icon

Som v manželstve nešťastná

lusches
27. jún 2013

Ahojte všetci, potrebovala by som trošku poradiť, možno nakopnúť, alebo len sa vypísať z toho čo prežívam.S manželom sme spolu 5 rokov a máme dvoch synov.Brali sme sa ked som mala 21, cize dost mlada som bola.S manželom nám to z tých 5-tich rokov neklape asi 2.Niekedy mám pocit, že som tak trochu psychicky týraná.Stále počúvam, že niesom dosť dobrá, ako robím zle to či ono.Bývame u svokrovcov, máme jedno poschodie pre ,,seba,,.pre seba je v úvodzovkách preto, lebo svokru tu mám pravidelne aby mi vykrikovala co robim zle. a ked dovykrikuje- somre si popd nos-bodaj by ju slak trafil,a taka a hentaka, sprostana sprosta....v tomto dome je tak negatívna energia, je mi z toho zle.S mužom si vlastne nemáme čo povedať.ja som sa naučila na jeho výčitky odpovedať jednoslovne a to ano, jasne, mas pravdu.Najradsej ked je doma tak vezmem deti a zmizneme niekam von.Nemožem sa na neho ani pozriet, zle mi je,naublizoval mi slovne dost. O sexe ani nehovorim, nespavame spolu, ak uz k tomu dojde a neda sa vyhnut tomu, tak tisko trpim a citim sa v podstate ako znasilnena.nekricim pritom, ale vo vnutri doslova revem, daj mi uz pokoj, zlez zo mna....K deťom má vzťah celkom dobrý,aj ked obcas sa nestacim divit.chodim do prace na smeny,a ked mam poobednu musi ist starsieho syna vyzdvihnut svokra-co ma velmi netesi.a ked pride manzel domov berie obidvoch synov on.Minule mi hovori, ten Tomas je taky sprosty, stale robi zle, nikto s nim uz nechce byt a podobne reci.Zas musel dostat. On je totiz velmi zive dieta, a ked nieje zamestany robi hluposti.A oni si myslia ze budu sediet a on im bude poslusne sediet pri zadku.Inak je syn velmi citliva dusicka a vsetko sa ho velmi dotkne.Mladsi je skor taky samorast, prisposobivy, poslusny-nieje problem s nim. toho zboznuju, to je same Matus sem, matus tam.A Tomas je len napominany a odstrkovany.Mam toho plne zuby, viackrat som chcela odist z tejto rodinky úžastných, rozviesť sa....lenže nemám na to....som zbabelec to po prve.nasi manzela zboznuju, a hoci mam s nimi dobry vztah, urcite by sa mi otocili chrbtom.vsetci naokolo sa rozvadzaju a mne otec vzdy ked od nich odchadzame povie.len sa lubte.keby tusil, ze ja ho uz tak davo nenavidim...a deti? som zastancom toho ze radsej rozvod akoby mali decka pocuvat hadky, sama som to zazila a milionkrat som si zelala aby sa nasi rozviedli.Lenze ked sa to tyka mna, zrazu som si nie ista, je to uz ta hranica ze sa treba rozvadzat? co ak len zvelicujem, co ak to nieje take hrozne?
No a po druhe, kam ist? k nasim nie, nepomestili by sme sa.Hladam podnajom tu u nas, zatial som na ziadny nenatrafila.Na kupu bytu nemam.proste nemam kde ujst, chytaju ma depresie.O nic nemam zaujem, neusmievam sa, stale mi je do placu.ako som mohla takto dopadnut? preco som to dopustila? Kedy sa to stalo?Neviem, nedokazem asi spravit ten velky krok, som slaboch, bojim sa tej zmeny, bude to tazke, velmi tazke pre vsetkych a ja mam z toho panicky strach....

Strana
z3
sandracs
27. jún 2013

@lusches takto sa ale zosypeš a to nakoniec ublíži všetkým čo ťa majú radi ešte viac. Myslieť aj na seba a svoje zdravie (a to fyzické aj duševné) nieje hriech.

lericenkam
27. jún 2013

myslím si, že by si mala mužovi povedať všetko čo cítiš a čo si myslíš a požiadať ho, aby ste odišli od jeho rodičov, ak Ti na to nepovie nič, čo by Ťa aspoň trošičku potešilo,povzbudilo, tak nájdi silu a odíď s deťmi, lebo Ty a Vaši chlapci ste jeho rodina,a ak on o ňu nestojí , nezaslúži si Vás, neboj sa svojich rodičov , mysli na svoje deti, oni Ťa potrebujú zdravú a v pohode, drž sa, veľa šťastia a síl správne sa rozhodnúť, si mamina, zvládneš to

sherynkamalinka
27. jún 2013

raz som mala za frajera takeho despotu pre ktoreho som bola uplne nemozna, neschopna, skareda, hlupa, raz mi ustedril aj facku ...mala som 17, zamilovana po usi ale vtedy som si povedala dost. rozisla som sa s nim, avsak nejak to zrazu nezvladol a napadol ma so zbranou v ruke...skoncilo to jeho podmienkou a ja som si vduchu dakovala ze som nebola taka sprosta a neostala s nim, nedajboze sa za neho nevydala a nemala s nim deti...ty uz deticky mas ale stale mas aj nejaku hrdost a zodpovednost za ne....takze hlavu hore a zacni si robit plan ako sa toho blbca odist. Drzim ti prsty

lusches
autor
27. jún 2013

@sherynkamalinka dakujem za povzbudenie a aj za rady v ip ohladne zabezpecenia byvania, budem to mat na pamati....

darzneba
27. jún 2013

@lusches @lusches takto si pestujete poriadnu rakovinu. dlhodoby stres sposobuje vazne ochorenia, a depka sa Vam tiez takto nevyhne. prec odtial, mozno keby ste mu povedali ze mate dost, by ho to zmenilo a ak nie, nema to zmysel, toto je len manzelstvo-len aby bolo. nic viac. ak nema ,,gule,, Vas obranit pred utociacou rodinou, ako chlap nestoji zato. a vasa rodina by mala pochopit, ze toto je ten chlap ktory nasej dcere ublizuje a to je nepripustne. mali by to pochopit a zo vsetkych sil Vam pomoct, napokon komu maju pomoct ak nie vlastnej dcere

lusches
autor
27. jún 2013

Ďakujem vám všetkým...budem sa snažiť so všetkých síl nespadnúť až na úplné dno.Musím si premyslieť všetky možnosti, hladat, zistovat a zbierat odvahu. urcite napisem ako som na tom, len teraz uz musim ist nieco aj spravit, lebo cele doobedie tu len tukam.... ale urcite budem nakukovat

mummy01
27. jún 2013

@lusches necitala som co ti tu uz baby popisali tak prepac ak sa budem opakovat ale jednoznacne od neho odid.Najprv rodicom povedz co sa deje a ako vlastne zijes,netusim sice ako zareaguju lebo v mojom okoli poznam tiez taky pripad ze muz takto psychicky tyra zenu (a podla mna aj fyzicky) jej rodicia to vedia a nerobia nic lebo vraj je velka hanba sa rozvadzat 😠 ....ale nech by bola reakcia akakolvek naber odvahu a konaj.Zial s byvanim ti velmi poradit neviem 😢

lusches
autor
27. jún 2013

@mummy01 budem konat, musim, inak sa vazne zosypem.ale musim uvazene, nie zbrklo, toto je vazna vec...vsetko treba dobre premysliet....este skor nez prekrocim tu hranicu kedy si poviem a stacilo!

zuriva
27. jún 2013

@jabadaba
presne tak som to myslela, ako Ti to autorka v dalsom prispevku napisala, ze autorka temy je teraz v tazkej zivotnej situacii, pisala tu, ze by potrebovala nejake plece, kde by sa mohla vyzalovat a vyplakat...aby sa z toho nezrutila...my zeny na fore jej mozeme dat svoj osobny nazor, ale predsa len terapeut ci psycholog jej snad da odbornu radu a mozno jej da aj silu skoncit so vztahom, ktory jej nic nedava. Ak tu niekto posiela zeny na poradnu, nie je to preto, ze si myslim, ze su blaznive a potrebuju vyliecit hlavu, ale oni prave potrebuju vyliecit svoje srdce....a ano, najlepsie by bolo, keby isiel na poradnu s nou aj manzel, ale niekedy je lepsie, ak ide najprv manzelka, vysvetli, o co ide a potom sa moze pracovat s parom naraz...ale ako tu citam, podla mna to vyzera tak, ze manzel zaujem o poradnu nebude mat... aj ked niekedy motyka fakt vystreli...

@lusches a s tym okolim Ti rozumiem..sama teraz zvazujem, ci rozvod ci ostavam vo vztahu a tiez myslim na to, ako sa na to pozrie svokra, nasi spolocni znami, atd...ale ak by vedeli, co porobil, myslim, ze by to pochopili...neboj sa, nebudes ani prva, ani posledna rozvedena ci slobodna mamicka...a mozno budes sama prekvapena z reakcie svojich rodicov. Surodencov nemas?

zuriva
27. jún 2013

@lusches a uz si mu niekedy o rozvode spominala? prepac, nepamatam, ci si to uz pisala. Ako reagoval?

lusches
autor
27. jún 2013

@zuriva Mam mladsieho brata, aj o tom to tak trochu je, s nim maju nasi vela problemov, a mam pocit ze by som im len pridavala dalsie.
Rozvod som uz pred nim spominala, on nesuhlasi zacal sa potom vzdy spravat milo, ale tak na dva dni. Ono je tam aj to ze on absolutne nerespektuje moje zaujmy a to co mna bavi a tesi....to vsetko je pre neho divne...

yidaky
27. jún 2013

@lusches Najdi odvahu, kvoli svojim detom...lebo raz sa moze stat, ze to uplne vzdas 😒. Najdi podnajom, zober chlapcov a rozved sa. Nezvyknem radit taketo radikalne riesenie, ale...tvoj manzel a svokra ta psychicky tyraju. Ako si vobec mozu dovolit take spravanie k tebe? A ako moze vlastny otec povedat na svojho syna, ze je sprosty a atd....ach ake ubohe. Neprepadaj depresiam, to Ti nepomoze a ani tvojim detickam. Skus sa porospravat s rodicmi, otvorene im povedz pravdu. Ked budu stat na tvojej strane, bude to super. Ak nepochopia, najdes stastie aspon ty a tvoji chalani. Drzim palce velmi. A nemyslim si, ze akykolvek rozhovor medzi tebou a tvojim manzelom bude zmena k lepsiemu. Podla toho ako sa k tebe spravaju, tam uz ziadnej ucty nie je. A podla mna, sa taketo povahy a ludia nemenia. Iba ak k horsiemu ☹.

lusches
autor
27. jún 2013

@yidaky presne, neverim ani ja ze to bude lepsie....

ankiki
27. jún 2013

@lusches Chcela by som sa Ťa spýtať, či od začiatku vzťahu ste bývali so svokrovcami...v úvode si písala, že z 5 rokov to neklape 2. Čo bolo iné počas tých 3 rokov? Vieš, mne sa zdá, že manžel sa dosť podvolil svojim rodičom, ktorí o Tebe nemajú dobrú mienku a presvedčili ho natoľko, že už uvažuje ako oni. Ja by som ešte videla fakt to východisko v tom odsťahovaní sa, aby ste začali akokeby úplne odznova, nikým a ničím neovplyvňovaní. Teba prestane umárať akákoľvek pripomienka od svokrovcov, manžela prestanú ovplyvňovať. Nemyslím, že je to ešte na rozvod. Myslím, že všetci, čo sme v manželstvách, máme nejaké trápenie, aspoň ja v okolí nepoznám ideálny pár. Ale viem jedno, že vždy veľmi veľa pomohlo a zmenilo, keď sa rodina osamostatnila a samozrejme tie slovné urážky musia jednoducho prestať. Ste úplne rovnocenní, aj keď chlapom napomáha viac hrdosť a vôbec celé sociálne prostredie k tomu, aby sa povyšovali nad nás, poraď sa s niekym kompetentným, ako to zmeniť.

svano
27. jún 2013

Ak môžeš, odíď s deťmi k rodičom, nech si môžete vyčistiť hlavy a rozmýšľať čo ďalej. V takomto prostredí sa žiť nedá a už vonkoncom nie vychovávať deti. Veď čo z nich bude, keď majú v otcovi takýto vzor? A tvoj syn? Môžno tým svojim správaním "volá " o pomoc. A že je agresívny? Veď nič iné doma nevidí. Istotne to nebude ľahké,ale ty si musíš určiť priority. Myslím si však, že kľud a psychická pohoda sú pre teba a deti dosť veľkou devízou. Veľmi tí držím palce.

tweety007petra
27. jún 2013

Ahoj mam to podobne az na to že môj muž sa vie za mna postaviť zo svokrovcami žijem 7r a s toho 2 som s nimi neprehovorila a muž sa s nimi taktiež nebavil po svadbe sa to trochu zmenilo ale aj tak svokru neznasam .ja by som to neriesila hneď rozvodom zbalila by som deti a odišla by som na čas ku kamoske a bude len na tvojom mužovi či sa niečo zmení musí pochopiť že žije s tebou nie zo svojou matkou!pokial ťa miluje tak to vyrieši a zachrani manželstvo pokial je slaboch a nevie sa postaviť matke rozved sa ľudia sa jednoducho nezmenia

tutky
27. jún 2013

lusches najhorsie je byvat so svokrovcami,aj ked my byvame len so svokrom ja nan ho nemožem ani pozrieť a pokiaľ ty nemas s nimi dobry vzťah a tvoj muž to nechape jedine riešenie je odstahovat sa,a nad tym aby ste sa odstahovali spolu si nerozmyšlala možno by mu doťuklo.aj ked ja osobne si myslim ze chlap sa nikdy nezmeni.ale s rozvodom počkaj ked budes mat možnosť porozpravaj sa s nim povedz mu že tam byvat nechceš a ak budes mat možnosť odid ja mam kamošku ktora tiež trpela aj kvoli svokrovcom 8rokov bola ta najhorsia az nakoniec sa zbalila a odišla a nato že predtym bola na tabletkach teraz vyzera super.sice manžel zostal s mamkou-ako inak jej je dobre neviem sice či su už rozvedeni ale ona ho vtedy volala aby šiel s nimi. neviem nakolko je to medzi vami zle či by si bola schopna s nim žiť niekde inde alebo už vobec nie určite nevahaj ked chceš a mas možnosť odisť držim palce.a uražat sa nenechaj ani od manžela ani od svokrovcov,

alzbetka2011
27. jún 2013

@lusches zacni od seba, tym ze si posilnis sebavedomie. Urcite si skvela mama, ved ti na detoch zalezi najviac na svete.

jabadaba
28. jún 2013

@lusches ja viem, ze to zuriva nemyslela zle, tak som to ani nepochopila. Len mi to prislo v tvojej situacii ako zbytocne pretoze tu potrebuje poriesit seba niekto iny a to tvoj muz a jeho matka. Ty sa darmo vyrozpravas terapeutovi - pomoze Ti jedine spracovat krivdy, ale so spravanim tych druhych to nespravi nic. Preto som reagovala tak odmietavo na zurivej odporucania. Ale uz citam, ze mi to vysvetlila ako to ona myslela. 😉

jabadaba
28. jún 2013

@zuriva ano, jasne, psycholog pomoze v pripade, ze clovek potrebuje pozbierat. Len ja som tu narazala na to, ze tu potrebuje usmernit spravanie najma svokra a manzel a to nevyriesi autorka na poradni. Ale urcite som tvoj navrh nebrala, ze prave Ty to myslis zle, iba mi to prislo ze pricasto sa hned posiela na sedenia. Neber v zlom. 😉

zuriva
28. jún 2013

@jabadaba ano, ale vies si predstavit, ako by na take odporucanie reagovala jej svokra? 😀 Asi nie velmi dobre...taky clovek si o sebe mysli, ze je v prave, ze kona opravnene...a pisatelke som odporucila to sedenie, aby nabrala odvahu, lebo podla jej slov jej prave to chyba, ze je submisivna, ze nevie, akoby reagovalo okolie, jej rodicia, atd...

jabadaba
28. jún 2013

@zuriva to ano, niekto by jej mal pomoct naucit sa reagovat hned na vzniknutu situaciu. Tomu sa clovek musi casto ucit lebo ako ludia dokazu svojou drzostou zaskocit...potom pride len rozcarovanie, ze sme adekvatne nereagovali hned a kopi sa len pocit krivdy. Tak v tomo ohlade s tvojim odporucanim suhlasim.

tinki
28. jún 2013

@lusches
ahoj, rodičia by sa ti neobrátili chrbtom..Je to ťažšie ak s nimi nemáš taký vzťah, aby si otvorene hovorila, čo a ako cítiš..
Chápem, že máš strach..Ale predsa nechceš celý život obetovať ľuďom, ktorý sú takí "zadubení"..
Ešte ťa niekde čaká láska, nejaký muž, ktorý si ťa bude vážiť a bude podporovať aj tvoje deti..Neponáhľaj sa, vydrž to..Odkladaj si peniaze bokom, aby si mala aspoň na začiatok a keď na to budeš pripravená..odíď..Ale zas nečakaj dlho..A ver mi, aj rodičia ti pomôžu.
Začni byť viac úprimná aj k sebe, aj k svojim blízkym. Nedaj sa utláčať do kúta. Máš právo na názor, na život a hlavne na šťastie.
Čím viac si skromnejšia, tým väčšiu silu dávaš ostatným..Ty si silná a už to, že si tu napísala, už to znamená, že pre svoj život niečo robíš..Krôčik po krôčiku sa stane to, čo si želáš. Len pracuj na tom a uvidíš, že to dokážeš. Nečakaj veľký posun od začiatku. Pamätaj, krôčik po krôčiku..Všetko čo ti tu odporučili je dobré a všetko ťa navedie k tomu, aby si mala život, aký ti patrí..Hlavu hore a kráčaj.. 🙂

natakar
24. feb 2014

ahoj, až teraz som si prečítala o tvojom probléme, neviem ako si to doriešila, ale si myslím že ak by si povedala svojim rodičom ako sa k tebe správajú, tak by ti určite uverili a pokial ťa majú radi, čo určite majú, tak ti podajú pomocnú ruku. Ja som mala podobný problém, ale mne svokra nikdy nenadávala ale manžel, a keď som to povedala svojej mame tak mi povedala že dvere tam mám stále otvorené a môžem sa vrátiť domov a to mám dve deti. Ešte som sa nerozhodla, ale je super pocit, keď viem že prinajhoršom sa mam kde vrátiť. Držím palce... 🙂

yvanyta
24. feb 2014

@lusches presne viem co prezivas.. nie z toho dovodu, ze by som si prezila s mojim ex to iste, ale v tom ako beznadej, bezmocnost a strach z buducnosti prezivas.. ☹ ale poviem ti jedno.. ja som s tymto bojovala cca 3 roky.. ale prisiel den, resp. prisiel clovek, pre ktoreho malo zmysel pustit sa do toho.. Jedna vec je, ze nie je dobre ked stavas svoje stastie na nestasti inych, ale pamätaj ty si strojcom svojho stastia a nikto si ten tvoj zivot neodzije za teba.. Nemozes sa bat zariskovat.. Ja som sa svojich rodicov bala ako cert kriza.. Vies ako to je na dedine, uz som videla moju mamu s infarktom a ze sa mi cela rodina otoci chrbtom a NAJHORSIA BUDEM JA! A mozno som aj bola a pre niekoho som, ale moji rodicia si zasluzia titul RODICIA a postavili sa tomu tak, ze som si to ani v najkrajsom sne lepsie nepredsatavovala.. Odisla som od muza, trosku sme sa otriasli a zivot ide dalej.. Teraz som znovu vydata a konecne stastna... Takto ma vyzerat manzelstvo a aj ked nie vzdy je to ruzove, ale som stastna..

00vladka00
25. feb 2014

som velmi smutna a mislim si ze manzel ma uz nema rad

bibika55
25. feb 2014

Máte neprekonateľný odpor k manželovi.Tu je jediná cesta-----rozvod.Až Vaše vysvetlenie Vášho života s manželom rodičia ktorým samozrejme poviete čo cítite a necítite k manželovi nepochopia a nepomôžu Vám,tak nestoja za nič.Nájdite si podnájom.Snažte sa byť akčná a fňukajte tam kde Vás nikto nevidí.No zocelte!!!!!! sa a dajte sa do riešenia Vášich problémov.Dá sa veľa vecí zvládnuť,ťažko,s veľkým úskalím ale dá.Nikto Vám nepomôže pokiaľ sa sama nezdvihnete a nezačnete konať.Jesť suchý chleba a piť vodu z vodovodu--radšej,,,, ako sa dostať na psychiatriu.Jedna žena musí toho veľa vytrpieť a dokázať.Vy to dokážete. 🙂 🙂 🙂

lyduska2002
12. jún 2016

Ako to s vami dopadlo?

Strana
z3