icon

Som v koncoch a nevládzem

23. máj 2023

Zdravím všetkých stalo sa vám už niekedy, že ste boli v úplných koncoch a nevedeli ste čo so životom resp normalne ste rozmyslali nad tym, ze to ukoncite? Som v totalnych srajdach, prišla som o prácu, potratila som a súrne potrebujem peniaze...😭🙏🏻 našli by sa tu nejaké dobré duše prosím vas ktoré by mi vedeli pomôcť? každú pomoc si budem neskutočne vážiť...
Nedávam to už

solange7
23. máj 2023
moonlight1210
23. máj 2023

Mas co predat?
Ked je kriza, treba zvazit, co k zivotu nutne potrebujes a co teraz nie. Kaslat na to, ze pojde zivotny standard nachvilu dole, treba prezit. Preklenut to obdobie.
Cokolvek hmotne si zadovazis potom znova, ked sa ti bude zas darit.

Straty babatka mi je luto. Urcite zavolaj na linku a vyrozpravaj sa z toho. Nenechavaj to len v sebe. Tam ta budu vediet pochopit a podporit. Aj keby si plakala, obvinovala sa, alebo sa hnevala na cely svet.

domkakvet
23. máj 2023

Su horsie dni a lepsie dni, pracu si najdes a dieta tiez este mozes mat a peniaze neviem na co surne potrebujes.

vanilkovazmrzka
23. máj 2023

Teraz by ti velmi pomohla nova praca. Hocijaka, kde ta vezmu. Zamestnat si hlavu, prist na ine myslienky. Trochu sa ponorit do ucenia sa niecoho noveho a odputat sa od problemov. Ako bonus aj nejake tie peniazky budu.

Mas partnera? Rodinu? Blizke kamaratky?

dzulli1980
23. máj 2023

Píšeš ako anonym ... prečo? ... hanbíš sa? ... a takto OČIVIDNE žobrať peniaze sa nehanbíš? ... lebo z toho, akým štýlom si napísala tento príspevok vôbec nemám pocit, že to píše zlomená žena ... takže šup, šup do roboty, peniaze si treba zarobiť ...

oli18
Autor odpoveď zmazal
autor
23. máj 2023

@oli18 Niektorých ľudí asi netreba komentovať..🙂
a @dzulli1980 akým štýlom som napísala tento príspevok? Vôbec nevieš čím všetkým som si prešla a napísať, že vôbec ti nepríde, že tento príspevok píše zlomená žena škoda reči nič viac k tomu

matullienka
23. máj 2023

Nemá ti kto pomôcť, podporiť z blízkych? Píšeš, že si potratila, priateľ/ manžel ti z týchto problémov nevie pomôcť preklenúť ťažšie obdobie? Ja akosi prestávam rozumieť tejto dobe. Všetko je príšerne drahé, čakala si bábätko a nemáš žiadne úspory?

dzulli1980
23. máj 2023

Napíšeš, aká si zlomená, ako si prišla o robotu, o dieťa a že SÚRNE potrebuješ peniaze ... a že či by tu neboli nejaké dobré duše, ktoré by Ti vedeli pomôcť ... predpokladám, že psychická podpora od žien na MK Ti stačiť nebude ... žena, ktorá príde o dieťa, hľadá hlavne psychickú podporu, potrebuje sa vyrozprávať, zdieľať svoju stratu so ženami, ktoré niečo podobné zažili, peniaze absolútne nerieši ... Tvojim problémom je jednoducho lenivosť ... nechce sa Ti robiť ... a dobrá rada pre Teba, nezneužívaj takéto ľudské tragédie vo svoj prospech, mohlo by sa Ti to raz vypomstiť.

simona20201309
23. máj 2023

@dzulli1980 z casti máš trochu pravdu, ale kým nevieme čím si autorka prešla, neutocila by som. Je jedno ze je anonym, skrátka o tom nechce hovoriť....a možno by sa aj rozhovorila, keby nasla pochopenie.

Autorka, každopádne finančná pomoc by bola opäť len dočasná. Toto vôbec nie je dobrý nápad. Ak už máš takú vaznu situáciu, napíš ludialudom, tak sa organizujú zbierky pre ľudí v núdzi.
Ale naťahovať ruku nikdy problém nevyriesilo, skôr prehĺbilo.
Teraz hrdosť bokom a vziať prácu aká bude. Makať. A niečo vo svojom živote rapídne zmeniť. Niečo zrejme nefunguje, ak si sa dostala do takých problémov.

loliki
23. máj 2023

Na každý stres, pocit na dne dať si Magnézium. Síce nezmiznú všetky problémy, ale vyjasní sa ti v hlave. Vieš, ako keď sa rozpustí hustá hmla a zbadáš slnečný lúč. Alebo ponorka z morského dna začne stúpať a dostane sa na hladinu. A svet bude krajší. 🙂 Vážne. Potom B komplex. Je dobrý na nervy ale aj na množstvo procesov v tele. Proste to pomôže nakopnúť, všetko sa dá do poriadku. Ako keď ti niekto uprace neporiadok v dome. Ešte Koenzým Q10 a fičíš nabitá energiou. 🙂 Budú ti až závidieť.

zmrzlinka2021
24. máj 2023

A čo tvoj manžel? Je to oporou?

oli18
24. máj 2023

No "sup, sup do roboty" ma rozosmialo, co je na tom?

sidicek
24. máj 2023

A to ako si chcela to dieťa živiť, keď ani seba nevieš?Bože ženy, rozmyslajte a potom konajte.

dana802
26. máj 2023

A nemyslela to skôr tak či by jej nevedel niekto pomôcť nájsť si niaku prácu či nemá niekoho známeho co ponúka prácu len sa zle vyjadrila proste sa zlomila a myslí si že to ďalej nedá ale ešte stále hľadá pomoc peniaze jej treba aby mohla žiť aj napriek tomu ako velmi sa trápi a ako je jej zle ako píše nad čím rozmýšľaa tak je to jasné že je proste na dne žiada pomoc akúkoľvek ak jej ponúkneme prácu na prekonanie podľa mňa ju neodmietne aj keď je smutná a zničená a vyhorena a má pocit že život nieje fér mala odvahu napísať a požiadať o pomoc neviem mne neprišlo hneď na rozum že pošlite mi na účet peniaze lebo som potratila skôr mi to prišlo pomôžte mi som na dne bojujem s bolesťou zo štartu a rúca sa mi všetko okolo potrebujem pomoct keby niekto o niečom vedel či už po psychickej stránke alebo po pracovnej určite by neodmietla prečo hneď odsudite ľudí že sa ľutujú a zobru lebo proste ma strašné obdobie a pravdepodobne nemá nikoho okolo seba komu by sa mohla zdôveriť veď si to predstavte na sebe potratite a hneď na to prídete o prácu ste srutena s toho že bábo odišlo a zrazu na vás padá všetko okolo tlak nervozita smútok prečo ja čo som komu urobila ešte sa nestihla ani dať dokopy a už musí riešiť niečo ako sú peniaze lebo musí ináč by len sedela a upadla ďalej a ďalej do prázdna až kým by jej prestal dávať život zmyslel ale ona ešte nezavrhla úplne život ešte stále mu chce dať šancu ze raz to príde ja neviem keby som prišla o dieťa a nemala príjem a nikoho komu by som sa mohla vyrospravat kto by ma na chvíľku objal a povedal bude dobre niečo vymyslené tak ani sem nenapíšem prote by som sa vysrala na život aj keď som sa snažila chodila do práce a chcela mať deti zrazu mi všetko zobral no načo sa snažiť neviem možno by priala aj inú pomoc a prečo anonymné čítate čo píšete a ako odsudzujete skôr než sa nad tým vážne zamyslite ake takže je prísť o dieťa a nemusíte riešiť iné veci lebo to robí niekto za vás a ženy sa stojí dostávajú dlho skončia na tabletkách a to majú podporu nemusia riešiť iné veci nemusia pracovať lebo majú niekoho kto sa o nich stará a aj tak pol roka ležia v posteli a nevedia pochopiť prečo a nevidia zmysle toho všetkého boja sa že keď sa prestanú trápiť tak na dieťatko zabudnú alebo si to bude myslieť a nechu sa ho vzdať druhý krát nie každá žena potratu a obýva týždne ide a už bucha urobiť druhé a hlavne také čo majú problém otehotnieť a sa niečo také stane a ste na všetko sama potrebujete žiť ale žiť sa vám nechce nechce sa vám nič len pozerať Bob oknom a plakať nič vás nezaujíma nič nechce počuť chcete byť len sama s ním a predstavovať si aké by silná depresia a postáv sa v takom stave a rob čo musíš lebo skončíš na ulici

ruzoveokuliare
26. máj 2023

@dana802 prosím ťa, čítam od teba dnes už 2. dlhý príspevok, ktorému chýba akákoľvek interpunkcia. Používaj čiarky, bodky, otázniky a pod. 🙏 Lebo to sa nedá potom čítať.

dana802
Autor odpoveď zmazal
dana802
26. máj 2023

@ruzoveokuliare
@ruzoveokuliare Prepácte nevedela som že o jednej ráno niekto potrebuje riešiť aj takéto veci .Proste som sa rozpísala a neriešila som takéto veci keďže som premýšla na tým čo sa tu rieši a nie nad čiarkami a bodkami a pod.

ruzoveokuliare
26. máj 2023

@dana802 ten ďalší príspevok ale nebol písaný o jednej v noci. A ja verím, že naozaj chceš pomôcť, lenže keď je to tak dlhý a nerozdelený text do viet, tak tá snaha je zbytočná, pretože sa to ťažko potom číta a chápe. To nebola kritika, len v dobrom myslené.
Ale už tu nebudem spamovať, keďže téma je o inom.

dana802
26. máj 2023

@dana802 Mňa viac zaujíma kto čo píše ako ako to piše . Čo s toho keď si dáva pozor na na bodky čiarky a pod..ak mu idú hlúposti s úst môže to byť dokonalo napísané ale aj tak to bude kopa .......môj názor napr mňa trápila to čo sa s ňou deje a že ju každý odsúdil skôr než by niečo vedeli táto skutočnosť mňa osobne sklamala oveľa viac.No každý máme niečo a je mi ľúto že si musela čitat takýto text bez znamienok budem si dávať pozor no nie vždy mam čas riešiť to až takto takže ak sa niečo také stane vopred sa ospravedlňujem.

dana802
26. máj 2023

@dzulli1980 Ak by jej išlo o žobranie nemysliš že by chcela aby vedeli kto je a robila by zo seba ešte vedsie chùda. Podľa mňa piše ako anonym práve pre ľudí ktorý tu neprídu pomoc vypočut si niekoho možno poradiť ale naopak.Budu si tu rie

dana802
26. máj 2023

Drž sa. Keby som vedela aspoň odkial si možno by som vedela aj s niečim pomôcť ale chápem prečo si to tu nedala. Ak chceš nápiš čo by ti tak pomohlo neviem ako ale možno by sa niečo našlo s čim by som mohla pomôcť

sidicek
27. máj 2023

@dana802 ty si tu cely príbeh vyfabulovala.Neviem ako si predstavovala svoj život, že porodí a peniaze a priatelia sa budú sypať ?Ak nie som psychicky v poriadku, ako tu autorka, tak si nerobím dieťa ,ale pracujem na sebe.

dana802
27. máj 2023

@sidicek Podľa mňa ona bola úplne v pohode kým sa jej nestalo toto.A ďalšia vec ona bola tehotná skôr než stratila prácu ak to chápem dobre takže nevedela že o neviem koľko sa šêf rozhodne dať jej padáka!!! Ja tiež neviem čo bude o tri mesiace ona rátala s prácou a potom materská atd...ona neotehotnehnela potom ako ju vyhodili ale už keď pracovala bola tehotná.Nemohla vedieť že ju vyj...bohužiaľ stávajú sa také prípady kedy šéf počuje niečo skôr a namiesto toho aby jej musel držať miesto po návrate s materskej ju vyhodí skôr a má pokoj.Nerieši ju ďalej dá si tam niekoho bez detí napr.. veľa firiem ale aj obchodov sa práve takémuto niečomu snaží vyhnúť viac im vyhovuje niekot kto nebude potrebovať voľno keď ma dieťa choré a pod.. a može tahať dlhšie v práci. To je problém žien keď si chcú nájsť prácu po materskej no nemá kto ostavať s dieťatom. Sú na to samé a preto firmy uprednostnia niekoho flexibilnejsieho. Áno budem tu počúvať kamoška operka atď no pokiaľ nemaš prácu kde zarobíš aspoň okolo 1000€ sa ti oper nevyplatí lebo polovicu výplaty dáš jej a tá druhá buď na nájom alebo jedlo ale na všetky tri veci to stačiť nebude takže jediné nejaká práca na doma.

dana802
27. máj 2023

@dana802 A ten potrat no nie každý to má v piiip áno súhlasím že sa musí pozbierať a nájsť si prácu no chápem aj to ako sa cíti nieje jediná.