Spolu verzus každý sám
Ahojte ženy,
ani neviem či sa chcem vyrozprávať ale chcem vedieť aj pohľad nestrannej osoby.
Ide o to že neviem či mám ostať s priateľom, alebo ísť vlastnou cestou :-/ Sme spolu cca 5 rokov a máme krásnu, zdravú dcérku. Problém medzi nami bol vždy. Začiatky boli veľmi ťažké (opakované rozchody z jeho strany trvali cca prvé dva roky), no ja som ho tak ľúbila že som vydržala a verila. Počas tehotenstva sme mali krásny harmonický vzťah, po narodení už začali problémy s názormi na výchovu, stravu atď... No posledného pol roka to bol extrém. Začala som sa dostávať do stavu že najprv som si 3x rozmyslela či poviem nejakú vetu, alebo budem radšej ticho, aby nevznikla nejaká hádka. Ale pritom vždy išlo o nepodstatné veci, aspoň z mojej strany som ich tak vnímala. Počas hádok veľmi zmenil slovník voči mojej osobe. Začali padať pravidelne vulgarizmy a padla aj raz facka. Nikdy predtým sa somnou tak nebavil. Cez leto sme boli na spoločnej dovolenke, ktorá bola silná katastrofa a každý z nás sa tešil domov. Po dovolenke sme sa ako inak znova pohádali a trvalo to 7 týždňov. Už som si hľadala bývanie, že to nemá cenu. Začal mi robiť napriek s malou. Že si ju budeme striedať dohodli sme sa na 2 dňoch o 3 dni už rozprával o 5 dňoch s čím som nesúhlasila a povedal mi nech sa aj na hlavu postavím že urobí ako on chce. Zľakla som sa predsa nechcem vidieť svoje 1,5 ročné dieťa každých 5 dní na 5 dní :( Psychicky ma zruinoval, a keď som konečne našla byt, začal ma prehovárať že ma ľúbi, že sme rodina a ja som podľahla :( Prešiel odvtedy mesiac a ja stále rozmýšľam nad tým či ho opustiť. Necítim sa dobre. Radšej som vo firme s malou ako byť doma. Neviem či som už taká zaujatá voči nemu alebo mi tak strašne ublížili jeho slová, ktorými ma ranil a neviem sa nad to preniesť. Som naozaj taká tvrdohlavá alebo mi jednoducho pretiekol pohár trpezlivosti? On sa vyhovára na nedoriešené veci z minulosti, ktoré ho trápia a prenasledujú, čo dokážem pochopiť ale prečo mám byť ja tá osoba, ktorá schytá všetko zlé? Včera som mu všetko povedala ako cítim, a odpoveď som dostala že on sa ten posledný mesiac snaží a problém mám akurát len ja. A ja ho asi naozaj mám voči nemu. Myslíte že sa dá zmeniť postoj k človeku, ktorý ublížil?
Dakujem baby za podporu ❤️

@linda0307 áno, máš problém. Máš doma vola, od ktorého treba odísť a to čo najskôr. Bez ohľadu na to, ako sa posledný mesiac správa. Vulgarizmy? Facka? Preboha, čo ťa ešte pri ňom drží?