Som v koncoch s bývaním
Ahojte dievčatá prosim neodsudzujte ma len ak môžete poraďte prosím.
Napíšem to v skratke.
Keď som sa vydala išla som bývať do Uliča ku svokrovcom....vzťahy sa do roka rapídne zhoršili.
Svokra ma začala nenávidieť a buzerovala ma za všetko čo som robila bolo to neúnosné a odsťahovali sme sa do prenájmu ale s nami odišli aj peniaze a nemali zaco kúpiť drevo na zimu takže svokra bola nakoniec u nas v byte kde sa správala az príliš dobre a ja som jej odpustila a požiadali nas ci by sme sa nevrátili ze my sme v prenájme a oni to nezvládajú....neprešli ani tri týždne a hádky boli na svete ale vratit sa uz nedalo. Takze sme zostali v Uliči nenávidela som to tam a nemohla som sa ani odtiaľ dostať kvôli financiám a ked sme sa dostali zopakovala sa rozprávka a ze svokor ma leukémiu no nemá taku ako opisovali a ze treba chodiť po doktoroch a kade tade .... zase sme sa vrátili a aj sme poprerabali zobrali sme si úver ale nepodarilo sa nam dokončiť a zas nas vyhanali robili zle. Naposledy do mna svokor skočil do bitky kvôli vode co deti vonku púšťali ale on nevedel ze polievaju paradajky len svokra ho nahuckala proti mne. Po tejto bitke sme odišli a sme v prenájme ale tym ze sme vzali úver nedostaneme uz hypo lebo ked bola korona mali sme odklad a ze vraj to banka registruje ako nezodpovedneho ci nedoveryhodneho klienta.... Popravde som v koncom my sme v prenájme lebo sme sa im dali oklamať a už nemáme ani možnosť na hypo jedine ze vyplatíme úver ktory sme tam vzali. Ak by bol dom na manželovi nikdy neodídem ale oni maju dom v zabezpeke kvôli hypo ktorú neplatili a tak sme ak toto platili a aj tak im nebolo dobre. Jeden den som aj nachytala svokru ako berie peniaze z našej skrine.... to ma tak dojalo ze som zamrzla a odišla. Otec mi radi aby sme si oddelili poschodia aj vchod ked je taka aká je kvôli tomu ze sme tam uz napchali peňazí a ze teraz uz neni ine východisko. Baby prosim vas poraďte co mam robit ?
@nikanikusik26 a možno ťa natiahli svokrovci do toho umyselne, jeden chlap sa sťažoval, že jeho syna zlanarila ciganka o on s k nej prestahoval prerušil styky s rodičmi a prve čo bolo, že si zobral uver...tak ako biely kôň, podobne ako ty, čiže ked svokor 7rokov nepracoval tak museli od niekoho cucať peniaze
bola si naivná, ako ten chalan tiež predpokladam, že teraz rieši podobne problemy ako ty a zdupkať nemôže, lebo frajerka už čakala dieťa
a ten dom v zabezpeke, kvôli hypo, ktorú neplatili? to znamena čo, že vy ste si zobrali 40 000 na dom ktory možno vezme banka a platili ste aj uver, svokor teraz 7 rokov nepracuje a kto akože tú hypotéku spláca? myslela som, že som v sra...ch, ale toto je o hodne horšie, a ty bez prace v najme, muž v zahraniči splacate dom, ktory vam nepatri a banka ho može zobrať, lebo stari neplatia hypoteku?
asi by som sa odstrelila, ale kedže život nas ťažko skúša, tak niečo pozitvnejšie pre teba, sa prestahuj ozaj do Nemecka alebo väčšieho mesta a najdi si pracu...ja by som brala to Nemecko v každom pripade, ak obaja zarobite a deti v školke, aj tam budete platit nájom, ale budete všetci spolu ako rodina
čo ty na to???
@nikanikusik26
Navštíviť finančného poradcu, dlhy prepísať, prefinancovať na manžela, nech máš aspoň ty čistý register za pár rokov a isť za zamestnaním aj do zahraničia, popozerať pracovné agentúry a nečakať, kým ste ešte mladí a životaschopní zobrať život do vlastných rúk.
Držím palce.
@nikanikusik26 v ktorom meste žijete v podnájme? Ak nechceš ísť s deťmi do Nemecka, tak sa presun aspoň do Prešova, alebo Košíc. Tam si prácu určite nájdeš. Nech si manžel nájde stálu prácu v Nemecku a choďte za ním. Ja by som to urobila takto. Ty sa úplne odstrihni od svokrovcov, v tom Ulici ta žiadna budúcnosť nečaká.
@nikanikusik26 a tvoj muz je co zač ze im toto toleruje?? Uz nikdy do toho domu a nikdy do tej obce alebo co to je. Oni s vami budu manipulovat stále. Citove vydieracky a podobne. Najlepsie ist za pracou na opacny koniec republiky. A setrit, setrit.
@anonym_30ef5b ale autorka pisala, ze jej manzel bol na RD a ona pracovala.
@anonym_70206a to mi ušlo. Ale aj tak, je to cele zle
Chod do Nemecka za muzom, najdite si tam spolu podnajom, zite si tam pekne, slusne v peknom byvani. 40 000 splacajte po troche, z nemeckych platov to pojde lahsie. Svokrovcom sa uz neozyvajte. Ked budete mat splatene, tak mozno, ak budete mat naladu, si vezmite uver na vlastny byt a mozno na dochodok pridte dozit na Slovensko a dospele deti nechajte v Nemecku zit.
Chod do Nemecka za muzom, najdite si tam spolu podnajom, zite si tam pekne, slusne v peknom byvani. 40 000 splacajte po troche, z nemeckych platov to pojde lahsie. Svokrovcom sa uz neozyvajte. Ked budete mat splatene, tak mozno, ak budete mat naladu, si vezmite uver na vlastny byt a mozno na dochodok pridte dozit na Slovensko a dospele deti nechajte v Nemecku zit.
@strelkyna1 A este by som sa mozno vykaslala aj na splacanie, nech im banka vezme barak. Neviem, po kolkych rokoch je Tvoj stit opat cisty a mozes si vziat hypo znovu, ale v Nemecku v prenajme by mi bol nejaky stary barak na Slovensku, v ktorom ziju stari klamari aj tak suma fuk. Mozno jedine, ak by ho hned teraz prepisali cely na mna, tak by som splacala dalej, inak nech sa stane, co sa ma stat.
@motylik2559 no vysvetlím ja som si vzala roma a moji rodicia sa úplne odstrihli žiadna podpora ani nic neboli ani na svadbe proste s tym absolútne nesúhlasili... vtedy som bola zamestnaná iba ja a manzel bol na rodicaku on si myslel ze to vzdy dobre dopadne ale opak je pravda ....manzel je momentálne v nemecku ale nato aby sme vyplatili 40 000 je dlhá doba a popri tom zvládať aj najom je to hrozne ...ja sa môžem vrátiť domov ale iba s detmi bez manžela takze takto v skratke .... a preco som jej nic nepovedala ? Ja som doma takéto veci nikdy nevidela ani sa s nimi nestretla takze som ani nevedela ako reagovať...neznášam hádky a preto sme sa odstúpili a isli prec. Dom sa mal prepísať keďže sme platili aj ich úver ale nejako k tomu nedošlo...som hlúpa ja to viem a myslela som ze to bude inak ale žiaľ moja svokra je šikovnejšia ako vidím
@nikanikusik26 svokra nie je šikovnejšia, ale prefikanejsia. Veď normálne im povedzte, nech ten dom prepisu na manzela. Aaaaaa, inak to fakt chceš žiť v Ulici? Veď to sa ani niet kde zamestnať. Či budeš dochádzať do Sniny či Humenného?
@motylik2559 pozri si na mape, kde je Ulič, tam naozaj siroko daleko nie je nic
@senta_sofia hej, ešte krok od Ulica a si na Ukrajinskej hranici. Tam prácu ťažko nájsť.
Určite nechoď do BA ako ti tu radia. Tam budú tvoje poloromske deti zažívať šikanu, radšej už to toho DE alebo AT
@nikanikusik26 komu niet rady, tomu niet pomoci. V živote by som neišla bývať ku svokrovcom. Vlastnou hlúposťou ste sa dostali tam, kde ste teraz.
Určite nechoď do BA ako ti tu radia. Tam budú tvoje poloromske deti zažívať šikanu, radšej už to toho DE alebo AT
@bluka2 žiadnu šikanu tu jej deti nezažijú, sú tu ľudia z celého sveta. Môj syn má v triede spolužiakov z Kórei, Turecka, Azerbajdžanu, skotska, ….
Na zakladke mal Ukrajincov, syrcanov, Vietnam.
Žiadny pronlem.
@bluka2 žiadnu šikanu tu jej deti nezažijú, sú tu ľudia z celého sveta. Môj syn má v triede spolužiakov z Kórei, Turecka, Azerbajdžanu, skotska, ….
Na zakladke mal Ukrajincov, syrcanov, Vietnam.
Žiadny pronlem.
@pribinak a ty si v tej triede, že vieš presne, čo sa tam deje? Za to ja si veľmi dobre pamätám šikanu Rómky v našej triede. A nič sa nezmenilo odvtedy, vidno aj na tomto fóre
@pribinak možno sa vyjadria aj ini, ale vždy keď sa vrátim, mám pocit, akoby sa za tie roky nič nezmenilo, okrem cien.
@bluka2 pocit máš na základe čoho? My mame tu na sídlisku sociálnu ubytovňu, cela kopa rómskych deti chodí do miestnych škol, ale nikde som nepočula, že by sa riešil rasizmus
Riešia sa známky, alkohol, fajčenie, bitky, ale to sa rieši aj na drahých súkromných školách.
@bluka2 pocit máš na základe čoho? My mame tu na sídlisku sociálnu ubytovňu, cela kopa rómskych deti chodí do miestnych škol, ale nikde som nepočula, že by sa riešil rasizmus
Riešia sa známky, alkohol, fajčenie, bitky, ale to sa rieši aj na drahých súkromných školách.
@pribinak čo ja viem, napríklad som raz isla vlakom medzi NZ a BA. Rómska rodina sa ma opatrne spýtala, či si môžu prisadnúť. Ja, že jasne, však nemám rezervované cele kupé pre seba. Oni boli na ceste do DE tým vlakom a rozprávali mi ich zážitky a o tom, ako sa im žije Slovensko vs Nemecko, ale ani nemuseli, lebo to bolo jasne už len z tej prvej otázky. Takým štýlom, či si môžu prisadnúť s očakávaním odmietnutia alebo ako to nazvať sa bežne ľudia vo vlaku nepýtajú. Ty si sa ich na tom sídlisku pýtala, ako sa darí deťom v škole? Možno by to bolo zaujímavé
@pribinak čo ja viem, napríklad som raz isla vlakom medzi NZ a BA. Rómska rodina sa ma opatrne spýtala, či si môžu prisadnúť. Ja, že jasne, však nemám rezervované cele kupé pre seba. Oni boli na ceste do DE tým vlakom a rozprávali mi ich zážitky a o tom, ako sa im žije Slovensko vs Nemecko, ale ani nemuseli, lebo to bolo jasne už len z tej prvej otázky. Takým štýlom, či si môžu prisadnúť s očakávaním odmietnutia alebo ako to nazvať sa bežne ľudia vo vlaku nepýtajú. Ty si sa ich na tom sídlisku pýtala, ako sa darí deťom v škole? Možno by to bolo zaujímavé
@bluka2 fakt sa neviem na teba naladiť… však opytat sa či si môžem prisadnúť je normálna otázka ….robim to aj ja….neprisadnem si ako buran
Jaj a áno, bola sim v rade rodičov, celých 9 rokov. Trosku mam prehľad aspoň o zs na našich školách
@bluka2 Prepáč..ale ludia sa delia na slušných a neslušných.. nijak inak.. Aj cigán môže byť slusny a pracovity.. A či si môžem prisadnut..to sa pýtam bežne. Je to slušnosť. Nič iné za tým nikto nikdy nehľadal. Syn má spolužiakov z Peru, aj z iných štátov, sú tmavší a kuceravi... jeden jeho najlepší kamarát ma mamu z Kolumbie.. vietnamské deti sú tu úplne bežné.. Zdá sa mi, podľa tvojho komentára, že predsudky máš ty.. No áno, všetci sme tu zlí rasisti..tak? Hnusná Bratislava. Radšej sem ani nechoď...
@bluka2 fakt sa neviem na teba naladiť… však opytat sa či si môžem prisadnúť je normálna otázka ….robim to aj ja….neprisadnem si ako buran
Jaj a áno, bola sim v rade rodičov, celých 9 rokov. Trosku mam prehľad aspoň o zs na našich školách
@rayla
@pribinak BA je moje obľúbené mesto na SK, len by som ho proste tmavšim ľudom veľmi neodporúčala.
Neviem, či nevidíte rozdiel, keď nieto vojde do kupé a hodí tu vetu zo slušnosti a niekto sa naozaj pýta, či mi to nebude vadiť. Je v tom rozdiel, tak neviem, či ho neviem dobre vyjadriť alebo to proste neprišlo. To bol jeden príklad, čo si pamätám, že vo mne zanechal ten pocit, že škoda. Oni ani nešli do toho v DE bez dôvodu, že.
Pekne, že vy máte spolužiakov deti a skúsenosti z druhej ruky, avšak ja ich mám z prvej… mojho syna sa napríklad v BA deti pytali, ako sa žije v džungli a to sme bolo v rámci 5/365 dni v roku, ktoré sme v BA raz strávili (tábor). Mňa nepresvedčite, že predsudky v BA sú hudba minulosti
PS: aj v DE sú, ide o tu mierku
Ja nechapem zeny. Tento clovek tu hlada rady, nie vase sproste a neustale nekonciase sa blbe poznamky na to co robila zle a preco to urobila a podobne. Ona si to sama uvedomuje ako pise a vase dookola opakovane vycitky su na dve veci. Ci dobre vam je, ze si mozete kopnut? Nuda doma?
Autorka
1. Ak si nevies najst pracu tam kde si, prestahuj sa tam, kde pracu najdes lahsie. I ked ako ITckar je velmi zvlastne ze pracu nevies najst, ved mnohi z nich robia remote.
2. Dajte rodicom ultimatum, ze ak na vas neprepisu aspon cast domu, tak ich date na sud. Vystrasit ich moze uz platobny rozkaz ci ako sa to vola. Treba viac nastudovat.
3. Chod za muzom aj s detmi, najdi si tam pracu, alebo na ciastocny, alebo v SR pracu remote, ale aspon budete ako rodina spolu. Neskor vyplatite uver a mozete zacat odznovu.
Toto je to co ti radim ja. Zatial kym deti nechodia do skoly, mas vela moznosti. Treba len siahnut po tej, ktora ti je najblizsia. Drzim palce a fakt ti prajem, aby ste uz ziadne blbosti neurobili a uz nikdy sa nenechali namotat od svokrovcov.
Ahoj.
Toto sa volá generačná chudoba.
1) Najprv si priznaj, že máš na tom svoju vinu a svoje zlé rozhodnutia.
2) Oklamal Ťa hlavne Tvoj manžel, aj keď možno nevedome. Nevyhováraj sa na zlú svokru. Manžel namiesto toho aby sa staral o svoje deti a rodinu, tak Ťa stiahol do chudoby.
Takže ako prvá nevyhnutná vec je rozvod.
Skúsiť sa dohodnúť so svojimi rodičmi na pomoci za akýchkoľvek podmienok. Ja by som ako otec asi vyplatil takéto záväzky za svoje deti.
Už nedať ani cent jeho rodičom.
Plniť si všetky svoje záväzky voči bankám, alebo si priznať, že si príživník a ísť do bankrotu.
A pomaly sa z toho dostávať.
Socky. Stará chalupa, v nej zadlžení a finančne negramotní starí rodičia - neplatiči a rovnaký je aj syn s nevestou. Všetci pekne na kope, bez peňazí, zadlžení, pohadaní, tu niet pomoci.
@anonym_ff9846 to je sproste od teba az moc.... ⛔️
@rayla
@pribinak BA je moje obľúbené mesto na SK, len by som ho proste tmavšim ľudom veľmi neodporúčala.
Neviem, či nevidíte rozdiel, keď nieto vojde do kupé a hodí tu vetu zo slušnosti a niekto sa naozaj pýta, či mi to nebude vadiť. Je v tom rozdiel, tak neviem, či ho neviem dobre vyjadriť alebo to proste neprišlo. To bol jeden príklad, čo si pamätám, že vo mne zanechal ten pocit, že škoda. Oni ani nešli do toho v DE bez dôvodu, že.
Pekne, že vy máte spolužiakov deti a skúsenosti z druhej ruky, avšak ja ich mám z prvej… mojho syna sa napríklad v BA deti pytali, ako sa žije v džungli a to sme bolo v rámci 5/365 dni v roku, ktoré sme v BA raz strávili (tábor). Mňa nepresvedčite, že predsudky v BA sú hudba minulosti
PS: aj v DE sú, ide o tu mierku
@bluka2 Pred 25 rokmi som 5 rokov chodila s miesancom. Jasne, našla som aj ľudí, ktorí mali blbé poznámky, no našla som aj kopec láskavých ľudí. Čiže ziadna druhá ruka. Neskôr som žila dokonca pár rokov v Austrálii. Ak si myslis, že inde nie je rasizmus alebo je iný, veľmi sa mylis. Moc si to DE neidealizuj. Jedna z najväčších genocídv novodobej historii vyšla odtiaľ...
@bluka2 Pred 25 rokmi som 5 rokov chodila s miesancom. Jasne, našla som aj ľudí, ktorí mali blbé poznámky, no našla som aj kopec láskavých ľudí. Čiže ziadna druhá ruka. Neskôr som žila dokonca pár rokov v Austrálii. Ak si myslis, že inde nie je rasizmus alebo je iný, veľmi sa mylis. Moc si to DE neidealizuj. Jedna z najväčších genocídv novodobej historii vyšla odtiaľ...
@rayla je iný minimálne v tom zmysle, že je nejaky spoločenský tlak na zmenu, napríklad v DE v skolke by ucitelky zakročili, nie že nevidím nepočujem problém a proste je ich tam v mestách viac ako v BA, čo ma ten efekt, že nemôžu byt až tak vycleneni. Inak o DE súhlasím. Stále si však myslím, že pre deti autorky je DE lepšia voľba.
@rayla je iný minimálne v tom zmysle, že je nejaky spoločenský tlak na zmenu, napríklad v DE v skolke by ucitelky zakročili, nie že nevidím nepočujem problém a proste je ich tam v mestách viac ako v BA, čo ma ten efekt, že nemôžu byt až tak vycleneni. Inak o DE súhlasím. Stále si však myslím, že pre deti autorky je DE lepšia voľba.
@bluka2 Učiteľky tu velakrat nezakrocia ani keď ide o konflikt iného druhu. Netreba byť zase precitliveny a zvaľovať to na rasizmus..

@anonym_70206a tak zase, stredna IT skola v humennom + 2 materske, nic moc, aby mala HO, bohvie, ci a aku ma prax (a co znamena, ze ma prax v socialnej oblasti??)
@sisa_s vcera o 17:22 pisala, ze pracovala.