icon

Som zasnúbená s chlapom, ktorého rodina ma nemá rada

opicalenka
1. jan 2021

Ahojte, asi je na túto tému veľa diskusii, ale potrebovala by som poradiť.,Co by ste robili, ak by ste boli na mojom mieste. Som zasnúbená s chlapom, s ktorým nám to klape ale jeho rodina ma nemusí. Hoci hovoria ze nic proti mne nemajú. Keď tam prídem svokra zo slušnosti urobí kavu,dá niečo na stôl. Ale ak sa jej neico opýtam odpovie ale ona sa ma spätne na nič nepýta. Nikdy. A co sa tyka jeho sestry tak ta len pozdraví ale vôbec sa so mnou nebaví - podotýkam je to dospela zrna, ktorá má už vlastne deti. Jaksi sa tam dobre necitim, snažím sa, vzdy sa snazim zapojiť do debaty, prinesiem niečo ak má niekto sviato lqmebo tak. Poraďte mi prosim

Strana
z2
jakoma
1. jan 2021

@opicalenka ma snubenec brata,alebo je jediny syn? mal predtym znamost,ktora trvala dlhsie ako vas vztah? podla mna to chce cas,na dnesne pomery idete skoro do svadby,ale to nejdem riesit..svokra nedostala cas,aby si na teba zvykla ..prijat mladeho muza,ktory zaujal dceru je lahsie,ako prijat nevestu,ktora berie synceka..napriek vaznosti vasho vztahu ste spolu kratko a vztah s rodinou sa vytvara..za mna daj tomu sancu,ozaj daj..moj brat si zacal s dievcatom (predtym ich mal dost) a zrazu bum,idu sa brat po 8 mesiacoch,cajka ma 18.. no urcite sme k nej neboli zrazu ako k buducej neveste,proste dovtedy bolo u nas par slecien a prestala som si s nimi vytvarat vztah,potom mi je len luto..nechaj tomu cas a je super,ze sa snubenec snazi a chodite na navstevy..najhorsie je to rychlo vzdat a nedat sancu..potom tu citam prispevky ako “raz svokrovcom vsetko zratam,budu vidiet vnucata 10minut do roka”.. no,akoze.. moja mlada svagrina isla touto cestou,pridu s malym na 15 minut,vyrevuje kolko chce ale idu domov pozerat rozpravky,aj ked uz je vo veku,kedy vie povedat,ze chce ostat u baby a nie ist domov..cize za mna daj im sancu a budes mat +1 babku pre deti,ak sa to podari..ak sa to nepodari,si tam,kde teraz..

nevludna
1. jan 2021

@opicalenka juuuj, to boli taki isti aj rodicia a brat mojho muza😄😄 tiez ziadne otazky, ale akoze ziadne, ani tu kavu mi nespravili, ked som tam prespavala, tak dali mi najest ale proste nekomunikovali😄🙈 svadbu tiez so mnou neriesili, pokym ja som nezacala komunikovat s nimi 😄zo zaciatku som bola tiez z toho smutna, ze ma nemaju radi a pod, ale teraz po rokoch, hlavne po nasej svadbe sa rozkecali, viem ze ma maju radi, davaju to dost najavo🤗 ale skor cinmi ako komunikaciou 🙂 nie su to komunikativne povahy (teda okrem svokry, tu teraz neviem zastavit, obcas mi chyba to prve obdobie😄). Takze skor sa draheho spytaj ako to on vnima🙂

petamich
1. jan 2021

moja skoro svokra nas zasa zahrnia opicou laskou a pozornostou, cezo mna si kompenzuje, ze partner je typicky chlap a syn, neciti potrebu jej do detailu opisovat svoj den a tak "nam" pise do spolocnej konverzacie na FB (kazdy den) a chce vediet kazdy detail, poskytuje nevyziadane rady a chcela by so vsetkym pomoct a poradit, ver mi ze ani tento extrem nie je jednoduchy a obcas by som tuzila po korektnom vlaznom vztahu ako mas ty 😃 ked niekomu 16x vysvetlujes, ze pozvanky na svadbu sme chceli mat presne taketo a nechceme tam priezvisko, adresu, telefon a povolanie (lebo Evicka tak mala) a nie nemame 100 ks navyse aby rozdala v Tescu v Zamkoch a nie je nam uplne jedno, ze ona si mysli, ze musime mat dve deti a komunikuje vylucne so mnou, lebo partner sa ju za tie roky naucil ignorovat, 2x do tyzdna jej zavola ona mu hodinu rozprava co varila a robila ;) a ja sa tesim, ze ma ma rada, ona je neskutocne dobry clovek ale obcas by som si radsej u nich vypila tu kavu a mala pokoj
tym som len chcela povedat, ze mozno im trva dlhsie, kym si na niekoho zvyknu alebo su skratka taki, kym to vzdy budu korektne vztahy (lubit sa nemusite), je to asi v poriadku :D hlavne nech im tvoj partner ukaze, ze si vybral dobre a ma ta rad

lucinka1988
1. jan 2021

@opicalenka netráp sa tým. Ja som s mojim manželom skoro 13 rokov, z toho 7 manželia. Mame malého syna, ďalšie na ceste, so svokrou komunikujem max 2x za rok a rovnako často sa aj vidime- cez to všetko, že tu ma vnuka. Keby som jej volala každý mesiac, možno by prišla, ale ak sa neozveme my (ja a manžel), ona sa neozve aj pol roka. Malému absolútne nič nekúpila ani na narodeniny, ani na Vianoce, pritom s inými vnúčatami trávi čas aj im kúpi darčeky. O mňa maximálny nezáujem cez to všetko, koľko sme spolu, že som opäť tehotná- ani si nezapamatala, kedy mám termín no a navyše, stále si vykáme..Dôvod je pre mna neznámy, ale ona sa ani svojmu synovi nevie poriadne ozvať. Takze neriešim, nepotrebujem ju ku šťastiu, aspoň sa mi to ničoho nemieša a moje deti majú aspoň jedny h skvelých starých rodičov- mojich rodičov. Takže tak..

marca12
1. jan 2021

@opicalenka my sme 11 rokov spolu,ale nikdy mi svokra nenapisala,nezavolala. Neries,nedomyslaj si. Ste spolu kratko,mozno casom si k sebe najdete cestu. A uprimne rok a 3 mesiace a uz svadba. Asi by som tiez nebola nadsena na mieste svokry.

emilius03
Odpoveď bola odstránená
babydesire
2. jan 2021

@opicalenka ja tiez niektore moje svagriny len tolerujem...no a?nevnucuj sa a skus zit stastne...

Strana
z2