Energetické nápoje v tehotenstve

kubuliatko
20. jún 2013

ahojte chcem sa vas opytat ci ste si pocas tehotenstva obcas dopraili energeticke napoje? ja som totalne unavena a citim ze mam nizky tlak a kavu nemozem pit a raz za tyzden si dam energy drink. co si o tom myslite?

prasiatko30
20. jún 2013

myslim si ze ta kava bude omnoho zdravsia 🙂 tam viac menej vies co hodis do salky ale v energetickom napoji nevies ake svinstvo pijes - a potom aky energeticky drink chces pit - red bull - tak to ako by si vypila zo desat kav naraz - takze sprav si nejaku instantnu alebo normalnu kavu raz za den a hotovo - ja som pijavala nescafe instantnu kazde rano a baby neboli nervne 🙂

brumka
20. jún 2013

radcej tu kavu, energy drink nieje vhodny ani pre netehotne a nieto pre tehotne, si precitaj obsah a budes zhrozena

sissy27
20. jún 2013

@kubuliatko nemyslím si o tom nič, je to tvoja vec... ale každopádne na všetkých tých drinkoch je poznámka, že nie sú vhodné pre tehotné, asi toľko... btw. nevšimla si si, že dodávajú energiu len krátkodobo a nie na celý týždeň? 😀 takže čo ti to asi pomôže keď si stále unavená? a prečo nemôžeš piť kávu? mne ju lekár pri nízkom tlaku v tehotenstve odporúčal, rovnako aj pohár kvalitného červeného vína...

klincek
20. jún 2013

v tehotenstve sa im radsej vyhni, obsahuju veci, ktore babo urcite este nemusi🙂. okamzity efekt sice maju, ale len chvilkovy-takze raz tyzdenne ti je vlastne aj zbytocny 😉
ak ti nechuti kava, resp. ju pit nemozes, tak skus silnejsi cierny caj. raz alebo dvakrat denne pokojne mozes. a na nizky tlak pomaha trosku viac pit, v tomto teple vam to obom tiez len prospeje.

gretka2
20. jún 2013

...je to riadny sajrajt vseobecne, nieto este pre tehotnu a babo v tebe 😖 Obsahuje kofein, taurin a veeeela cukru. A ako baby pisu vyssie, je to len na kratkodobe "nabudenie". Je to synteticky hnus, ktory by som do seba nenaliala ani za nic.

linda20111
20. jún 2013

@kubuliatko ahoj ja som si obcas dala, nevypila som cely len som si trochu odpila. a prezili sme to obaja. a sme zdravi. nic sa ti nestane ked si das, nemusis vypit cely naraz. aj ine potraviny obsahuju veci ktore tehotne zeny "nemozu" a aj napriek tomu ich konzumujeme ani o tom nevieme..

bipa
20. jún 2013

radsej ziadne energicke napoje..kava len trosku, alebo si daj zelezo s vitaminom B2, B6, B12 a C, znizuje unavnost ;) mne to pomaha.

slobyf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cawes
20. jún 2013

@kubuliatko ja osobne pred tehu a po tehu pijem red bull na litre ale pocas tehu som si ho nedala ani raz! nechapem preco si nemozes dat kavu a energy drink hej???? trosku na hlavu postavene ked v energy drinku je okrem ineho aj kofein.

andreah25
20. jún 2013

@kubuliatko tak i celá fľaša červeného vína urobí menej škody ako jeden energetický drink - len toľko...

mawka
20. jún 2013

@cawes no lebo kava je kava a energy drink neobsahuje len kofein, casto aj taurin a ine veci a v ovela ovela vyssich hodnotach nez ked si das salku slabsej kavy.
nie som zastanca striktne zdravej vyzivy pocas tehu,a le energy drink by mi ani na rozum nezisiel v tehotenstve.

kubuliatko
autor
20. jún 2013

kavu nemozem pit ziadnu lebo mi je z kavy zle a mam hnacku tyzden. nikdy som nemohla pit kavu. ta tehotenska unava je priserna

valy
20. jún 2013

skus cierny caj, ucinky ma podobne kave a je dobry na zaludok

lussy23
20. jún 2013

fuj to je riadny bordel.

kiki75
20. jún 2013

tak ked z kavy mas hnacku, energeticke napoje ani nevyskusaj..... 🙂 tam su ovela vacsie svinstva.....

gretocka
20. jún 2013

energeticke napoje nepijem ani pocas kojenia, uz vobec nie pocas tehotenstva. Pripada mi to ako poriadny hazard.

s.i.m.k.a1
20. jún 2013

z energetaku v tehotenstve sa moze tvojmu dietatku tak rozbuchat srdiecko, ze to moze mat velmi zle nasledky. ja pijem energetaky bezne, ale tehu som striktne dodrzala. rovnako je to aj pri kojeni.

sisaka
20. jún 2013

@kubuliatko nie nedala, take sajrajty nepijem a viem citat, na kazdej plechovke je varovanie, asi ho tam nedali len tak ....

sandrika1986
2. feb 2014

energetické nápoje som vôbec nepila počas tehotenstva a ani potom .

monkabr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
itaa
9. sep 2023

@kubuliatko absolútne nie! Nikdy, ani v ani po! Nie je to nápoj vhodný do ľudského tela, max. do výlevky. Taká kyselina benzoová, ktorú obsahuje nielen taký výrobok, ale množstvo ďalších produktov sa metabolizuje na formaldehyd a ďalej nehovorím o náhradných karcinogénných sladidlách …

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre