Som unavená zo samoty
Ahojte. Moja situácia je taká, že máme 19mesacne dievčatko.Zijeme na západe. Manžel pracuje v zahraničí. Ja som z východu a ničí ma samota...stále nonstop 24/7 s malou sama. Mam tu iba svokrovcov, kam idem tak 1x do tyzdna. Nemôžem nikam ísť, chyba mi rozhovor s dospelými ľuďmi,kolektív,práca .... naozaj sú chvíle,kedy pociťujem úzkosti a nepohodu na duši...áno,riešenie mam,že mala pôjde do jaslí, ale ja neviem,ako mám dovtedy žiť.... prišla som o slobodu, ktorú tak milujem....mala ma 2 spanky,žijeme na dedine....áno,ideme von,ideme do kútika, ale viete,že je to stále len prepocitavanie času,kedy bude jesť a kedy zase spať,aby sme sa stihli vrátiť domov. Spat vie len v postieľke. Svokrovci ju nepostrazia, mala tam nie je komfortná, aj keď najradšej by som ju tam niekedy nechala a konečne dýchala slobodne. Viem,že tak žijeme každá druhá, ale asi si len potrebujem vyliať srdce....som spoločenský človek a zrazu som doma....sama....
@sara07 akoze nic nevyriesi? Ked ten chlap robi doma, tak kazdy vecer pride a vie pomoct, nakupit, navarit, venovat sa zene, rozpravat sa….to je nic?
@michaelam2 ked ma tam pracu dobre platenu ,načo by chodil sem ? vieš ako sa teraz tažko hlada praca teraz ?
a ak nie je pomahaci typ - kopa chlapov pride domov lahne na gauč - tak je uplne jedno ako robi
ona je unavena hlavne z toho že jej svet sa zužil do behania, starania sa o dieta , 24/7 je prispôsobena dietatu ..
a pokecat napr cez dc predsa môžu každy den aj keby bol na druhej strane pologule ,
jo jasne návrat na sk vššššetko vyrieši 😂😂😂 vidim mojich znamych čo sa vratili ... iluzia ....
Nikto ťa nenúti byť zavretá doma, nájdi si aktivity vonku. Nemusíte bývať na dedine keď tam nič nie je a muž je stále preč. Môžete sa presťahovať kde ti to bude viac vyhovovať.
@michaelam2 ked ma tam pracu dobre platenu ,načo by chodil sem ? vieš ako sa teraz tažko hlada praca teraz ?
a ak nie je pomahaci typ - kopa chlapov pride domov lahne na gauč - tak je uplne jedno ako robi
ona je unavena hlavne z toho že jej svet sa zužil do behania, starania sa o dieta , 24/7 je prispôsobena dietatu ..
a pokecat napr cez dc predsa môžu každy den aj keby bol na druhej strane pologule ,
jo jasne návrat na sk vššššetko vyrieši 😂😂😂 vidim mojich znamych čo sa vratili ... iluzia ....
@sara07 naco by chodil sem? 😀 no napriklad na to ze tu ma zenu a dieta ? Ci to je asi nie dostatocny dovod 😀 ja uprimne fakt nechapem chlapov co si spravia deti a odtrepu sa do zahranicia a nechaju zenu samu a deti vidia raz za cas nachvilu..ale ak to tak niekomu vyhovuje tak nech tak zije…len autorke to ocividne uplne nevyhovuje. Ktora zena by radsej mala chlapa prec ?
Nikto ťa nenúti byť zavretá doma, nájdi si aktivity vonku. Nemusíte bývať na dedine keď tam nič nie je a muž je stále preč. Môžete sa presťahovať kde ti to bude viac vyhovovať.
@januska12323 však sa nemusi ani stahovat, zoberiem dieta urobim si na jeden den niekde vylet ... alebo na pol dna
ona je priviazana tym že dieta spi 2x a musi to byt doma ... toto ked zmeni bude lepšie a dieta večne spat 2x denne nebude
@sara07 naco by chodil sem? 😀 no napriklad na to ze tu ma zenu a dieta ? Ci to je asi nie dostatocny dovod 😀 ja uprimne fakt nechapem chlapov co si spravia deti a odtrepu sa do zahranicia a nechaju zenu samu a deti vidia raz za cas nachvilu..ale ak to tak niekomu vyhovuje tak nech tak zije…len autorke to ocividne uplne nevyhovuje. Ktora zena by radsej mala chlapa prec ?
@michaelam2 však oni su obaja v zahraniči .. ak chodi na turnusy je uplne jedno kde ona bude ... hlavny problém je 2x spanok dietata za den a musi byt doma , inde nespi .. to je potom fakt viac osobny otrok dietata ako rodič
@michaelam2 však oni su obaja v zahraniči .. ak chodi na turnusy je uplne jedno kde ona bude ... hlavny problém je 2x spanok dietata za den a musi byt doma , inde nespi .. to je potom fakt viac osobny otrok dietata ako rodič
@sara07 ako si na toto prisla? Bola za nim mesiac, inak je doma
@anonym_autor Na čo potom rodíte tie deti, keď viete, že ten život sa radikálne zmení?! ( k horšiemu)
@anonym_autor Na čo potom rodíte tie deti, keď viete, že ten život sa radikálne zmení?! ( k horšiemu)
@nikoletta1712 pretože ich nik nepriravi na tu tvrdu realitu, respektivne si nepamätáš ako to bolo pri mladšich surodencoch a vidiš len to pozitivne ...
@anonym_f9ce6b Áno,ma 2 spanky. Nevidím na tom nič zlé....aj ja by som bola najradšej keby ma už len 1...ale vidím,že to nedáva...pretože po 9 ráno je už KO.
@anonym_autor je to období niekto sa zlepší a už je dosť veľký nebuď taká upnuta na to super časovanie. Pri prvom dieťati je to samozrejme logické tanto tak prirodzene núti ale netreba to prehanat aj šťastná mama je dôležitá. Chodila by som viac von skúsila ho naučiť spať vonku v kociarinalebo v nosici. A potom budeš mať väčšiu slobodu. A viac pobytu vonku.
@anonym_autor je to len obdobie. Velmi narocne, ale raz skonci. Aj ja milujem slobodu, chapem Ta uplne.
@anonym_autor vydrž, prejde to. A ak ťa rania nezmyselné nadradené komentáre, ignoruj, vieš, za obrazovkou je každá riaditeľka zemegule, čo jazdí BA - KE za 5 hodín.
@anonym_autor
Ahoj, tak ja ta viem pochopit. Ja mam deti 2 a az teraz spätne si uvedomujem, ake to bolo tazke a ako sama som sa citila. Sebavedomie na nule, normalne som sa obcas citila nervozna, ked som sa mala niekde rozpravat s dospelymi. Ale casom to preslo a vsetko sa vratilo do normalu.
Jasle su dobry napad. Dovtedy by som sa proste snazila viac zapojit tych svokrovcov, nech ti malu postrazia apson raz do tyzdna na poldna nech mas pokoj. Alebo mam z vychodu nemoze prist na tyzden k tebe trosku pomoct, postrazit, ze ty si aj sama niekam vybehnes?
Hlavu hore, coskoro to bude prec 😊
@anonym_97b5b8 Ďakujem za normalny komentár....áno,spätne keď sa pozriem aj ja,bolo to oveľa horšie a nejak deň za dňom som to zvládla, lebo veď musím....samozrejme, myšlienka jasliciek ma drží nad hladinou a verím,že to už bude lepšie a ja sa vrátim aspoň na pol úväzku do práce neskôr.
Najdi si mamicku s dietatkom v dedine. My sme s kamoskou chodili na celodnovky von, do parku. Isli sme kolo 10h a vracali sa domov kolo 16h. Obed aj spanok v meste. Spanok ked boli malicki-v nosici, ked vacsi-v kociku. Nepoznam dieta, ktore by od unavy nezaspalo v kociku. Na to obdobie rada spominam. Uzasne obdobie na materskej. Nikam sa neponahlat, len uzivat. Najdi si spriaznenu dusu na okoli. Ona moze k Vam, vy k nej.. Ani svagrinu nemas? Ci odmietas ju ako ta moja mna? A potom to nedava, bo odmieta pomoc, rodinu ma daleko.. Chodili sme na muzikantov, cvicit, hrat sa do kutikov, ved tam nejaku maminu na kocikovanie stretnes.. abo na fcb su skupiny.. hladaju si kamky. Zavolaj svokrovcov k Vam, ale asi nechces, ci? Abo k nim mozes chodit castejsie, nech mate zmenu. No, zena by mala byt v blizkosti svojej rodiny.. Ja by som chodila domov k nasim, aj na mesiac, ved muz moze prist aj tam.. odkial si? Tiez som zapad.. 🙂
@anonym_873fdd ja som okolie TT.
@anonym_autor ... Mužík nevidí, že si v keli? Nehovoris s ním o tom? Nezáujem? Veď plán už máš, tak vydržať. Ale sama keď budeš na to, tak budeš padať na hubu aj po tom. Nebude tá síce trápiť samota ale iné problemy
@anonym_2ac3d3 Áno,manžel vie,ako sa cítim. Akonáhle nastúpiť na plný úväzok,zostáva pracovať na svk,lebo to by som neubehala....plány mame....aktuálne prežívam vnútorné napätie...kým príde k zmene.
No uplne chapem, ja by som sa takto zblaznila. V prvom rade by som riesila aby si muz nasiel pracu na slovensku. O com je rodina ked je chlap stale prec? Druha vec, ako daleko byvate od mesta? Lebo urcite su tam rozne aktivity pre deti, cvicenie, plavanie, kruzky…mozte byt aj kazdy den niekde a tam sa pozoznamujes a mas program vzdy na pol dna.
Dobry napd je aj ten ist kludne na dva tyzdne za tvojou rodinou. Chapem ze cestovanie je tazke ale keby si sla na noc? 5-6 hodin odsoferujes a dieta to prespi.
@michaelam2 Ano,je tam kopec aktivít. Aj sme boli prihlásené, ale keď som zistila,že mala nedáva ešte 1 spánok q všetko je v takých časoch,keď spi,takže to musím len vydržať ďalej.
@sara07 manzel mi veľa pomôže,keď je doma. Lebo ozaj už len tie nákupy,vyniesť smeti,umývačku riadu...ako ôk,nákupy sa dajú doviezť,aj to využívam občas...určite je super,keď je doma,lebo pozornosť malej je už rozdelená medzi 2 ľudí a nevisi len na mne.
@januska12323 ano,sťahovanie plánujeme,ale až budúci rok,keď sa vrátim spať do prace na plný úväzok...plány mame na všetko....duša ma boli teraz ...
@nikoletta1712 To sú také komentáre úbohé....
@michaelam2 Ano,je tam kopec aktivít. Aj sme boli prihlásené, ale keď som zistila,že mala nedáva ešte 1 spánok q všetko je v takých časoch,keď spi,takže to musím len vydržať ďalej.
@anonym_autor nevydrzi byt hore ani ked ste mimo domu na tom kruzku napriklad? Pytam sa preto lebo tiez chodime a deti co este maju dva spanky tak v ten den su vacsinou na jednom lebo ta aktivita ich zaujme a vydrzia v pohode. Kedy vstava?
Prečo ste išli na západ, keď ty máš rodinu na východe a on pracuje v zahraničí? Keš ste plánovali rodinu, nepočítali ste s týmto? Že budeš sama?
@anonym_autor je to období niekto sa zlepší a už je dosť veľký nebuď taká upnuta na to super časovanie. Pri prvom dieťati je to samozrejme logické tanto tak prirodzene núti ale netreba to prehanat aj šťastná mama je dôležitá. Chodila by som viac von skúsila ho naučiť spať vonku v kociarinalebo v nosici. A potom budeš mať väčšiu slobodu. A viac pobytu vonku.
@oskvarka áno,musí sa to zlepšiť a urcite sa to zlepší. Od marca ju budem nastavovať na 1 spánok. Aj keď v jasliach, kam pôjde, sú nastavení na 2 spanky, ak tondieta vyžaduje. Ale urcite bude lepšie aj pre mňa už,keď bude mať 1 spánok 🙂
@anonym_autor vydrž, prejde to. A ak ťa rania nezmyselné nadradené komentáre, ignoruj, vieš, za obrazovkou je každá riaditeľka zemegule, čo jazdí BA - KE za 5 hodín.
@mirage Ďakujem. Nerobia so mnou nič tie negatívne komentáre.....je to sila anonymnej debaty, reálne sú to ,,prazdne" osoby.
@mirage Ďakujem. Nerobia so mnou nič tie negatívne komentáre.....je to sila anonymnej debaty, reálne sú to ,,prazdne" osoby.
@anonym_autor bude teplo onedlho, prejde zima, budete castejsie vonku. Planuj si na kazdy den nejake aktivity, aby si bola medzi ludmi, rychlejsie ti ubehne cas. Ja som takto fungovala s dvoma detmi, muz na tyzdnovkach.
Autorka, dcera uz mala mat jeden spanok. Syn od dvoch rokov vobec nespal, si cues predstavit ten zahul.
Ked ide dcera cez den spat, tak chord s nou spat a v noci odsoferuj na vychod. Alebo si privstan ráno o 3. Nalozis just do auta a Este Bude par hodin vstat. Zas okolo nej nechod ako okolo pronceznej. Deti su flexibilne, Len im Tu flexibilitu musis umoznit.
Prečo ste išli na západ, keď ty máš rodinu na východe a on pracuje v zahraničí? Keš ste plánovali rodinu, nepočítali ste s týmto? Že budeš sama?
@anonym_f58559 ja som od skončenia VS bola na západe, nikdy som nebola pracovné na východe a tu sme sa spoznali s manželom....a samozrejme, že na materstvo TA nikto a nič nepripravi....
@anonym_autor nevydrzi byt hore ani ked ste mimo domu na tom kruzku napriklad? Pytam sa preto lebo tiez chodime a deti co este maju dva spanky tak v ten den su vacsinou na jednom lebo ta aktivita ich zaujme a vydrzia v pohode. Kedy vstava?
@michaelam2 vstáva okolo 6 až 6.30
Autorka, dcera uz mala mat jeden spanok. Syn od dvoch rokov vobec nespal, si cues predstavit ten zahul.
Ked ide dcera cez den spat, tak chord s nou spat a v noci odsoferuj na vychod. Alebo si privstan ráno o 3. Nalozis just do auta a Este Bude par hodin vstat. Zas okolo nej nechod ako okolo pronceznej. Deti su flexibilne, Len im Tu flexibilitu musis umoznit.
@oslo1 Vieš,každé dieťa je iné. Keď vidím na nej,že je KO,tak ju nebudem trápiť. Sú deti,ktoré spia aj do 2 rokov 2x a je to OK.....aj moja neter nespala od 1 roka vôbec, je to individuálne.....
@anonym_autor bude teplo onedlho, prejde zima, budete castejsie vonku. Planuj si na kazdy den nejake aktivity, aby si bola medzi ludmi, rychlejsie ti ubehne cas. Ja som takto fungovala s dvoma detmi, muz na tyzdnovkach.
@0silvia0 ale áno,už čakám na jar,ako na spasenie. Určite sa bude dat toho aj vonku viac robiť,ako teraz v zime. 🙂
@anonym_f58559 ja som od skončenia VS bola na západe, nikdy som nebola pracovné na východe a tu sme sa spoznali s manželom....a samozrejme, že na materstvo TA nikto a nič nepripravi....
@anonym_autor ale vedela si, že na západe nikoho nemáš, že? A že manžel bude pracovať v zahraničí. Či ani na to ťa nikto nepripravil?

@michaelam2 to pišeš ako keby tu chlapi robili 4 dni v tyždni na 6 hodin a potom boli len doma
navrat na sk nič nevyrieši, aj tu bude sama doma ako xy sk bab
@sara07 akoze nic nevyriesi? Ked ten chlap robi doma, tak kazdy vecer pride a vie pomoct, nakupit, navarit, venovat sa zene, rozpravat sa….to je nic?