icon

Spodní susedia nás stále klopkajú

lenka2710
28. nov 2021

Baby idem sa len vyrozprávať alebo možno pocut nejakú radu, od niekoho kto zažíva to co my! Máme dve deti 7 ročnú a 18 mesačneho, problém je v tom, že my v tom byte nesmieme dokopy nič, za všetko aleze za všetko nám susedia vyklopkavaju! Začalo to hneď ako sme sa pred 6 rokmi nasťahovali a trvá to do dnes, deti nemôžu vôbec nič, nedajbože keď staršia náhodou prebehne cez byt, alebo malému dačo spadne a už sa klope! Nemohol byť na brušku na koberci, lebo kopkal nozkami, keď začal stvornozkovat, tak katastrofa sama o sebe! Dali sme koberce do detskej, na chodbu, v obyvke mam dva a na jednom ešte penové puzzle, aby sa malý mal kde aspon hrať, je to na hlavu, nemôžem ho nechať ani chvíľu samého, aby mu náhodou nenapadlo niečo hodiť alebo mu dačo nepadlo z rúk! Som z toho psychicky vyčerpaná, lebo striehnem ako ostriez celý deň! Už ma raz zastavila, či musím vysávať 4krat za deň, alebo co stále presúvame nábytok, nič také sa u nás nedeje! Dokonca raz sme sedeli na gauči, čítali knižku a zase buchala, to teda neviem co také počula! V piatok už muž dostal nervy a išiel tam za ňou a ani dvere mu neotvorila, aby si to vydiskutovali! Čo by ste robili?? Dá sa niečo vôbec robit??

Strana
z4
kallanchoe
29. nov 2021

@lenka2710 ja by som to úplne odignorovala,kašľať na nich....ja by som jej odklopkala naspäť....ako čo je veľa to je veľa.....úplne to vyspuste z hlavy,fungujete úplne normálne, nemusíte striehnuť či niečo spadne,či náhodou nekopka nohami......naozaj nič nespravíte s takýmito ľuďmi......časom ju to snáď prestane baviť ...mali sme v paneláku podobnu susedu,keď sme vyrastali s bratom (neboli sme žiadne kone,ale normálne sme sa hrali).....odklopkavali sme si späť metlou si pamätám🤣.....raz ju to prestalo baviť a prestala.....je to úplne normálne v bytoch,je proste "hluk" od susedov, nočný kľud je až po 22:00,do vtedy by som teda neriešila a mala ich na salame...tu iná cesta nieje .....komu sa nepáči nech ide do domu...

danulicek
29. nov 2021

my sme prežívali to isté a poradím ti, urobte si poriadok hneď, lebo to bude čím ďalej, tým horšie. je rozdiel, keď rodina robí cirkus humberto a je rozdiel, keď žijete normálne, len pod vami žije psycho rodina.

pod nami žije suseda, učiteľka na dôchodku, ktorá odjakživa žije sama, je bezdetná a žije v absolútnom tichu - nepočúva ani rádio, výnimočne má pustený televízor. my sme sa prisťahovali a spočiatku mala len také poznámky, že dupeme, že veľa perieme (rátala mi, koľkokrát do týždňa periem novorodencovi). potom začala klopať na radiátor, metlou na stenu. ako syn rástol, presne začal tento scenár - na všetko sa sťažovala, my sme jej stále vychádzali v ústrety. ona pridávala k tomu svoje hodnotenie, aká som matka, aký bude syn hyperaktívny atď. mala problém s tým, že sa otáča vraj v postieľke (čo netuším, ako počula). každý normálny človek by ju poslal do riti, ale my sme sa snažili vychádzať jej v ústrety. čím ďalej, tým mala viac sťažností. dokonca nás počula aj vtedy, keď sme neboli doma 😀 😀 postupne sme si zvykli, doma som ale chalanov stále brzdila,my sme si ani oblečenie po 22-hej nevyberali zo skrine, lebo jej vadilo otváranie skríň 😀

asi pred rokom začalo v paneláku také pravidelné búchanie, hlavne večer a v noci. myslíme si, že to je kotol v pivnici, lebo to počuť naprieč celou bytovkou. ona si ale myslela, že to sme my a robíme jej to naschvál. my sme v noci spali a ona šialená trieskala na radiátor (to počuje celá stupačka) alebo na strop metlou. my sme ju pozvali k nám večer, keď to bude búchať, nech príde a uvidí, že to nerobíme my. sedela u nás ako trafená a my s ňou a ona aj tak odišla s tým, že to sme isto my, len to nejako potajomky robíme... môj muž sa vtedy tak nasral, on mierumilovný miláčik všetkých babiek (hrá v kostole) začal po nej kričať, nech ho už neserie, čo si ona o nás myslí. že sa jej snažíme vychádzať stále v ústrety a ona má stále problém. že sme normálna rodina, ktorá žije a keď ona nemá čo robiť, len počúvať, kto kde buchne, nech sa presťahuje na samotu. odvtedy sa nebola sťažovať ani raz.

lenka2710
autor
29. nov 2021

Akože pred dvomi hodinami som uspavala malého, staršia bola na tu chvílu na tablete a oni buchali, no či im už docista hrabe? Ja neviem aké zvuky aj ona počuje, keď ma počula 4krat za deň vysávať, alebo presúvať nábytok, pripadne staršiu počuje po 22 ešte behať po byte 🤷‍♀️ baby mate pravdu, už to nejako dobojujeme, ved deti stále malé nebudú a to mi je hlavne ľúto, že čo si mám užiť toto obdobie, tak som kôpka nervov
Už som sa tu už aj dočítala, že rodiny s deťmi sú neprisposobive, no nech, tak budeme za asocialov 😂

gabu_lienka
29. nov 2021

@lenka2710 hod jej do schranky kontakt na nejakeho psychiatra a stuple do usi. Urcite by sa stazovala, aj keby ste sa lietat naucili. A zakazdym by som jej tak odtrieskala naspat, ze by si rozmyslela, ci to este bude robit

qetka
29. nov 2021

@lenka2710 hrabe, ktoviekoho ona pocuje. Toto poslwdne by ma ale nastartovali, ze by som jej isla vykricat, co klope, ze nikto sa ani nepohol.
Svokra mi vravela, ako sa jej stazovala suseda, ze moj moˇuz zo surodencami vyhadzuju z balkona detske vyzivy. Vysvetlovala jej, ze oni take vyzivy nekupuju, no uz si sama myslela, ze si ich asi decka kupili same. No a jedneho dna prisla buchat a vrieskat, ze zase to robia, ze ich videla na balkone smiat sa na tom. A svokra vravi: pani zlata, ale deti su na prazdninach u babky.

emalka
29. nov 2021

Pani nebude mentalne v poriadku. Ze sused pod nou v noci hobluje? Kam na to chodi? 😂 Toto nieje tvoja vina. Pripomenulo mi to susedu u babky. Zacalo to tym ze vyklopkavala u susedov nad nou, najprv len sem tam ale potom aj vtedy ked neboli doma a dalej sa to stupnovalo. Nakoniec tvrdila ze pocuje vsetkych susedov nad sebou a potom sa ukazalo, ze mala aj ine halucinacie a paranoje (napriklad ze jej muz jej vyprazdnuje krem z kelimku 🤦‍♀️, alebo ze jej prilieva nieco do samponu, susedia jej chodia kradnut peniaze a dohodli sa s postarom ze jej budu uberat z dochodku...).

Brala by som to tak, ze mas nad sebou choru osobu. Deti neobmedzuj len kvoli sibnutej tete, naber odvahu a vynadaj jej parkrat. Ty sa nemas vobec za co hanbit, ani pred navstevami ani pred nikym inym. Mozes este urobit taky krok, ze sa s nou dohodnes ze vam pridu zmerat hluk a ukaze sa co sa v skutocnosti deje. Ale inac by som ju poslala kade lahsie.

zuzana123_
30. nov 2021

@lenka2710 veruže, aj my sme mali takú susedu, sused v pohode, ale ona zabudla, že mala tiež deti, dokonca chcela kúpiť malému papučky, že vraj či nosí dreváky, keď tak klope, čo už, zrejme ju niečo vo vnútri žralo, ale máme to šťastie, tento rok sa odsťahovali do nového domu

Strana
z4