Spoločné bývanie so svokrou
Ahojte,s priateľom mame 2rocnu a 2 mesačnú dcerku. Bývame v 2 izbovom byte,starostlivost o ne da dost zabrať keďže som s nimi väčšinou cele dni sama. Pristelova mama ma určite zdravotne problémy,ale zatiaľ ešte celkom dobre aj pobeha navari si a podobne,začína však napr.stracat kľúče a pod. Priatel mi neustale prizvukuje ze čoskoro sa stane ze bude s nami byvat.Neviem si to však predstaviť keďže byt je podla mna tak akurát pre 4roch mame tu spálňu obyvacku kuchyňu chodbu a kúpeľňu. Priatel sa vyjadril ze o niekoľko rokov sa o ňu bude treba postarať,avšak on ze nebude pri nej na opatrovateľskej.Ja si neviem predstaviť ze by mi ju sem namaľoval uz teraz keďže starostlivost o deti da zabrať a ešte keby som tu mala ju za krkom amen,keďže je dost vyrivačná všetko jej vadi a komentuje hlavne výchovu staršej dcérky.
@lucka_1998 na taketo veci su tu dss
Pokial nemas dom velky je to len trapenie,mas deti, starostlivosť o rodica je uloha pre dvoch..
Držím ti palce, nech sa situácia vyrieši tak, aby ste boli spokojní všetci . So svokrou sa o to hovorilo? Aký názor ma ona? Čo by chcela ona? Starý človek ťažko opusta svoj dom. Tak bude tiež háčik. No ak by mala byť vo vašej blízkosti, je jedna z možností jej byt predať a kúpiť garsónku vo vašej blízkosti. Alebo kúpiť väčší, alebo skusit opatrovatelku atď.
Do výchovy ti bude komentovať, lebo ona je presvedčená, že jej výchova a názory sú ok. Tak ako každá matka... a ano môžu byť jej názory ok, ale ok pre ňu a jej deti, ktoré už vychovala. Určite vám nechce zle. Len staršiemu človeku je ťažko pojat, že doba sa mení a tým aj štýl života a spôsob života. A druhá vec, nemusí to byť otazka generácie, proste každá matka ma svoj názor na výchovu, ktorý aplikuje.... neexistuje jeden vzor. Skúsiť jej opísať, že dnes je ľahko nájsť veľa roznych overených zdrojov, ktoré pomáhajú k úspešnej výchove. Ona, za jej mlada, mala rady a skusenosti len jej matky a susedy.
Je mi ľúto, že raz jedna matka bude stará a bude na obtiaž.
Je to náročné pre ňu aj pre vás. Ona nechce, aby bola odkázaná na niekoho, no sily a telo už nefunguje tak, ako by chcela. Určite nájdete riešenie. 🍀
Dnes je dnes a zajtra môže byť úplne inak.. Je ok robiť plány a byť pripravený na "zajtra" no život je nepredvídateľný mnoho krát a vtedy riešiš na základe toho, čo máš.
Preto asi najlepšie by bolo priateľovi povedať tvoj postoj a pohľad, čo by ťa robilo a nerobilo šťastnou v budúcnosti s ním a tak isto nech ti povie on. Ak vás spája láska a úcta budete sa obaja snažiť o to, aby vás spoločný život plynul bez ran na duši.
Veľa zdravia a šťastia celej rodinke prajem!
@karolinakr Ved jej zivot tak vyzera, hádam sa preberie. 2 deti s takymto chlapom...Zázemie ziadne, istota žiadna, brat si ju nechce, bývanie spolocne nic... A budu to take cele rodiny, ved jeho mama tiez v podnájme, nikto nic nema, ani len uctu, pomoc.... Ale hlavne, ze sa na oko „lubia".
@greensea jej priateľ ma v ... Co ona chce, cize rozprávať mu môže co len chce. Podla všetkého ani s babkou sa velmi neda.
Nechcem byť hnusná, ale niektorim ženám sa stáva že sa mozog presťahuje do maternice a vypne všetky funkcie okrem "chcem ďalšie bábätko".
@lucka_1998 my sme boli presne ako vy, 56m2, 2 dospely, 2 deti. A to som mala co robot, aby som popchala nase veci a nie to este dalsi dospely s prislusenstvom. Do buducna Vam bude treba vacsi byt a teda aj tvoj prijem....
Tuho som sa zamyslela😉ako vôbec môže jeden normálne zmýšľajúci človek pristúpiť na to že sa nasťahuje k synovi,jeho družke a dvom deťom do dvojizbaku🙄vzlaa som to z druhej strany. Akože ok postarať sa to je samozrejme...ale postarať sa aj znamená urobiť podmienky človeku dôstojne. V PP máme panelák pre seniorov,normálne so všetkým nap ale nienejnto starobnec.maju tam lekára,sestričky,opatrovateľky,celodenné zabezpečenunkontrolu ak treba ale byt je prenájme daného človeka ktorý je samostatný viac emenj. Donesú im z charity obed alebo varia....
@lucka_1998 klame až sa práši alebo je lenivý. Ak je jeden z rodičov schválený ako doprovod normálne ide na PN ako osoba sprevádzajúca. PN potvrdia v kúpeľoch. Informuj sa.
Za ďalšie skôr by som riešila doprovod k 2rocnej, dalo sa aj v kúpeľoch striedať po týždni. Teda týždeň on, týždeň babka, týždeň sestra. A nechce sa mi veriť ze pokiaľ dieťa by malo test nemôže ísť do kúpeľov tiež.
Zavolaj do Kúpeľov ešte dnes a over si ako by sa to dalo.
2 mesačnú by som ja 70 ročnej nezverila teda.
Možno ak autorka číta, ja som opatrovala svokra ,mal cez 80 r. , na to treba pevné nervy. Pri malých deťoch si to neviem predstaviť, rastú, budú mať väčšíe nároky na priestor , škola,učenie atď. Vám bude tesno,nie to ešte svokra keď pribudne, tá bude potrebovať tiež dáky priestor. Vy ako rodina sa z domu nedostanete takmer nikam, na dovolenky môžte zabudnúť.
no ono taketo situacie byvaju ozaj krute, ale zial, niekedy sa to neda riesit inak. ak ozaj nikoho ineho nema, len vas...
@lucka_1998 Ahoj, Luci, mne len napada, ze ak je priatel nervak a nediskutuje s tebou ako s rovnocennou, ale nadradene, kedze je on ten, co zaraba, tak su tam vuacere veci:
1) on bude zarabat, ty sa starat o svokru mozno 10-15rokov - unavena, vystavena a muz si najde inu alebo ani nemusi ale nieco sa mu znepaci, bude sa chciet rozist a ty nemas ani uspory, kedze pracovat nebudes ani nervy (uplne znicene z deti a zo svokry), ani zdravie (natahovat sa so svokrou), ani sebavedomie (dlha izolacia od spolocnosti)... a byt bude jeho, takze ti moze povedat Dakujem a dovidenia...
2) sukromie nula
3) miesto pre veci
4) dalsie babo...?
5) nehovoriac o diskomforte mat doma svokru. (Moja svokra je uzasna a aj tak by som s nou nechcela byvat a uz vobec nie v byte (mame 3i.)
To vacsinou dcery sa staraju a nie synovia s "nevestami".

Ja som inak poznala jednu taku obetavu žienku, mali 3 deti, stavali dom, chodila do roboty zo Senca do Bratislavy, čiže cestovala, a do toho o slepu svokru sa starala a manžel, jedinej vďaky čo sa dožila, že jej vytykal, že je pri sebe a nema štihlu postavu ako kolegyňa...🤣.A zvladla toho dost, mlada baba volala sa Klaudia.Občas na ňu myslim, ako dopadla a ako sa jej vodi Už vtedy jej vyhodilo platničky, ani sa nečudujen..