Som zlá na priateľa?
Poraďte mi prosím, či som ja tá zlá alebo priateľ. Neviem... Budem rada keď mi napíšete hocičo, aj kritiku na mňa pokiaľ je to vo mne.. len mi poraďte aby som nebola takáto, ale naopak aby taký nebol priateľ :( Sme s priateľom 3 roky, nebývame spolu, ja zatiaľ študujem.. Priateľ ma v štúdiu veeeľmi podporuje, vozí ma na aute do školy, zo školy, všade kam potrebujem, trávime spolu 5 dní zo 7mich, venuje sa mi, vychádzame spolu celkom dobre, ako každý pár, raz je dobre, inokedy horšie ale všetko prejde.. Lenže.. Nedávno som vysadila HAK a odvtedy som začala mať ženské problémy. Neprišiel menzes, vyvolávačka, cysta na vaječníku, bolesť podbruška už 10 dní a iné... Som z toho všetkého smutná, nervózna, trochu zničená.. Čakala som podporu od priateľa, veď sme na všetko dvaja. Lenže boli sme pozvaní ku jedným našim známym tak sme išli, a tam som mu povedala že ma bolí brucho, a on že tak si mala ostať doma.. Chcela som ísť o polnoci domov, nie, museli sme byť do jednej.. Celý víkend ma bolelo podbruško, vaječníky, a v pondelok sme boli ja v škole on v robote a za celý deň sa mi neozval že či mi je lepšie, či ma to bolí.. Až večer, keď sme spolu volali no medzitým sme boli spolu osobne a nič. V utorok to isté, neozval sa, žiaden záujem ako mi je. Povedala som mu, že som čakala od neho väčšiu podporu, a že ho vlastne toto čo sa mi deje nezaujíma, potrebujem sa rozprávať, objať povedať že to bude dobré. Až keď som mu to povedala tak ma chcel objať.. Šla som k doktorovi, nedala som mu o tom vedieť, lebo sa nezaujíma, tak sa nahneval že prečo som mu to nepovedala, nezavolala, povedala som mu že preto lebo on mi nezavolá nenapíše ako mi je, on sa nezaujíma tak som nemala ten pocit hovoriť mu o doktorovi. Bolela ma večer hlava, až tak že som zvracala, doniesol ma domov, ostal so mnou celú noc, sám sa rozhodol.. Ale prečo toto všetko urobí až keď mu to vykričím? Neurobí takéto veci sám od seba čo sa týka môjho zdravia, až keď mu poviem prečo si mi nezavolal, prečo sa nezaujímaš?.. Potom zavolá, pýta sa. Ale to je už nasilu za to, že som mu to vyčítala. Povedala som mu že si vážim všetko čo pre mňa robí, ale prečo keď mám zdravotný problém ktorý ma veľmi trápi tak nič, nezaujíma sa...
Prosím, je chyba vo mne, alebo ma priateľ nevie pochopiť. Čo mám urobiť, respektíve nerobiť? Ďakujem za každú odpoveď 🙂
Nooo vela chlapov si niektore veci neuvedomuje, su skratka nedovtipni-ale ked im nieco povies v diskusii/hadke, postavia sa na zadne lebo on musi mat pravdu, hold po hadke to v hlave prehodnoti a pride na to, ze musi sa zmenit ak si ta chce udrzat... a vacsinou plati, ze cuduj sa svete-skonsoliduju sa... ja by som povedala zacnite spolu byvat, nikdy chodenie a zitie nie je to iste... to uvidis sama, pri chodeni chlapa nespoznas tak ako pod jednou strechou,bude sa ti pretvarovat
@margaretka69 Ahoj, nečítala som príspevky, ale môj názor je, že riešiš prkotiny. Predpokladám, že Tvoj priateľ nie je lekár a po telefóne Ti nemá ako pomôcť. Navyše keď je v práci, tak asi má iné starosti, než Ti volať, že ako Ti je, keď s tým aj tak nevie nič spraviť. Muži sú iní, ako ženy, on sa nepýta, ako sa máš, nie preto, že by mu na Tebe nezáležalo, ale preto, že jemu to príde zbytočné, keď Ti tak či tak nevie pomôcť. Stará sa o Teba, vychádzate spolu dobre, tak nevyrábaj problémy tam, kde nie sú. Ak sa Ty potrebuješ vyrozprávať z problémov a objať sa s priateľom, tak to urob, ale čakať, že chlapovi také niečo docvakne samému od seba... to nie je o nezáujme, oni sú proste v tomto iní.
@margaretka69 skaredo som to nenapisala, len pravdivo, lebo ti treba otvoriť oči....pozri---schovaj si ten prispevok uvodny kdesi do pc, trebárs do wordu a precitaj si ho tak o 5 rokov...sama by si to sebe napisala,tak ako som to napisala ja. je fajn, že si si aspon cosi uvedomila,i ked silne pochybujem,lebo si prilis mlada, ty aj on..
Nehnevaj sa,ale robis z komara vola, a co ze ste boli o hodinu dlhšie na oslave ? Co ked ta boli brucho? keby si vedela,co mne vsetko je :D a chodim furt zial po lekároch, s niecim,ale uz z toho nerobim dramu a moj partner tiez nie, zvykol si na to.
On robi pre teba az moc, ty by si sa mala mierniť a spamatat,ak si ho chces vobec nechat.
@margaretka69 aaa keby si tušila,co mne všetko povedali kedy lekári,to keby som mala byt psychacka zo vsetkeho,co mi ktory mudr povedal,tak som na psychiatrii a chlap sa zblazni zo mna..to nemozes riesit takto hrr, vsetko ma svoj cas,lekári niekedy aj prehanaju.A to ze si vysadila HAk, je uplne normalne, ze sa citis tak,ako sa citis, každa zena musi ratat s tym,tze ked to svinstvo vysadi,ze bude mat velke problémy do buducna. A je uuuuplne prirodzene a normalne, ze ta boli brucho a nemas kramy, ked si to predpokladam roky brala.Mojej kamoske sa uz nikdy ani neobjavili. Tak bud rada, ze si na tom tak,ako si,a nezatazuj s tym frajera.Chlapi takym veciam nechapu.
@marina24 toto nie je sutaz kto ma viac diagnoz.
Ved ja mam tiez dost zdravotnych problemov ale to neznamena, ze kqzdy kto ma menej to ma zvladat uplne s kludom a nadhladom. Ja som si tiez poplakala velakrat. Kazdy z nas je iny, to ze ty si silna zena a zvladas to, neznamena ze vsetky su take.
@bobulazelena ona nema diagnozu, jej meska menzes....
@nyusika ale pisala ze ma...a ze jej povedali ze bude mat problem otehotniet a ze ma cystu ...neviem ako moze byt ta cysta vazna zalezi od velkosti, umiestnenia a typu
@bobulazelena nic v zlom, toto vravia polovici zien a dve tretiny zien maju cysty, ktore same od seba zmiznu
@nyusika ved ano...ved pisem ze neviem ako to je zavazne.
@nyusika ja to mozno vnimam citlivejsie, kedze mame s muzom zavaznejsie problemy v oblasti neplodnosti 🙂
@margaretka69
Ahoj, aby si si nemyslela, že si sama - aj mna zarazilo keď môj priateľ (boli sme vtedy spolu fakt krátko, pár mesiacov) reagoval na úmrtie v mojej rodine, ktoré som potrebovala spracovať tak, že sa tej téme zámerne vyhýbal...neskôr, keď sme si boli bližší vysvitlo, že nevedel čo mi povedať aby ma upokojil a myslel si, že keď o tom nebudeme hovoriť, bude mi lepšie. chlap nemôže vždy nahradiť najlepšiu kamarátku, ktorej sa vyplačeš 🙂 neznamená to, že sa nezaujíma, iba keby bol na tvojom mieste, chcel by možno ticho okolo toho, neriešiť to
@nyusika v tomto musim s tebou suhlasit, vravia to gyndosi polke zien,aby ich vynervacili, aj ta deti mat budu, aj pat...a zbytocne stresuju, ona nema diagnozu ta slecna ,co zalozila diskusiu, jej len meskaju kramy,to je rozdiel a uz z toho robi strasnu tragediu, hodnu 15 rocnej.
kolkokrat mne meskali kramy, boze..
@bobulazelena nie je to sutaz, ale vravim zakladatelke,ze potom,ked pridu vazne problémy,ake mam napriklad ja, zdravotne, tak co bude robit ?ked teraz stresuje seba, chlapa, kvoli tomu,ze jej meskaju kramy a boli ju brucho? Ja mam tolko diagnoz,a tolkokrat som sa vyrevala,ale pre ovela zavaznejšie veci,ako je toto, treba rozlisovat, co je zavazne a co nie je. A z bolesti brucha si uz teda ja naozaj nic nerobim, a tu sa nejedna o plodnost ci neplodnosť,tu ide o to,ako to vníma zakladatelka, vníma to ako vystrasene 15 rocne decko. nesutazime v diagnozach,ale ja ich mam natolko dost a ovela zavaznejsich, ze toto je pre mna az smiesne..Co bude zakladatelka robit,ked dospeje a pridu ovela vaznejsie problémy, to potom neviem,ked teraz sa ide pototo z meskania kramov, co je pri vysadeni HAK najnormalnejsia a najprirodzenejsia vec na svete ? Len tolko som k tomu chcela
@marina24 ved ok...len ked si spomeniem aka som bola ja v tom veku prastena( aj ked inym sposobom ako autorka prispevku) tak to celkom chapem 😂
Ale hovorim ja som teraz jemne precitlivela...🙈
@bobulazelena ide o to,ze ja som nebola v jej veku taka prastena, ale ide o to, ze dnesne zeny akoby nevedeli a nechceli dospiet :(mam taky pocit..ale bolo by fajn,ak by si zakladatelka otvorila oci,kebyze mne niekto otvori v 20-ke oci, tiez na to teraz pozeram inak a najma konam inak.

Chlapi majú veľký sredca, len zatvárajú hlboko. Veľmy hlboko.