Spoločná domácnosť so svokrou, mám nervy v koncoch
Ahojte...
S manželom žijeme s jeho matkou v jednej domácnosti. Stavia sa nám dom, moja matka žije ďaleko a keďže má odtiaľto aj bližšie prácu, výber bol jasný.
Trápi ma však jedna vec. Nič si tu nemôžem urobiť sama. Špinavé prádlo mám radšej v taške u nás v spálni nech ho nedáva prať, chápete je mi to nepríjemné aby mi dávala prať gaťky a podprsenky... Okrem iného, natisne toho do práčky veľa, riadne sa to nevyperie a ja, náchylná na mykózy, zbytočne trpím... To isté čo sa týka skladania prádla, ešte ani riadne neuschne a už ho má v paprčiach že ho ide skladať a dávať do skríň. Prosím pochopte, že je to vec, ktorú chcem mať pre seba. Doma som bola zvyknutá upratovať, tu zrazu nič netreba a potom plače, že jej nikto nepomáha a aká je dorobena, pritom fakt nemusí robiť veci spojené so mnou a neznášam, keď ma obsluhuje... Proste, budem sa opakovať, chcem to pre seba 😔 a aj to, že nám to potom uloží do skríň no prídem si ako pubertiačka čo nič nevie... Fakt mi je nepríjemné keď mi chytá spodné prádlo.... Ja keď vidím že má veci na sušiaku tak jej ich áno poskladám lebo toho má veľa ale mám aspoň toľko slušnosti že jej to nechám na posteli, nie že jej pôjdem do skrine.... Chápem že je to jej domácnosť ale proste toto nie.... Už nech máme vlastný domček 😔
@lusi79 dávame 400 e, z toho strava 250, potom ešte navyše zaplatíme účty ... Vie to byť teda aj 450 e mesačne ...
@miadi pracuje, od pondelka do piatku okolo 15 je už doma akurát teraz cez sviatky bola doma asi od 20 až do 7, mala ísť 2 do práce ale vraj sa jej nechcelo.
Pokial svokra nechce spolupracovat a vy nechcete byvat sami, su len dve riesenia. Bud budes akceptovat, ze to tak svokra robi, alebo si das prat svoje pradlo zvlast sama a hned po doprati si ho zavesis do vasej izby. Pripadne si este mozte kupit vlastnu pracku, ktoru budete mat u seba a budes mat vybavene.
máš mykózi a peries v avivazi?
@79viktoria79 potom si spodné prádlo žehlím.
Ešte môžete ist do podnájmu, zaplatíš si 300-500€ a žiadna svokra ti prať nemusí. Keď jej tak či tak platíte.
@hettinka nájom v lepšom prípade 500€, strava, tankovanie, živnosť , servis , plus staviame. Hm, vy by ste to utiahli?
ja tiež nechápem, to že bývate u svokry kt. prispievate veľmi slušne si myslím, neznamená že más držať hubu a krok... toto isté robí moja starká ale tá uz má cez 80, niekedy pomoze neustale vysvetľovanie a uistenie ze to urcite spravim ( niekedy zial nie). To že sa sťažuje že má toho veľa a aj tak to robí, poznám veľmi dobre ale to asi nejde zmenit, su asi nauceny stale nieco robit, vid moja starká nemôže 5 min. obsediet... nic strasne od nej. nechces, prepana ved si chces len sama oprat a poskladat prádlo😀😀 to uz je ozaj moc, tu na mk ta za cokolvek sprdnu 😀
@xjakubikovak no, ako vidíte aj za toto tu dokážu človeka zvoziť 🙂 som rada, že to teda nepríde iba mne ako nejaká extra požiadavka. Celkom normálna vec, ktorú bohužiaľ nevie pochopiť a musí urobiť po svojom. 🤦
Tak ale to je rozdiel, to neplatíte nájomné 400€ ako si na začiatku uviedla, veď to je strava pre vás, tu by si musela kupovať aj keby si reálne v podnájme, to nemôžeš rátať že to platíte svokre, keď to zjete vy 🤷 takže reálne čo svokre platíte je tak 150-200€, z toho aj tak vy niečo miniete elektrina, voda.... Takže oproti nájomnému čo by si v byte platila 500€ máte značne ušetrené,,ale nie to je pointa príbehu, len ma zarazilo že prezentujem ako by si svokre platila 400€ za to že vám dovolila u nej bývať 🥴
No a k pointe,,spinave prádlo si zbieraj u vás v izbe, keď budeš mať dosť na opratie tak šup oprať a zavesiť u vás v izbe na susiak. Hádam vám svokra nelezie do "vašej" izby 🙄 a držím palce aby ste za pol roka bývali, lebo ako to tu niekto spomínal...stavba sa vždy natiahne 🤷
Tak už som v obraze. Svokra je cez týždeň v práci do 15:00, kde v pohode môžeš variť a prať tak kde je akože problém???? Keby bola na dôchodku a celý deň ti stala za zadkom,tak rozumiem tomu všetkému. Ale veď, keď je celý týždeň v robote tak si môžeš vyprať aj hodiť do sušičky. A aj si to sama odložiť. Veď zapnes práčku perie sama, zapnes sušičku suši sama a potom si to už odložiš, keď budeš mať čas.
To je taká klasika bývania so svokrou, keby to nebolo pranie, tak vadí niečo iné, varenie, múdre komentáre alebo pozeranie TV, a to ešte buď rada ze ešte nemáš dieťa, to by bola ešte sranda... proste máte iné zvyklosti v týchto veciach, čo je úplne normálne... Každý ideálne nech je vo svojom a robí si po svojom. Treba vydržat, je to jej barak, tak nech si robí čo chce... ale chápem že to štve. Každá máme svoje zážitky s nimi 😁 a oni s nami
@zooeynka čo tu furt peníte, nie ste náhodou moja svokra?
@basska_b no, asi sa vždy musí niečo nájsť.
Preco myslis ze si tak dolezita aby som kvoli tebe penila? Ja sa bavim na tvojom postoji. Byvas u nej prakticky zadarmo, este vam aj vari a perie a ty si na nu nenapisala jedinu peknu vec. Vacsinu rad ofrfles, pritom stara este chodi do roboty tak fakt si mozes oprat prakticky hocikedy ked nie je doma. Z mojho pohladu nemas ziaden problem. Iba jeden, a to ze si neznasanliva. A do docasneho podnajmu nechces. Tak sa na nu stazuj dalej, nasla si tu dost pritakavaciek.
@zooeynka vy sa bavíte na mne, ja na vás, nič ďalšie prínosné ste tu nepriniesla, tak ďakujem za názor a dovidenia 🙂 a okrem toho, viete, ľudia so sebou niekedy aj súhlasia a nesnažia sa za každých okolností druhého zhodiť a vykričať, že je nevďačný. Že nepoviem o nej nič pekné? Tak si to prečítajte viackrát. Ale dobre, úžasne pečie, variť jej moc nejde, krásne maľuje a vyšíva. Má krásny vzťah k zvieratám a malým deťom , ale o to v tejto diskusii nešlo. Čiže, ďakujem pekne a viac na vás reagovať nebudem. 🙏
Odstahuj sa a mas po problemoch s tou "starou mrchou"co je taka drza ze ti perie.
@zooeynka zaujímavé je, že väčšinou ju tu urážate vy, nie ja. 🙂 Ja som ju nikde takto nenazvala.
@babababka kazdy ma inu povahu a iny respekt a pristup. A myslim si ze zatovia nepocituju taku nevrelost k svokram ako nevesty: pretoze je o nich postarane, maju vyprate navarene upratane postarane o deti a je im jedno ci to spravi zena alebo jej mamicka. A este jedno co mi neda nespomenut: dcera vie matke narovinu povedat ak sa zatovi nieco nepaci ale chlapy to svojej mamicke neradi vesaju na nos a tam je ten problem.
@katarinka89 tak na tomto niečo podľa mňa je ...
Kasli na vsetky ktore ta odsudzuju- tym zrejme vyhovuje ze okolo ich zadkov sa neustale svokra toci ale vazene damy, sme aj take nevesty, ktore sa o svojich muzov, deti a chod domacnosti vedia postarat a nepotrebuju nato LPS- svokru. ty sama najlepsie vies- kde je problem. Doriesi to len prestahovanie- tak vyckaj a bude ti fajn.
@katarinka89 ďakujem pekne 🙏 už sa nemôžem dočkať, kedy budeme sami. Nemám ju v budúcnosti problém pozvať na návštevu alebo víkend, ale toto je už moc na mňa.
@katarinka89 ty si to tiez nepochopila. Mne svokra nic nikdy nepomohla ani netreba. Ale nežila by som u nej. Autorka mà ocividne alergiu na svokru ked jej vadi ci pride smiesne ze cez vikend uz o 10 rano vari, Ved to je jej vec. Ked netrieska hrncami o 5rano žeby jej stym babo zobudila.,, tak nie je problem. Svokra je cely tyzden v praci moze si v klude oprat aj vysušit nevesta. Robi problem kde by nemusela. A nikto jej nic strasne nenapisal.
@katarinka89 .... my komentujúci nežijeme so svokrami 🙂. A stále netuším aký má dotyčná problém, keď je od pondelka do piatku doma SAMA, keďže je svokra v práci. Na začiatku písala,ako keby jej svokra od rána do večera dýchala za chrbtom a zrazu je svokra celý týždeň v práci. Čiže dotyčná nevesta má očividne iný problém, pretože by musela byť totálne neschopná (a to nie je, keď pracuje z domu a robí čo písala) keď si od rána do 15 nevie dať vyprať a vysušiť veci. Svokra by nemala ani potuchy o tom, že nevesta niečo prala a hneď je problém vyriešený. Ďalej písala, že jej svokra nedovolí variť, pritom neskôr písala, že od pondelka do piatku varí ona, tak opäť kde je problém? Po ďalšie čo je smiešne na tom, že o 10 začína variť obed? Obed sa má jesť o cca 12-13 tak kedy ho na začať variť? O 15?! Takmer každá žena, manželka, matka začne variť obed okolo 10-11 aby ho mohli obedovať a nie večerať. Netvrdím, že je svokra "svätá" ale keď sa nato človek pozrie triezvym úsudkom tak zistí, že tu žiadny neriešiteľný problém nie je.
Nečítala som odpovede, ale je to ťažké. Neviem pochopiť sťažovateľky na svokru v jej dome. Píšeš, že sa vám stavia domček. Ale keď chceš mať súkromie, mali ste ísť do podnájmu. Ja chápem že niekomu nesedí to či ono. Ale jej sedí, že bývate u nej
@majaxy oni je rozdiel svokra a svokra,napr moja svokra bola u nas na vianoce a otazky my sme to robili takto,alebo onak no nech sa nikto nehneva ...ale keby tu mam deti skor sa prisposobim ,ale to s tym pranim a susenim u autorky mi nejde do hlavy,hlavne ked ona je doma a svokra v robote

Este ma napadlo ty robis z domu a svokra ? Je na dochodku a vecne doma? Ci pracuje? By som prala len ked nie je doma hnet ako by mala nohu vo dverach šup pradlo do pracky,