Som zlá mama?
Som zla mama ak dávam svojmu bábätku umelé mliečko?cítim sa kôli tomu hrozne zle a mám ztoho strašne depresie..od začiatku ako som bola v pôrodnici mi nik neporadil ako kojit tak som odsavala..nakoniec sa mi kojenie konečne rozbehlo malý začal pekne papať,ale tu prišiel kameň úrazu ..4krat za 2 týždne zapálený prsník,teploty zimnice a strašne bolesti..bradavky mám už podliate krvou..mala som u seba aj laktacnu malý sa prisava pekne a ja už nevládzem kojit .malý je na prsníku aj hodinu a za 15 minút opäť plače a pýta jesť 😢cez deň to ako tak zvládam ale na noc mu musím dať umelé mliečko aby sme sa aj ja aj on aspoň troška vyspali😢strašne rada by som mu dávala len svoje mliečko ale bojím sa,že mu nestačí a zachvilu on prídem ,je to strašné deprimujúce 🥺pijem aj čaje na podporu mlieka,jem vitamíny všetko možné ale mám pocit ,že nič nezaberá. A predstava ,že by mal byť môj syn na UM je pre mňa ako zlyhanie 😢❤️
@0kristina0 no mne keď napísala,že malému nemôžem dať ani dudel (akože celkovo náš malý moc na dudel aj tak nieje) a že mu nemôžem dať fľašku ,tak som si povedala ,že určite nebudem týrať svoje dieťa a pozerať sa ako hladuje a plače..to sa mi už ozaj zdá choré..
Ja som veľký zástanca vety, že dojčiť sa má pokiaľ to matke a dieťaťu vyhovuje. Teda ak ti to nevyhovuje, bude UM. A to som obe dojčila do 3 rokov. Moja mama nemala podporu, rovno na UM prešla a dieťa vresťalo ako dovtedy, preto veľmi na mňa tlačila nech vydržím a dojčim. Nie je teda ani prechod na UM zárukou kľudneho bábätka. Mam v okolí 2 také prípady, keď to nepomohlo. Ale aspoň sa mohli rodicia striedať a žena si oddýchnuť aspoň 2 dní v týždni.
Rob ako cítiš a vyhovuje tebe a dieťaťu. Netýraj sa. Ja už by som rozhodne nerobila to čo pri prvom. Aj keď obávam sa, že to bol prípad kedy by ani UM nepomohlo😉
@janage tak ja UM nedávam preto,že dieťa je nekludnr ale preto,že nemám mlieko a keby len kojim ,tak vtedy je malý nekludny lebo je hladný .keby mám dosť mlieka tak na UM určite neprechadzam za žiadnych okolnosti ale kojila by som pokiaľ by sa dalo
Ja som si tiež myslela, že nemám. Prsníky som mala v kuse jak vyzmykane handry, odst som nevedela nič. Ale dieťa priberalo tak, že do pol roka viac ako zdvojnásobilo svoju hmotnosť.
Pri druhom boli iné problémy. Prsia naliate a dieťa nie a nie otvoriť poriadne pusu. Priberala na spodnej hranici. Ale bolo to kľudné milé bábätko.
Ja by som v prvom prípade povedala, že mlieko nemám 100%, ale dieťa priberalo viac ako ukážkovo tak muselo tam byť 😉 ale teda revalo non stop. Som myslela, že dáme prikrm a bude a prd. Nejedla a poriadne nespala roky. Vôbec to nesúviselo s hladom.
V každom prípade urob podľa seba.
Nebudeš o nič horšia ani lepšia mama ako iné.
Ak si už UM skúsila a pomohlo. Určite sa toh drž.
@janage no ja keď malickemu dám prsník tak počujem ako pije a potom ťahá ťahá snaží sa ale naprázdno..tak mu dám druhý a to isté zasa ťahá pije a po chvíli už ťahá len na prázdno a jeduje sa a vypluva prsník 🙄
Ja by som povedala, že tá moja išla na prázdno celú dobu. Prisaham, že som nikdy sama navytlacila viac ako pár kvapiek mlieka. Odsavacka tak max. 2,3 ml. A dieťa priberalo nadštandardne. To je na nervy, že ty nevidíš či mu ide či nejde. Véd skús to UM.
Ale mala som kamoškuy kde dieťa ostalo nespokojné aj po prechode na UM, jedna dokonca vystriedala 10 znaciek, kým sa trafili. A aj také kde to pomohlo a mali krásne kľudné bábätko.
Vobec sa netrap, aj ja som mala malo mlieka a netvorilo sa mi, nech som robila cokolvek, ano trapilo ma to aj som si poplakala ale ako som pisala, manzel mi bol velkou oporou a sam povedal, ked to nejde tak to nejde, nezabijeme sa zato, nebude ani prve ani posledne dieta odchovanom na UM. Tak uz na to kasli a zacni si uzivat dietatko bez stresu
@0kristina0 no dnes som si povedala,že kaslem na to..malinký má 5 týždňov a celých 5 týždňov mám len nervy kôli mlieku..aj môj mi dnes povedal,že malinký má najlepšiu maminku akú môže mať a že mám na to kašľať ,že podstatné je mať zdravé a spokojne dieťa ❤️ešte že máme takých dobrých mužov ❤️a ďakujem aj tebe za podporu ,dosť si mi pomohla naozaj☺️☺️keď si mi včera napísala hento o laktacnych tak som si uvedomila ,že máš pravdu.len kojit kojit kojit ale na to ako sa cíti bábo nemyslia☺️takže veľké ďakujem ❤️
Pozri, urobila si čo si mohla. Bojovala si 5 týždňov. Netyraj sa a to UM skús.
Nemas vobec zaco, len som sa podelila o rovnaku skusenost ❤️
kedze bojujes uz 5t 😉, zrejme vies celu teoriu , ze vela kontaktu s babom koza na kozu, nosenie, spolocny spanok, dojcit na poziadanie..
Mne velmi pomohlo odsavanie mlieka. Ale bolo to psycho - nadojcit dieta, pomasirovat prsnik, odsat. Den, noc, dokola.. Dolezite je odsavat aj v noci. Bez elektrickej odsavacky by som to nedala.
Skus babo dokrmovat cez cievku. Do flase bud tvoje odsate mlieko, alebo UM a pocas dojcenia moze babo sat mlieko z flase cez cievku a aj stimulovat prsniky k tvorbe mlieka. Dieta nebude hladne, tak aj ty budes spokojnejsia. Plus to nepokazi prisatie ako flasa.
Cumlik ako taky vie naozaj narobit vela skody, ak nie je dojcenie este zastabilizovane, radsej by som ho este nedavala.
inak mna zabijali poznamky, ze nemam riesit, dat UM, ved to babu neublizi.. ze nebude prve ani posledne dieta na UM... ze na to to mlieko je... Ja som predsa toto vsetko vedela, pripadala som si ako debil, ked mi to ludia v dobrej viere , ze ma utesia, vraveli. Potom som prisla k jednej laktacnej, ja so slzami v ociach a ona na mna, takym raznym tonom, ze co riesim, nech sa ukludnim, ze to dam.. 😁 Skontrolovala prisatie, vyzbrojila na radami ako odsavat a mne odlahlo.
Ja som bola v stave, ked som toto potrebovala, aby so mnou konecne niekto nejednal v rukavickach.. aby ma konecne niekto neutesoval.. 😁
Tym chcem povedat, ze niekedy mozno treba skusit viac poradkyn, kym si sadnete..

Prosim ta len nepocuvaj tie sfanatizovane laktacne poradkyne ktore by kojili aj cez mrtvoly. Pre tvoje babatko je dolezitejsie, ze ty si v pohode. Zial, niektorym nam nebolo dopriate kojit ale pre to si este neni zla matka. Zmier sa s tym a bude ti lepsie.