Spoločná domácnosť s rodičmi alebo so svokrovcami
Ahojte...
som takmer rok vydata, a bývam s manželom a svokrou. Manžel je jedinácik, svokra je slobodná matka. So svokrou sme vychádzali vpohode, az do svadby, resp. do narodenia syna. Vacsina veci v domacnosti musi ist podla nej, ak si presadim nieco podla seba, tak bud si to aj tak urobi podla seba, ale sa stazuje, ako sa tam uz neciti doma, alebo je urazena a vyplakava pred synom, aka som na nu zla. Neznasam, ked sa stara do maleho, co sa tyka domacnosti, vzdala som to a nechavam nech je podla nej.
Napriek tomu nie je pokoj, a ked nieco nechce, tak zajde za manzelom a prehovara jeho.
SOm z toho neustale nervozna, a pdrazdena, ale nechcem veci riesit zlym slovom, raz je to babka mojho syna, a nechcem aby sme sa nenavideli,. Ale ako naucit zenu. ktora 32 rokov sefovala sebe a synovi, a nikto ju neobmedzoval?? Ja som naopak naucena uz roky sa starat o seba a o domacnost sa staram uplne inak ako ona, a silne neznasam, ked mi niekto chodi za patami, odklada za mnou veci a neustale mi ponuka svoju pomoc so vsetkym.
Zaujima ma, ak zijete v podobnej situacii, ake pravidla mate, co maju rodicia/svokrovci povolene, co nepokladate za dolezite v odmacnosti a naopak, co musi byt podla vas. Varite, nakupujetem, upratujete a pod. kazdy zvlast/spolu, ako sa spravaju k vnucatam...a hlavne, ste respektovani? ako ste sa dopracovali k neakemu primeriu, ak sa to vobec da 🙂
Vdaka vopred za vase rady.

Chcela. By som sa opytat ci mi niekto neporadi co mam robit ked svokra neprispieva na elektriku a plyn pricom dom je na polovicu nas a polovicu jej poradte prosim