icon

Spoločné bývanie u mňa

29. mar 2023

Ahojte
V juli rodim.
Problem je, ze zatial riesime spolocne byvanie s partnerom u mna, kedze zial u neho este neprebehlo majetkove vysporiadanie po rozvode a tak sa nevieme pohnut dalej.
Chcem dom, nech ma nase babo aj terasu, dvor a tak.
Byt mam sice velky 3izb 80m2, no partner ma deti z pred.vztahu a dispozicne nam nestaci, kedze budeme mat babenko.
Do domu, kde zil s ex ja ist nechcem, no nechce tam zostat ani jeho ex, cize caka, ze on ju vyplati.
Tu je problem.
On sa toho domu vzdat nechce, ma k nemuvztah, plus ma blizko rodinu a kusocek pracu.
Na to, aby ju vyplatil nema hotovost.
Dom predat nechce a ja tam zit nedokazem.
Takto sa neskonci sud nikdy. Som z toho smutna, lebo byvanie som chcela mat vyriesene, kym sa drobec narodi

oliolijanka
30. mar 2023

@h2 Ty si mimo😊
Vsetky, ktore spsvaju so zenatymi vyhlasuju, ze oni neboli pricinou ich rozvodu. Ci poznas nejaku, ktora si to priznala?

A samozrejme, ze ex v dome nechce(nemoze) ostat, lebo by zaletnika nemohla vyplatit. Lebo, kym pan si sporil, tak ex sa mu starala doma o deti.

tiezjedna
30. mar 2023

@oliolijanka a ty vieš čítať, alebo si do všetkého schopná len svoje priblblé teórie pchať?!

matullienka
30. mar 2023

@tiezjedna pre pána kde také niečo napísala? Navrhol jej, že môže svoju nehnuteľnosť prenajať a mať tak peniaze navyše

h2
30. mar 2023

@oliolijanka Tak ešte raz. On nie je ženatý. Je rozvedený. Majetkové vysporiadanie prebieha až PO rozvode a trvá roky. (Zo zákona myslím, že 3, v realite aj oveľa dlhšie.) A v komentári o 9:53 autorka píše, že exmanželka by peniaze na vyplatenie mala. Ale že tam proste NECHCE zostať bývať.

matullienka
30. mar 2023

Normálne ziram koľko dospelých žien na obrovský problém s čítaním s porozumením. Radšej aby sa snažili pochopiť napisanemu textu tu budú vymýšľať príbehy a robiť z autorky rozvracacku rodín.

h2
30. mar 2023

@oliolijanka Mimochodom, aj keby s ním spávala, ako so ženatým, tak hlavne je to chyba toho chlapa. On je ten ženatý, ten, čo sľúbil vernosť svojej manželke. On je ten, kto rozbíja deťom rodinu. Nie ona.

autor
30. mar 2023

@h2 baby, vy tu riesite nejaky vas osobny konflikt?

autor
30. mar 2023

@matullienka presne...

autor
30. mar 2023

@matullienka a to si nemyslim, ze pisem nejako zmätocne. Citala som tu aj vacsie bludy. No co uz.

matullienka
30. mar 2023

Autorka vieš to je tu taký miestny folklór domýšľať si a fabulovat

h2
30. mar 2023

Autorka, vieš čo, tiež mám rozvedeného chlapa s deťmi a nožík sa mi vo vrecku otvára, keď ma ide niekto obviňovať, že som zobrala deťom otca, pričom ani nevie, že sme sa dali dokopy dávno po tom. Proste z princípu: máš rozvedeného? Zobrala si deťom otca!!! Ako keby on už nemal právo na nový vzťah. Hlavne, že každej, čo tu píše, že sa rozvádza, tu píšu, že si určite nájde nového dobrého muža.

matullienka
30. mar 2023

@h2 vieš ako sa hovorí podľa seba sudim teba. Nič si z toho nerob také čo ti to povedia alebo napíšu by možno prvé roztiahli nohy zenatemu

orangeblue
30. mar 2023

Ja ťa úplne chápem. Tiež by sa mi nechcelo do domu, kde môj muž býval s inou ženou. Mužom je to očividne úplne jedno, hlavne nech majú svoj gauč 😂 ale moja dobrá priateľka ako vdova sa zoznámila s vdovcom a išla bývať k nemu. Sama mala svoj pekný byt, on mal dom. V tom dome neostal kameň na kameni, všetko vyhodila, vybúrala, zmenila dispozíciu aj štýl. Žije tam už 15 rokov a vraví že nenávidí ten dom. Ale miluje manžela 😉 a s ním je šťastná

maryetta
30. mar 2023

Tak aj chapem ze nechces ist do toho domu. Predsa len-ma iste spomienky a svoj “styl”.
Mozno ozaj mala prerabka resp iny nabytok. Doplnky. Nie ze burat priecky. A kupelnu kym to nie je potrebne.
Bol by to na tvoj styl. Jeho deti by tam mali to scoje. On by mal bylizko do roboty. A ty tiez spokojna na dvore/terase. Ano je to moznost a aspon za vyskusanie to stoji.
Tvoj byt do podnajmu-je to tvoje.
A on ked na vyplatenie manzelky tak zrejme len hypo. Nie je to tvoja zalezitost a ked on chce raz v tom dome ostat tak… ina asi cesta nie je.

Ine by bolo keby predal dom. Cast vyplatil ex.
A zo zvysku kupit nieco nove-vtedy by som mozno zvazila aj predaj bytu-ze polovicu on a polovicu ty na nove-inac nie.

autor
30. mar 2023

@matullienka
@h2 baby, ved ja uz aj lutujem, ze som zalozila diskusiu, toto je psycho.
O vymazanie vsak treba poziadat admina, takze to chvilku trva.
Inak zasnem, ze napisala som iba zopar fakt pomerne vecne a jasne napisanych prispevkov a hotovu telenovelu z toho spravia. Najviac ma dostal ten prispevok , kde pani opisuje moje zoznamenie sa s nim😄 to som ozaj nepochopila

autor
30. mar 2023

Ono baby, keby nemam kam sklonit hlavu, neriesim a idem do toho domu.
Ale ked som fakt tvrdo makala na tom, aby som sa maladobre, preco by som sa mala prisposobovat a zit niekde, kde sa skutocne necitim "ako doma"?
Za to, ze mam rozvedeneho partnera snad nemam pravo si vybrat, kde budem zit?

matullienka
30. mar 2023

Autorka kašli na blbé komentáre nič si z nich nerob ľudská závisť a zloba tu bola vždy

oliolijanka
30. mar 2023

@h2 Lenze tento pribeh pozname z minulych tem. Chlap bol este v decembri zenaty. (A stale je)
Tato tema nadväzuje na predchadzajuce, ktore su uz vymazane.

Rovnaky styl pisania a chore uvazovanie su neprehliadnutelne.

mondolina
30. mar 2023

a ten muž a jeho deti si už nemajú právo vybrať kde budú žiť? len ty?

matullienka
30. mar 2023

@oliolijanka prosím ťa kde si prečítala, že je chlap ešte ženatý? Nechceš s tvojou fantáziou napísať knihu a skúsiť ju ponúknuť na trhu? Možno budeš mať väčší úspech a si vymýšľať a spájať príbehy na mk

h2
30. mar 2023

@oliolijanka Ja píšem len na základe tohoto jedného príspevku. Je anonymný, takže pre mňa je úplne nepredstaviteľné spájať si ho s nejakým iným anonymným príspevkom spred neviem akej doby. Ty musíš byť hotový Sherlock Holmes.

oliolijanka
30. mar 2023

@matullienka Mozno poznam tento pribeh nie len z mk, ta nenapadlo?

matullienka
30. mar 2023

@oliolijanka HM len ty si si polovicu vecí domyslela a autorka ich tu nikde nespomenula. Ona za to nemôže, že ty si tiež ohrdnuta manželka. Takýchto príbehov sú na Slovensku stovky pre pána. nemusíš za každou ženou čo čaká dieťa s rozvedeným mužom hľadať milenku toho svojho 🤦

autor
30. mar 2023

@oliolijanka prepac, ale to s tym chorym uvazovanim si dost prehnala. Poprosim ta, aby si neprispievala do mojej temy a prestala ma urazat. Neviem sice, o co ti ide, ale tvoje prispevky su uplne od veci

h2
30. mar 2023

@oliolijanka A odkiaľ ho poznáš? Kde máš istotu, že je to ten istý príbeh s tými istými ľuďmi, ktorý máš ty na mysli?

autor
30. mar 2023

@matullienka ona si tu nieco kompenzuje? Vy ju poznate?

autor
30. mar 2023

@h2 nieco mi uslo?

matullienka
30. mar 2023

Vôbec ale keď ju tu čítam tak ma riadne bujnú fantáziu

oliolijanka
30. mar 2023

@matullienka Ja som si ich nedomyslela, napisala som to, co on/ona pisala v predchadzajucich prispevkoch.

Je to ako cez kopirak.

matullienka
30. mar 2023

@oliolijanka neviem cez aký kopirák keď autorka nikde nepísala, že je ešte ženatý a podobné bludy čo si tu popísala ty. A ďalšia vec tváris že poznáš ten príbeh pomaly osobne. Pochopila, že nie každá žena čo žije alebo čaká dieťa s rozvedeným mužom je milenka toho tvojho