icon

Spoločné bývanie - ja, priateľ a jeho 2 kamaráti

17. nov 2020

Ahojte mám 18 a planujem isť na vyšku do mesta kdé ma môj priateľ (23) byt s dvoma kamarátmi -podnájom. S priateľom sme 2 roky a klape nám to,zatiaľ žiadne problémy. Čo mi vadí je,že tam budem jediné dievča. Je to síce pre mňa výhodnejšie ako internát,pretože internáty v tom meste su v katastrofálnom stave. No trošku má odrádza tá mužská spoločnosť. Už som jeden mesiac u nich prespala cez letné prázdniny, aby sme si to nejak vyskúšali,zoznámili sa a tak. Išlo ma poraziť..viem,že som tam bola ten mesiac iba ako prisťahovalec, no keď som si predstavila, že tam budem po zvyšok môjho študia... grc. Keď som tam prišla 1x tak ja som myslela že ma asi vykotí...taký bordel,že to ani opisovať radšej nejdem. Prvý dojem (zoznámenie sa).. super, že v pohode chlapci. 1 deň ráno všetci odišli do práce a ja som tam ostala sama. Tak reku..že budem aspoň užitočná a upracem,poteším ich... no mne bolo do plaču, čo všetko som našla. Môj priateľ je taký,že on sa snaži udržať ten poriadok len to robí takym štylom že "odlflaknute". Jeho prvy kamarat je taky tiež ale ten druhý - nechal po sebe s prepačenim obsraty hajzel, za jeho postelou vreckovky (nejdeme si radšej predstavovať na ake učely ich minul), pouzity obal od kondomu, smeti , ani zuby si neumyva...a podobne. A keď sa tato partička sklby dokopy- každy boži deň len bordel. Každy posraty deň som tam upratovala,varila som im, ...samozrejme pekne poďakovali ale akoby si to nevažili. Dlho som držala hubu lebo som nechcela byť s nimu za zlé. No keď som raz len pekne poprosila a ukazala im,že aha tu je pohar,daš so inuvačky a tadá hotovo...tak len na mňa nechapavo pozerali že však ja tu nebyvam tak načo sa staram.
No v skratke..bojim sa toho. Keď si vezmem že na starosti budem nat upratovanie,varenie a študium tak raz skolabujem. Ja tam ten neporiadok neznesiem. Okrem toho je tam problem aj s takymi bežnymi vecami...napriklad...ked dostanem menzes,tak je problem vyhodit do koša vložku lebo koš je umiestneny tak blbo pri obyvačke kde travia najviac času. Je mi to vzdy trapne ked ide z wc a musim to tam dat no. Alebo sa mi stal trapas ze jeho kamos ma omylom videl v celej svojej krase ked nevedel ze sok v kupelni (kluc tam nie je)..odvtedy sa na mna tak usmieva zvlastne. Jednoducho...malo sukromia.

ivangeline
17. nov 2020

Nerob to. Choď na intrak,

ukulela
17. nov 2020

Intrak, alebo podnájom s babami alebo len s frajerom. Robiť slúžku dvom cudzím chlapom, čo si krepá?

autor
17. nov 2020

@ivangeline @ivangeline Tam nechcem ísť..už som tam stravila 4 roky a je to fakt o ničom. Akože ano je tam viac sukromie aj poriadok kedze som s babami ale zato velmi malo slobody, vela pravidiel. A priateľ zasa strašne veľmi chce aby som s nim bývala. My sme vlastne 2 roky niečo ako vzťah na dialku (vidime sa 2- 3x do tyzdna,niekedy raz niekedy vobec). Tak by ho to velmi potešilo. Aj by som si chcela vyskušať to spoločne byvanie..len neviem ako povedať že mi vadia jeho kamarati.

autor
17. nov 2020

@ukulela Robim to aby som sa tam ja citila dobre...no oni to pokazia a bojim sa že ich k tomu nejako nenaučim aby si to važili

petamich
17. nov 2020

nenaucis a nechod tam 🙂 uz si im ukazala ako sa budes starat, varit, upratovat a presne to budu ockavat alebo minimalne, aby si bola ticho, nesla by som do toho, akurat si pokazite vztah, ked budes chciet, aby partner zakrocil a on nebude chciet atd.

janeninka
17. nov 2020

A ked tak velmi chce byvat spolu - nesli by ste do ineho mensieho podnajmu sami?

ukulela
17. nov 2020

Nenaučis. Sú to chlapi a sú čo väčšine. Ako kôš si vieš dať aj na wecko, ale keď si teraz neopucuju hajzel, kvôli tebe to neurobia. Súkromie v kúpeľni mať nebudeš. A s tým varenim, ako sorry, čo sa ich matka? Toto skrátka nie je konštelácia, ktorá sa dá prežiť.

danieli
17. nov 2020

Tento pribeh poznam z rodiny, pribuzna to po case vzdala, rozisli sa, nuz toto je prilezitost, aby ste vy s priatelom hladali svoje, nie vo stvorici🤦‍♀️ Ty uz nie si kamos ani spolubyvajucu, si partnerka a to takto nijako nebude dobre...

beronsche
17. nov 2020

Najprv som isla napisat, ze v pohode, tiez som tak byvala.. az na to, ze tobolo po vyske a chalani mali poriadok.. plus sme mali dohodnuty system, ked sme sa striedali v luxovani spolocnych priestorov... to, co pises tyje hroza... do toho urcite nechod..
Hovoris, ze 4r si bola na intraku, to bol stredoskolsky, ze? Vysokoskolsky je uplne o inom... samozrejme pravidla su, ako vsade, ale rozhodne nic take odmedzujuce, ako na strednej.. na tvojom mieste idem na intrak, bez rozmyslania..

nikpa
17. nov 2020

Ak pred tým ich bordelom nevieš zatvárať oči tak tam nechoď. Fakt tam chceš robiť slúžku a kuchárku?? Bolo by to aj tak len dočasne lebo by si tam vykypela, pohádala sa s nimi alebo by ťa tam porazalo a išla by si prec tak či tak. Máš aj iné možnosti a tato je dosť zlá 🤦

diewcatqoo
17. nov 2020

Zila som na vyske s frajerom a dalsimi dvoma chalanmi. Nastastie, neboli taki humusaci, ako ti tvoji. Mali sme trojizbak, my s chlapom v jednej izbe, oni dvaja v druhej, obyvacka s kuchynou spolocna. Nikdy som nevarila im dvom, iba nam. Nidky som nevkrocila do izby ich dvoch, nikdy by mi nenapadlo upratovat za cudzou postelou.

Preco sa sama stavias do ulohy sluzky, upratujes im ich sukromne veci a varis im?

lintu
17. nov 2020

Chlapi.... Nie si ich matka, frajerka a pravdepodobne nemáš ani dostatočnú autoritu. Neprevychováš ich. Toto fungovať nebude. Smer intrák alebo iný podnájom. Pokojne aj sama s kamoškami. Ak chceš bývať s priateľom, ostáva ti ísť asi len s pravdou von. V podstate on ani nemá priestor niečo zmeniť, keďže nevie, že máš nejaký problém.

taga
17. nov 2020

Byt tym chlapom, ktoremu si za postelou upratovala pouzite vreckovky, tak sa pekne naseriem. Nie si jeho matka, aby si ho buzerovala, ze si neupratuje! Su dospeli! Chod byvat na intrak, alebo s frajerom do podnajmu sami

mmmmn
17. nov 2020

Vysokoskolsky internat nie je stredoskolsky. Co myslis pod tou neslobodou?
Mozes byvat a ucit sa na intraku a obcas prespat u frajera, bez robenia sluzky.

lucilaines
17. nov 2020

V rovnakom veku som bola v presne rovnakej situacii. V jednej izbe ja s frajerom, v druhej dvaja chalani, kuchyna spolocna. Presne ako pise kocka vyssie, do ich izby som ani nevkrocila, nie este ze by som riesila poriadok. Kuchyna ani kupelna nikdy neboli tiptop, ale ja som ai svoje riady umyla a ze oni nemaju z coho jest ma netrapilo. Ale je pravda, ze ak si velmi hakliva na poriadok , moze to byt problem. Ale uprimne, potom som zila este v x roznych intrakoch a privatoch, na SR aj mimo, s roznymi kombinaciami ludi a to proste nebude nikdy v takomto studentskom zoskupeni. Takze bud si zvyknes alebo rovno chod byvat sama. Najhorsi bordel co som zazila bol pradoxne na intraku so 4 babami, to bol cisty humus. Takze ono az tak od pohlavia nezalezi, proste studentske intraky a privaty s vacsim poctom ludi nikdy nebudu vykladna skrina poriadku a cistoty

kikulienkadd
17. nov 2020

Ahoj, VŠ internát a SŠ internát sú pravidlami neporovnateľné. Na VŠ si už dospelá a nekontroluje ťa vychovávateľka. Podľa toho čo píšeš, išla by som na internát alebo iný privát...

cacianka
18. nov 2020

Radsej internát, začni takto a postupne ked sa rozkukas na škole, intraku, v okoli lahsie sa rozhodnes a zvazis.
Tvoj priatel je este mlady, ty este mladšia, on asi este nie je zrelý odtrhnut sa od partie a byvat "na vážno" s priatelkou. Jemu to tam vyhovuje, inak by uz zasiahol ráznejšie. Či už by kamošom dal pecky aby dodrziavali poriadok a čistotu, alebo by navrhol bývanie vy dvaja inde. A robil by preto niečo konkretne. Činy

nice202
18. nov 2020

Scvokneš z nich. Nechoď do toho. Alebo si nájdite s frajerom niečo malé pre vás dvoch.

simca06022011
18. nov 2020

Pozri vsetko je to o tvojom nastaveni... privaty su take s inymi ludmi. Byvala som s babami a vacsie prasce som nevidela, nikdy, a to som uz predtym zila s partenrom, odisla som za dva mesiace. Ak sa ako blba nanominujes za upratovacku a kucharku, tak sa necuduj, ze budes na nervy. Ty nie si ich mama, nech si varia, upratuju o tom privat je, nie o tom, ze ty sa o nich budes starat ako o deti. Predpokladam, ze aj ty budes pocas skoly cely den mimo domu, v skole, s novymi kamosmi atd... ked si par krat donesies na privat kamaratky a chlapi sa budu hanbit ako psy, tak sa mozno preberu :D Pohovorila by som si s frajerom a nech dohodne nejake pravidla,a k chce aby si s nim byvala... uplne jednoduche, upracu si po sebe kuchynu, kupelnu, zachod... co maju vo svojich izbach je ich vec. A napr. raz za tyzden vysavanie, umyvanie.. Ak nie tak skusis intrak a uvidis. Ja by som isla kludne najskor na internat, ten vobec nie je zly a neviem o akom obmedzovani hovoris, ale ja som teda nic take nezazila. Mozno za strednej s vychovavatelkou a dozorom.. ale VS take nic nema. Max vratnicku co riesi to, ze nechodi kadekto v noci na izby. Navarene mas, ubytovanie mas (my sme boli po 2ks na izbe). Potom po rozkukani sa v okoli si studenti aj sami hladali privaty v skupinkach, ktore im vyhovovali.

evkamotka
18. nov 2020

Sama pises ze to bolo hrozne, tak o com uvazujes?

lujza123
18. nov 2020

Ja som raz skončila sama v dome s 8 mymi chalanmi. Co ti poviem, raz som sa nasrala a vyhodila všetok špinavý riad na dvor, pršalo (Anglicko) a na druhy deň prídem a chlapci riešili že prečo je umyty riad vonku a v pohode si chodili po "ciste" taniere.😂

Akože dá sa. ALE!!!

Nech ta ani o sne nenapadne po nich upratovat! V žiadnom prípade !! Musíš posunúť svoju latku tolerancie bordelu trochu nižšie.(trochu dosť nižšie) Píšeš ze len jeden je humusak, s tým sa dá pracovat, keď ostatný budú ako tak cistotny

Pred na sťahovaním skus poriesit aspoň základný rozpis služieb, kľudne po dvojiciach. Služba znamená upratovanie spoločných priestorov raz za týždeň. Väčšie zázraky nečakaj.

Ak sa ti podarí presadiť umyvaj riad po použití bude super. V tom testosteronovom brlohu kde som ja bývala bol systém umi si pred použitím a špinavé hod na kopu.

Vložky zabal do novinového papiera ci sáčku a hadz do kosa. Keď ti to je trápne daj do vačku a hod do koša inokedy. Pripadne si na záchod dones svoj vlastný uzatvaratelny kos na potreby. Neboj pre chlapov je horor samotné slovo menštruácia takže skúmať (áno pýtať sa) obsah privátneho WC kosa nikto nebude.

Do sprchy/vane v šľapkach, po spoločných priestoroch tak isto.

Niektoré baby sú v tomto ešte horšie. Takže to máš jedno ze sami chlap v byte.

Môže byť aj horšie, bola som na návšteve v dome kde bývalo 15 Poliakov. Jeden bol lenivý chodiť von z izby tak čural do plastových fliaš a ukladal si ich vedľa postele.