icon

Som vydatá a cítim sa ako väzeň

25. apr 2023

Som vydatá, deti zatiaľ nemáme. Problém je ten, že ja si rada občas zájdem von s kamošku alebo niekam na trip s partiou, ale kvôli manželovi nemôžem toľko, tak často, ako by som chcela.. Manželovi takisto vadia kamaráti- muži. Cítim sa v manželstve ako vo väzení. Manžel chce byť so mnou každú chvíľu.

sovica
25. apr 2023

@autorka A cez ten víkend sa môže manžel pridať ku partii, voláš ho zo sebou, alebo ho tam vôbec nechceš mať?

mamkalentedkova
25. apr 2023

A pred svadbou bol spoločenský tip ? Povaha človeka sa predsa papierom nezmení zo dňa na deň ? Muselo mu to vadiť už aj vtedy ...prečo si si potom brala muža ,s ktorým nechceš tráviť voľný čas ? Ale radsej utekas za kamoškou ? Deti nemáte ,nebrali ste sa ,že musíte ..myslela som si ,že takto samlusia berú z lásky ,lebo chcú byť spolu a rozumejú si ..ale asi som sa mýlila ...nečítala som od teba v tejto diskusii na manžela ani jedno pekné slovo 🤔

autor
25. apr 2023

@sovica No ja som rada, že som s kamoškami.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
25. apr 2023

My spolu trávime voľný čas, ale občas chcem byť aj s inými ľuďmi.

toskanka
25. apr 2023

Tvoja potreba voľnosti a slobody ale prekračuje hranice fungujúceho manželstva.

autor
25. apr 2023

@toskanka To chápem. Ale neviem teda čo s tým.

toskanka
25. apr 2023

Rozviesť sa a žiť ako single? Potom si môžeš robiť, čo len budeš chcieť, len či ťa to potom bude baviť...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sovica
25. apr 2023

@autorka OK, tak to zhrniem. Cez týždeň ideš cca na pol dňa preč (sadnúť si s kamoškou), každý víkend (asi sobota) von s partiou (bez manžela, ktorého tam nechceš). Takto to v manželstve nefunguje. Cez ten týždeň si ešte viem predstaviť, že ideš jeden deň na 2-3 hodiny si sadnúť s kamoškou. Ale každý víkend bez manžela a s partiou von??? To nie je dobrý nápad. Takto to v manželstve nefunguje, ak ste sa na tom dopredu nedohodli. Predpokladám, že ste novomanželia. To by ste mali do spoločnosti chodiť spolu. Ty asi nie si do neho veľmi zaľúbená, však? Prečo Ti vadí zobrať ho do partie? Otravuje Ťa, vadí Ti, hanbíš sa za neho, chceš "baliť" iných chlapov...?
Čo Ťa viedlo k tomu, aby si sa vydala, keď si chcela byť vlastne voľná a slobodná a chcela si si robiť, čo chceš a kedy chceš? Koľko máte obaja rokov?

karolina196
25. apr 2023

@autor Par krat tu zaznela otazka,na ktoru si nedala odpoved.Tak este ja to skusim. 🤣 Preco si sa vydavala?Pre peniaze?Z nudze?Lebo to chcel on?Preco???

lujza123
25. apr 2023

Ja mam opačný názor ako väčšina. Milovať neznamená vlastniť a manželstvo/partnerstvo by nemalo byť väzením.
Je to o vás dvoch a o kompromisoch ktoré ste ochotny spraviť jeden pre druhého. Určite nieje dobra cesta aby ti manžel zakazoval socializáciu a robil scény zakaždým keď ideš von, na druhú stranu ty by si tiež nemala byť úplne necitliva voči jeho svetu a možno túžbe stráviť víkend iba vo dvojici.
Skúste tam nájsť nejaký prienik, nejakú dohodu, porozprávajte sa o svojich pocitoch, možno ty si nájdeš jeden celý víkend iba iba pre neho, pripadne ho vezmeš so sebou von a on by sa mal naučiť menej lipnut na tebe a dopriať ti viac slobody.

sovica
25. apr 2023

@lujza123 Hmm, skús si predstaviť, že by sa Tvoj manžel KAŽDÚ sobotu niekam vybral sám s partiou (Teba by tam v žiadnom prípade nechcel), prišiel by domov v nedeľu nadránom a pol dňa by prespal (keďže bol celú noc hore)... Určite by si každý víkend skákala od radosti, ako mu bolo bez Teba dobre, ako mu dopraješ slobodu a nelipneš na ňom 🙄🙈

lujza123
25. apr 2023

@sovica ale ty popisujes úplne inú situáciu ako autorka. Ona mu nezakazuje ísť to on sám nechce,, príde neskoro večer a nepije takže určite nevyspava celý deň.
Navyše manželovi prekážaju akýkoľvek ľudia s ktorými sa baví a chce ju mat stále doma pre seba.

Nie mne by nikdy nevadilo keď išiel partner bezo mňa von a mne sa nechcelo. Nevadili mi jeho kamaráti ani kamarátky. Žiarlivosť je veľmi hlúpa emócia a keď sa aj niekedy objaví da sa s nou pracovať.
Tak isto sama chodievam von, žijem s introvertom ale ja som extrovert, vzájomne sa chápeme a rešpektujeme ako to mame.

Človeka proste nezmeníš, vieš komu sľubujes vernosť a lásku dokial vás smrť nerozdelí. Ak si vedome berieš niekoho s koho povahou sa nevieš zmieriť tak si sám na seba pleties bič.

karolina196
25. apr 2023

@lujza123 Len tu je otazka preco si ho vlastne zobrala.Ved oni su totalne odlisni.Ano,nemozeme "väzniť" svoju polovicku,ale mat zase takyto pristup k partnerovi,tak to je na hlavu..Nie je laska ako laska...

lujza123
25. apr 2023

@karolina196 ved môžu mať toho toľko spoločného, názory, záujmy, rozumieť si, skvely sex... Jeden jediný rozdiel môže byť introvert verzus extrovert, ale s tým sa dá žiť pokiaľ sa majú radi a sú ochotní dohodnúť sa na nejakých kompromisoch a aspoň občas niečo spraviť pre toho druhého.
Žiadne partnerstvo nieje 100% dokonale, vždy sú tam nejaké trenice, je to len na nich ci ich rozdiely obohatia alebo úplne rozdelia

thoughtfulweirdo
25. apr 2023

Takto, mne sa tvoje aktivity nezdajú byť priveľa. Môj manžel je 3/4 roka preč každú sobotu, nedeľu doobeda a v týždni 1-2 krát niekoľko hodín. On ale teda športuje, nevysedáva v podnikoch 🙂 mne sa to nezdá priveľa, máme to tak od začiatku a nemám pocit, že by ma neľúbil a nudil sa so mnou 😄 každopádne, určite ste vo vzťahu narazili na tento váš nesúlad už pred manželstvom, ako ste to riešili vtedy? Rozprávali ste sa niekedy o vašich rozdielnych potrebách socializácie mimo vzťahu a kompromisoch, ktoré viete urobiť? Ak nikdy, tak je teraz na to najlepší čas. V zdravom vzťahu sú obaja partneri ochotní urobiť ústupok zo svojich požiadaviek a schopní diskutovať, kým nenájdu riešenie, s ktorým obaja vedia žiť. Ak sa jeden stavia na zadné a nie je schopný kompromisu, je to veľký signál, že ten vzťah nie je zdravý .

karolina196
25. apr 2023

@lujza123 A ty chodis v tyzdni s kamosmi a este aj kazdy jeden den cez vikend?Chodievas na tripy s partiou bez muza?U vas existuje asi aj nejaka tolerantnost,ale ja nechapem na co si spolocensky typ cloveka zoberie nespolocenskeho cloveka a este aj takeho,ktoremu vadi jej stretavanie s priatelmi.Ona skor uvaznila jeho ako on ju,pretoze vacsina parov travi cas spolocne a so spolocnymi priatelmi a obcas si vyjdu von aj bez seba.Chodenie je na to,aby sa ludia spoznali a casom vedeli,ci je ten partner vhodny do spolocneho zivota.A este jej aj vadi,ked ju niekam chce zaviezt?To skor ho ona nepotrebuje mat pri sebe ako ze je on nespolocensky typ...

karolina196
25. apr 2023

@lujza123 Ved jasne,ze vztahy nie su 100%tne.Maju skvely sex?To,ze si s niekym dobre rozumiem v posteli neznamena,ze sa ku mne hodi.Maju spolocne zaujmy?No,neviem,nezda sa mi to,ze by ich mali az tak spolocne.A ze si rozumeju nazormi?O tom tiez silno pochybujem.Jej aj vadi,ze ju chce vlastny muz odviezt a priviezt.Co je na tom,ked si pani vydata ide vyrazit na niekolko hodin s nejakou partiou a on chce byt aspon tu chvilu s nou v aute,co ju cestou zaveze.Ale nevyjadrila sa,ked sa tu niekolko zien opytalo preco sa za neho vydala.
Vies co si vsimam na tychto diskusiach?Vacsina autoriek,ktore sa tu na nieco stazuju,tak zamlčí minimalne polovicu veci a jasne,ze potom z ich strany to vyzera tak ako keby veeeelmi trpeli. 🙈

lujza123
25. apr 2023

@karolina196 ťažko povedať ako to u nich naozaj je baba tu toho napísala velmi malo. Je ale zvláštne že toto riešia až ako manželia, ved to im muselo byt jasne už po druhom rande ze su každý z iného cesta..

cervenaruza123
25. apr 2023

Manzelstvo prinasa iste vyhody, ale aj iste obmedzenia. V manzelstve sa clovek ma venovat manzelovi, pripadne detom, oni maju byt na prvom mieste, az potom kamosi a party. Ale samozrejme je potrebna aj ista volnost. Lenze to zase neznamena, ze pomaly vsetok volny cas treba travit bez manzela. Neda sa vstupit do manzelstva a cakat ze zivot bude rovnaky ako predtym. Manzelstvo jednoducho prinasa aj iste povinnosti a obmedzenia. Hlavne prve roky manzelstva v tomto mozu byt tazke, ked clovek sice vedel, ze zmena pride, ale v praxi vidi, ze je tazsia ako cakal. Manzelstvo je to, ze sa ludia maju radi a budu spolu travit cas. Nevidim zmysel v manzelstve, v ktorom kazdy chodi do prace a potom volny cas travi po svojom vacsinu casu. Ved to sa ti ludia pomaly ani nevidia, tak naco su spolu?

karolina196
25. apr 2023

@lujza123 Ved to.Ze vela tu o tom vztahu nenapisala.Ale aj keby napisala,verit tu ludom na 100% ,to sa neda.Taketo veci moze posudit iba clovek,ktory ich osobne pozna.
Ale je zaujimave,ze sa tu stazuje clovek,ktory ma kopec priatelov a potrebuje este rady alebo "povzbudenie" od cudzich ludi. 🙈

sovica
25. apr 2023

@lujza123 Nie, nepopisujem inú situáciu. Na moju otázku "A cez ten víkend sa môže manžel pridať ku partii, voláš ho zo sebou, alebo ho tam vôbec nechceš mať?", napísala: "No ja som rada, že som s kamoškami." Autorka sa vyhla priamej odpovedi. Pre mňa tá jej odpoveď znamená - NECHCEM HO TAM!

euka210
25. apr 2023

Tak naco si sa vydavala, ked vecer chces byt s kamoskami a nie s manzelom? Kebyze ste spolu 10r, tak este chapem, ze uz "nuda", ale takto?
Ste odlisne povahy, ak chcete zit spolu dalej, musite najst nejake schodne riesenie a kompromis.

vamajka
25. apr 2023

Nechapem naco si sa vydavala

beataxxx
26. apr 2023

V manželstve je dôležitá aj určitá sloboda, málokedy majú dvaja ľudia úplne zhodne koníčky, tak isto partie- mame spoločne partie, kde sú prevažne pary a ja mám strašne veľa kamosiek, s ktorými sa stále stretávam, manžel by sa zblaznil, keby mal počúvať tie všetky babské reči, alebo chodiť na babské filmy…my s deťmi sme fanatickí lyžiari, on nelyzuje, lebo ho to nebaví, nemá rad plávanie, ja more milujem, on je najradsej na chalupe…..nemôžeme sa predsa čele desaťročia znasilnovat do aktivít toho druhého, to by bolo naozaj väzenie…..a koľkokrát sa nám stalo na dovolenke s kamoškami , že sa nám prihovorila nejaká manželka, že nám závidí, že sa v kuse smejeme a ona musí byt poslušne pri manželovi…..

maxalla
26. apr 2023

Za mna .. nevidim dovod obmedzovat styky s kamosmi / kamoskami len preto, ze si sa vydala. Predpokladam, ze si sa nevydavala preto, aby si sa kvoli tomu citila mizerne a stala sa domasedkou. Vstupom do manzelstva sa predsa nezavazujes, ze odteraz budes len manzelovi za zadkom. Manzel vedel, ze rada takto travis cas aj pred svadbou. Vtedy mu to nevadilo?
Ja by som sa s nim porozpravala, na rovinu, povedala mu, ze na tomto nemienim nic menit. Pre mna by bolo taleto obmedzovanie aj dovodom na rozvod (neradim ti rozvod, sama musis vediet, len konstatujem). Ak ma obmedzuje a ziarli uz zo zaciatku, tak taky zivot s neustalymi vycitkami by som mat nechcela. Manzelovi by som povedala, ze na tebe lipne az prilis a nech sa trochu osamostatni. alebo si najde tiez kamaratov, s ktorymi bude trabit popoludnia, konicky. Zrejme je ten typ co nedakeze byt sam so sebou (?).

pimpulienka
26. apr 2023

Toto vidim ako celkom problém do budúcna..

karolina196
26. apr 2023

@autor Ani sa k tomu nevyjadris?Kolko ste spolu?Dovod tvojho vydaja?Lubis manzela?V den ked mas volno a si pol dna v prdeli,to znamena,ze v ine dni robis od rana do vecera a vidite sa az pri umyvani zubov?

autor
26. apr 2023

My s manželom trávime čas aj spolu, ideme na výlet, na prechádzky..ja pracujem cez deň, mám 12ky, manžel pracuje v tom istom zariadení iba nočné, tiež 12ky. Máme krátky a dlhý týždeň, smeny máme v rovnaké dni, až teda na to, že ja mám denné a on nočné. Ale voľné dni máme spolu. Ja cez týždeň pracovný idem von s kamoškou večer po práci, keď on má nočnú.