icon

Príliš žiarlivý priateľ: Ako situáciu riešiť?

Včera o 14:39

Moj priatel ma problem s tym ze mam viacero chlapskych kamaratov. Mam asi radsej muzske kolektivy nez zenske neviem no. Obaja studujeme na vysokej, kazdy ale v inom meste takze sa vidavame iba cez vikendy. No a cez tyzden samozrejme travim cas s kamaratmi zo skoly. Mne nepride nic divne na tom ist vecer s kamaratom do baru, ale moj priatel ma v poslednom case strasny problem s tym a ziarli ci uz idem sama s jednym kamaratom alebo sme v skupine kde su aj ine baby. Ako mu vysvetlit ze o nic nejde a su to iba kamarati?

martinmmartin
Včera o 14:45

@anonym_autor No mu povedz nech si uvedomi ze to ci ho podvedies zalezi iba od neho . Kamosi nekamosi. A ci si mysli ze ziarlivost ho urobi atraktivnejsim
Slub mu ze vzdy budes ferova , nikdy ho neklamat a ked ho podvedies tak mu to povies okamzite aj s dovodom kde podla trba vas vztah nedokazal existovat dalej. Budes hrat fer a cakas take aj od neho

anonym_486499
Včera o 14:56

Rozchod. Ak je to žiarlivý jedinec tak bude žiarliť aj na poštára.

anonym_f27358
Včera o 14:57

@anonym_autor
Rozist sa

anonym_1c6f43
Včera o 15:00

Co chces vysvetlit? Tu nic nevysvetlis. Raz to niekomu bud prekaza (chorobne, lebo toto nie je ok), alebo je niekto normalny.

Toto je pre Teba varovny prst. Precitaj si tu potom temy ako chlap manzelku zavretu doma na MD nechce pustit na hodinu do mesta alebo ma pindy za to ze chodi do fitka ku trenerovi a nie trenerke a pod.

Chodenie je na spoznavanie - dvakrat meraj.

anonym_5d7586
Včera o 15:05

Mne nepride v poriadku ze chodis po baroch s kamaratmi ked mas priatela. Takze mu rozumiem.

moonlight1210
Včera o 15:13

Rozist sa. Urobis sluzbu sebe i jemu.

Jemu dokonca mozno taku, ze prehodnoti svoje nastavenie a nauci sa svoju ziarlivost kontrolovat (po case, nie hned. Najprv bude hrozne nastvany a verit, ze si si isto niekoho nasla. Nepripusti, ze dovod je jeho ziarlivost. Naopak, bude verit, ze ziarlil opravnene, lebo to “previdal”. Obrati si pricinu a nasledok.).

Ja viem, ze mnizstvo ludi ti povie, ze nemas mat co muzskych kamaratov, ak si vo vztahu. Ze aj oni mali a vsetkych sa okamzite vzdali a prestali sa s nimi bavit.
To je ich nastavenie a ich dobrovolne rozhodnutie.
Nie je to univerzalne spravny pristup.
(I ked v mladosti, ked som ziarlila i ja, by som nan prisahala, ze tak to ma byt a je to jediny spravny prejav ucty k tomu druhemu. Dnes chapem viac.)

Ty si najdi niekoho, kto toto neriesi. (Pozor, aby si aj ty potom vedela byt v pohide s jeho pripadnymi kamoskami. Nie, ze ty smies, ale on uz nie.)

Tu totiz nejde o to, kto z vas dvoch ma pravdu, ale o kompatibilitu.
A tu si nevynutis. Bud je, alebo nie je.
A cim viac musiis ustupovat druhej strane v kadecom, len aby daka kompatibilita bola, tym horsie do buducna vztahu. Raz to niekde potom vystreli ako dekel z papinaku.

anonym_6f8727
Včera o 15:26
@martinmmartin

@anonym_autor No mu povedz nech si uvedomi ze to ci ho podvedies zalezi iba od neho . Kamosi nekamosi. A ci si mysli ze ziarlivost ho urobi atraktivnejsim
Slub mu ze vzdy budes ferova , nikdy ho neklamat a ked ho podvedies tak mu to povies okamzite aj s dovodom kde podla trba vas vztah nedokazal existovat dalej. Budes hrat fer a cakas take aj od neho

@martinmmartin prepáč, ale ty máš furt také hlúpe názory.
Mne toto povedať chlap, že záleží na mne, či ma podvedie. A že ak ma podvedie, tak mi to povie okamžite. V tej chvíli by ukázal svoj charakter a nechcela by som s takým chlapom byť.

martinmmartin
Včera o 15:28
@anonym_6f8727

@martinmmartin prepáč, ale ty máš furt také hlúpe názory.
Mne toto povedať chlap, že záleží na mne, či ma podvedie. A že ak ma podvedie, tak mi to povie okamžite. V tej chvíli by ukázal svoj charakter a nechcela by som s takým chlapom byť.

@anonym_6f8727 Ked chcem partnera podviest tak ten vztah je uplne skonceny a nema cenu to natahovat. Napriek tomu jednat treba fér

anonym_6f8727
Včera o 15:34
@martinmmartin

@anonym_6f8727 Ked chcem partnera podviest tak ten vztah je uplne skonceny a nema cenu to natahovat. Napriek tomu jednat treba fér

@martinmmartin keď chcem partnera podviesť, tak v prvom rade je fér ten vzťah najskôr ukončiť.

anonym_870c16
Včera o 15:48

Rozchod.Takto to začína, neskôr ti zakáže chodiť i do obchodu.Žiarlivec je hotová katastrofa do vztahu.Asi je to zakomplexovaný muz bez sebavedoma, neverí si, mysli si že druhí su lepsi od neho.Ked s nim zostaneš budes sa celý zivot len obhajovať, kde si bola, s kým si bola, ako dlho, ci tam boli muzi atd.
Si mlada, môžeš si vyberať , neznic si zivot

anonym_79bf34
Včera o 15:53

@anonym_autor keď chlap žiarli a zvlášť bez dôvodu je to znak jeho neistoty. Ok, rozhovor je namieste, ak však nepochopí, pošli ho dolu Váhom. Tebe sa bude ľahšie žiť.

anonym_79bf34
Včera o 15:55
@anonym_5d7586

Mne nepride v poriadku ze chodis po baroch s kamaratmi ked mas priatela. Takze mu rozumiem.

@anonym_5d7586 to ako vážne? Ja som vydatá už pár rokov a bežne sa stretávam z mužmi za nejakým účelom, aj môj muž so ženami. Ty vole, to v ktorom roku žijete 😵‍💫😵‍💫

evkatk
Včera o 16:12

Žiarlivosť je psychiatrická diagnóza, väčšinou sú to prvotné prejavy schizofrénie alebo paranoje. Ak nechceš mať zo života peklo, ihneď sa rozíď, inak ti rozchod nedovolí.

anonym_e23bc0
Včera o 16:44

@anonym_autor Ale toto nie je prílišná žiarlivosť. Chodíš po baroch s kamošmi? Sorry, ale toto sa vo vzťahoch nerobí. Ako by si sa cítila, keby on chodil po baroch s kamoškami? Ja by som nechcela, aby môj chodil opíjať sa po baroch s kamoškami a to nie som ani žiarlivá

anonym_802df4
Včera o 17:23

ten tvoj muž by sa pri mne asi zbláznil. Vydatá sa bežne stretávam s mužmi - pracovne aj osobne aj na viac dní. Na tvojom mieste to ukončím. Obaja potrebujete “vyrásť” a nie riešiť takéto blbosti.

anonym_3c3d1e
Včera o 17:26

Vsetko z mierou,to plati aj bary,aj zo ziarlivostou.Neni dobre ak je muz neziarlivy,flegmos,ale ani dobre ak moc ziarli a zena,muz nemoze nic.
Vzdy treba ten spravny stred.

anonym_d508d3
Včera o 17:46

Radšej ten vzťah ukonči - exmanž. bol žiarlivý a po čase to bolo ozaj peklo.

anonym_dae92c
Včera o 18:04

@anonym_autor Osobne by som asi zvazila rozchod, kedze aj ja som chodievala von s kamosmi... A ked mame firemne teambuildingy, su tam aj chlapi.. moj ma sice podpichuje, ale nemyslim si, ze realne ziarli. Byvaly ani nevedel, bola som v inom state a von chodievala s partiou, kde boli aj chalani.. mala najlepsieho kamosa, s ktorym raz do roka sme mali celodenne stretko. Ale keby to bolo takto, asi by som mu dala pa-pa.

anonym_a470cb
Včera o 19:57
@anonym_79bf34

@anonym_5d7586 to ako vážne? Ja som vydatá už pár rokov a bežne sa stretávam z mužmi za nejakým účelom, aj môj muž so ženami. Ty vole, to v ktorom roku žijete 😵‍💫😵‍💫

@anonym_79bf34 S tými mužmi sa v baroch stretávaš?

anonym_a470cb
Včera o 19:57
@anonym_802df4

ten tvoj muž by sa pri mne asi zbláznil. Vydatá sa bežne stretávam s mužmi - pracovne aj osobne aj na viac dní. Na tvojom mieste to ukončím. Obaja potrebujete “vyrásť” a nie riešiť takéto blbosti.

@anonym_802df4 chodíš po baroch s mužmi?

anonym_a470cb
Včera o 19:59

@anonym_autor keby sa stretával po večeroch v baroch so ženami,tak pre teba je to úplne OK?

anonym_05e3ec
Včera o 20:08

Zase povestná tolerancia na MK 😆 kde je u väčšiny žien určite v poriadku keď sa ich muži po večeroch stretávajú v baroch s “kamoškami” …
Autorka, ja osobne by som sa s Tebou rozišla, ak natom nevidíš nič divné, že mu to vadí … nájdi si takého jedinca, ktorému to bude úplne u prdele kde a s kým si a nebude “žiarliť” ..

anonym_802df4
Včera o 20:20
@anonym_a470cb

@anonym_802df4 chodíš po baroch s mužmi?

@anonym_a470cb stane sa, jasné, aj nedávno som bola, i keď pracovne, zdržali sme sa, lebo si sedíme aj ľudsky. Potom ma dokonca odviezli domov. Len teda, taký fakt - nepijem alkohol, nepútam pozornosť, nie som pick me. Doma mám chlapa za všetky drobné, ak by sa niekto iný pokúšal dostať cez pomyselné hranice, tak by som radšej odišla.

anonym_a470cb
Včera o 20:39
@anonym_802df4

@anonym_a470cb stane sa, jasné, aj nedávno som bola, i keď pracovne, zdržali sme sa, lebo si sedíme aj ľudsky. Potom ma dokonca odviezli domov. Len teda, taký fakt - nepijem alkohol, nepútam pozornosť, nie som pick me. Doma mám chlapa za všetky drobné, ak by sa niekto iný pokúšal dostať cez pomyselné hranice, tak by som radšej odišla.

@anonym_802df4 ale autorka trávi s chlapmi po baroch svoj voľný čas,nie pracovný.A nie občas,ale pravidelne cez týždeň.To je dosť podstatný rozdiel medzi vami dvomi

anonym_79bf34
Včera o 21:16
@anonym_a470cb

@anonym_79bf34 S tými mužmi sa v baroch stretávaš?

@anonym_a470cb kľudne, reštika, drink, krst knihy, krst albumu, vernisáž, galéria, potom večierok. Nerozumiem kde je problém. Ja s tými mužmi necudzoložím, ja s nimi trávim čas pri rôznych aktivitách. On tiež.
Tak ale poznám aj stíhačku, kedy je šťastná, prešťastná, keď chlapa nepustí vonku a sedí doma pri nej. Alebo mu zavolá 300x počas 2 hodinového pivečka.

anonym_802df4
Dnes o 05:13
@anonym_a470cb

@anonym_802df4 ale autorka trávi s chlapmi po baroch svoj voľný čas,nie pracovný.A nie občas,ale pravidelne cez týždeň.To je dosť podstatný rozdiel medzi vami dvomi

@anonym_a470cb je mladá, bezdetná študentka. Nie vydatá matka 2 detí. Čo je tiež dosť podstatný rozdiel. Ako som písala, potrebujú obaja ešte vyrásť.

anonym_03c337
Dnes o 05:20

@anonym_autor ako študentka vš som chodila s mojim teraz už manželom a rozhodne som nechodila sama s chlapom do baru. Mať aj mužských kamarátov okay, v triede som sa bavila s chalanmi a rozumeli sme si. Takže ja chápem tomu tvojmu že žiarli. Nevravím ani, že si ty vadná, máte v tomto odlišné hodnoty a fungovať to nebude. Pre nás je toto neprijateľné. Ak pre teba je, tak si nájdi rovnakého. Ale potom nemôže vadiť ani tebe, keď bude on chodiť sám s kamoškami do baru. A uprimne, tebe nemusi ist o nič s tými chalanmi, ale im môže, sú to mladí chalani. Nikdy nevieš.