icon

Som vydatá a cítim sa ako väzeň

25. apr 2023

Som vydatá, deti zatiaľ nemáme. Problém je ten, že ja si rada občas zájdem von s kamošku alebo niekam na trip s partiou, ale kvôli manželovi nemôžem toľko, tak často, ako by som chcela.. Manželovi takisto vadia kamaráti- muži. Cítim sa v manželstve ako vo väzení. Manžel chce byť so mnou každú chvíľu.

autor
26. apr 2023

@karolina196 Sme spolu 8 rokov, manželia 2 roky. Vydávala som sa z lásky samozrejme. Ale teraz nejak už nevládzem, chýbajú mi aj iní ľudia než manžel.

karolina196
26. apr 2023

@maxalla Tak zalezi kolko travi cas s nim a kolko s priatelmi.Velmi tu toho nenapisala,takze ju netreba hned podporovat s jej "vytrtami".Je dobre,aby si partneri raz za cas od seba aj oddychli,ale ak ma clovek vacsinu casu travit v praci a s priatelmi,tak take manzelstvo nema vobec vyznam.

maxalla
26. apr 2023

@karolina196 ak dovolis, budem si podporovat, co uznam za vhodne.

karolina196
26. apr 2023

@autor Aha.Tak to potom ano,ze chces zazivat aj ine veci.No,treba si sadnut a povedat mu vsetko na rovinu.A ak ti vadi aj to,ze ta ma niekde zaviezt,tak mu to "nezne" povedz.Ja si ale myslim,ze vy budete mat celkovo problem stale,lebo ste odlisni a on ti tu volnost nikdy neda az taku aku potrebujes.

maxalla
26. apr 2023

"Ja cez týždeň pracovný idem von s kamoškou večer po práci, keď on má nočnú."
Tak to by mu snad vadit nemalo..

autor
26. apr 2023

K sme spolu chodili trávili sme spolu všetok čas, ale úplne všetko čas. Navyše sme žili v zahraničí, ja som tam nikoho moc nepoznala, mali sme tam jeden druhého. Ale akosi som začala cítiť potrebu sa stretávať aj s inými ľuďmi ako byť len s manželom. V zahraničí uz nie sme, mám zase kamošky, tak chcem s nimi tráviť nejaký čas, zabaviť sa, porozprávať, pozrieť si film a tak.

autor
26. apr 2023

@maxalla A to mi stále vypisuje. Keď mu hneď neodpoviem, tak už volá či som ok, či sa mi nič nestalo.

autor
26. apr 2023

Nás pracovný týždeň vyzerá takto:
Krátky týždeň - P, U voľno, S,Š pracujeme, P,S,N voľno
Dlhý týždeň P,U pracujeme, S,Š voľno, P,S,N pracujeme
Ja sa snažím byť s kamoškou hlavne vtedy, keď pracujeme, po práci, vtedy má manžel nočnú
Tie voľné dni sa snažím byť čo najviac s ním. Občas nám vyjde celý víkend voľný, občas napríklad v sobotu idem s kamošku.

0kristina0
26. apr 2023

Nuz, stala si sa manzelkou, uz nie si slobodna deva, co ale neznamena, ze nemas pravo chodit von aj s kamoskami. Lenze tvoj manzel sa citi odstrceny a podla toho co pises sa mu ani necudujem. Podla mna si vobec este nedozrela na manzelstvo. Padla tu viac krat otazka, naco si sa vydavala ked chces taku slobodu. Ani raz si na nu neodpovedala. U teba deti este velmi dlho nehrozia lebo to by si sa rovno obesila. Mne by sa tiez nepacilo keby jeden den z vikendu mi odide muz na cely den prec a to kazdy vikend.

maxalla
26. apr 2023

Prilis je na teba naviazany. Pomohlo by, ak by mal vlastne konicky a kamosov. Tiez aj uprimny rozhovor by mohol.

autor
26. apr 2023

On aj spomínal, že mu chýbajú kamaráti. Že žiadnych nemá.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
26. apr 2023

Lenže ja nechcem byť stále len s ním. Potrebujem byť aj bez neho.

karolina196
26. apr 2023

@autor No,tvoj muz je naozaj velmi na teba naviazany.Uz mam na to iny pohlad.Ked si to blizsie popisala,tak je mozne,ze ta v tom manzelstve obmedzuje-dusi.A to,ze ti vypisuje a potom aj vyvolava tiez nie je dobre.To si potom to posedenie s kamoskou ani nemozes uzit.Taketo vztahy vedia skoncit aj rozchodom-rozvodom.Aj keby tych kamaratov mal a siel aj on obcas niekde,nemyslim si,ze to jeho "číhanie" na teba prestane.Je tam asi aj velka ziarlivost,nedovera,ked si niekde bez neho.
Nechcete skusit nejakeho terapeuta?Toto sa samo o sebe len tak nevytrati.Ty si mu v zahranici ukazala,ze kazda tvoja sekunda je len jeho a teraz ma on s tym problem,ked chces vypadnut von s niekym inym.Su pary,ktore roky rokuce travia cas len a len spolu,ale to sa ti ludia musia najst,aby to takto chceli obaja.U vas je to obrovsky problem,ktory treba naozaj vyriesit,inak ta taketo manzelstvo znici.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
karolina196
26. apr 2023

@evamarek77 Mozno uz jej aj vadi ako pises.Ty by si tolerovala keby ides s babami von a muz ti nonstop vypisuje a ked neodpisujes,lebo sa bavis,tak by ti vyvolaval?Ak zacal byt riadne majetnicky,tak sa clovek nemoze cudovat,ze uz ten druhy vyhladava inu spolocnost.Ja si myslim,ze cas spolu travia,ved maju naraz volno.Kolki chlapi robia niekde mimo a cele tyzdne nie su doma a pridu domov na nejake 4dni a funguje je im to.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
karolina196
26. apr 2023

@evamarek77 Je to takto tazko sudit,ked ich nepozname.Zo zaciatku som si to tiez myslela,ze by rada len žurovala,ale ked napisala,ze ju "kontroluje" aj pocas bavenia sa s kamoskami,tak to vidim inak,aj to zavážanie a odvážanie.Keby ju zaviezol a povedal:"cau zlatko,bav sa" a dalej by ju uz nekontaktoval pocas jej posedenia,tak by to bolo ok.Ale ak ju potrebuje kontrolovat mobilom aj pocas jej bavenia sa,tak toto je uz cosi ine a preto ju nebudem sudit.Ona moze naozaj v takomto vztahu trpiet.Ale to mi nevyriesime.A preco by sa mala hned do niekoho zapozerat?Ale ak sa polovicka takto chova,nie je nemozne,ze casom zacne vyhladavat ineho muza.Bud sa jej muz tiez v niecom uvedomi alebo im to postupne krachne.

lalu_sk111
26. apr 2023

Snazila by som sa snim riesit, co mu vlastne vadi.. Ze je sam? Ziarli? Alebo chodis s kamoskami v case ked je zrovna cas, ze sa vam nekryju smeny? Nemyslim si, ako niektore pisu, ze ,,tvoja volnost prekracuje hranice manzelstva,,..manzelstvo nie je vazenie. Ale vyriesila by som si to s nim, uprimne.
bud si zvykne, pochopi to alebo pochopis ty jeho a prisposobis sa, napriklad casy, kedy chodis ,,od vecera do neskoreho vecera von,,..proste podla toho, kde je les zakopany..

retatka
26. apr 2023

A nežiarli ,nemá majetnicke sklony ?
A to že on nemá kamošov ,nemáš mať ani ty ?
Lebo to ,že ti vypisuje a vyvoláva keď si vonku ,už mi príde ako kontrola .
Takýto vzťah vám dlho nevydrží .

bylinka25
26. apr 2023

Prepáč, ale vstúpila si do manželstva ešte nezrelá.
Manželstvo je v prvom rade dobrovoľný zväzok, to ti nepovedali?
Je jedno, kde ste sa sobášili, či v kostole, alebo na matrike, ale oddávajúci sa snúbencov vždy pýta, či dobrovoľne vstupujú do manželstva.
My sme tiež bezdetní, mám tolerantného muža, nebráni mi ísť s kamoškami von, ale ja som si už tie kozie roky preskákala, necítim potrebu dvakrát do týždňa behať s kamošmi.
Tým nechcem povedať, že keď som vydatá, sedím len doma, ale väčšinou si užívame s mužom spoločné chvíle, všetko robíme spolu.
Autorka, koľko si vydatá, ak smiem vedieť? Lebo ako len krátko, príliš skoro je , aby si mala tento pocit, ktorý opisuješ.

jj298
26. apr 2023

Takze kym ste zili v zahranici boli ste skoro stale spolu. Ty si tam nemala nikoho a bol ti dobry aj vlastny muz. Teraz ste sa vratili a vlastny muz ta zrazu nudi a uz ho vlastne ani tolko nepotrebujes a teda ta otravuje ze on ocakava ze budu veci po starom. A to nehovorim o tom ze tieto tvoje vylety a party 2-3x do tyzdna idu pekne do penazi.
Myslis ze ty by si bola uplne ok keby tvoj muz zrazu totalne otocil spravanie?

aurora33
26. apr 2023

Tak načo si sa vydávala? Alebo je manžel dosť taký despota?

slunicko251
26. apr 2023

autorka musis si uvedomit , ze vy ste manzelstvom uz rodina.. ak si si chcela vyhadzovat z kopytka nemala si sa vydavat. ja si cas bez mojho muza neviem predstavit,. je to moj manzel a automaticky ideme spolu vsade ani s anezamyslam ho vynechavat.., raz za mesiac s kamoskou na kavu. mat trosku priestor pre seba, ale travit cas oddelene , to nieje manzelstvo

bruno1
26. apr 2023

Tak toto tu ,ak by napísal muž ,tak by ho tu zniesli pod zem .Milá (zatial)pani Autorka ,ak by sa takto správala moja manželka ,2 krát do týždňa na pól dňa von s kámoškami a cez výkend od večera do rána niekde v bare ,tak ju kopnem do r.... miesta kde chrbát stráca svoje dobre meno

mamula20
Odpoveď bola odstránená
bambieblue
26. apr 2023

Naco si sa vobec vydavala? 😁😁🤷

retatka
26. apr 2023

@autorka
Tebe by sa hodil muž ktorý to ma rovnako nastavené ako ty ,je spoločensky extrovert ,trávi rad čas s kamarátmi ,koníčkami .Taký chlap ťa bude chápať lebo je tak isto nastavený ako ty ,nebudete si nič vyčítať a jeden druhého obmedzovať ,kontrolovať a vyvolávať si .
Tvoj muž potrebuje ženu ktorá s ním bude sedieť doma ,bude žiť len pre neho .
Ja by som to ukončila pokiaľ nemáte deti a zísla z kratšej cesty .Lebo sa budete trápiť a vás vzťah pôjde dole vodou ..

A čudujem sa ti,že si si takého chlapa zobrala ,predsa si vedela aký je .

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
katkami123
26. apr 2023

Prečo ti vadí, že ťa na akciu chce doviezť a potom aj odviezť? Ja by som len bola rada, ze o odvoz mám postarané. A prečo ti hlavne vadí, že ťa chce potom domov odviezť? Planuješ ísť po tej akcii ešte niekam a manzel ti to tým dovozom/odvozom hatí, alebo aký je problém? Či to ideš radšej v noci sama autobusom/vlakom a potom po ciernych uličkách ako bezpečne s manzelom domov? Sú tí iní ľudia naozaj kamaratka? 😀