icon

Som vyhorená zo školy

3. dec 2022

Ahojte baby,nejaký čas riešim moju psychiku a problémy spojené s ňou... Bola som na tom už lepšie,študovala som individuálne,napriek tomu som si udržala kamarátstva.neskôr som ho zrušila,zažiadalo sa mi medzi ľudí a bola som plná nádeje že všetko zvládnem a vrátim sa do bežného života...
Teraz si však začínam uvedomovať,že som sa zase zamotala v tom čo mi vlastne tieto problémy spôsobilo....
Mnohokrát sa do noci učím,mám málo spánku,čo spôsobuje moju nesústredenosť počas vyučovania.Po škole nemám ani chvíľku voľného času na seba,keďže mám toho naozaj veľa...
Koľkokrát som sa nestíhala ani najesť,niekedy som ani nemohla jesť kvoli stresu.Moje nesústredenie som často riešila tým,že som pila kávu,aby som nebola ospalá,neskôr aj energetické nápoje a kadejáke iné proteinové veci na jedenie.Prišiel však zlomový bod,kedy som si povedala stop,toto nieje skutočná strava...nezasíti ma to.Iba to vytvorí určitý pocit zasítenia a energie v tele.Druhý mesiac jem už normálne,no stále je to v niektoré dni velmi málo...
Neviem či by mi pomohlo ísť na oddelenie,pretože prerušiť školu nechcem,individuálne bolo super ale neviem čo by som robila toľko doma..,každopádne len som sa potrebovala vyrozprávať🙏🏻ak bol niekto v podobnej situácii budem rada za každú radu..pretože som z toho extrémne vyčerpaná.

anjelicek26
3. dec 2022

Problem je to, ze si miesto toho, aby si isla k lekarovi aspon na velky krvny obraz, si sa naliala kavou a energetakmi... ucit sa je v tvojom veku normalne, aj vecer, vacsina ide potom este zurovat... ty mas mat energie v tvojom veku na rozhadvanie... ale ak mas rozhodenu stitnu zlazu, nedostatok zeleza, vitaminu D, B... tak ta energia proste neprichadza...zbehni za obvodakom...

jennifer_lee
3. dec 2022

Ja som na tom rovnako. Kvôli stresu zo školy a problémom v rodine som sa začala rezať. Odporúčam ísť k lekárovi aby sa ti nestalo to čo mne...

autor
3. dec 2022

@anjelicek26 tam už som bola,všetko mám v poriadku..

autor
3. dec 2022

@jennifer_lee ja to práveže už riešim niekolko mesiacov,neviem či zmeniť liečbu alebo...

jennifer_lee
4. dec 2022

To ma mrzí, že sa stále nič nevyriešilo😔

evkamotka
4. dec 2022

Si na strednej? A co rodicia? Neriesis to s nimi?

irusa
4. dec 2022

Nechcem byť zlá,no okrem školy aké máš iné povinnosti,že nič nestíhaš ???

bielavila
4. dec 2022

Ja neviem pred 12 rokmi ked som ja studovala vs bola asi ina doba, tiez som bola mega unavena, prepracovana, prednasky som mala od rana do vecera, behala som po celom meste lebo niektore som mala v budove na opacnej strane mesta a mala som 15-20 minut na presun, ucila som sa do noci, popri tom praca- brigada, prvy frajer, ano sj zabava, varenie, upratovanie, staranie sa o seba orvy keat v zivote sama bez rodicov…ale nikdy som nefnukala isla som na skolku s tym ze tam budem 5 rokov makat, ze to nebude lahke a ze sa budem vela ucit, ze budem pod velkym tlakom, nejak som to mala v hlave urovnane, dnes je uz dobre ze nie cersty maturant vyhoreny, kazdy ma uz dobre ze nie vlastneho cvokara k tomu aby urobil skolu… a co potom ked zo skolky taky clovek vhupne do realneho zivota, obrovske tlaky v praci, musiet sa sam uzivit, zaplatit ucty atd… neviem decka co je to dnes s vami, sak ked sa citis vycerpana z ocividne zlej zivotospravy treba zacat jest sj pit normalne, pridat vitaminy, zajst za lekarom nech urobi testy, nie hned pri prvej prekazke to vzdat, skoze sorry ale pre kavu a proteinove jedla a s tym ruka v ruke iduca vycerpanost urcite neni dovod na zanechanie skolky, trosku sa vzchop, vybehni von s kamoskami, zver sa mamke, neber sa tak vazne a kedze pises ze u doktora si bola, neviem akeho, ale ked mas telo v poroadku tak potom ozaj obratit sa na skolskeho psychologa, na to tam su, aby poradili, usmernili