pokusila o to aby bol s nami ... Tesila by som sa z tehotenstva ... Mna by napr nenapadla adopcia ... Co sem pisali to by bolo asi to posledne ... Peniaze vzdy boli a vzdy budu ... Mozno by som mala poslednu sancu byt mamou ...
@jokerka no ťažko povedať čo by som ja robila lebo niekedy poviem asi by som urobila to či ono a nakoniec ked pride na lamanie chleba urobim inač...ale ja som len napisala čo by bola asi dobre spraviť ked sa mlada dama zakladateľka zverila a prosila o radu ..je to ťažka situacia a neviem si fakt predstaviť dostať sa do takej mam užastneho muža a 3deti ale všetko sa može stať nevravim že nie len pan boh vie čo ma ešte čaka avšak viem že to bude mať ťažke ked si babo necha určite ale sama ona vie že mala na to myslieť predtým čo ak ...teraz už je neskoro ale tie centra su a neviem aku ma rodinku otca mamu?mali by ju prijať pomocť jej aj ked sa take niečo stalo je to ich dcera...neviem ake ma rodinne zazemie ale usi byť teraz silna ale babatko by malo prisť na svet ono za nič nemože...poviem pribeh v kratkosti otec so synom sa pohadali syn sa zbalil a ešte pred odchodom mu otec narýchlo vložil obalku do ruk a povedal že ked mu bude najhoršie tak nech tu obalku otvori...prešli mesiace syn sa dostal až pod most a vtedy otvoril obalku ktrou nosil stale pri sebe a tam bolo napisane zadne dvere domu budu stale otvorene syn moj...so slzami v očiach sa vratil zadnými dverami izbu našiel presne v takom stave ako ju nechal rozhadzane veci na zemi všetko ako ked sa narýchlo balil len postel ta bola pekne ustana lahol si a zaspal rano ked sa zobudil mal tam obalku a v nej bolo napisane som rad že si našiel cestu domov a vratil si sa...neviem aku rodinku ma pani ale su ludia čo jej pomožu a keby bola v mojom okoli určite jej dam po deťoch veci čo mam...
@jokerka. viem že by som nemala gule ísť na potrat, ani sa.dieťaťa vzdať. ..neviem,odkiaľ by som vzala peniaze,ale robila by som.všetko preto aby som zvládla uživiť dve deti
@bjeremiasova tie, co radia adopciu - lahko sa radi...ja neviem, ktora zena by s kludnym svedomim porodila dieta a dala ho na adopciu? asi by som sa najprv spytala sama seba, ci by som to dokazala, kym to poradim.
@mircalla ja by som radsej zomrela ako jestvovat bez vlastneho dietatka ... Ja by som sa scvokla .. Ale tak su zeny ktore nemaju az tak silny materinsky cit,pud,instinkt ako ja .. Sice je to pre mna nepochopitelne ale su take ...
@bjeremiasova tiez by som to nedokazala. ale verim tomu, ze by to nedokazala ani ziadna zena, ktora to radi....pochybujem. poradit to a urobit je rozdiel. jedine riesenie je urobit vsetko preto, aby deti boli zabezpecene
@mircalla. Veď to,a hlavne,čudné,že to radia zeny,ktoré už deti majú...veď by mali chápať, že do dietatka sa.zamilujeme obvykle skôr než.sa narodí
presne tak ale nie vždy je mať všetko to najspravnejšie ...byť pokorní a spokojní so všetkým čo mi život dal je ťažke ale vychovavať deti v skromných podmienkach je najťažšie...peniaze nie su všetko aj ked su velmi potrebne a bez nich to v tejto dobe nejde ale hodnoty su niekde inde....chapať sa a pochopiť a prežiť tuto uponahlanu dobu...
@mircalla ja som si chvilu pisala s tou babou ... Objasnila mi niektore veci preto mam na nu aj iny nazor ako tie mile zeny co tu dokola kydaju ... Ano! Sudit , radit je lahke ... Skor... Preco sem ani jedna zena nenapisala ktorej sa to stalo? Ta by vedela najviac poradit cca aky postup ... Ktovie kolko z tych mudrlantov boli v takej situ alebo niekto koho poznaju ... Mne sa z tych prispevkov zdalo o tej adopcii a "vyskraboch" ze to pisali z nasratosti ... Z moralky .. No je moralne taketo radit tehotnej zene? To uz je jedno ako otehotnela... Nie ze ma svoje trable este k tomu s nou kmitaju hormony .. Kebyze je tak psychicky naladena a cita hentie sprostosti v zufalosti si moze aj daco spravit...tak kde je ta vychyrena moralka?
@bjeremiasova jednak to, druha vec - neverim, ze nejaka zena, co dala dieta na adopciu na zo seba dobry pocit, strasna trauma. trufam si povedat, ze este horsia ako ist na potrat (nechvalujem ho, aby nedoslo k omylu). take pokrytecke, daj na adopciu, ale ktora by to sama dokazala?

@lubkavargova1 😀 no je to aj smutné 🤐 🤐