icon

Spoločnosť rozdelená na dva tábory - doba koronová

27. nov 2020

Ahojte, prisla som sa troska postazovat, pokecat, ci je este niekto na tom podobne, v tejto zlej dobe koronovej. ako je spolocnost rozdelena na dva tabory, s kamaratmi, s ktorymi som si vychadzala, mame odlisne nazory na celu tuto situaciu, prestali sme sa stretavat, rozisli sa nase cesty, a mna uz ani netaha sa s nimi stretat, nakolko vacsia skupinka ludi ma rovnaky nazor a ja sama som tam ako kol v plote. to iste je v praci, v rodine. toto je velmi tazka doba. rozumiem ze nie kazdy musi mat rovnaky nazor, len ked si aj svoj nazor vyjadrim vrhnu sa na mna ako supy. ja naozaj poznam v svojom okruhu mozno tolko ludi kollko sa da naratat na prstoch jednej ruky, ktori zdielaju rovnaky nazor. asi tu nemusim rozpisovat blizsie o co ide v tejto dobe. som z toho velmi znechutena, najradsej by som uz ani nikam nechodila. doteraz som sa s nikym o politike ani o podobnych veciach nebavila ani s najblizsimi priatelmi, ani v praci, no teraz je to v tejto situacii ine a castokrat nemusite povedat ani slovo, staci ze idete ,,proti prudu,, a je zle... uprimne ma to velmi vycerpava az tak, ze z toho mam uz psychicke problemy. napiste mi prosim, ci je na tom niekto podobne.

Strana
z2
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
evkao
29. nov 2020

@snezienka33 ale to, ze su rizikovi, neznamena, ze coronu mozu dostat len oni, ak im nezalezi na tom, s kym sa stretavaju a nedavaju si pozor, mozu nakazit aj vnucata a cez vnucata rodicov (svoje deti)... sama pises, ze treba nechat ludi slobodne dychat, k tomu patri aj slobodna vola a vlastne rozhodnutia, ak clovek vie, ze niekto v rodine sa sprava tak, ako keby bol nesmrtelny, preco by mal to riziko podstupovat aj on? Prave pre toto sa ludia najviac hadaju, lebo nedokazu byt tolerantni k rozhodnutiam a nazorom toho druheho

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
aceris
29. nov 2020

@snezienka33 tak nech nechodia ti stari ludia po krcmach!

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
eliska13
29. nov 2020

Vôbec sa o tom nerozprávam s druhými veľmi som obmedzila kontakty každý má svoje starosti deti doma...a celkovo je mi z toho zle v autobuse, obchode všade len ponosy, korona každý najmúdrejší.Ale všimla som si zopár ľudí z okolia na FB ako preposielajú linky, mudruju príde mi to už ako diagnóza aspoň sa majú čomu venovať sú ľudia, ktorí ma prekvapili ako ich zaujíma politika a dianie vo svete.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
cecilia29
29. nov 2020

@snezienka33 moj otec lezi s koronou v nemocnici. Vsetci sme ju mali. A je to vacsia pliaga ako si vsetci myslite.A nenakazil sa v krcme. Nakazil sa od mojej sestry ktora je zdravotna sestera ...a za posledne obdobie prisla nasim 1x pomoct s upratovanim, lebo si den pred tym robila antigenovy test.

qetka
29. nov 2020

Ja som si ludi, co zdielali total koniny na fb vyhadzala z priatelov. Aj tak to boli ludia, ktori boli pozostatok z nejakej davnejsej doby. Medzi blizkimi priatelmi nemam ludi uplne opacneho nazoru. Iba jeden bratranec a jeden kolega su taki, na kolegu kaslem, bratranca v hoaxoch ignorujem. Ked niekto nadava na opatrenie, tak sa mu snazim vysvetlit, ze s vynimkou Kotlebu a Harabina (ktori su fakt ze mimo) by tie opatrenia neboli ine. Hocikto by tam bol, musel by nakoniec spravit nieco podobne ako je teraz. Akurat teda Matovic by mal zrusit ucet na fb a svet by bol krajsi 😂
Skor ma velmi irituju nazory niektorych ludi na nete. Ze je to obmedzovanie horsie ako ked bola vojna... Paneboze, ako moze niekto toto z huby vypustit. Moj dedko bojoval v SNP, nasledne bol v koncetraku... Vcera sme pozerali posledny diel “S usmevom po Slovensku” a ked tam rozpraval pan Strmen o tom, co sa dialo, tak som plakala. Toto kedvniekto porovnava s hodinami pre seniorov a s ruskami, ze aka strasna doba a obmedzenia tak nech si da facku. Toto nie je nic...
A tiez tie idiotske nazory, ako nas ocipuju. 5 rokov som robila vo vyskume, 15 rokov robim v IT. Nikto z tych obmedzencov mi nedokaze odpovedat na jednoduche otazky ohladne fungovania a aplikacie tych cipov... Ked dam technicky argument, ze toto predsa nie je vyriesene, odpoved je, ze s trolom sa nebavia, alebo, ze som velice mudra. Ale kricat, ako nas ocipuju to ano.

Strana
z2