Som zlá?
Zeny,
Pred nedavnom som spoznala mojho nevlastneho bratranca.
Ked som ho 1. krat uvidela skoro mi oci vypadli. Wau zeny ja som asi krajsieho chlapa nevidela., mudry, vyzor, postava..Wauuu… samozrejme je to rodina.
Ja som dost narocna na muzov ale toto…presne podla mojich kriterii. Ale je to rodina . Nic len mam zly pocit ze som si v hlave hovorila wauuu
Je mozne manzelstvo aj s vlastnym bratracom, takze este so vzdialenejsou rodinou by to bolo ok.
Nevlastný bratranec nie je rodina.
Nevlastný bratranec, čiže tvojho nevlastného otca alebo matky súrodenca syn ? Ved to nie je pokrvná rodina
@lenuska9999 Moja mama ma brata.
A maju spolucneho otca
Z muzovej strany sme mali v rodine par, bratranec a sesternica a vzali sa. Ale deti nikdy nemali, nechceli. Uz je vdova, prezili spolu vyse 30 rokov a mali ozaj krasne manzelstvo.
To sa asi moc nerodinkujete ked si az teraz spoznala syna tvojho stryka.
@amelie2017 poznám taký prípad a mali aj dieťa a v plnom zdraví
Pozná ľudí bratranec a sesternica a žijú spolu v manželstve...aké u nás Rómov je to bežne....aby bohatstvo nevyšlo preč z rodiny.. len taká perlička že mali problém otehotnieť....
@oli18,Vprvom kolene ,sa nemusi ,myslim nejaka anomalia u deti prejavit,ale ,pocula som ,o jednej rodine co boli manzelia ako prebratanec a presesternica,v podstate druhe koleno a deti mali normalne,ale pozor...ale teda ich dcera ,narodena normalna , porodia syna ,dg dovnov syndron .ale povedali,ze mudr, zanedbali rychle prezretie novorodenca...ze akonahe sa dieta narodi ma ho hned ako ho umyju prezriet detsky lekar.
Poznam tiez take pripady. Sesternica a bratranec. Su spolu cez 30 rokov a maju 2 zdrave deti. Dalsi par, byvali spoluziak sa ozenil zo svojou sesternicou. Tiez maju spolu 3 zdrave deti
@malinka158 sweet home alabama
U nás v dedine dávno tiež sa zobrali bratranec a sesternica. Narodili sa im dvaja chlapci a obaja majú poškodený zrak.
To je potom vlastný bratranec. A je to dosť priama rodina, je to dieťa tvojho strýka.
Takže snívať môžeš, a to je asi tak všetko. Gény sú blízke, akokoľvek budeš sa uistovat, že "je možné aj takéto manželstvo a v pohode je všetko". Nehovoriac o tom, že ani v rodine by neboli z toho asi nadšení.
To nie je nevladtny bratranec, ale bratranec 🤷
Takisto nechápem prečo si ho nazvala nevlastný,keď je to tvoj vlastný bratranec
nerob problém tam, kde nie je. No tak sa ti páči bratanec, no a čo? Veď sa zaňho nejdeš vydávať, ty sa jemu možno vôbec nepáčiš, doteraz ste sa nestretávali, možno sa nebudete ani odteraz... panebože, nič sa nestalo, nie si zlá, len radšej hľadaj pekných chlapov inde
To ozaj v dnesnej vyspelej dobe sa beru bratranci a sesternice? 🙉
@lindusss2016
@deginko Ak som správne pochopila, autorkina mama a bratrancov otec sú nevlastní súrodenci, otca majú spoločného, mamu každý inú. Ale aj tak je to konkrétne pre mňa príliš blízka rodina, aby som si s takým niečo začala. Úprimne, zarážajú ma komentáre, že také niečo sa ešte aj v súčasnosti deje.
@h2 tiež ma to prekvapilo, hlavne komentáre, že, je to v podstate normálne a nič nehrozí. 🙈🙈🙈
Genetika nie je sranda, chápem, že trebárs pred 100 rokmi to ľuďom veľa nevravelo, tak sa brali "medzi sebou" aj v už spomenutych rómskych komunitách, ale preboha, veď teraz už veda išla dopredu a každý priemerne inteligentny človek vie, že tam sa zvýšené riziko genetických postihnutí.
@shinon258 tak mne to je jedno, nech si kazdy robi co chce 🤷♀️
Myslím ze po svete este stale chodi dost chlapov na to aby som sa nemusela spustat s bratrancom aj keby bol 3x woow...
@h2 otca maju spolocneho, za mna je nevlastny surodenc taky, co sa prizeni. Mozno oficialne nie, ale akokolvek maju spolocnych predkov