icon

Som ženatý bisexuál a trápim sa

peregrin
14. dec 2014

Pozdravujem diskutujúcich, prevažne nežnejšieho pohlavia.
Mám 30 rokov, som ženatý 5 rokov, máme 4-ročného syna. Vždy som chcel byť k manželke úprimný, tak som jej ešte pred svadbou povedal, že mám bisexuálne sklony, ale vtedy som ešte nikdy nič neskúšal s chlapom. Búrlivo sme o tom debatovali pár dní, a zhodli sme sa na tom, že predsa za to nemôžem, vybral som si ju a že k nej budem naďalej úprimný. Keď však otehotnela, raz mi povedala, že keď náhodou niekedy dostanem chuť na muža a urobím to, nemám jej nič hovoriť, nechce o tom nič vedieť. Viete, nedokážem preniknúť do duše ženy, čo naozaj cítila, keď to povedala, ale ja som skutočne nevedel, čo bude a nikoho som nechcel klamať. Dodnes neviem, ako by sa cítila, keby vedela, že pred rokom som mal prvý sexuálny kontakt s mužom. Neviem, ako to vnímajú ženy, či to považujú za neveru alebo nie. Mňa to trápi, lebo mi dala slobodu, ale ja ju nezneužívam, proste sa to stalo neplánovane. Pôvodne som si myslel, že sa do chlapa neviem zamilovať, ale ja už neviem, čo cítim dnes. Mám vo všetkom chaos. Viem, že to nie je láska, ktorá by sa vyrovnala láske medzi mužom a ženou, ale je to taká iná láska a hlavne uvoľnenie sa pri sexe bez zábran, riešenie rôznych chlapských problémov, smiech na hlúpostiach atď. Nedokážem vzťah muža a muža povýšiť nad rodinu, ale predsa ma to k tomu mužovi ťahá. On v podstate nevie, čo k nemu cítim, lebo to neviem úplne vystihnúť ani ja sám. No a samozrejme mám výčitky svedomia. Malého milujem a milujem aj svoju manželku, ale tá druhá "láska" je úplne iná, hoci to robím tajne a strašne sa za to hanbím. Myslím si, že mojej žene by pravda veľmi ublížila..., že to vtedy povedala len preto, aby ma potom mohlo utýrať svedomie, keď sa niečo stane. Môj "kamarát" nie je ženatý, ale má partnerku, ktorá o ňom nevie vôbec nič. Obaja sme normálni chlapi, vieme o sebe, že nie sme teplí, ani sa tak necítime, nepôsobíme tak. Proste toto je niečo živočíšne, bláznivé a obaja to nevieme povýšiť na vzťah. Mám v hlave taký chaos, že miestami sú okamihy, kedy to nepovažujem za neveru. Obaja chodíme do posilky, vlastne tam sme sa spoznali a po polroku to po jednej párty proste prišlo. Opili sme sa a ja som zostal u neho. Boli sme strašne nadržaní. Po tom sme sa mesiac jeden druhému vyhýbali, ale nakoniec sme to prekonali a odvtedy sa pravidelne stretávame.
Prosím vás o radu, prípadne ak poznáte niekoho, kto zažíva niečo podobné, aby sa mi ozval, nech sa necítim v tomto tak previnilo a tak "sám." Prosím, nesúďte ma skôr, ako si predstavíte, že niečo podobné by sa mohlo stať vám alebo vášmu dieťaťu, keď vyrastie. Ďakujem a želám krásne sviatky.

sissy27
15. dec 2014

@alaguema 🙂 každý máme svoje hranice 🙂 ja sa neviem vyjadriť k tomu, či by som vedela akceptovať bisexuálne sklony u svojho partnera, pretože som sa s tým nestretla - nebudem sa tu hádzať o zem ako poniektoré, že "nikdy by som toto alebo tamto" , lebo už sa mi viackrát v živote potvrdilo, že nikdy netreba hovoriť nikdy 🙂 takže poviem to takto - ak by som bola postavená do takejto situácie a musela to reálne riešiť, tak by som si zobrala pár dní na predýchanie a potom to nejak analyzovala a rozhodla sa...
a čo sa týka tebou spomínaného otvoreného manželstva - pre mňa je to v poriadku za predpokladu, že to vyhovuje tým dvom konkrétnym osobám...a netreba takých ľudí hneď prirovnávať k zvieratám, proste majú iné potreby, iné hranice, hotovo... tiež sú veci, ktoré nepochopím, ale ak to vyhovuje tým dvom, tak prosím, je to ich vec...

ena70
15. dec 2014

@mawka ďakujem za pochvalu ... 😉 ...všetko sa dá aj bez nadmerných emócií 😉

mawka
15. dec 2014

@ena70 no to hej, len tu bezia strasne analyzy toho ako je bisexual a homosexual perverzny, atd. ako keby sme boli zvierata a podobne. ale ze kolko heterakov sa s prepacenim doma osiera v spalni, to je uz ok, pokial nechodia hovnami natreti medzi ludi. taketo skatulkovanie mi dviha tlak. pretoze skutocne nemozem vediet, ze pani doktorka xy, ktora zachranila mojmu dietatu zivot je vyznavacka cojaviem BDSM krvavych praktik. To akoze keby som to vedela, tak poviem nie, vy sa mojho dietata nedotykajte? alebo je za to horsi clovek? fakt neuveritelne ako su ludia obmedzeni v mysleni a chapani.
No a nayvse ja tu na konikovi mam casto pocit, ze zeny prskaju len preto lebo doma nemaju to, co by chceli a su frustrovane. je lahsie napisat ze toto je fuj ako sa priznat tuzim po tom, chcem to, ale nemam na to gule si to vypytat alebo to zazit.
no marne, dali by sa pisat litanie. to ale nemeni nic na tom, ze mam pred vlastnym prahom upratane mozno viac ako kopa konikovskych moralistiek 😉
vdaka za podporu.

alaguema
15. dec 2014

súhlasím...nikdy nehovor nikdy. K téme som sa vyjadrila na základe jednej dávnej skúsenosti, podrobnosti nebudem popisovať, každému pointa dôjde. Otvorené manželstvá ok, netýka sa ma to a kto si ako zariadi, tak má. Neprirovnávam ich k zvieratám. Respektíve nemyslím to ako urážku. Je to len holý fakt. Niektoré ľudské správanie sa podobá viac animálnemu, niektoré menej. Ak sa niekto dobrovoľne rozhodne ako sa rozhodne, nemalo by ho to urážať. Nie som žiadny askét, ale vnímam tendencie všetko je dovolené, tolerujeme, sme cool, v ničom sa neobmedzujeme, fajn, ale potom nech sú ochotní niesť aj následky ako tuto autor 😉 Nedá sa len všetko chcieť a za nič neplatiť.

alaguema
15. dec 2014

@sissy27 súhlasím...nikdy nehovor nikdy. K téme som sa vyjadrila na základe jednej dávnej skúsenosti, podrobnosti nebudem popisovať, každému pointa dôjde. Otvorené manželstvá ok, netýka sa ma to a kto si ako zariadi, tak má. Neprirovnávam ich k zvieratám. Respektíve nemyslím to ako urážku. Je to len holý fakt. Niektoré ľudské správanie sa podobá viac animálnemu, niektoré menej. Ak sa niekto dobrovoľne rozhodne ako sa rozhodne, nemalo by ho to urážať. Nie som žiadny askét, ale vnímam tendencie všetko je dovolené, tolerujeme, sme cool, v ničom sa neobmedzujeme, fajn, ale potom nech sú ochotní niesť aj následky ako tuto autor 😉 Nedá sa len všetko chcieť a za nič neplatiť.

ena70
15. dec 2014

@mawka ...ako sa vraví na Slovensku je to tak.... ten príklad s pani doktorkou je ozaj dobrý.... mne by tiež bolo jedno kto je aký, hlavne že moje dieťa vylieči a mu pomôže....ešte raz hovorím, netreba odsudzovať nikoho za orientáciu, pretože tí ľudia to majú ťažšie, čo sa týka výberu partnera, zaradenia sa v spoločnosti, medzi rodinou, známymi a tak lebo u nás sa bohužiaľ toto veľmi netoleruje.... tiež ma mrzí, že sa to tu vždy zvrhne na vzájomné osočovanie namiesto toho, aby sa poradilo dotyčnému alebo dotyčnej....nik nemá právo súdiť, pokiaľ si sám neprežil tú situáciu na vlastnej koži...to je môj názor....

kaja73
15. dec 2014

@sissy27 suhlaim s tebou..tiez sa mi v mojom zivote potvrdilo, ze urcite situacie riesim a vyrovnavam sa s nimi inak ako by som predpokladala.
Keby mi pred 20 rokmi niekto povedal ako budem niektore veci dnes vnimat a riesit, tak ho poslem do prdele...ze neexistuje.
Zivot nas uci,meni a pretvara ..cely nas zivot sa to deje.
Z fleku odsudit....to uz ozaj nerobim,lebo sama som spravila vela chyb za svoj zivot a na druhej strane som dakazala odpustit a preniest sa nad vecami ,co by som nikdy nepredpokladala ,ze dokazem.

pimpulka
15. dec 2014

@mawka rada citam tvoje prispevky lebo sama som clovek co ma nadhlad a veru takych je malo....a maximalne suhlasim s tvojou predposlednou vetou citujem: to ale nemeni nic na tom, ze mam pred vlastnym prahom upratane mozno viac ako kopa konikovskych moralistiek

mawka
15. dec 2014

@pimpulka dakujem 🙂

latvia
15. dec 2014

nevera to je, je mi divne, ze ti povedala tvoja zena, ze ak raz nejakeho chlapa budes mat, tak jej to nemas hovorit....sla do manzelstva s tym, ze pocita s tym, ze jej zahnes? 😕 potom nechapem ju. lebo aj ked si bisexual, to nie je povolenie na neviazany zivot a nevery. myslis ze nas ostatne zeny nepritahuju ini chlapi alebo nejake zeny? jasne ze pritahuju, a tak zivocisne by sme to vedeli urobit tiez. ale ked raz mam nejakeho partnera, ci muza alebo zenu, tak viem, preco som s nim, s nou, a viem, ze mne samej by ublizilo, ak by sa moj partner hoci len sexualne zaplietol s nejakou inou, nejakym inym. takze to nerobim ani ja. ty by si svojej manzelke toleroval milenku? ku ktorej by ju to velmi tahalo? na ktoru by myslela neustale? 😕 bol by si s tymto v pohode?odpovedz si sam a podla toho sa zariad.
inac mi pride dost krute, ze tamten ma partnerku ktora netusi ze je bisexual. minimalne by to mala vedeit. potom zit s niekym, koho takto nepoznala....snad ma pravo najst si dobreho chlapa, ci? nie je toto laska, dopriat druhemu aby bol stastny aj za cenu vlastneho nestastia?

morning
15. dec 2014

@peregrin Ohanat sa JEDINYM vyrokom manzelky a obhajovat nim svoje OPAKUJUCE SA PRAVIDELNE NEVERY (a este s chlapom) ... to je tak ubohe a primitivne, ze ani nemam viac slov.

Na pripomenutie : Kvapavka, syfilis, trichomoniáza, chlamýdiová infekcia, hepatitída typu B, hepatitída typu C, genitálny herpes, mäkký vred, HPV, kontagiózne moluskum, mykotická infekcia, AIDS a HIV, voš ohanbia ....

dandy05
15. dec 2014

mali sme v skole jedno dievca, o ktorej pubertiaci sirili reci, ze jej tatko je gay. Mala z toho take socialne problemy, ze sa az pokusila o samovrazdu.
Dufaj, ze to tvojmu dietatu nikto nikdy do tvare nechrstne a nebude sa za teba muset hanbit.
A ty by si sa hanbit mal, nie preto ze si bi, ale preto, ze si porusil manzelsky slub a este si taky slaboch ze nevies, ako s tym nalozit. Vsetko su to len vyhovorky a ospravedlnenia co pises.
A mimochodom, davaj si aspon gumu, nech chuderu manzelsku nenakazit nejakym Aidsom a nema na teba pamiatku na cely zivot. Aj ked, ked toto praskne, urcite na to nezabudne. POchybujem, ze nejaka zodpovedna a milujuca vydata zena bude taka tolerantna a bude akceptovat ze ty prasis poza jej chrbat s nejakym chlapom. Ale mozno som malo tolerantna ja, pluralita nazorov mi vacsinou nevadi aj ked toto mi tu uz fakt pride pritiahnute za vlasy ze niekto hovori ze je to v poriadku lebo to nerobis so zenskou.

klarisa23
15. dec 2014

@peregrin Podla mna by ti manzelka odpustila jednorazove zlyhanie, ale nie to co robis teraz ty, to je nevera ako vysita a tu by ti zena urcite netolerovala, kedze ako si sam napisal, aj by si sa bol zalubil, keby sa tvoj kamarat nezacal chovat tak ako sa chova a robi ti ziarlivostne sceny. Spamätaj sa kym je cas. Predstav si sam seba za 20-30 rokov....Ked s tym neprestanes rodina sa od teba odvrati a deti tiez.....A to, ze by to kamarat povedal tvojej zene, toho by som sa nebala, lebo sam seba by vystavil riziku. Moja rada, nic manzelke nehovorit, vztah s kamaratom ukoncit a konecne sa zacat spravat ako zodpovedny a milujuci manzel a otec.

alaguema
15. dec 2014

@ena70 vieš, ale toto tu nie je tribúna, z ktorej máš príhovor na dúhovom pochode a teraz ti všetci vehementne zatlieskajú za tvoj politicky korektný názor...Je to verejné fórum, kde ľudia odpovedajú na otázku autora tak, ako to vnímajú oni. Nečítala som všetky komentáre, takže neviem, či ho niekto odsúdil, alebo súdil...Všimla som si, že je tu dosť názorov proti, ale tak to sa snáď dá v diskusii očakávať. Inak, nemyslím si, že homosexuáli to majú ťažšie. Poznám ich zopár a (podotýkam, že asi žiadny z nich so svojou orientáciou nechodí na verejné fóra), má relatívne stále vzťahy, ktoré mu nekomplikujú život o nič viac a o nič menej, než heterosexuálom. Zaradenie sa do spoločnosti? Kam konkrétne? Ani nemusíš tušiť koľko homosexuálov máš okolo seba v škole, v práci, v kine, vo wellnesse...kam sa nevedia zaradiť? Toto sú už fakt len také naučené frázy a zaručene správne postoje, ktoré si sa naučila asi z telky. Už sa preber. Dnes u nás homosexuáli nie sú diskriminovaní, majú presne tie isté možnosti ako heterosexuáli a ak sú to kaderníci, módni návrhári, alebo iné umelecké povolania, tak ich šance na úspech sú ešte vyššie. A ako to má ťažšie bisexuál? Nie je snáď každý, a ženy zvlášť, v podstate bisexuál? Ale nie každý má potrebu to zrealizovať? A hlavne nie každý sa tým verejne prezentuje ako úbohá obeť svojho pohlavia. Viesť prázdne reči a ušľachtilo tu rozsievať toleranciu k homosexualite bolo moderné pred asi tak 20 rokmi. Dnes je to všetko už trochu inak. Treba ísť do sveta. Uvidíš ako strašne zle sa majú homosexuáli. U nás možno tak na malých dedinách ešte existujú predsudky a inak je to už každému srdečne jedno. Všimni si tému, Nie je o homosexuáloch, ale o nevere.

digysa
15. dec 2014

@mawka myslim, ze si sa rozhorcila uplne zbytocne. V prvom rade len prva cast mojho prispevku patrila tebe. Ty si sa zamerala na to, co odpisujem zakladatelovi diskusie.
V druhom rade si asolutne vynechala cast prispevku venovanu tebe. Na otazku si mi vobec neodpovedala.... ☹
A ja som tu otazku myslela uplne priatelsky a mala som zaujem o tvoj nazor. Nuz vidiet, ze pisana forma diskusie v tychto pripadoch skutocne nie je spravna. Kazdy moc selektuje a vybera si iba to, co ho zaujime, alebo naserie najviac.

Zelam pekny den.... 😅

mawka
15. dec 2014

@digysa mne je jedno, v akom duchu to bolo. len nemam zaujem na to odpovedat hned z niekolkych dovodov. a jeden z nich je ten, ze nech ti tu clovek napise, vyjadri cokolvek, tak ty si ides stale to svoje a prilis ludi analyzujes a svoje zavery stavias do pozicie, kedy su tie najlepsie. a jednoducho sa mi nechce do takych debat s tebou pustat. ale jasne, aj z mojej strany vsetko v priatelskom duchu 😉
dakujem a ja tebe zelam pekne sviatky 🙂

vejula
15. dec 2014

@peregrin je uplne jedno či si bi alebo nie. Sluboval si žene vernosť, nedodržal slub a maš vyčitky svedomia. Byť tebou, tak važne porozmyšlam nad buducnosťou, prioritami atd.... Žiť v klamstve je podla mna príšerný udel.

digysa
15. dec 2014

@mawka Z tvojej strany vsetko v priatelskom duchu...ehm, aha...takze to" zvdihanie tlaku" v inom prispevku to bol iba zart 😉 OK...chapem. 🤐

mawka
15. dec 2014

@digysa mas pocit, ze potrebujes pisat zvrchu? a stale dokola? ok, ja ti ten priestor dam. som velkorysa 😀 😀

lauricka
15. dec 2014

@peregrin ozaj a k tomu prispevku, co som pisala, som zabudla dodat, ze pre mna je jedno, ci podvadzas svoju zenu s muzom alebo zenou, obe hodnotim rovnako. Proste je to bokovka.

irusa
15. dec 2014

@peregrin myslím, že to myslela, ako výstrahu nikdy to neurob !!!! ....mňa už myšlienka chlap s chlapom trasie....

dana_l
15. dec 2014

mam kamaratku ktora je bisexualna. vychadzame spolu dobre a ona ma so svojim byvalym priatelom (podviedol ju s inou) dve deti. ale vravi ze to co ju tahalo k jej prvej "laske" -zene, to jej jej priatel nevynahradil.
nemam problem sa s nou stretnut, porozpravat sa, nechat nase a jej deti hrat sa spolu.

ena70
15. dec 2014

@alaguema láskavo ma neurážaj slovami typu "sa preber".... ja nie som žiadna sliepka z dediny čo nevytrčila päty z domu, mám za sebou toho dosť, a nemám potrebu sa tu hádať s ostatnými ženami, vyjadrila som len svoj názor. a taktiež sa ti nemusím spovedať kde som bola, či cestovala, alebo bola vo svete.... ja som ťa neurazila nijako, tak ťa poprosím, neurážaj ani ty mňa. alebo sa nezmôžeš na nič iné, len urážať ľudí naokolo??? ani nevieš koľko mám rokov, husi sme isto spolu nepásli, tak druhýkrát porozmýšľaj kým dáš niečo na papier a neurážaj bez toho aby si človeka osobne poznala.... je to fakt úbohé...

digysa
15. dec 2014

@mawka 🤐

haslerka27
15. dec 2014

@mawka mne autor príde zvrhlý v zmysle,že pendluje vo vzahoch a svojim spôsobom je spokojný nestrieda len vzťahy,ale pohlavia....ak by bol rozhodnuty pre jedno konkr.riesenie,otvorene sa príznal,vylozil karty na stôl,prosím.ale manzelke ublizuje,spravil jej dieťa,spava s chlapmi popritom....chore....mne príde skôr narušený,zmeteny v zmysle ako osobnosť,človek....proti bi,či homosex.nic nemam,to hovorim otvorene.kazdy ma právo ist vlastnou cestou.len k tomuto autorovi mam vyhrady.

mima4
15. dec 2014

@peregrin
ak sa za niečo hanbis, tak to prestan robit, a zmen tuto vec vo svojom zivote.
Tvojou ulohou je v prvom rade milovat svoju manzelku, stat pri svojej rodine a to si sa zaviazal uz do konca svojho zivota.

Ak chces zmenit svoj zivot, rozhodni sa zit cisty manzelsky zivot.

alaguema
15. dec 2014

@ena70 "preber sa" je urážka? Myslím, že nie je. Znamená to len toľko, že aktualizuj si informácie, lebo tvrdíš veci, ktoré už istú dobu neplatia. Trend je práve opačný, homosexuáli sú na vzostupe. A tú sliepku a to ostatné si si tam len domyslela sama. Za tvoje pocity ale ja nie som zodpovedná, ani za to, ako si čo interpretuješ.

haslerka27
15. dec 2014

@alaguema super,palec hore
@ena70 alaguema ma u mňa sto bodov.presne to napisala.autor je narušený nie preto že je bi,to je fuk čo je,ale že vedie taký spôsob života ako vedie .......ze je bi mne osobne neprekaza....ale že hszarduje so zivotmi ľudí je chyba.

ena70
15. dec 2014

@haslerka27 si este raz dobre precitaj co som mu pisala v zavere... ja som mu povedala co ma chlapec spravit....