icon

Som zúfalá kvôli manželovej rodine.

31. dec 2019

Viem, ze nie som prvá ani posledná, ale dnes som už emócie neudržala na uzde a vybuchla som. V podstate sa stále niekomu prispôsobujem, co chce ten druhy a svoje potreby potláčam do úzadia. Problém nastal v tom, ze manželovej rodine nič nie je dobre, nech sa snažím akokoľvek a vystupňovalo sa to tým, ze sa začala do nás starať manželovi sestra, ktorá je stara dievka. Včera sme sa vrátili z navsetvy od nich. Ono, zle je, keď nechodíme, keď prídeme aj tak je zle, lebo zase netravime svoj voľný čas podľa ich želania, čiže som už rezignovala a tak ako som sa kedysi ku ním tešila, som tieto cesty ku ním začala nenávidieť. Jeho sestra za nami tiež nepríde, naposledy nám vyčítala, ze sa malo vidime. Vraj je pre ňu namáhavé prísť za nami, tu istú vzdialenosť musíme prekonať my s dcérkou, to už nikoho netrápi. Naposledy, v deň švagrinej odchodu do zahraničia, chcela, aby ju muž viezol na letisko. Ale sľúbili sme sa, ze ideme jeho sesternici na oslavu, lebo ich mama oslavovala 70. Jeho sestra sa urazila a išla vín s nejakým chlapom, vidime sa s nou 2x za rok a v podstate sa s nami ani nechcela rozlúčiť. Pritom cely čas ako smetan boli na návšteve, sedela na gauči a nudila sa. Svokry som sa opýtala, co je švagrinej, ze za nou cestujeme s dcérkou 5 hodin a ona sa v deň jej odchodu zoberie preč a ani sa nechce s nami rozlúčiť? Svokor potom písal sms švagrinej, nech príde domov, ze za chvíľu odchádzame na oslavu. Ona totizto chcela, aby som ja sedela u nich doma na gauči, muž ju aj si svokrou a svokrom ušli odprevadiť na letisko. Na druhej strane, tak podradne sa sprava k viacerým z rodiny, na tej oslave mi mužova sesternica plakala, ze ju tiež odpisala a ani sa neunúvala navštíviť. Keď muž písal švagrinej, prečo sa takto zachovala, opýtala som sa ho, co mu na to napísala. Odpovedal mi, ze povedala, že mi jebe a začal sa smiať. Mna sa to dosť dotklo, na co mi on povedal, ze si robí srandu a ze to vôbec nepovedala. Ľutujem už každú jednu cestu tam. A je toho omnoho viac, toto je len jeden príbeh z mnohých.

Strana
z2
autor
31. dec 2019

@miadi ju viezli vždy rodicia, ktorí ju odviezli aj tento krát. Manzel chcel ísť na oslavu, ja som mu nič nezakazovala, keby sim zakazovala, tak sa za nou ani netrepem. Dalsia vec ktorú nechápem je, ze švagriná ma vodicak a do prace jazdi autom, takze na to letisko si to mohla odsoferovat aj sama, nemusela tu tam viezť mama-tam aj naspäť. Lebo jej vadi, ze mama jazdi pomaly. Tam mohla ísť sama a naspäť sa mihla vrátiť jej mama. Keby ju muž chcel odviezť, odvezie ju a ja s tým neurobím nič, ale nechcel. Sám bol na ňu nahnevaný, ze za celé 2 týždne co tu na Slovensku bola, nás neprisla vôbec pozrieť, aj keď ju stále voláme, museli sme ísť my za nou.

autor
31. dec 2019

@evkano1402 áno, muž je taký prizerajúci sa typ, ktorý veľmi nerieši...

autor
31. dec 2019

@evkano1402 áno, je pravda, ze v slabej chvíľke ventilujem ten tlak a nervy v sebe tak, ze to musím dať všetko zo seba von s niekomu to povedať. Len sme rodina a to tažko niektoré veci zatajiť...

autor
31. dec 2019

@kitycat rozplakala som sa, až moc nejak tie emócie vyšli zo mna von, ze to bol asi dvojhodinový plač... teraz sa to zmenilo na take “mám na háku” len vtedy mi to prišlo všetko veľmi ľúto

autor
31. dec 2019

@katarinka89 áno a to je to, co ma najviac mrzí, ze keď som mu aj rázne povedala nie, podieľal ma k psychologovi... ono, niektoré mi tu dávate dobre otázky, ze mnohé veci by som si ani tak neuvedomila a možno nad nimi mávla iba rukou aj keď by som nemala. Cez strašne veľa veci som sa už preniesla a myslela si, ze je to pochované, ale ono to všetko dnes vyplávalo na povrch... mužovi som v hneve aj s plačom vynadala, ze ho nenavidim, asi silne slova, ale som už z toho všetkého zúfalá. Keď si to všetko spätne vezmem, strašne veľa som dovolila, odpustila...

miadi
31. dec 2019

Tak ked nemate extra vztah snou nehnevaj sa ze k vam nepride. A vy za nou tiez nemusite ist k svokrovcom vse je to na tom ako sa s muzom dohodnete. Stale najhorsie z celej story je co povedal tvoj muz na zaver. Ale tsk na tu party ste nakoniec isli? Ked sa ti tam na nu jej sesternica stazovala. Takze Neni problem. To su len take malichernosti co ti vadia proste to skus selektovat co je dolezite co nie a neživ to v sebe. Take veci sa najdu vsade v medziludskych vztahoch v rodinach. ( skor by mi vadilo ze muz pozna tvoju Achilles patu vie co Ta trapi z minulosti a vie si z toho robit kruto srandu) s jeho rodinou nezijes vidis ich raz za cas.

miadi
31. dec 2019

A este ked na teba bude hucat ze mas ist k psychologovy tak mu len povedz ze s radostou ale nech ide aj on na pàrovu terapiu. Lebo ty mas pocuchane nervy a sebavedomie z matky a teraz Mozno aj z neho.

jana_eyre_2
31. dec 2019

Neviem či som to len nepochopila, ale akože prečo je taká dôležité čo si švagriná o kom myslí, koho odpíše, ci sa nudi, alebo nerozluci, alebo sa vidíte kratko?

Akoze mňa tiež koľko krát naštvú úplne blbosti, ale vždy si myknem plecom, no načo si takymito malichernostami obťažovať život.. je toľko hnusnych osudov, ťažkých životov a ja sa budem trápiť úplnými tupostami, načo.. samozrejme rob ako uznas za vhodné, ale je zbytočne sa trápiť nad takýmito nepodstatnymi vecami..

autor
31. dec 2019

@jana_eyre_2 áno, Myjava som plecom a myslela si, ze to je Ok, ale nejak sa to všetko vo mne nahromadilo a vadi mi to. Viem, ze som urobila chybu v tom, ze sim sa tak podriaďovala, mala som byt pevnejšia na začiatku, len tam boli veľké tlaky zo strany svokry, neskôr švagrinej a muza. Čiže to boli traja ľudia proti mne samotnej. A najhoršie na tom je to, ze to takto píšem, lebo rodina by si mala pomáhať a nemali by tam byt žiadne boje. A tak som sa aj vydávala, taka naivná sim bola, ze ako si všetci budeme pomáhať, stretávať sa... och... nakoniec som lietala ja, aj to by nevadilo, len tam už nech som čokoľvek urobila, zle bolo a malo bolo alebo veľa bolo, oni nám ešte aj vianočne darčeky ofrflali vždy.

autor
31. dec 2019

@miadi práveže donedávna bolo s nou všetko fajn, ako jej išiel vzťah dole vodou, nakoniec sa rozišli, tak sa začala takto správať. Sama ma tým prekvapila a dosť nahnevala, lebo som až títo od nej fakt necakala, veď on je krstná mama našej dcérky a ani za nou nepríde.

77daniela77
31. dec 2019

To je hnusna rodina,vykaslala by som sa ich navstevovat,muzovi by som povedala ze tam nepojdem lebo sa tam necitim dobre a radsej budem doma s malou.Kasli na tie jeho p.ndy ked do teba rype,ignoruj to ked sa nevies branit a nieco mu na to zbrechnut.Si dospela,tak to musi tolerovat,povedz ze ti tie navstevy beru vela energie a ani sa tam necitis byt vitana,tak naco tam mas chodit,aby sa vsetci do teba navazali?A tiez by som mu povedala ze ti nie je oporou a este sa k nim pridava,a ze to su podpasovky co robi,ci sa nehanbi.

autor
1. jan 2020

@77daniela77 povedala som mu to všetko už s plačom, ze on si to neuvedomoval..., tak ja neviem, či mu toto všetko príde normálne, ale asi áno...

evkano1402
1. jan 2020

tvojmu muzovi to pride normalne, lebo ine nepozna...
Ci pride svagrina za dcerkou, alebo nie, neries. Ak chce pride, ak nie nepride, ber to ako svoju vyhodu, nemusis si s nou zrat nervy. Tvojmu muzovi to musi cvaknut, ak nie, tak to budes mat sakra tazke. Presne, nejdem tam, necitim sa dobre, asi na mna nieco lezie, nechcem ich nakazit, alebo proste nejdem, bez vysvetlovania.
Ja viem, bez placu sa to neda, ale ak places, on si o tebe mysli, ze nie si psychicky v poriadku. A vdaka nemu a jeho rodine nie si, beru ti silu, energiu, ktoru potrebujes na nieco uplne ine.
Vies proti mne bola cela moja rodina, aj muzova rodina, ale chlap stal na mojej strane, proste mu to docvaklo a najlepsie co mozes urobit , ze je ti to je jedno. Naucit sa na to nemysliet, kto co povedal, co si o tebe mysli, ci ta ohovaraju, ci prides. Proste tomuto vobec nevenuj svoje myslienky. Citaj si nieco o manipulacii, pozri si napr. tieto videa, mozno tam najdes nieco, co ti pomoze...drz sa...
https://www.youtube.com/channel/UCxqyP_9xTgXuAs...

sunny8
1. jan 2020

Prerušiť všetky kontakty. Toto je typický príklad toxických ľudí .. časom z teba vycicaju všetku energiu

Strana
z2