Som už bezradná
Ahojte zienky, neviem kde by som sa mohla vyrozpravat, tak to skusim tu. S manzelom sme spolu uz nejaky ten rok, deti zatial nemame, aj ked by sme chceli. No chceli,......snazime sa o babo uz zopar mesiacov, podstupila som u doktora viacero vysetreni, no manzel prestal mat zaujem o sex.....Nie je to zly chlap, ale ja sa uz pri nom necitim ako zena. Nase postelne radovanky sa obmedzili na jedenkrat do tyzdna, niekedy ani to nie. Manzel ma pred tridsiatkou. Tvrdi mi, ze ja nie som na chybe, staram sa o seba, moja praca si to vyzaduje a aj viem, ze nikoho nema a nema ani zdravotne problemy. Nas vztah asi zovsednel, bo som to bola ja, kto ho stale tahal dopredu, len aj mne uz dosli nervy. Snazim sa byt dobrou manzelkou, staram sa o neho, no mam pocit, ze to nikam nesmeruje. Hovori, ze svoj problem chce riesit, no neriesi ho a ked to nahodou vytiahnem von a s kludom sa chcem porozpravat zostane podrazdeny a je dohovorene. O tomto probleme so mnou odmieta komunikovat. Trapi ma, ze zijeme vedla seba uz ako brat a sestra, ked vidim nasich kamaratov, aki su zalubeni, tak mi je do placu. Nemam ruzove okuliare, viem ze vztah postupne zovsednie, ale my uz zaciname spolu zit ako brat a sestra. A toho sa desim. Bozkov sa dockam, len rano a vecer, ked ide do prace, alebo na dobru noc. A teraz karty zamiesal niekto treti. Do mojho zivota vstupil muz, ktory mi prejavuje svoje sympatie a je o par rokov starsi. Nechcem podviest svojho muza ani si zacinat novy vztah, no sa trapim a mam vycitky, ze ublizujem svojmu manzelovi, aj ked sa spolu nestretavame (navrh na stretnutie uz bol), ale len si piseme. Teraz neviem ako sa mam zachovat. Som este mlada, chcem mat rodinu, len sa bojim, ze ked budeme mat stale tak mizerny sex, tak sa dietata nikdy nedockam....Kto sa ocitol v rovnakej situacii a vie mi poradit, tak budem rada, ak sa vyjadri. Dakujem.
@juliet18 tak mu daj najavo, že možno v náručí niekoho iného by si bola ešte šťastnejšia, choď s kamoškou na večeru, potom pobaviť sa, prídi nad ránom, choď na víkendový pobyt, ak nič, tak mu o svojich pocitoch povedz. Sex absolútne nespomínaj, ani slovkom, ale to, že ťa raní jeho nevšímavosť. Zahnal ťa totiž do kúta, možno je nešťastný, že má problém v sexuálnom živote, ale tým, že ti zakázal o tom hovoriť a on s tým nič nerobí, tak ťa vháňa do náručia inému mužovi. aj to by som mu povedala.
@juliet18 vieš, snažím sa vcítiť aj do jeho pocitov, sú tu na MK aj muži, čakala som, že niektorý zareaguje, bolo by fajn poznať aj ich pohľad na vec. Asi tvojho manžela zabolelo, keď si povedala, že si nájdeš milenca, aj ja by som to ťažko predýchavala, keby sa situácia otočila. To ho ale neoprávňuje byť k tebe ľahostajným, ignorovať, že máš sviatok, nepripraviť ti prekvapenie, darček.
@juliet18 prepac, ale ja toto fakt nemozem citat.... sebec najvyssieho zrna... brutalne mi to pripomina toho mojho....
ja si zas myslim, ze toto co uvadzas urcite nie je dovodom na rozvod. Problemy sa maju riesit, a nie od nich utekat. Dnes vela ludi pochadza z rodin, ktore boli nefunkcne, rozvratene, neuplne a nemali sa kde naucit riesit problemy, komunikovat o nich... a preto riesenie nachadzaju v rozvode...ktory v podstate manzelske problemy neriesi. Prave manzelstvo je speciicke tym, ze clovek don vstupuje na cely zivot... a nemal by len tak hazardovat so slovickami ako "odchod", "rozvod", "vyhrazanie sa"...
Neuvazovala si nad tym, preco manzel nie je s teobu ochotny komunikovat o svojom probleme? Alebo takto sa spytam, ste vobec doverni priatelia? zdielate sa jeden druhemu navzajom? ak nie, skus na tomto pracovat... a uistovat manzela, ze ty si tu pre neho, ze ho lubis a zalezi ti na nom. Zdrbavanie za to, ze si nespomenie na valentina mi pripada detinske a pubertalne... Vztah manzelov predsa na tom nestoji.
Buduj si s muzom doveru, davaj mu na javo, ze je pre teba muz, ku ktoremu mas uctu a chces pri nom stat... byt mu oporou a mat s nim uprimne a hlboke priatelstvo.

@natalym je nadseny a dakuje a tak to u nas bolo aj na Valentina, ja som mu kupila darcek, prisiel o par dni skor a boli sme ho spolu vybrat na postu a on mne absolutne nic, ani mi nepovedal, ze ma lubi, nic.....povedal, ze prenho ten sviatok nic neznamena, ale darcek odo mna si aj napriek tomu zobral ☹