Som zúfala a neviem čo robiť
mamicky je mi velmi tazko,mam uz 18rocneho syna,s ktorym mam uz asi od 14rokov velke vychovne problemy,posledny rok sa jeho spravanie dost zhorsilo,bere travu,a ine drogy,vela úpije,fajci,nikam nechodi do skoly ani nepracuje,chodi si domov ako sa mu chce,mam este dve deti,jedno postihnute,velmi zle prospieva rodine,peniaze na neho uz ziadne nedostavam,mam sto chuti ho vyhodit z domu,ale ako matke boli ma s toho pocitu srdce,ale nemozem dalej,povedat si neda,ma svoj zivot nepocuva ma,co mam robit???
@havedka
@svetllana
nevim, nechce se mi rolovat spátky ale mi to tak vyznělo. Ale byl by padlej na hlavu, jestli to ma od suseda a je mu 18. Nebo je padlej na hlavu ten soused. Nebo je to jedna velká lež. Šak na tom se dá nabalit jako kráva. Nic, no, je opravdu jen málo komentů, který se daj dočíst a než kliknu kam nechci a napišu co nechci, doporučuju tejhel zoufalé mamině, aby se vykašlala na rady žab, co to maj z doslechu a poslechla mě a tadyle pani Svetlanu. Co si budem...
@jfd Áno, na prvej strane píše, že peniaze má z predaju trávy a iných kšeftov..🙂 18-roční klučíci sa ku koksu skutočne dostávajú len keď si žijú na vysokej nohe, preto som napísala, že sa mu asi darí v jeho "podnikaní". Ale podľa mňa je koks debilina. Chlapec sa len chce robiť dôležitý, neviem, mám taký pocit. No ale ak je ve vate, to musí jeho mamina vidieť, tak možno šnupe aj ten koks..to je jak si písala Ty, my ho nevidíme..nevieme posúdiť. Ja som situáciu rozobrala len z pohľadu závisláka na tvrdých drogách. Ale čo tam v skutočnosti je alebo nie je..nevieme. 🙂
@havedka ahoj havedka pracujem v OZ Prima prave s takymito ludmi...na uvod ti chcem povedat neviem ci ti to pomoze, ale neodsudzovala by som ho, vies, ked si dospely nevedia poradit z alkoholom ako si ma mlady clovek z drogami...pozri si s bratislavi, mame kontaktne centrum kam by si mohla prist sa vyrozpravat a popripade by sme ti mohli poradit...ak by si mala zaujem kludne mi napis aj IP dam ti adresu a kedy mozes prist..bohuzial vsetko co pisu dievcata je pravda, zacne kradnut na 99% zacne vas ohrozovat a moze to zle skoncit :/ ja osobne by som navrhovala takto, ked mam iba info co si poskytla vyhodit ho z domu bude sa vraciat bude prosit bude nadavat bude robit vsetko co len moze...ale nemozes polavit teraz uz je teplo tak na zimu neumrie...daj mu na vyber, ze bud sa pojde liecit alebo pojde z domu...popripadne zbehni na hranicnu tam ti poradia da sa liecit aj ambulantne...vie si tam vybavit metaddon, neviem ci berie injekcne nieco, alebo len fajci pervitin ci heroin a k tomu travu...alebo este moznost co je asi drasticka pre vsetkych, ale pises, ze predava, mozes ho aj udat je to asi jediny sposob ako ho udrzat mimo drog pretoze z liecenia moze odyst kedze je dospely kedykolvek...niektorym to pomoze pretoze su dlho cisty a jednehs dna ti to odpusti...je to tazke, ale spravila by som ja osobne vsetko co sa da, pretoze to moze skoncit aj smrtou a to je to najhorsie pre teba ako matku a tak isto aj on ma pravo na normalny zivot, na buducnost...kludne pis
@nikolet_89 dakujem chodila som so synom na hranicnu ale uz prestal,nechce nikam chodit,nechce riesit jeho problem,vie ze nam ublizuje a mozno si je aj vedomi ze ublizuje aj sebe len si to nepriznava,ja neviem na sto percent ci si picha ten koks,vravi to,ale podla stavu aky je doma urcite daco ma v sebe,rada sa poradim s dakym odbornikom ak to ma este vyznam
@havedka vzdy to ma vyznam je to mlady clovek...mozno je aj nasim klientom vsetci su anonymni takze aj keby rovno bol nemozeme ti to povedat i ked si mama...ale mozeme ti poradit pripadne ak by sa ti niako podarilo ho doniest mohli by sme mu dat cisty material je to divne z pohladu ludi, ale ak si naozaj picha je tu riziko zltacky a inych prenosnych ochoreeni tym neohrozuje len seba, ale vsetkych naokolo...mozno by pomohlo, keby aj to, keby si sa tvarila, ze sa nic nedeje a svojim sposobom v jeho ociach ho podporovala isla by si s nim k nam nechala by si ho zobrat si ciste ihli a iny material videl by, ze niesi jeho nepriatel a mozno by dosiel za tebou sam, ze mami nevladzem pod somnou prosim...vies tazko takto, ked nevieme vsetko...pozri kontaktne centrum je na Kopcianskej 88 v pondelok a piatok od 17:30 - 19:30 ide tam autobus 80 ak by si mala zaujem dojdi vyrozpravaj sa a skusime niako poradit pripadne ako hovorim bolo by super, keby dosiel aj on....
ano on sa nikdy netajil takymi vecami raz mi doma aj pred navstevou normalne ukazal sacok s mariskou,neviem naozaj co bere avraj aj i vysvetloval sa to dako zohreje a musi hned pichnut
@havedka a skontroluj mu ruky staci obycajny pohlad narkomani ktory si pichaju maju napuchnute prsty a cervene ak este nieje v tomto stadiu tak treba konat
@nikolet_89 na kopcianskej ?sme z petrzalky rada pridem ci aj syn neviem ale ja rada potrebujem pomoct
@havedka jj hocikedy vzdy su tam 2-ja socialny pracovnici kazdy ti rad poradi niekedy mame aj pravnicku ci lekarku vsetko sa da dohodnut minimalne na takuto ustnu radu, no skus niakym sposobom aj jeho zobrat
@havedka ja osobne mam sluzbu 25.3 budem mat sluzbu z kolegom, ktory dlho posobil aj v CR takze ma viac skusenosti priznam sa ako ja ale radi ta uvidime
@havedka Všetko treba prevariť, kým si to pichne, takže to môže byť aj piko aj heroin. Ale sorry, ja o tom kokse naozaj silne pochybujem. To je luxusná droga, ktorá sa šnupe...ako jasné, všetko sa dá pichnúť, ale koks snáď len výnimočne..keď tak, tak ho miešajú s inými drogami..Darmo Ty budeš chodiť na Hraničnú a čo ja viem čo, keď ON nebude! Ako teória je síce fasa naučená, ale prax je iná! 😉
@nikolet_89 No mňa by velice zaujímalo, čo by ste jej poradili...Zviazať ho a odvliecť nasilu?
@svetllana ahoj da sa vsetko mozne poradit z kazdej stranky a niekedy sa staci len vyrospravat
@nikolet_89 Ahoj. Sedenia pre rodinných príslušníkov narkomanov nemáte? Aj to by nebolo od veci pre ňu možno.. 🙂
@svetllana nie sedenia nemame, maximalne poradime, a pracujeme prevazne z klientmi ktory maju problem zo zavislostou...a najnovsie aj testujeme na HIV a zltacku takze to nieje az tak od veci...na rodinne sedenia je tu stara znama hranicna tak isto aj na metadon a podobne, ale je pravda, ze ked oni sami nechcu tak sa tazko nieco zmoze bohuzial 😒
prečítala som si všetko, mám dvoch synov ešte malých no už teraz mám niekedy obavy čo bude keď vyrastú. A práve teraz ma prepadla hrôza, že by mohli pod vplyvom niekomu ublížiť a ten pocit že som to mohla možno nejako zastaviť by bol asi zničujúci
tiež sa prikláňam k tomu že je dospelý a musí dostať studenú sprchu.
Kedysi mi mama kamarátky hovorila, že treba takéhoto človeka vyhodiť inak zničí celú rodinu.
U nás v rodine bol len alkoholik a ten doma kradol a terorizoval všetkých naokolo, síce sa dal liečiť ale ja si myslím že stratených 15 rokov už nedobehne (má vykradnuté v hlave) ale žije.
asi skocim aj na policiu poradit sa
pokial zijes ako dospelý pod mojou strechodou budes sa riadit podla mojich pravidiel ( túto formulku som od rodicov neznasala ) ...ale ....keby mi pernamentne chodil domov zjebany a sfetovany ..raz dva by som mu pobalila a veci a dovi dopo ...myslim prepacte , ze aj vy ako matka robite chybu ..nemyslim to v zlom fakt 😉 Ja by som mu nedovolila aby terorizoval zbytok rodiny a dalsie moje deti videli , ze ako on zije a nebodaj by si z neho casom brali priklad ,,aaaa vsak co aj tak mama stym nic neurobi ........No to urcite nie ...zbalila by som mu švestky a AHÓJ moj zlaty ..bud sa das na na tu zlu cestu a postaraju sa o teba " akoze kamarati " alebo sa spamatas a das sa dokopy a mozme sa porozpravat a prejednat podmienky za akych budes v nasej domacnosti fungovat .... inak nie........Srdce by mi pukalo ,,ale nepovolila by som ja sa poznam 🙄 Nehovorim puberta je puberta ved ok ...sem tam mariska ..alkohol ...drzost ..lenivost ...apatia ...ignoriacia ,,kradez penazi ..papulnatost ...to vsetko berem ,,,ale odtial potial ..Uz v tomto by so strikne povedala a DOST CHLAPCE ! 🙄 Moj nazor.... drzim Vam velmi palce nech sa rozhodnete akokolvek 😉
@nikolet_89 dakujem pridem asi toho 23 ,naozaj potrebujem uz sa posunut dalej
@havedka necitala som celu diskusiu ani tvoje odpovede ,ale mam osobnu skusenost s kamoskou ktora mi je ako sestra...nechapem ako s ajej to podarilo al ena strednej sa dostala do tohto spinaveho kolotoca a nevedlea odtial von 😒 ja hlupa som tiez nevedela nechapala ze mam tuto vec riesit miesto toho aby som jej pomohla pichnut si rohipnol ked mala krizu ☹ ale radsej som to urobila ja ako keby si mala ublizit tym v akom stave bola z krizi 😒 a to bolo naposledy co som ju videla "zdrogivanu" 😔
strasne dlho s a mi neozvala a ja som s apo 3 mesiacoch ani nesnazila zistit preco...no nasla si ma sama asi po polroku 🙂 volala mi jej mama ze ci chcem vidiet adku...a aj ked mi bolo divne preco mi vola jej mama tak som povedaa ze jasnee...netusila som o ma caka...ked som prisla k nim domov vsetky okna a dvere boli bez kluciek v byte som si nevsimla jedineho skla ci ineho ostreho predmetu ...byt som oznala ako svoj vlastny...ked som volsa do izby k adke videla som uuuplne inu osobu ako som si pametala ...vteyd vychrdnuta na kost a znicena od drog,zrazu predon=mnou sedela babulka z ruzovou tvarou usmiata a havne plnsie licka...a zacala rozpravanie...v skole ju antreli spoluziacky ( do dnes si vycitam preoc som to neurobila davno ja 😔 ) a jej mama to vzala do vlastnych ruk...tiez bola na deti sama...mala sice eln dve ale syn velmi nepomohol...ale pointa?mama s anahnevala odhlasila ju zo skoly a isli na liecenie...odtial utiekli aj spartiou dalsich fetakov a isli s asamozrejme zdrogovat 😠 a tpo uz jej mamu dozralo uplne adceru vzala domov...hoc ju najrpv chcela vyhodit z domu ale usudila ze to nieje cesta ...prisla by uplne o dceru a to nemohla dopustit...nahnevala sa a priviazala dceru doma o postel...pametam si ked sm esa bavili aj s tetou este zo slzami v ociach spominala na to ze to bol najhorsi mesiac!!!v jej zivote ..ked jej cera kvilila ako zbity pes lebo chcela davku 😔 ked s avlastnej mame vyhrazala ze ju zabije!ze ju ennavidi a ked sa sodstane odtial von ze ju zabike a pod...takto travili mesiac v placi v krcoch a bolestiach OBE!po mesiaci zhruba najhorsie stavy prehrmeli a pomali zacali od priputania k posteli upustat...no klucky na dverach a an oknach chybali!preco?lebo ked prisli kamarati a chceli ju zlanarit nemali ako oemohla otvorit okno! byvali na 4 poschodi!cez dvere s anedostala 😉 a tak plynuli dni ajtyzdne ...okrem kluckiek mama vymontovala aj z telefonu sluchadla spodok do ktotreho s hovori a nosila ho so sebou do prac eokrem ineho aj tie klucky 😉 a vsetky ostre predmety boli achovane v praci v skrinke...nosial so sebopu domov iba to co potrebovala 😉 tak asi po 3 mesiacoch jej dovolila zavolat max dvom ludom mne a est ejednej kamaratke lebo nam verila 😔 i ked ja som si to mozno ani nezasluzila 😔 ...vzdy nam ohla zavolat iba ked mama bola doma...zhruba po polroku sme isli spolu von prvy krat!pri dome na lavicke sme sedeli a z adky prvy x vyopadlo...som stastna ze som cista 🙂
asi rok este zila v style mama na telefone...ako sa omeskala 1 minutu uz ju mama nahanala 😎 ale stalo to za to!!!!!dnes je z nej uspesna ekonomka a slusny clovek ktory si na ziadnu drogu ani nepomysli...okrem cigariet ale aj tych s auz obcas vzdava 🙂
kazdopadne stoji to za to su to nase deti!vie ze je to tazke a syn je urcite fyzicky silny ale ja pevne verim ze najdes niekoho kto bude ochotny s tebou bojovat ...velmi silno drzim peste !
@havedka ..pisem z vlastnej skusenosti..institucie ako hranicna nievelmi pomahaju.18 rocny drzy soplak co absolutne sa ani nesnazi zatajovat co robi ako to robi a podobne je perfektnym adeptom na vyhadzov z domu...treba mu dat na vyber ,bud liecenie alebo nema kde byvat.ako som sa docitala vyberie si variantu cislo dva a tu treba nasledne aj dodrzat lebo inak to naozaj nema vyznam.viac ako 90 percent sa vrati domov s prosikom a vtedy je vhodna doba na zmenu.inak vazne ohrozujete zvysok rodiny ako aj samu seba a v neposlednom rade aj jeho.pretoze drogy vyrazne menia osobnost a tak i sudnost.mozete chodit na terapie typu hranicna ale kazdy viac obratny fetak vas oklame lavou zadnou takze je to viacmenej len pohladkanie pre vas.a mozete mi verit .poznam nespocetne mnozstvo pripadov..a vsetky maju podobne scenare,len rozdielne konce.
Nie na polícii ...poradia Vam inde ..ale ide o drogy este mariska je ako tak ,ale tvrde drogy su tvrde drogy a u nas su vyššie tresty za nich ako za vrazdu ...ja by som si zavolala tu a poradila sa ..skuste pozriet tu stranku http://www.infodrogy.sk/....blizsie Vam povedat nemozem ...Policia riesi ...organizacie Vam poradia 😉
@havedka Nie na polícii ...poradia Vam inde ..ale ide o drogy este mariska je ako tak ,ale tvrde drogy su tvrde drogy a u nas su vyššie tresty za nich ako za vrazdu ...ja by som si zavolala tu a poradila sa ..skuste pozriet tu stranku http://www.infodrogy.sk/....blizsie Vam povedat nemozem ...Policia riesi ...organizacie Vam poradia 😉
@havedka Na políciu by som tiež ešte nešla. Z basy vyliezajú často ešte väčšie hovada, jak keď tam idú! 😖 😖 Udanie by bola asi posledná možnosť...aj keď podľa mňa zbytočná, lebo pri jeho životnom štýle si ho veeeľmi rýchlo zákon dostihne sám.
A "len" sa poradiť? S fízlami? O trestnej činnosti? To je žart, že? 😅
tak radsej nepojdem na policiu,skusim najprv rady inde
@havedka fakt skuste tu dobre Vam radim http://www.infodrogy.sk/... 😉

@jfd Marihuanu chlapec predáva, ak som dobre prečítala..marihuanu a "ine kšefty".