Som “vadná” ja alebo muž?
Žijeme v dedine kde nikoho nemáme. Muž pracuje na smeny, ja pracujem ale poväčšine z domu nakoľko 5r dieťa tu navštevuje škôlku a jeho pracovný čas nedovoľuje ho tam ani vodiť ani brat domov….možno tak 2x za týždeň max…preto sa ja nemôžem zamestnať nakoľko škôlka je do štvrtej a neviem ako by som to stíhala pri 8,5h pracovnom case. Ale zarobím si dosť dobre tým čo teraz robím. No pre muža je to stále malo. Lenže čo sa týka dieťaťa všetko mu hradím ja. On sa nestara a ani nevie aké ma hračky oblecenie atd. Varím upratujem periem ako každá žena, návšteva keď sem príde vždy povie aký poriadok super atd. No preňho som darebna. Rozpráva to aj pred dieťaťom. Citujem “tvoja matka je taká darebna” ….. rada varím pečiem ale on ai vždy nájde to “ale”. Stále vidí len svoje zaujmy a svoje potreby a ja už si prídem ako vzduch. Moje kamarátky su preňho sibnute ale keď prídu tak sa tvári že su super. 2x do mesiaca keď pracuje aj cez víkend chodim na cely víkend s dieťaťom k rodičom a aj to je problém lebo hento a tamto. Neustále ma problém aj s mojou matkou. Vraj ani na oslavu dieťaťu nemôže prísť stále to prízvukuje že ma ZÁKAZ. Keď niečo robím tak nadáva že sa nevenujem chlapcovi a keď sa mu venujem tak hento sprav a toto neni spravene a zajtra nech je obed 11:00 na stole…..90% stravy drogerie atd hradím ja a ešte mi povie keď mu vytknem nech nevyhadzujeme jedlo že som lakoma. Pol času keď je doma je pri telefóne. Ja neviem on všade vidí problém. Prestávam mat k nemu akýkoľvek cit a začínam sa rozhodovať že odídem. Myslím že toto nemá budúcnosť ale je mi to ľúto kvôli chlapcovi…
Príliš si to berieš. Kašli na to, ty sama vieš nakoľko sa čomu venuješ a co do domácnosti prinášas. Kým si to sama neuvedomis a necháš sa ním deptat tak to bude pre teba zle a on bude na koni. Musíš pochopiť že to jeho správanie je dane jeho frustraciou ktorú si vylieva na tebe a tým ze mu skáčes okolo zadku. Tiež v tom môže byť aj skrytá žiarlivosť na tvoj život ze on musí do prace a ty sedíš doma ale to mu z hlavy nevytrepes že ak by mal tvoj život by ho to ako chlapa bavilo možno mesiac. Kým si sama neuvedomis svoju hodnotu ako ženy, matky a partnerky budeš sa vždy cítiť ako ta posledná chudera. Zmenu od chlapa nečakaj musíš sa zmeniť ty a možno sa zmení on. Lebo dôvod na zmenu žiaľ nemá život nie je rom. film že zrazu sa na teba pozrie a zisti ze si ta naj pre neho. Hlavu hore robíš veci správne a možno tomu tvojmu to raz aj dôjde a keď nie je to ..... co si ta nezaslúži 😉
Odíď od neho hlavne kvoli synovi, chces aby mu tvoj muž bol vzorom? Lebo mu je, a takto sa bude správať aj on, v puberte a neskôr ta bude mat za uplnu nulu… pretože pre neho to bude normalne… tak s tym nieco rob dokym ti ho uplne “nepokazi”
Utekaj preč od takého chlapa, kým máš ešte nejaké sebavedomie. Vôbec si tá neváži, nenechaj sa urážať.
coze? pri takom chu*jovi este temy vypisujes? si v luxusnej pozicii, mas prijem a nehnutelnost plus svoje auto. chod byvat do mesta do svojeho, dieta moze mat v meste skolku aj do piatej popoludni. Pri 5 rocnom sa v pohode zamestnas. Eozvod riesit nemusis. a dietatu otca nevezmes. I tak sa mu nevenuje ale mobiluje pol casu co je doma a druhu polovicu casu buzeruje teba 😖
Bude ti platit vyzivne na dieta , takze bude na dieta prispievat viac nez teraz, ked si zivila celu rodinu. To co usetris na strave bez muza, zaplatis energie v byte. Dieta moze mat muz na vikendy, prazdniny ako sa dohodnete a vtedy sa mu bude musiet venovat viac ako teraz. No a mlady pan nech vyskusa to blaho bez teba a s lepsou starostlivejsou zenickou... hehe, vela stastia.
@abbey1 mozes tomu verit. Tuto na slovensku vela rodin zabudlo v ktorom storoci zijeme a dcery vychovavaju v style "navarene, upratane, oprate, muzik obstarany" ako nevyhnutnu sucast vztahu, nieco o com sa ani nedebatuje, bez ohladu na tom, kolko zena chodi do prace, ci kolko deti ma.
a chlapom vyhovuje. oni sa archaickeho zivota zbavili, uz nechodia rubat drevo do lesa ani orat s volom a rucne vyrabat dom, naradia, nabytok... atd. Ale zenam podiel nechali...kuchyna, domacnost deti cisto na nich. Archaicky model bol dajme tomu vyrovnany a spravodlivy. Toto co je teraz casto kriva na jednu stranu a vyhody si taha len jeden, castejsie muz, aj ked to obcas byva aj naopak aby som nekrivdila muzom.
@lindusss2016 pretože si ma zastala keď už nemohla počúvať jak sa do mna naváža. Pretože nikto nemôže mat iný názor ako on a len on ma pravdu.
zrejme ma povahu po otcovi az na ten alkoholizmus. Mnohe crty sa ale mozu zdedit, panovacnost, sebeckost.
Už si zbalená? Je to chrapun, aj to je slabé slovo. Ak máš kam ísť, odíď. Taký debil,nech si žije sám, iné si nezaslúži. Prosím, nájdi si niekoho normálneho.
Véd ty ho chovás krmis, kupujes za svoje.. Staráš sa o dieťa ssa a, on nepripspeje, nekúpi.. Ty zarábas.. Nenapadá ma nič, prečo ne odísť do svojej nehnuteľnosti.. Ešte aj ušetríš na strave, budeš variť dvom..
Si sikovna, sebestacna, utekaj kadelahsie, bude pre tebe vzdy zataz, ktora ta bude stahovat dole… velmi zle sa to cita, je to zakomplexovany debil.
Skúšať, komunikovať, vysvetľovať, dať šance, si už asi dala všetko.
Tak neváhaj a odíď, on má prevrate vzorce od otca aj od mami, a k tomu blbu sebecku povahu, tak načo sa trápiť. Aby to videl, cítil a preberal syn ?! Takýto vzor nepotrebuje, stačí že budú spolu keď sa oteckovi uráči
a teba moja ako dlho bude ešte baviť robiť zo seba handru? zober dieťa, zarobiť si vieš, alimenty ti bude musieť dávať a dovi dopo. to načo v hentom vzťahu si? myslíš si, že mu jedného dňa počaruje z večera do rána nejaká víla kmotrička a stane sa z neho slušný chlap? práve naopak bude len a len horší. takýto len skúšajú kde sú hranice a ty si mu žiadne nedala a len sa posúvajú a posúvajú. zakazuje ti matku, nestará sa o dieťa...akože na čo ti je? ešte možno pochopím ženy ktoré nechcú trhať rodinu lebo napíšu, že deti ho milujú a s deťmi vychádza ale tebe tento naozaj na čo je?
ved nech ide on... prestan sa o neho starat, kludne mu mozes povedat, ok moj drahy, rano dieta odnesiem do skolky, poobedeho ho vyzdvihnes ty, ako si to zariadis ma nezaujima, veceru 2x do tyznda robis ty, upratujes v sobotu :DD ja milujem tychto mačov, myslim, ze mu treba inu zenu, "lepsiu", taka ktora ho hned da do laty a da mu po papuly, a este bude plakat ako dobre mu bolo :DD
Ono tieto jeho recicky, su proste len prazdne slova, on do teba rype, buzeruje ta, keby si sa zbalila a odisla, chodil by ako zmok, nestastny, nespokojny... lebo jeho ciel to veru nie je :DDD treba mu to nechat okusit, ale nevracat sa, leo to potom otociii.. ze vidis, aky som ja DOBRY, hned si sa ku mne vratila a mne bolo tak dobre bez teba, vlastne ty utekas nie ja... bla bla (poznam z vlastnej sksuenosti)
no a teraz trošku o tom, že skôr než si si s ním urobila dieťa, bol úúúúplne iný... Urobila si to dobrovoľne, porodila si mu dieťa a on si ťa ani len nevzal (keď už nič iné, ako manželka by si mala inú pozíciu pri delení majetku) - teraz vidíš, že je debil, tak to urýchlene rieš. Ak máš kam odísť, utekaj, ak nie, intenzívne pracuj na možnosti, aby si mala kam odísť
A ty to este ako dlho chces znasat? Wau. Nic mu nehovor,ale priprav sa na odchod. Teda ja by som to urobila. Nepotrebujes ho. Nie takeho hňupa,ktory Ta zhadzuje pred dietatom. Mas sancu si najst nieco lepsieee.
Mas nehnutelnost,to je mega plus pre Teba. Zariadila by som si byvanie vo svojom. zrusila podnajom bez toho aby to on vedel. Postupne by som si do svojho odniesla vsetky veci,ktore si kupovala zo svojho. Po odchode Ti uz nic neda a hlavne ta do bytu nepusti. Pripravila papiere na zverenie dietata do svojej starostlivosti. A cau.
predstav si, ake by to bolo bez neho, tam mas odpoved. tiez si predstav, ze sa spravas ako on k cloveku ktoreho milujes, ci ti to pride normalne. tam mas tiez odpoved. tento typ chlapa sa zobudi jedine sokovou terapiou a aj tam je sanca, ze to bude iba hrat. plus tie nechutne vzorce spravania su v nom tak zazrate, ze by som si ozaj pockala na velku zmenu, ak by si tam videla pociatocne zmeny. neuspokoj sa s “omrvinkami pre psa”. on ta uplne vyuziva a vybija si na tebe frustraciu. zatial co niektori muzi by ta na rukach nosili. to nie je ani tak o tebe, ale o chlapovi. ci je empaticky, ci vie mat rad, ci nie je narcis a dopraje druhemu.
Odid. Ked uz nie kvoli sebe (zeny mavaju taky komplex, ze to zvladnu a postupne si zvykaju na hrozy), tak kvoli dietatu. Lebo ked ho malinkeho uci na to, ze “tvoja matka je taká darebna”, tak to dieta Ta nebude mat za nic. Budes darebna a ta, ktoru si netreba vazit. A ver mi, ze ako 12-18 rocneho ho uz od otca nedostanes a vychovas rovnaky odpad, ako je jeho otec...
@141117mmn preco?
pokaziť Vianoce? a, že ich budeš mať ty skazené to je ok? a hlavne po vianociach čo nebudeš chcieť kaziť? narodky meniny, nový rok, veľkú noc, potom leto...odíd kým nechodí do školy a nech ho potom nemusíš ťahať od spolužiakov a kamarátov. Lebo potom ťa zas bude brzdiť to. vždy sa nájde niečo "prečo nie teraz" a pritom sú to len výhovorky a málo odvahy začať niečo nové.