Som unavená z nášho vzťahu

33iva91
7. dec 2014

ahojte som tu nova a potrebujem rady....mame s priatelom dcerku malu, zijeme spolu, ale mam pocit ze nas vzath uz nie je taky aky by som chcela, som z toho unavena z toho nasho vztahu....v podtstate nie je zly, aj pomoze, postara sa ale nie je to ono,casto sa hadame, ja som nervozna z neho a zas bojim sa dat tomu koniec, kedze som od neho troska viac zavisla, a ani koli malej nechcem, rodinu mame 500km od nas co by ste robili v takej situacii?

wena
7. dec 2014

@33iva91 Ťažko poradiť keď nepíšeš aké konkrétne máte problémy, o čom sa hádate...trochu to rozpíš.

sue
7. dec 2014

@33iva91 bolo koze dobre,šla sa na ľad šmýkať 🙂;) nie je nič jednoduchšie na krátku dobu ako ukončiť vzťah. Dôvod a spôsob sa vždy nájde...ale na dlhú dobu stojí za to s partnerom vzťah budovať,hýčkať,prežívať dni dobré aj zlé... Ak sa o seba a vzťah partneri nestarajú,každý vzťah je odsúdený na zánik...myslíme si,že vina je vo vzťahu...a figu...chyba je v nás a v komunikácii... ŽI a motivuj aj partnera k životu. Nie len rodičovskému,ale aj partnerskému...ak si nervná a frustrovaná,rozpravaj aj s kamoškami,alebo psychoterapeutom.. Rieš vzťah,ale nelam nad nim palicu,zatiaľ nie je dôvod,tak si ho nevyrob...zbytočne...

me_to_you
7. dec 2014

Zamysli sa nad tym co bolo ine ked ste sa lubili ako kone..ako sa spraval on a ako ty? A skuste sa k tomu priblizit..ukoncit vztah je lahke..a teraz nemyslim rizchod oficialne ale skor v sebe samej si povedat ze uz ho nekubis...treba zabojovat

ivivaiveta
7. dec 2014

"nas vztah uz nie je taky, aky by som chcela"...popis, aky by si ho chcela?..a bol vôbec niekedy taky?

caoli
7. dec 2014

ak si tu nova, tak si skus pohladat v tejto sekcii temy rovnake, ako ta tvoja. je ich tu 8 z 10.
ludia idu do vztahu nezreli, nevedia riesit problemy, nerespektuju, ze ten druhy je osobnost a nie pajac na gumicke, myslia si, ze laska je len o vodeni za rucicku a sladkych recickach.
a ked treba zit bezny kazdodenny zivot, zrazu sa zisti, ze ten druhy nie je tym pajacom a ma svoj nazor a predstavu o zivote, a ta je zrazu uplne nova a nie je kompatibilna s tymi sladkymi iluziami.
som schopna pochopit, ak sa ten druhy nejako zmenil a zacal byt hrozbou pre zivot (alkohol, zavislosti, povalacstvo…), to je treba riesit radikalne.
ale len preto, ze ja mam problem sama so sebou, nie som schopna sebareflexie, nerozoberiem si, co robim zle a preco, beriem do uvahy len svoje potreby, ze len moje predstavy maju byt naplnene? a kde je ten druhy??? co chce on odo mna a davam mu to?
nie, to nebudem riesit, naco, ved on ma predsa ma milovat a preto ma robit len to co chcem. a ked nie, tak idem prec. ved naco by som sa ponamahala a pracovala na tom, aby sme si svoje tuzby zladili, respektovali sa, robili kompromisy.
asi to tu uz vazne prestanem citat, lebo je mi z toho len smuto.

henikav
7. dec 2014

@33iva91 Vztah nikdy nezostane taky aky bol na zaciatku, ked je clovek zalubeny a "osprosteny " laskou, ale vyvija sa, ano nastane stereotyp, je na Vas dvoch aby ste si vztah udrziavali a ozivovali. Po case uz clovek nevidi len v zalubenosti tu dokonalu osobu, vidi celkom jasne aj chyby, lebo chyby ma kazdy, je otazne ci je viac prednosti ako tych chyb. Ak tie prednosti vzdy prevazuju, vztah sa stava stabilnym, takym v ktorom vies ze sa mozes na partnera spolahnut, opriet onho v pripade potreby, da sa s tym naucit fungovat, ale ak je tych prednosti menej, je to stale horsie a horsie a cely vztah moze ist do stratena. Ak to citis tak, mozno je lepsie to ukoncit hned a nestracat cas, ale dobre zvaz pre a proti, pretoze vo vztahu nie ste len vy dvaja, ale aj Vase dieta. Len tak z nudy by som sa nerozchadzala, ale keby bol partner alkoholik, nasilnik, narkoman ci gambler, tak okamzite ano, tam nie je preco stracat cas.

puffu
7. dec 2014

@33iva91 vztah treba pestovat stale, inak upada.. hlavne si treba pripomenut preco ste sa lubili, zazit veci ktora vam pripomenu preco ste spolu, mat spolocne konicky, aj pri dietati si najst cas iba pre seba, iny recept na stastny vztah nie je ako prejavovanim si lasky, respektu, ucty, kompromisoch a rozpravani. a aj ste mali/ mate nejake problemy tak zacat odznova, nevytahovat minulost ale sustredit sa na pritomnost a buducnost

bonaqa2013
7. dec 2014

ak ste len priatelia, tak je to jednoduché - odídeš a žiadny rozvod.
Nájdeš si časom niekoho iného a všetko sa bude opakovať znova - zaľúbenie, nádherné ružové okuliare, a po čase sa preberieš do reality.... A takto to može ísť dookola. Je to len na Tvojom rozhodnutí....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jahodka8
8. dec 2014

@33iva91 aj ja mávam niekedy tento pocit. Možno je to tým, že si stále doma, s dieťaťom a človek je tým niekedy vyčerpaný. Možno len potrebuješ oddych, nejakú zmenu činnosti, možno potrebuješ mať viac času na seba - mne toto pomáha. Alebo radšej nič nehovoriť, nehádať sa, muži to často nechápu, čo je to byť na materskej.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dancez
15. dec 2018

@fidka79 to si dobrú blbosť napísala, to vôbec neznamená keď ma doma niekto tyrana, že by mala byť ona spokojná s niekým s kým sa odcudzila