icon

Som zlá na priateľa?

margaretka69
22. mar 2017

Poraďte mi prosím, či som ja tá zlá alebo priateľ. Neviem... Budem rada keď mi napíšete hocičo, aj kritiku na mňa pokiaľ je to vo mne.. len mi poraďte aby som nebola takáto, ale naopak aby taký nebol priateľ :( Sme s priateľom 3 roky, nebývame spolu, ja zatiaľ študujem.. Priateľ ma v štúdiu veeeľmi podporuje, vozí ma na aute do školy, zo školy, všade kam potrebujem, trávime spolu 5 dní zo 7mich, venuje sa mi, vychádzame spolu celkom dobre, ako každý pár, raz je dobre, inokedy horšie ale všetko prejde.. Lenže.. Nedávno som vysadila HAK a odvtedy som začala mať ženské problémy. Neprišiel menzes, vyvolávačka, cysta na vaječníku, bolesť podbruška už 10 dní a iné... Som z toho všetkého smutná, nervózna, trochu zničená.. Čakala som podporu od priateľa, veď sme na všetko dvaja. Lenže boli sme pozvaní ku jedným našim známym tak sme išli, a tam som mu povedala že ma bolí brucho, a on že tak si mala ostať doma.. Chcela som ísť o polnoci domov, nie, museli sme byť do jednej.. Celý víkend ma bolelo podbruško, vaječníky, a v pondelok sme boli ja v škole on v robote a za celý deň sa mi neozval že či mi je lepšie, či ma to bolí.. Až večer, keď sme spolu volali no medzitým sme boli spolu osobne a nič. V utorok to isté, neozval sa, žiaden záujem ako mi je. Povedala som mu, že som čakala od neho väčšiu podporu, a že ho vlastne toto čo sa mi deje nezaujíma, potrebujem sa rozprávať, objať povedať že to bude dobré. Až keď som mu to povedala tak ma chcel objať.. Šla som k doktorovi, nedala som mu o tom vedieť, lebo sa nezaujíma, tak sa nahneval že prečo som mu to nepovedala, nezavolala, povedala som mu že preto lebo on mi nezavolá nenapíše ako mi je, on sa nezaujíma tak som nemala ten pocit hovoriť mu o doktorovi. Bolela ma večer hlava, až tak že som zvracala, doniesol ma domov, ostal so mnou celú noc, sám sa rozhodol.. Ale prečo toto všetko urobí až keď mu to vykričím? Neurobí takéto veci sám od seba čo sa týka môjho zdravia, až keď mu poviem prečo si mi nezavolal, prečo sa nezaujímaš?.. Potom zavolá, pýta sa. Ale to je už nasilu za to, že som mu to vyčítala. Povedala som mu že si vážim všetko čo pre mňa robí, ale prečo keď mám zdravotný problém ktorý ma veľmi trápi tak nič, nezaujíma sa...
Prosím, je chyba vo mne, alebo ma priateľ nevie pochopiť. Čo mám urobiť, respektíve nerobiť? Ďakujem za každú odpoveď 🙂

mirage2017
22. mar 2017

Ahoj nie si zle ale ani on. Každý človek potrebuje čas. Ako ostatní písali niekedy príde informácie čo potrebuje prepracovať. Kedy cítiš tak ho zavolaj. Možno on viac ma strach ako ty. Nie každý dokáže ukázať, povedať čo prejde svoju hlavu. Ako reálne cíti. Muži sú iné svet ako ženy, od toho je tieto svet je krajšie. Nie očakávaj a nie rozmýšľaj prečo reagoval tak alebo prečo nie robí to, pretože to je tvoja myšlienka. Niekedy lepšie objať bez slovo, pretože cez toto dokážeš počuvat jeho sredca, a on Tvoje. Láska je tichá ako oceán.

margaretka69
autor
22. mar 2017

@bobulazelena
Ďakujem za názor.. Možno je to fakt vekom :( bože aká som blbá... trochu si vstúpim do svedomia, chcem to napraviť. A ako si napísala marine24 nie je to len pichnutie v bruchu, gynekológ mi už kadečo povedal, a nejako to na mňa doľahlo.. ďakujem ešte raz 🙂

margaretka69
autor
22. mar 2017

@sense nie, to vôbec nie.. nepotrebujem počuť že ma miluje, on mi to dokazuje, keď mi to poviem tak raz za 3 mesiace napríklad.. nevyžadujem to, o to krajšie je to keď mi to povie len niekedy. Viem že mi dokazuje ako ma miluje, nechcela by som to meniť.. Len som chcela aby sa viac zaujímal teraz keď potrebujem podporu za tie problémy ktoré mám.. ale už som to pochopila a budem sa snažiť sa to zmeniť.. Ďakujem za názor 🙂

jankalukasova
22. mar 2017

Nuž poviem Ti, že on možno vôbec nechápe o čo ide... síce si mu povedala, že máš cystu.. ale keďže on je chlap a nemôže mať cystu na vaječníku, tak vôbec nevie o čo ide...a nevie ani aké bolesti máš.. to je proste tak. Myslím si, že to nemyslí zle.. berie to tak, že niečo síce nie je ok ale rieši sa to. Pre chlapa sú tieto veci často na úrovni rozbitého kolena a preto by Ti tiež nevolal. Chápem, že Ťa to všetko mohlo vydesiť ale neležíš predsa na jiske.. takže klud. Skús s ním o tom pokecať a trošku zvolni 🙂

margaretka69
autor
22. mar 2017

@jankalukasova asi máš pravdu. nevie to pochopiť ako chlap, aj ja som určite konala nesprávne ale tak aj on trošku.. Skúsim sa o tom celom porozprávať, a hlavne do budúcnosti budem vedieť že chlapi sú proste takí a treba mu povedať presne čo chcem 🙂 vďaka

celasapremenim
22. mar 2017

preco toto urobi, az ked mu povies
lebo on je martan a ty si z venuse :D neboj
mna sa moj muz kazdy vecer spyta, kde ma pyzamo, nebooooj :D

margaretka69
autor
22. mar 2017

@celasapremenim :D toto ma naozaj rozosmialo :D ďakujem, chápem.. už som si veľa vecí uvedomila po prečítaní príspevkov 🙂

mirage2017
22. mar 2017

Ja myslím že nie je to správne veta že aj on trošku. Ty si nie muž ale žena. Ako chceš ho rozumieť? Nie ide otom ze kto robil chyby, ale otom ako to virešis. Emócia nie pomôže. Vermi viem o čom prospravam. Jednoducho komunikácia ale ako som už písala že nie očakávaj taký reakcia ako ty si reagujes. Keby dôverujes mu 100% tak on potom ukáže jeho pocíti. Ale niekedy odppved príde kedy je najväčšíe ticho.

nyusika
22. mar 2017

@margaretka69

och...toto vazne ides robit sceny len pre to, lebo tebe meska menzes a boli ta brucho ??
vazne ides riesit taketo prkotiny tym, ze planujes rozhovor s priatelom na temu "ako sa ku mne musis spravat, ked mi bude meskat menzes a bude ma boliet brucho" ?
tvoj priatel musi mat boziu trpezlivost, vazne.
jasne, ze si podrazdena, vysadila si HAK, hormony mas rozhadzane, si precitlivela...ale on za to nemoze predsa.
tak sa stiahni na par dni, vyplac sa, lutuj sa, kup si vino a kabelku...ale nehladaj problem tam, kde nie je.

tiper24
22. mar 2017

ked sam od seba sa nezaujima tak to je taky chlad od neho k tebe, chlap ktory lubi a na dotycnej mu zalezi tak sam sa ma zaujimat to by mala byt samozrejmost u muza

sense
22. mar 2017

@margaretka69 nevravim ze prave to vyzadujes tym som ti chcela povedat ze muzi myslia inac ako zeny... a pokial od muza nieco chces musis mu to povedat otvorene ale nie stylom urazenej pubertiacky a s vycitkou v hlase, ....

sunny8
22. mar 2017

Ani moj sa nezaujima ked mi je zle ... Dakedy sa mu.musim doslova pchat do riti aby mi siel po tabletku lebo on sa hraje na fone a teraz nemoze ... Zasa uz ked som mala so srdcom problemy tak ma donutil ist na pohotovost naliehal silil a podobne ... Teraz mam aj ja zenske problemy a on sa smeje ze to bude len zapcha preto ma.boli v podbrusku takze chlapi su taki ze im samym od seba nic nedojde vzdy ich treba do vsetkeho postrcit podla mna zaujimat by sa mohli viac a ked sa nezaujimal.naco by si mu vesala na nos ze ides k dr podla mna mas pravdu ty nie on ;)

nikaella
22. mar 2017

Mna minule brala sanitka a nehlo s nim. Tyzden som bola v nemocnici a prvy nezavolal ani raz. Ked ma prepustali musel po mna otec prist a ist so mnou do obchodu nech mam doma co jest... Proste taky je. Co uz. Napr som stretla kamosa a ten mal depky z toho ze jeho priatelke nie je dobre. Uplne hotovy. Vtedy mi doplo ze mozno aj dobre ze reaguje moj tak ako reaguje, sice v tomto v nom nemam absolutne oporu ale aspon to neprenasa na niekoho ineho popripade na dceru.

mirage2017
22. mar 2017

Ja som tu nováčik, ale som pozitívne šoku koľko reakcia, koľko názor koľko humor. No niektorý tvrdšie niektorý jemnejšie. Ja nie stíham prečítať.😉

amelie2017
22. mar 2017

Tak na som si podla prispevkov vzala zenu..🙂 😂 ze ma miluje mi hovori casto, a ked mi nieco je, tak sa ma hned spyta, ci moze pre mna nieco urobit, ci mam lieky/krem alebo ma ist do lekarne, ze ak mi bude zle, nech ho zobudim, po par hodinach sa ma pyta, vola, pise, ci mi je lepsie a ci mi to preslo, ak nie, znova tie iste otazky, ak ano, tak ze je rad, ale po par hodinach sa este uisti. Ale tak vie, ze ja sa stazijem len malo, a ak ano, je to uz vazne brutal

kinderya
22. mar 2017

aká som šťastná, že tieto veci sú už za mnou 😅 po pár rokoch budeš mať v riti aj Ty 😅😅

rakahaka
22. mar 2017

Ja osobne si myslim, ze ste mladi a Ty z toho zarucene vyrasties 😉
Ked sa na to pozries s nahladom, musi Ti byt jasne ze Ta ma rad, ked sa nahneval na to, ze si mu nepovedala o tom, ze si isla k lekarovi.
On je proste chlap, jeho myslenie je ine ako nase, niektore veci im skratka nedopnu, dokym im to nepovieme. Zameraj sa na pekne veci 🙂

bobulazelena
22. mar 2017

@margaretka69 drzim palce nech ste stastni 🙂

dzjanetta
22. mar 2017

..u nas je to naopak..🙂mojmu spomeniem za sa necitim moc dobre..a ked sa ma opyta na druhy den..,,zlatko ako sa citis?,,..musim sa zamyslit..???a co mi vladtne bolo???..🙄..zlaty je
Musis to brat z nadhladom..chlapi nemyslia ako zeny
.👍😂
..moj takytak..a milujem ked ide do sprchy a vykrikuje...kde mam sprchac..uterak..🙏..😉

dzjanetta
22. mar 2017

👍😂
@celasapremenim na teba som reagovala🙂

tiper24
22. mar 2017

@dzjanetta este stastie ze chlapi nemyslia ako zeny 😀😀😀

dzjanetta
22. mar 2017

@tiper24.. potom som asi chlap..😝
..cim viac zena chce,tak chlap nic..
..ked zena neriesi,chlap sa zaujima😀

rough
22. mar 2017

casom zistis, ze zvacsa ak od muza nieco chces, musis mu to povedat. nema radar ani ti necita myslienky. mimochodom - nemas pocit, ze vyzadujes prilis vela pozornosti?

celasapremenim
22. mar 2017

@dzjanetta sag sa ale narehoceme na tom, sranda je to fakt :D v poho

lilka5566
22. mar 2017

Áno presne,lebo je to chlap 🙂 ja mám takého aj keby som umierala on si to nevsimne.( Na druhej strane on keď ma soplik tak potrebuje 24 hodinovú starostlivosť ;) ) no buď si na to zvykneš alebo ... nezvyknes a budeš sa celý život hadat a dotahovat s ním 🙂 chlapi sú nechápavi a necitlivi .Neboj keď prídu deti bude tá pichať vselikde a aj silnejšie, no smola budeš to musiet prežiť bez pohladkania a utesenia.to zvladnes neboj 🙂

sykorkauhliarka
22. mar 2017

ja by som netvrdila,ze to je vekom,ale skusenostami....ja mam zopar kamaratiek a 21 rocne sme sa vydavali..(nie minule storocie...predminuly rok)....ako bolo spomenute zeny su z venuse a muzi s marsu...toto omielaju vsetci dookola a nie je to iba tak zo srandy....dokonca je to nazov jednej knihy, ktoru by si mala precitat kazda stihacka ;) ....je o tom, ze muzi myslia a robia uplne veci naopak, ak je smutny je utiahnuty....ak rozprava vie dopredu co chce povedat....zenska melie melie az potom zisti pointu ;) preto nemaju potrebu viest trojhodinove rozhovory 🙂

mirage2017
22. mar 2017

Akože aj tu je cítiť ženský duchu. 😎. Ja som hotová (pozitívne) že jeden situácia dokážeme rôzne spôsobom vypísať. Dúfam že margaretka69 cíti lepšie. 😉

cawes
22. mar 2017

No ja si myslimze keby si si zlomila nohu a on ju mal uz zlomenu tak by sa vedel viacej do toho vzit, ale kedze ziadny chlap ziadnu menstruaciu nikdy mat nebude tak predpokladam a vychadzam z toho ze sa do toho nevie vcitit. Neviem si predstavit ze by som riesila taketo banality ako bolest podbruska.
V praci som sa otravila kavou(bol v nej este zvysok z pristriefka na cistenie😡) bola som na tom tak ze som sa doplazila po auto moj ma odviezol k jeho rodicom tak som lahla spala, vracala, hnackovala a potom sa odviezla autom domov, tam som ogrcala celu garaz a po pamäti sa doplazila hore do bytu , lahla som a lezala kym neprisiel chlap. Myslis si ze ho napadlo mi volat, nie, preco? Bol v praci myslel ze sak len som sa povracala a hotovo😂. Na druhy den to iste odisiel do prace a ja lahla, na treti den ma ale odviezol na pohotovost uz si vsimol ze asi nie je nieco ok😂zijem som tu

matrioska86
22. mar 2017

podla toho co pises mi nepridete ani jeden ako ten "zly". asi len proste nevie dat najavo v takejto situacii, ze sa o teba boji, resp. mozno je to pre neho situacia v ktorej este nebol a nevie, ci ti ma volat kazdych 5 minut ci si o.k., alebo ci ta nechat radsej tak a caka kym sa mu ty ozves ze si uz fit.....uvidis ake to bude casom, ci si zobral k srdcu to co si mu hovorila co potrebujes ked ti je zle a pod. a zacne sa o tebe informovat sam od seba

dzjanetta
22. mar 2017

@celasapremenim sranda veru..musime to brat s humorom.je to pravda..chlapi su cely zivot ako take deti..napr.teplaky ma v skrini,ktoru ma otvorenu..pozera sa na ne ...a pyta sa ..,,Nanuska kde mam teplaky,, ked pridem povie aha ved tu su..😂 odpadavam 😀 ale smejeme sa na tom obydvaja to je hlavne😉