Spoločné bývanie s partnerom je v nedohľadne.
Milé ženy, mam takýto problemik....s partnerom sme spolu niečo okolo 2 rokov...obaja mame 42 r a nejake životné skúsenosti za sebou... každý z nás má svoj vlastný byt,no ani jeden nie je ochotný ísť skusit bývat k tomu druhému,sú na to objektivne dôvody,ktoré nebudem rozpisovat...okrem objektivnych dôvodov máme aj jeden spoločný prečo nie a sice, každý sa u toho druhého doma citi iba ako na návšteva...on sa necíti doma u mna a ja u neho už vôbec nie...no to mme riesit? V tomto veku uz nechcem riskovat nejaku novú hypoteku,no jeho sen je mat dom a jediné do domu je ochotný sa odsťahovať ovšem na to financie nemá a ja nechcem riskovat a brat si hypo pol na pol...uz máme dosť rokov a nemusí vztah vyjst...bojim sa....uvazujem,ze to skoncim lebo stretavaie mu už nevyhovuje a skôr on tlaci na spoločné bývanie,mne je dobré tam kde som...neviem to vyriešiť.... Ďakujem za postrehy a napady
A vies co, ja Ti rozumiem. Tiez som rozvedena, s detmi ... a neviem, ci by som si este nejakeho chlapa uviazala na krk 😝 😀 Takto si zijem v podstate spokojny single zivot ... nikto sa nestara do toho, co a ako si zariadim v domacnosti, kupim si, co chcem, na co mam, samozrejme, deti si zmenezujem, ako to mne vyhovuje, a nikto neriesi, preco chodia na kruzky alebo k lekarovi tam alebo inam ... (lebo aj to som uz zazila ...)
@lilitela na ten dom nijako zvlášť netlačí,to nie a tu na východe sú tie domy aj celkom "lacné" aj tu v prihranicnej oblasti madarska, len to je jeho sen a kebyze ma zazivat stahovanie a predaj bytu a podobne,ze to nie je pre neho vyzva, mať zas len byt hoci nový a inde...logicky to vychádza tak,že sa nič neudeje a buď alebo....iné riešenie nevidim
@elenita presne si to vystihla,ja to citim ako ty....a ja k tomu mám rada tie chvíle,keď som vyslovene sama,nenalíčená, len tak hala bala poflakujuca sa ako sa mi chce....pri ňom si toto neviem predstaviť...nieze by som nemohla,ale ten pocit by už zmizol...a tiež ti,že nedokazem s nikym spávať v jednej miestnosti,nieto ešte s partnerom v jednej posteli....proste potrebujem svoj klud a pokoj,ale to neznamená,že mi na tom druhom nezáleží, len ono by sa to ťažko vysvetľovalo.... A ani nejaké oddelené spanie neakceptoval,keby sme spolu žili,čo aj chapem...
K tomuto sa dá povedať snáď len jedno. Toto nie je láska.
Nie, nešla by som do spoločného domu.
@sara07 no my s mužom sme dvaja štyridsiatnici a potrebujeme dom a nielen pre "psa a morča" (41 a 43 r) - máme 10 mesačného syna. štyridsatrocni ludia predsa nie su tak stari aby nemohli mat male deti. vacsina z mojho okolia má...
Veď nemusíte sa hneď stahovat. Poznam staršie pary, ktoré majú dokonca každý dom a riešia to tak, že cez vikend príde žena k mužovi, a cez tyzden prespáva muž u ženy, lebo to má do prace bližšie, ale každý má to svoje. Osobne to mám tak, že práveže sa mi pri mužovi super zaspava a velakrat ho čakám dlho do noci, aby sme mohli zaspavat spolu..už mate svoj vek, človek by čakal, že budete chcieť viac casu tráviť spolu.. ak to tak nie je, asi tam až taká laska nebude, lebo logicky, keď mi je s niekym dobre, chcem s ním byt čo najviac..
@ingelika78 však ja mám tiež 44 a posledný je 3 ročny
ale oni su dvaja len dvaja a tam nejaké zmienka o detoch, vztahu nie je len o dome , a na to aby mali dieta je dost málo že si len sadli , to je skôr na volny vztah doslova
ved píšem pre rodinu s dietatom je dom super, záhrada na nezaplatenie pre dieta
a čo keby si skúsila ísť k nemu a tvoj byt by si zatiaľ prenajala. Ak to neklapne, máš sa kam vrátiť. Ale asi to z tvojej strany nie je také vážne, inak by si asi neváhala. Ak niekoho milujem, a chcem s ním byť, tak si nájdem čas aj na ten svoj kľud. Ak by som sa teraz rozhodovala, či ísť do bývania s niekým v tomto veku, asi by som sa tiež nehrnula. Nechala by som to tak, že občas sa stretneme, ale spoločnú domácnosť by som asi nechcela. Takže ak by niekto na mňa tlačil, asi b y som to ukončila. Za predpokladu, že by som nebola nejako bláznivo zaľúbená. Čo sa mi už asi v tomto veku nestane
@taskataska To zrejme nepatrilo mne...
@sara07 prečo si myslíš že dom môže byť iba pre deti a vnúčatá?? Úplne úzky a sebecký pohľad na život. Lebo ma niekto 40 rokov tak nemôže žiť v dome? Môže sa venovať svojim koníčkom, užívať si všetko okolo domu, záhradku, travicku, prácu okolo, byť aktívny a nie zavretý v byte.
@gertrudaosem ja ked chcem si užiť záhradu máme ju zvlášť a teda netrhám sa vôbec
ako byt nie si aktívna ? ale no , vybehnem do hory, na kopec na wellnes alebo pohrabeme na sídlisku trávu, lístie ako byt neznamená väzenie to si z neho urobíš ty
ako v byte robíš len to čo chceš v dome musíš okolo vkuse nostop niečo
trávička ? no pri tom množstve vody čo začína byť uvidíme do kedy
ja som aktivna a dom by som nechcela, máme splatenú hypoteku na byt 110 metrov + terasa plná kvetov .. užívam si ... sme bez dlhov lepšie sa žije ked nemáš hypotéku
a ano možno jedna izba by sa zišla ešte ale načo za chvilu to pôjde do škôl , z domu aj velké to bude

@79viktoria79 pise, ze obaja maju vlastne byty.